Lite små irriterad...

....på makens familj/släkt. Vi har 11 dagar på Malta och "alla" vill träffas, självklart kvällstid. Jag vet ju att barnen inte har kul på såna träffar/tillställningar och att det sedan sker på kvällstid när de är trötta och normalt brukar sova ett par timmar tidigare hjälper ju knappast. Maken är snäll som vanligt och säger inte nej utan säger att han ska kolla med mig och så blir det jag som får ta beslutet och även dras med lite dåligt samvete när jag inte tycker det är bra. Vi åker ju till Malta för att ha semester och träffa farmor, farfar, faster och farbror med deras familjer, inte hela släkten!

Kojan

På väg mot bilen från morfars koja i skogen sa sonen:
 
"Jag önskar att vi hade en koja i Dubai"
"Jasså svarade jag, är du säker? Det finns ju ingen elektricitet i morfars koja, det skulle innebära att vi inte hade ljus eller luftkonditionering"
 utan att tveka svarade sonen
"Nej, det är bra att vi inte har någon koja i Dubai"

Västkustresan

Nedan följer en masspublicering av våran resa till Uddevalla. Jag skrev mina inlägg i word eftersom mormor inte har internet och har nu laddat upp dem. Bilder kommer läggas till under kvällens gång så om det inte är några bilder i inläggen när du kollar, glöm inte scrolla ner vid ett senare blogg besök så får du se bilder.

Torsdag: resedagen

Hemresan gick faktiskt oväntat bra, vi åt frukost, packade ihop och drog iväg. Sonen grät på onsdagkvällen och ville inte åka, dottern grät på morgonen. Båda konstaterade att de kommer "missa gammelmormor". Mina små hjärtan, jag kommer så väl ihåg hur det känns, jag brukade gråta massor när jag åkte från Uddevalla när jag var barn. Vi tog oss hela vägen till Örebro utan paus, åt lunch på Max innan vi gick en sväng på IKEA. Barnen fick först leka i Småland medans jag och mamma kollade ut vad vi skulle köpa och sedan fick barnen gå med och hämta grejerna. Allra viktigaste var dock att visa dem sängen som jag och maken "valt" till dem nu när de ska få större sängar efter sommaren. Visnings exet av just den sängen på IKEA i Dubai är inte fin, kladdad på, fula sängkläder och inga lådor eller utdragssäng under så jag tyckte det vore bra om de kunde se den i sverige och "godkänna" den. Som tur var gick den hem, men det visade sig att lådorna vi valde ut inte kommer finnas med i nästa "års" sortiment (IKEA byter sortiment över sommaren och det nya kommer in runt Augusti) så nu får maken dra sig ut och kolla om det finns kvar i Dubai. Efter ett tre timmars stopp (inkl lunch) for vi vidare hemåt och var faktiskt hemma strax efter 18. Helt ok med andra ord!

Onsdag: sista dagen

Vi hade bestämt att torsdagen skulle bli resedag, fredag och lördag kändes inte som något jätte bra alternativ på vägarna så onsdagen blev vår sista dag. På förmiddagen gick vi på promenad på Uddevallas strandpromenad och plockade musslor till något tändsticksprojekt vi tänkte göra någon regnig dag framöver. Mycket trevligt men vi hann få lite regn på oss på vägen tillbaka. Eftermiddagen spenderades i mormors trädgård, barnen plockade äppelkart som ramlat ner, samlade gräs och pysslade. Jätte mysigt att inte ha några måsten faktiskt. Vi åt sedan tidig kvällsmat och drog iväg till min moster på lite fika. Som alltid lika trevligt och välkomnande. Som vanligt kan jag inte annat än prisa dem, barnen älskar att få busa med nya och energiska personer och jag får chansen att prata och umgås lite. Tummen upp!
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag: Krabbfiske!

På förmiddagen gick vi ner på stan och fikade i solen på torget. En hel del glutenfritt att välja på, lyxigt värre! Hann även med det klassiska att mata fåglarna i Hasselbacken (det är sånt jag gjorde som barn) Efter lunch kom vi äntligen iväg på krabbfiske. Det hade hunnit blåsa upp lite och var svårt att hitta musslor, och de som hittades var jätte små vilket var lite trist men vi fick upp några krabbor, tack och lov!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag: Kungälv!

