Livet är bra skört....

Ibland får man sig ett slag i magen, en riktig reality check. I helgen dog pappan till en av sonens klasskompisar i sömnen. Det är så gräsligt och ofattbart och jag blir illamående bara jag tänker på det. Lagom till jul också...tack så mycket. Nu ska jag verkligen se till att njuta av min lilla familj, vem vet hur länge det varar?

Big Bus Tour

 
Times Square
 
 
 
 
Empire State Building
 
 
Biblioteket
 
 
 
 
Flatiron Building
 
 
 
 
 
Wall Street
 
 
Det gamla White Star kontoret och biljett försäljning. Här kunde man köpa biljetter till Titanic
 
 
 
 
 
 
 
 

Besöksrace

Som vanligt i November - December har vi besöksrace här. Mamma åkte imorse och under natten dök makens mamma, pappa, faster och man upp och om en vecka kommer pappa! Som vanligt när mamma är här är det fullt upp, många projekt och jag har inte haft någon ork eller tid över till datorn men nu ska jag allt vara tillbaka. Jag har en del NYC bilder kvar att dela med mig av bla.

Tidsgrinig

Gud vad jag känner mig grinig över folk (läs företag) som ändrar tider stup i kvarten. Innan vi åkte till New York skulle jag ha träffat min leverläkare men dagen innan när de ringde och skulle bekräfta hade de flyttat min tid och bara förväntar sig att det är ok. Jag planerar ju dagen baserat på min läkartid och det funkar inte att flytta en timme hit eller dit så jag blev sur och ifrågasättande. Det är andra gången det här händer mig då samma sak hände vid sista besöket innan sommaren. Den gången var det ett barn som behövde göra sin gastroskopi och behövde därför göra första tiden på morgonen pga att man måste fasta innan och det kan jag köpa, klart barnet skulle ha första tiden men den här gången hade jag tid kl 12 och de ville att jag skulle komma kl 11. Jag hade tagit tiden kl 12 för att det skulle passa perfekt in med resten av min dag och kl 11 passade inte alls in så jag accepterade alltså inte. De hävdade att det är normalt att man inte kan lita på sin tidsbokning förrän dagen före då de ringer och bekräftar pga att läkaren kan behöva göra olika grejer. Jag vägrade köpa detta och blev så sur och kände mig disrespected (är kränkt rätt ord för det eller är det för "stort"?) att jag nu tänker gå min sista gång hos den här läkaren och sen ska jag prova någon annan.
 
Nu har även sonens simlektioner blivit flyttade, för andra gången! Han skulle simma på lördagarna kl 14.30 men det blev ändrat till 14 vilket jag tyckte var ok, en halvtimme hit eller dit på en lördag kändes inte så noga men nu har de helt plötsligt ändrat till kl 12.30. Detta är ju en helt riktigt dålig tid pga två orsaker.
 
1. Det är mitt i lunchen, hur ska barnen äta? Man kan ju inte äta lunch halv tolv, det är ju fortfarande lite för nära inpå ett träningspass. Vi provade äta en redig (engelsk) frukost sent men sonen var ändå hungrig när det var dags att åka. Nästa vecka får vi prova med tidig frukost och sen ett mellanmål vid 11 tiden.
 
2. Tiden gör att man inte kan göra något alls den dagen. Man hinner inte ut före eftersom man måste lösa maten på något sätt och man hinner inte ut efter heller då lektionen håller på till 14 och sen ska man äta.
 
Det som hände var att en annan pool där de har klasser (som är national arenan för simning) har tävlingar varje lördag från och med nu tills terminen är slut och därför måste nu simklubben ta in de simmarna på andra ställen. Eftersom "våran" pool är den närmaste hamnar dessa simmare i vårat schema. Detta irriterar mig utan gränser då jag anser att vi i princip har ingått ett kontrakt där jag betalat dyra pengar för simlektioner och de åtagit sig att hålla simlektioner på de tider som angavs på anmälningsblanketten tills terminen är slut. Jag har klagat och de gömmer sig bakom politiker snack och låtsas att de inte hade något val medans jag hävdar att det helt klart fanns ett val. Det de har gjort är att flytta två nivåer till 12.30 för att undvika en 2 timmars paus mitt på dagen. De har lyckats klämma in de andra simmarna i det vanliga schemat men nu när chefen måste vara där och coacha vill han inte ha någon paus utan fortsätta jobba och bli klar för dagen. Hans dag är alltså viktigare än alla föräldrar och barns?! Jag blir tokig men jag tror inte det funkar bättre någon annanstans heller tyvärr :( Vi får se vad som händer när nästa termin drar igång.

NYC Cruise

 
 
Ellis Island, det var hit båt immigranterna kom och nästa gång vill jag besöka museet där.
 
 
 
 
 
 
Manhattan och Staten Island ferry
 
 
 
Brooklyn Bridge

Att det aldrig blir bra?

Nu har det gått mer än en vecka och jag dras fortfarande med den här förkylningen. Vad är det för fel?! Visserligen förändras den, jag har gått från ont i halsen och rinnig näsa till att du hosta aldeles gräsligt. Men i princip bara nattetid. Normalt brukar jag hosta tills jag somnat och sen är det bra men natten till idag vaknade jag var 20e minut av att jag hostade. Jag känner lite att nu får det banne mig vara nog!

Lever

Jo jag lever trots dålig aktivitet här. Sedan vi kom från New York har jag varit förkyld, med täppt näsa, ont i halsen och hosta och jetlag på det så jag har sovit dåligt och därmed mått sådär. Levt lite som i ett töcken men jag hoppas snart vara fit for fight igen. Då kommer restena av bilderna från resan!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0