Smyckes rengöring

Såg det här delas på facebook, är det någon som har provat det? Silver är ju så himla tråkigt att putsa och jag tycker aldrig det blir riktigt bra....
 
1 tablespoon salt
1 tablespoon baking soda
1 tablespoon dish detergent
1 cup water
1 piece aluminum foil

Directions:
1. Heat water in the microwave for 1 or 2 minutes.
2. Cut a piece of aluminum foil that roughly covers the bottom of a small bowl (like a cereal bowl).
3. Pour hot water into bowl. Place salt, soda, and dish-washing liquid into bowl. Place jewelry on top of foil and let it sit for 5 to 10 minutes. Rinse jewelry in cool water and dry jewelry completely with soft cloth. Discard solution after use and make a new batch next time.
4. According to wire-sculpture.com, "this works well for gold-filled, brass, German (nickel) silver, and sterling silver. I have even cleaned jewelry with freshwater pearls, shell cameos and mother of pearl with no problem.".

Helgen med Star (igen!)

I torsdags kom dottern hem med klassmaskoten Star igen. För tredje gången!!! Jag önskar de hade slutat skicka hem Star med något barn när alla haft den två gånger eftersom inte alla kommer hinna få hem den tre gånger. Det är ju även en del jobb att ha maskoten hemma eftersom man måste se till att föreviga helgen genom att skriva dagbok och klistra in foton (dvs man måste iväg och framkalla bilder på lördagskvällen). Självklart var dottern mäkta stolt och anledningen till att hon fått hem Star igen var för allt jobb hon lagt ner på sina läxprojekt men även för hennes possitiva attityd och självklart blir man stolt och glad att höra sådant om henne. Star hängt med på hip hop klass, bowling och lunch på MAX hamburgare och självklart tittat på lördagsfilmen med tillhörande lördagsgodis men även på balett repetion inför "The four seasons" årsavslutings show. 
 
Här är bilderna som valts ut till dagboken
 
 
 
 
 
Vad är oddsen på att vi skulle träffa pojken som fått med sig Frankie (pojk varianten av Star) i köpcentrat?!
 
 
Klart även Star ska sitta säkert i bilen!
 
 

Menskopp del 2

Jag snubblade över en delad länk till menskoppen.se där man kunde läsa om en mugg som såldes där delar av vinsten används till att se till att tjejer i utsatta områden, t ex Burkina Faso ska få rätt till utbildning. Via detta diskuterades det var menskopp heter på engelska och någon sa "Mooncup" (som är ett märke på menskopp) och någon annan sa "jag kunde ge mig den på att de engelskspråkiga inte kunde vara lika rättframma som svenskar med ordvalet och jag blev tvungen att försvara, alla ställen som jag läst om menskoppar på engelska ha kallat dem för "menstrual cup". I mitt googlande hittade jag den här artikeln/blogg posten om anledningar att skaffa menskopp och blev inspirerad att dela den med mina vänner på facebook med tanken att det skulle belysa menskoppsfrågan lite och det blev fart direkt! Jätte kul och trots att en person var totalt negativ (men det här var det första hon hörde om ämnet) var det ändå en hel del vänner som verkade intresserade när de hörde av någon de kände som faktiskt hade provat!
 
Jag skrev en fullständing recention om mina första månader med menskopp som du kan läsa här (och missa inte tillägget jag gjorde på slutet om de två negativa punkterna jag hade) men jag ska även skriva en uppdaterad version vilken dag som helst eftersom jag nu har använt min kopp i två år.

Phew!

Nu är då lördagsstädningen avklarad. Gudars så skönt det känns när man är klar :D
 
Vi tar det lugnt idag på förmiddagen. Dottern ritar bidrag till två olika tävlingar från favorit tv-kanalen och sonen förbereder sig för en geografi tävling som han kvalificerat sig till. Det är en från varje tredjeklass som ska tävla i "Geography mastermind" och svara på frågor som kontinent, vilka hav man gränsar till, huvudstad, flagga och kända landmärken för de 46 länder där det finns något barn på DESS ifrån. Vi får väl se hur det går, han vill ju alltid vara bäst och jag tror besvikelsen kommer bli jätte stor om han inte vinner men det är ju bra träning för honom.