För att ta oss ut på ett litet äventyr tog vi tåget till Kungälv där en moster bor. Barnen tyckte det var kanonspännande att åka tåg så klart och vid ankomst hos mostern fick vi fika innan vi åkte till Bohus fästning och tittade. När jag var barn åkte man förbi aldeles nedanför fästningen när man åkte till Göteborg och jag har alltid tyckt om det runda tornet, Fars hatt men på den tiden vet jag inte ens om man kunde gå in. Hursomhelst hade jag aldrig varit dit men tänkte att det kunde vara något som barnen skulle gilla och där hade jag rätt. Min moster rekomenderade att ta med ficklampor så det fick vi låna och barnen hade urkul. Det var spännande och lite läskigt och de lyste i alla hörn och gångar de såg. Vi trodde vi skulle "springa över" fästningen på en timme men då hade vi fel! 1½ timme senare var vi tvugna att gå eftersom vi hade bestämt att vi skulle äta vid den tiden men barnen ville inte alls gå. Dotten var sur och grinig hela vägen hem och vägrade till en början äta lunch. Hon ville ju stanna på "slottet"! Som avslutning på besöket tog vi en tur på "stan" och missade så klart inte ett besök i Bräckboden där man kan köpa Göteborgskex till kanonbilliga priser. Barnen fick även med sig varsin "prutt lera", en sorts lera som ligger i en burk och så geggar/knölar man runt lite med den och så "pruttar" den. 50 åringen hade vunnit en sån i en frågesport på kalaset och barnen var helt begeistrade (de är i den åldern när sånt där är skitroligt (pun intended) Tågresan hem gick riktigt bra trots trötta barn som gått hela dagen och nu sitter jag utmattad och funderar om det ska bli sängen nästa för mig (kl är 21). Imorgon hoppas vi på bättre väder så vi kan fiska krabbor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag: blåsigt!

Förmiddagen tog vi det lugnt, efter lunch hade vi tänkt fiska krabbor men det var så pass blåsigt att det inte gick av två anledningar. 1 det skulle ha blivit så kallt att det inte var trevligt och 2 det går ju inte att se under havsytan när det krusar sig på det där viset. Besvikna barn men vi åkte till Torp (ett köpcentrum) istället men det blev väl inte så jätte mycket shoppat (lika bra det kanske, man kan väl inte direkt säga att någon av oss har tomt i garderoberna).

Lördag: kalasdag!

På lördagen var det dags för 100 års kalaset (både min moster och henne man fyllde 50 år i juni så de slog ihop sina kalas. Som vanligt var det supertrevligt, god mat och många skratt. Vilken underbar familj jag har! Barnen hade jätte kul och lekte med min mosters man och de andra "barnen". Det slog mig att mina "småkusiner" inte längre är små, utan faktiskt vuxna/i det närmaste vuxna då de tagit eller är på väg att ta studenten. Jag vet att jag nämnt det tidigare men min mosters man är en sån där person som bara älskar och barn och barnen älskar honom. Han tycker det är underbart att ha barn att busa med. Det blev en mycket sen kväll, klockan var efter 23 när vi var i säng men barnen hade inte klagat en sekund! Underbart!

Skolskor

På DESS ska pojkarna ha svarta uniform skor medans flickorna ska ha röda (vinröda). Pojkarnas skor kan vara vilka svarta som helst medans det verkar som att tjejerna "ska" ha den här Startrite skon. 95% av flickorna har just den här skon men det kan vara så att det blviit så för att utbudet av röda skor inte är lika stort. Jag har dock blivit "varnad" av andra mammor att inte köpa den skon i Dubai eftersom det verkar som kvaliten är mycket sämre än på skorna man kan köpa i England. Startrite ska vara ett kvalitets märke men några mammor i sonens klass har berättat fått köpa två och till och med tre par under det här första året pga att sulorna ramlat av (och som verkar rätt vanligt i Dubai tar inte försäljaren något ansvar utan det är bara att köpa ett nytt par). Det är ju många engelska barn i skolan och mammorna verkar alltså köpa sina skor i england och trots att jag inte gillar skon (tycker den ser väldigt oskön ut) var jag inställd på att även jag beställa från england. När jag nu skulle slå till visade det sig att de röda skorna är helt slutsålda och kommer inte återkomma förrän till nästa vår/sommar. Tänkte då slå till på ett par kavat häger skor som var rätt lika (när jag tittade på skorna i skolkatalogen såg jag att de barn som inte har "rätt" sko hade sko utan "t bar") men efter massa sökande hittar jag inte någon som har den i hennes storlek! Det verkar som sommarskorna blir väldigt utplockade redan i slutet på juni i Europa (ska jag försöka minnas till nästa år!). Häromkvällen spenderade alltså jag och mamma hela kvällen med att leta en alternativ sko men hittade inget direkt bra så maken fick ringa uniformsförsäljaren för att ta reda på vad skorna kostade och till min stora glädje berättade de att de pga så mycket klagomål bytt ut märket på de röda skorna till dessa Vivobarefoot De ser så mycket bättre (läs skönare) ut! Lägger därmed ner sökandet och så får vi åka och prova dessa när vi är tillbaka i Dubai igen och hoppas att de är bra!