Graduation

Igår var jag på sjukgymnastik och vi konstaterade att det var dags att stänga den boken nu. Det blev som en liten avslutning där vi pratade om vad jag ska tänka på i fortsättningen och så massage av ärret och lite trixandes med benen i handen och handleden. Jag gjorde några sista övningar och avslutade med att stå på alla fyra, lyfta den friska (vänstra) handen rakt framåt och så det högra benet rakt ut bakåt och alltså balansera och ha tyngd på höger handen samtidigt som sjukgymnasten ger lätt tryck i olika riktningar och det gäller att hålla balansen. Där sa hon "you´re too good for physio now, you´re just showing off". Självklart med glimten i ögat men det kändes såklart bra att det inte bara är jag som känner att jag borde klara mig utan. Nu, så här i efterhand känns det lite konstigt och faktiskt vemodigt när jag tänker på att jag (förhoppningsvis) aldrig mer kommer se den här kvinnan, som varit en del av mitt liv i ett par månader, och som hjälpt mig så otroligt mycket med allt sitt kunnande. Jag tänker tillbaka på rädslan och stelheten som var när jag gick dit första gången och förtroendet jag fick för henne direkt och alla framsteg som gjorts!

Hemlängtan

Så där tre veckor innan vi reser slår hemlängtan till....eller vad det nu är. Kanske bortlängtan är det rätta ordet, jag längtar nog mest bort härifrån. Missförstå mig inte, jag trivs jätte bra här och när sommarlovet tar slut längtar jag hem hit igen men det ska bli så himla skönt med ett långt lov, inga måsten och kuskande hit och dit för än det ena, än det andra.

Reseinspiratör

Jag hade helt glömt av reseinspiratörs tävlingen som Apollo hade anordnat tills jag idag rensade upp i min inkorg. Insåg att tävligen avslutats och jag naturligtvis inte hade vunnit eftersom jag inte blivit kontaktad men jag kikade ändå in för att se vem som vann.
 
 
Lite kul ändå att jag tog mig till final! Tack alla ni som röstade.

Som på film....

Idag har sonen varit på födelsedagskalas hos en kille i klassen. Inte som vilket födelsedagskalas som helst utan hos den brittiska ambassadören! De bor i en jätte villa inom ambassad området och det var en hel procedur att få komma in. Jag hade fått meddela registreringsnumret på bilen i förväg och det var jätte klampar inbyggda i marken som öppnade sig och vi fick köra in genom första grinden, väl där fick vi stanna medans de kollade med en spegel under bilen, vi fick öppna huven och de kollade motorn och så fick vi lämna id korten. Efter det blev vi insläppta genom andra grinden och kunde köra i vad som var ett lummigt och jätte fint område fram till villan. Och vilken villa sen! Kalaset var ett vattenkalas med inhyrda uppblåsbara vattenrutchbanor, vatten ballonger och pistolet = paradiset för 8 åriga pojkar :) Såna där kontakter är inte fel att ha...

Svar på frågor

En läsare hörde av sig med följande frågor tidigare idag
 
Har en fråga (om du orkar svara). Hur ser terminerna ut i förskola/skola?

Och en till föresten, är barnen utomhus fast det är så varmt nu?
och jag tänkte att svaren kanske kunde vara intressanta för fler läsare så det blir ett eget inlägg om detta.
 
Skolåret här kan ser olika ut beroende på vilken sorts skola man går i, det finns ju brittisk, amerikansk, indisk, IB mfl. Mina barn går i brittisk så mitt svar kommer vara baserat på det systemet.
 
Skolåret delas in i tre terminer, den första börjar i början på september alt slutet på augusti och täcker hela hösten. Andra terminen börjar efter nyår och löper generellt fram till påsk och den tredje terminen pågår efter ett påsk lov (som kallas Spring break, troligtvis för att man inte vill ha en referens till kristen religion men som under våra år här alltid har infallit vid påsk) fram till slutet på juni. Nu när Ramadan infaller under skolåret (har varit på sommarlovet sedan vi flyttade hit) kommer dagarna att vara kortare just under Ramadan.
 
I skolan gäller regeln att om det är över 40 grader blir det inomhus rast. Rent generellt leker inte mina barn jätte mycket utomhus, de har  så pass många aktiviteter efter skolan att det inte finns så mycket tid till sånt men det går allt att vara ute forfarande. Båda barnen simmar ju utomhus (visserligen i kylda pooler men ändå) och senast igår, strax efter 5 såg vi grannbarnen ute och lekte på gatan så vi gick ut och blåste såpbubblor tillsammans med dem. Klart det var svettigt men samtidigt kan man ju inte stänga in sig helt i flera månader! Vid den tiden har vi dock fått skugga på våran gata och solen är på väg ner och då blir det ändå relativt drägligt. Dagtid är det överdjävligt annars!
 

Kiwis

Vilken kväll full av skratt! Vi har haft våra Nya Zealändska (kiwi) grannar här i kväll och de är så himla roliga och öppenhjärtliga. Det var länge sen jag skrattade så mycket! Såna här kvällar skulle man ha fler av :D
 
Sonen är på sin första sleep over någonsin (till sin systers stora förtret, hon vill också sova över hos någon) och jag var lite fundersam hur det skulle gå, man kan ju själv minnas hur tomt och konstigt det kändes ibland när man som barn sov över hos kompis och inte hade mamma och/eller pappa i närheten. Som tur var är det hos hans bästa kompis, där både han och jag känner mamman väl så jag trodde nog att det skulle gå bra. Mamman har iaf hört av sig och meddelat att allt var väl och att pojkarna hade somnat. Skönt!

Hujedanemej!

Gud vad jag har svettats idag! Det började med ett stenhårt kettlebells pass och sedan ett par timmar i den 40 gradiga värmen vid skolan/poolen. Gossen hade time trials med swim squad och det innebar att jag fick sitta vid poolen i 1½ timme och jag svettades lika mycket som under mitt träningspass :D Jag hade tyvärr gjort ett oklokt klädesval med en grå kjol där svettfläckarna syntest alltför väl. Jag hade suttit framåtlutad så svetten hade droppat ner mot magen och även blött ner frampå kjolen så det såg ut som jag kissat på mig! Jag fick snurra lite på kjolen så det hamnade på sidan istället haha!

Firande

Självklart blev jag firad i torsdags! Efter min kb klass hade jag en ny bekantskap och hennes lilla bebis här på frukost. Det var mkt trevligt och jag hoppas vi kommer ses snart igen! När barnen kom från skolan fick jag paket, det var fina smycken (örhängen och halsband) samt böcker från maken och barnen, Pandora berlock från mamma och Pandora presentkort från svärföräldrarna. Efter barnens hip hop klasser åt vi sedan middag, meny utvald av mig, som bestog av tonfisk crepes till förrätt, TGI Friday kyckling med ost och så en lime cheesecake som tårta. Vad mer kan man önska liksom?

Lördag kväll....

....i Dubai är ju som söndag kväll i Sverige. Imorgon drar skolveckan igång igen och det är skönt att vi ändå är på slutspurten. 5 veckor kvar innan vi tar sommarlov! I torsdags fick vi hem ett brev från skolan iochmed att dottern kommer gå från låg till mellanstadiet nu och då kommer klasserna delas upp och blandas. Det är verkligen behövligt för tjejerna och vi fick hem en lista där vi kunde önska vilka barn vårt barn ska ha med i klassen nästa år. Tidigare år brukar det här ske som en övning i klassrummet där barnen inte förstår vad det är för lista de sammanställer men i år fick vi hem ett öppet brev med önskan om att vi skulle diskutera med vårat barn och sedan fylla i en lista på tre barn. Jag var helt inställd på att det skulle vara tre barn från nuvarande klassen men när jag nu lusläst brevet står det faktiskt inte att man ska lista barn från klassen, eller vilka barn de ska fortsätta gå tillsammans med så nu har puman faktiskt en tjej på sin lista som inte går i hennes klass i år. Egentligen hade hon velat sätta endast en person på listan men jag förstår ju att de måste  ha flera alternativ för att kunna sätta ihop pusslet så vi har trixat lite kring det hela men nu är listan klar. Bara hålla tummarna att hon får så många som möjligt från sin lista! I och med detta kommer också den här oron jag får vid den här tiden varje år smygandes. Hur ska det bli nästa år, vilka barn kommer vara i klassen och vilka lärare blir det. Jag vet ju att det inte är något jag kan påverka alls och jag försöker skjuta bort tankarna men det här brevet hjälpte ju inte direkt till om man säger så! Jag säger samma sak varje år, varför oroar jag mig? Alla lärarna på DESS är ju bra!