Halvsegt

Det är lite halvsegt just nu...Regn och mamma jobbar = vi gör inte så mycket att skriva om. Idag jobbar dock mamma sitt sista pass innan sommar semestern så nu ska vi börja hitta på saker. Redan i eftermiddag drar vi till västkusten och träffar mormor, mostrar och kusiner. Ska bli jätte kul, men inget internet finns så det blir blogg paus så länge.

Cirkus skolan

Det allra bästa med cirkusen var nog "cirkus skolan" där barnen hade möjlighet att prova trapets, gå på lina, akrobatik bla. Här är bilderna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shopping

Igår spenderade vi en heldag i Kupolen, åkte hemifrån 9.30 och var hemma igen 17.30! Barnen var jätte tappra och travade och gick. Fick köpt en hel del saker, både på rea och ordinarie pris men känner ändå inte att jag förköpte mig!

Cirkus Scott bilder

 
 
 
 
 
 
Clownerna
 
 
Elefanterna
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagen

 
Födelsedagsfrukosten
 
 
Frukost och paket på sängen
 
 
En klocka!
 
 
Tårtan
 
 
Födelsedagsfika
 
 
 
Morbror förevisar present
 
 
Hon har fått in snitsen
 
 
 
Fotboll med morfar
 
 
 
 

Cirkus Scott

Igår var vi så på Cirkus Scott och jag måste säga att jag är besviken. Vet inte om det beror på att jag förväntade mig för mycket eller om det faktiskt inte var speciellt bra. Manegen kändes liten, föreställningen var "svag" och tre akter hade av någon anledning utgått. På deras fb sida får de bara positiva kommentarer och jag undrar om folk verkligen menar det eller om de bara försöker intala sig själva detta för att de betalat så mkt pengar för att gå! Men allvarligt, vad har "breakdancing" på cirkus att göra? Och det var ju inte ens breakdancing utan bara ett vanligt dansnummer! Inte ens barnen var direkt imponerade, dottern höll på att somna i både första och andra akten. De verkade tycka det bästa var när Bamse var med så jag tror teater skulle uppskattas bättre. Hursomhelst kommer jag inte lägga så mycket pengar på cirkus igen, trodde man skulle få mer valuta för pengarna!

grattis

Grattis på 4 års dagen bästa puman! Jag hoppas o tror att du fick en fin dag. Imorgon firar vi vidare med Cirkus Scott!

För 4 år sedan....

Ganska precis exakt för 4 år sedan satte vi oss i blen på väg hem från grillkväll hos makens svägerska, mätta och glada. Inte visste vi då att det var vår sista kväll som en barnsföräldrar! Klicka här för att  läsa min förlossningsberättelse.

Tillbaka!

Jag är tillbaka för ett tag (när vi åker till mormor kommer jag inte ha internet) men jag tror inte jag orkar uppdatera om resan, och det som varit hitills. Vi har det kanonbra, gossen är så lycklig och tacksam över det mesta men framförallt all den goda maten. Dottern är glad över att få sitta framåtvänt i bilen, kunna busa med sin morbror och att det är så annorlunda mot Dubai. Vädret har visat sig från sin bästa sida (ta i trä), lagom varmt, sol, moln och lite regn. Hoppas det håller i sig!

Första frukosten

 
Underbar första svenska frukosten i Sverige!

Sonen och pappan

 
 
Gossen vill helst inte prata med pappa på skype, han vill skriva meddelanden :)

Födelsedagsförberedelser

Tänk att puman fyller 4....tiden går så fort! Idag har vi bakat och grejat inför den viktiga dagen. Två sorters småkakor, tårta och en silivia kaka har vi bakat men även förberett frukosten eftersom man enligt tradition "ska" ha frukost och paket på sängen på sin födelsedagen och ingen kommer vakna före dottern!
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0