Gapskrattar

Min pappa han slår då alla rekord. Han ringde precis på mobilen, han ringer aldrig, senaste gången var när farmor dog för 1½ år sedan så många tankar hann fara genom mitt huvud om eventuella olyckor och annat. När jag svarar säger han glatt "grattis på födelsedagen!" jag svarar "ööhhhhh" och drar ut på det lite, va då då undrar pappa och jag fnissar fram "jag fyller ju imorgon". För att vara helt rättvis sa han då "är det inte fjortonde idag?" så han hade allt koll på datumet, han var bara dagvill men det är inte första gången jag får höra grattis på fel dag :D Tur att man tar det med en klackspark och kan skratta åt det hela. Han konstaterade att han får ringa imorgon igen nu då.

Gääääsp

Jag är helt utmattad och trött, vilken galen dag det har varit idag! Började med att jag slog upp ögonen, helt klarvaken kl 5 imorse och kunde inte somna om (förrän 10 minuter innan klockan ringde såklart!) Målarna blev klara på övervåningen igår och kom tillbaka för undervåningen idag och det innebar att vi blev tvugna att städa upp på övervåningen. Killarna hade ju ställt tillbaka möblerna på plats och städat upp ev färgstänk men det var slipdamm överallt trots att både de och vi torkat govlen. Barnens rum har varit på g för uppröjning länge, bokhyllorna är oorganiserade och det är ingen idé att försöka hitta någon bok och skrivborden överbelamrade med grejer så nu fanns det ju ingen återvändo. Jag spenderade 3 timmar på sonens rum idag innan jag drog ut och handlade lite nödvändigheter (på tre olika ställen :O ) Jag är dock så himla nöjd med resultatet och då är det ju värt allt arbete. Maken fixade sovrummet och på eftermiddagen/kvällen har vi gjort klart i köket. Imorgon är det dotterns rum och data rummet på tur och sen är det faktiskt bara tv rummet kvar innan vi röjt och fixat i hela huset. Gud så gött det kommer kännas :D

Målning på g

 
Sovrummet
 
 
Möblerna i mitten av rummet
 
 
 
Sonens rum redo, de gula färgproverna på väggen i bakgrunden 
 
 
 
Dotterns rum väntar på sin tur
 
 
Inte helt oväntat har hon valt rosa

 

10 Mila

Via facebook såg jag precis starten på 10 mila kaveln i orientering och jag blev helt nostalgisk. Det började med 10 mila minnen och fortsatte med orientering överhuvud taget. Vilka fantastiska år det var i min ungdom med orienteringen! Vänner, resor, tävlingar, iskalla utomhus duschar, regn, lera, solsken, vänner (igen!) och gemenskap. Helt ärligt saknar jag det där och om vi hade bott i Sverige hade jag säkert dragit med mig barnen på både träningar och tävlingar. På tal om det ska jag förresten inte glömma kolla upp om det finns någon tävling/träning vi kommer kunna delta i under Sverige semestern iår, barnen vill ju gärna orientera när vi är i Sverige!

Grått...

Tänk vad vädret påverkar hur man känner sig! Idag var en sån där dag där regnet hängde i luften, det var grått (i den mån det blir grått här) och var redigt tryckande vilket i sig medförde att jag kände mig helt off. Jag kände mig nästan sjukligt trött och slö och slumrade till flera gånger under förmiddagen. Min kb tränare är på kurs i USA och vi kör ersättningspass utomhus medans hon är borta och värmen tar verkligen ut sin rätt så mitt kb pass spelade säkert in då jag blev väldigt slö förra efter förra veckans pass med.  Andra år har vi ju vant oss vid värmen allt eftersom det blivit varmare men imorse kl 7.30 när jag åkte iväg var det redan 33 grader och nu när vi är vana att vara inomhus i acn är det riktigt jobbigt! Jag ser fram emot när M är tillbaka och vi kan köra på inomhus igen :)

Rösta

Röstningen har börjat i Apollos tävling om reseinspiration, skulle uppskatta om alla mina läsare kunde klicka på länken och lägga en röst!
 
http://www.apollo.se/erbjudanden/arets-reseinspirator/storstadsresor
 
 

Frukt och grönsaksmarknad

Först och främst ska jag be om ursäkt för att bilden på hårdekorationen av någon anledning aldrig kom med i förra inlägget men nu finns den där för den som vill se.
 
I torsdags åkte jag och maken till frukt och grönsaksmarknaden för att köpa på oss lite spännande frukter till barnens senaste skolsnacks favorit (men det tipset kommer i ett helt annat inlägg). Egentligen avskyr jag frukt och grönsaksmarknaden, det är bland det värsta jag vet när man hela tiden blir påhoppad av folk som ska ha en att titta på deras varor. Samtidigt har man en man som går efter en med en kärra och vill köra det man handlar så man ska slippa bära (detta trots att man tackat nej flera gånger!). Men eftersom frukt är galet dyrt här (iallafall om man vill ha något roligare än banan och äpple) så jag bet ihop och åkte alltså med till marknaden. Priserna där är oftast markant billigare än i affären men ofta måste man köpa stora mängder, en hel kartong med frukt åt gången. Jag blir så himla stressad i såna där situationer när säljare är så där "på" och vi köpte kanske en del saker som inte var jätte mycket billigare än i affären men ibland orkar jag inte ens försöka tänka, jag vill bara ha det vi ska ha och ta mig därifrån! Vi kom hem med mangos, persikor, jordgubbar, äpplen, hallon, blåbär, björnbär kiwis och så lite grönsaker. Väl hemma blev jag än en gång påmind om varför jag inte gillar marknaden, nästan alla björnbären och många hallon var mögliga! Min slutsats är alltså att det faktiskt i slutändan är bättre att betala lite mer och köpa sina grejer i mataffären baserat på 
A) I affären förvaras frukten svalt istället för den 40 gradiga värmen på marknaden
B) Man får själv plocka sin egen frukt och ta som man själv tycker istället för att någon annan plockar åt en och de såklart stoppar i den äldsta frukten
C) Det finns tillräckligt med ljus för att man ska kunna se om frukt och bär ser fräscht ut eller inte.
 

Kalas tankar

Igår kände jag mig jätte besviken och sur över att min kalas idé inte gått hem hos mannen. Han hade sagt ok till det hela tidigare och dottern älskade idén men igår kröp det alltså fram att han tror att det kommer bli "awkward". Det planerade kalaset skulle vara ett dans/hip hop kalas. Dottern till en av tjejerna som är med på kettlebells brukar hjälpa till lite på barnens hip hop klasser och hon driver ett eget företag som gör dekorativa och sätter i "hair extensions" som ser ut så här.
 
 
 
Meningen är att hon ska komma och dels lära barnen en relativt lätt dansrutin till en låt som dottern har valt ut och sedan sätta i  hår dekorationerna och piffa upp håren lite. De tjejerna som inte blir ompysslade får under tiden sjunga och dansa lite fritt (tänk ett One Direction medley :) ) Dans delen avslutas när alla fått fräcka hår genom en lite uppvisning som jag filmar och kan dela med mig av till deras föräldrar på emailen. Problemet är väl att jag inte inte riktigt vet hur lång tid de har lust/ork att dansa så jag hade tänkt ha några aktiviteter i bakfickan som jag tar fram om de inte dansar så länge att det är dags för mat och tårta direkt.
Maken tycker alltså att kalaset kommer kännas konstigt och stelt, han är orolig över att det är så pass få barn (jag tycker 6-7 barn är aldeles lagom då det blir mer "intimt" och lättare att hantera så det inte blir kaos när man ska försöka göra något organiserat) men också att något barn inte ska vilja dansa "och vad ska vi göra för att underhålla det barnet då"? Jag menar att det inte spelar någon roll vilken sorts aktivitet man har på kalaset, det kan alltid finnas någon som inte vill vara med och då är det ju bara att titta på!
All hans negativitet igår fick mig alltså att dels fundera om det ens var en bra idé men också att jag inte vill lägga ner en massa tid på organisera ett kalas när jag inte har hans stöd och hjälp. Jag har rådfrågat ett par andra mammor med tjejer och alla tycker det låter som ett toppenkalas och baserat på att de har olika ålder på sina barn drog vi slutsatsen att danskalas kan användas som kalas flera år framåt. Efter att ha sovit på saken och med detta i ryggen känner jag nu att jag ska stå upp för dottern, hon gillar idén och det är ju hennes kalas.Så här i efterhand tänker jag att han kanske menar det ordagrant, att han kommer känna sig konstig och stel men då får han faktiskt bita ihop för sin dotters skull, acceptera att hon och säkert hennes kompisar kommer ha kul och släppa negativiteten så vi, tillsammans, kan göra det här till det bästa kalaset det kan bli!

Öknen

Under barnen spring break tog vi en kvällstur till öknen och de fick prova köra fyrhjuling. Främst sonen körde fast många gånger men det fick tummen upp från barnen och när det svalnar av lite igen efter sommaren ger vi nog oss ut igen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Färgklickar

Husen vi bor i har alla samma färg, och samma färg i hela huset. Det är ingen ful färg men jag är galet trött på att allt ser likadant ut. Det är ju stenväggar och därmed är det målade väggar istället för tapeter som vi svenskar är vana med och de brukar behöva målas om en så där var 3e år. Nu har vi ju snart bott här i 4 år så det är verkligen dags, massa märken och skrap på väggarna. Därför har det senaste projektet varit att bestämma färger till kök och vardagsrum samt de tre sovrummen. Det är inte alltid lätt att få rätt intryck av de små test lapparna och vi har därför köpt 1 liters burkar för att kunna måla på väggen och få en känsla (i rätt ljus) för hur färgen skulle bli. Idag var vi iväg och köpte de två sista testburkarna och nu är vi helt klara på vilka färger som ska gå vart och på måndag kommer det målare och målar åt oss. Jag känner mig nästan lite besviken för att jag inte kommer få måla själv men maken säger att det är värt att betala någon för att slippa göra för och efter arbetet och det har han kanske rätt i....Nu slipper vi lyfta ett finger, ingen maskering, inget flytt och täckande av möbler osv osv och det är klart att det känns bekvämt och bra! Jag ska försöka ta några före och efter bilder så får ni se!

Nominerad!

Inte för att jag vet hur det gick till men ett email damp ner i min inkorg att jag blivit nominerad i Apollos tävling "Årets reseinspiratör - Storstad". Sjävklart trevligt, smickrande och inte minst inspirerande!
 
 
Priset är 5000 kr och röstningen börjar den 8/5, jag återkommer med länk och hoppas självklart att många av mina läsare röstar!

Morgonpromenad RAK dag 3

Sjävklart var vi vakna tidigt och gick en lite promenad på stranden innan frukost. Kanonmysigt!
 
 
 
Hotell delen
 
 
Villorna
 
 
 
Sonen letar krabbor
 
 
En eremitkräfta!
 
 
Även utchecknignen tog för lång tid, 30 minuters väntan känns inte acceptabelt. Det känns inte troligt att vi kommer åka tillbaka till det här hotellet, det känndes som en rip off, dyrt rum, dyr (och inte speciellt god) mat.
 
 
 
 
 

RAK dag 2

Andra dagen blev väl inte så mycket bättre än den första, sonen mådde lite dåligt på eftermiddagen, eventuellt lite solsting så han sov och ville stanna inne så det gjorde vi. Maken och dottern gick och badade lite mer. Sonen ville inte heller ha någon middag och eftersom vi hade en härlig balkong till rummet bestämde vi oss att beställa room service och äta där.
 
 
Vi fick galet dålig hjälp när det gällde vilken mat jag kunde beställa och de lät inte maken prata direkt med kocken för att slippa ringa fram och tillbaka. Istället för att få besked om vad jag kunde äta fick vi gå igenom 4 olika rätter men samtal fram och tillbaka. Meridien i Al Aqah har aldrig varit så där besvärliga utan har alltid hittat en lösning och gjort om lite för att jag skulle kunna äta det jag önskade, här kändes det mest som man var jobbig och jag fick ta något som jag egentligen inte ville ha för att det var det enda som var glutenfritt.
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagskalas

Tiden bara springer iväg! Idag insåg jag att det inte är mycket tid kvar att fixa kalas till dottern om det ska göras innan sommarlovet.....Från att ha tänkt/trott att jag har all tid i världen inser jag nu att det faktiskt är dags att bestämma datum, boka eller planera något och gärna skicka ut save the date email till de som kommer bli bjudna. Det blir ofta många kalas så där på slutet och det blir fullt på ställena som erbjuder kalas aktiviteter och barnen blir uppbokade på annat. Problemet är att komma på vad vi ska göra iår. Förra året var det solklart att köra på Frozen tema, i år finns inget sånt självklart och jag tror inte jag orkar lägga ner så mycket tid igen som jag gjorde då. Jag har två idéer och ska försöka få klarhet så snart som möjligt. Samtidigt såg jag att min hårfrisörska åker till Sverige den 16e juni så helt plötsligt insåg jag att jag snabbt som attan måste boka tid för klippning innan hon åker. Hon är rätt upptagen och med alla barnens aktiviteter är det inte många dagar vi kan få till klipptid så det gällde att boka tid snarast även där!

RAK dag 1

Vår lilla mini break blev ju inte så lyckad som vi hade önskat. Det var inte mycket som gick rätt på hotellet. Vi checkade in tidigt och rummet var inte klart så vi gick till poolen en stund och där fanns inga strandhanddukar! "Kom tillbaka om en halvtimme" var beskedet vi fick?! Kl 14 skulle vi kunna få rummet så maken gick till receptionen där han fick vänta 45 minuter på att få en nyckel (detta efter att personen vid disken bara gick när det var makens tur och han då fick ställa sig längst bak i kön igen). Vi bodde i villa vid stranden och det var en bit att gå från receptionen så vi möttes i rummet och väntade på väskorna som skulle levereras med golfbuggy, vi väntade och väntade och väntade. Efter en halvtimme fick maken nog och gick tillbaka och hämtade väskorna själv. Jag hade kollat av rummet och upptäkt att vi endast hade 2 handdukar så jag ringde direkt och bad om två till så vi skulle ha det klart när vi återkom från badandet och ville duscha innan middagen. En mer än en halvtimme gick utan att några handdukar levererades så vi gick och badade och tänkte att de skulle finnas där när vi kom tillbaka men icke. Jag ringde igen och förklarade att du var det relativt bråttom, vi ville ju kunna duscha och gå ut och äta innan barnen blev alltför trötta. Handdukarna kommer blev jag lovad. Ytterligare en halvtimme senare hade vi fortfarande inte fått några handdukar och maken gick ut och hittade städarna på egen hand. Som tur var fick vi en utmärkt middag på den asiatiska restaurangen (även om det var hutlösa priser)
 
 
Lunch vid stranden
 
 
 
 
Middag på den asiatiska restaurangen

International day

Allt blev ju upp och ner efter min lilla bilkrasch på international day men här kommer några bilder!
 
 
 
 
 

Sista balett lektionen förra terminen

 
 
 

1a maj

Kära nån vad tiden springer iväg. 1a maj redan och därmed bara 7 veckor kvar tills vårat sommarlov börjar. Maj innebär ju födelsedag för mig och det här året även "reserve" för maken. Reserve innebär att man inte får något schema utan varje kväll kl 18 får man besked vad som gäller för dagen efter, man kan antingen bli ledig, få en flygning eller en standby duty. Maken hade tur och fick en ledig dag idag så nu kan han spendera hans föräldrars sista dag här tillsammans med dem. För övrigt blir det kanske en del målning för mig och maken. Vi hade planerat att måla om i huset det här året och maken föreslog att det skulle göras efter sommarlovet medans jag tänkte att det vore en bra aktivitet för oss att jobba med när han har standby perioder och vi inte kan åka långt från huset. Vi behöver definitivt hjälp i delar av huset där det är aldeles för högt till tak för att vi ska kunna nå, ens med stege, så igår kom en kille för att ge oss en offert på målnings jobbet. Vi ska nu se hur mkt mer det kostar om de målar allt, eller bara tar där vi inte kan. När vi flyttade in var det precis samma färg på alla väggar i hela huset och jag är redigt trött på färgen så nu ser jag fram emot lite andra färger på väggarna!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0