God jul!

Ballerina

Trots att jag varit rätt avog mot hela balett cirkusen och inte trott att hon skulle vilja dansa mer än en termin är hon nu inne på sitt femte år och jag måste ändå säga att hon inte alls är någon klumpeduns som dansar dåligt. I år har hon börjat vad som kallas "Grade 1" och igår var våran första "öppna klass" där vi fick komma in och titta med hennes nya fröken. Jag måste säga att jag förstår varför dottern är eld och lågor över baletten, i år verkar det vara lite mer dans av det hela, inte bara övningar och rörelser. Här kommer bild kavalkad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilken besvikelse

Två skitbesked från makens arbetsgivare idag. Jag vet inte vilket som känns mest surt men till att börja med fick han ingen semester beviljad alls i första önske omgången. Semestern begärs i december för det ekonmiska året april 2016 - mars 2017 och delas upp i två omgångar. I första omgången är det lite begränsat hur många önskemål man kan lägga in om och i den brukar alla "bra" semesterperioder gå, dvs när barnen har ledigt från skolan. I andra omgången brukar man få semesterdagar under skolåret och maken fick alltså noll dagar av det han önskat. Visserligen hade han ju sommar semester förra året men han hade önskat semester på andra tider men fick ändå ingenting.
 
Det andra beskedet gällde de 15 biljetter om året som vi kan köpa åt släkt och vänner för att komma och hälsa på. Från nästa år får vi bara 10 biljetter och innan sista januari måste vi välja ut 20 personer som kan använda dem. Inga fler spontana besök med andra ord :(

Julkonsert

Ikväll var det dags för julkonsert på barnen skola. Dottern är med i kören och fick därmed känna sig lite speciell och sjunga några extra sånger. Sonen fick i sista minuten äran att läsa en dikt. Jag tyckte de var sent ute då han kom hem med dikten igår och idag fick jag vet att någon annan skulle ha läst den men att den personen inte kunde komma eller av någon anledning läsa dikten. Konserten skulle hållas på fotbollsplanen och 5 minuter innan den skulle börja öppnade sig skyarna! Regn i Dubai?! Vi fick kasta oss in i aulan och trångt som attan blev det men ack vilken mysig kväll.
 
 
 
 
 

Future self day

Idag har det varit "future self day" i skolan och både barn och lärare hade klätt upp sig som de ser sig själva i framtiden. Jag skickade en ballerina och en scientist (jag hittar inte det svenska ordet!!)
 
 
Men den som tog priset var nog ändå dotterns fröken. I vanliga fall har hon huvud duk och är väldigt diskret av sig. Jag kände knappt igen henne :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Intrepid

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Desstive day

Pga ändringar i lagen får man inte längre göra "fund raising" så skolan kunde inte göra sin julmarknad. Istället blir det en julig dag med olika festligheter för barnen och de fick komma med "julhuvudbonad". Här är puman och hennes bästa vän! 

Isbit!

Saker och ting förändras, just nu är det 15 grader ute, lite som svensk sommar och herregud vad vi fryser! Missförstå mig inte, jag har inget alls emot att frysa lite till skillnad mot helvetet som väntar oss om bara ett par månader. Temperaturen går upp till ca 25 grader dagtid men vi som bor här kör ändå med långbyxor, koftor och stängda skor och det är verkligen jätte mysigt! De som jobbar med att tanka bilar på bensinstationerna går steget längre med mössor, halsdukar och vantar :)

Pust!

Vissa dagar tar helt knäcken på en och igår var en sån. Så fort barnen åkt till skolan åkte jag till Emirates kliniken för ett race av olika grejer. Började med det värsta, det årliga cellprovet. Gick sedan vidare till tandhygenisten följt av tandläkaren och avslutade med tid hos allmänläkaren. Efter detta åkte jag och skaffade en snabb lunch/frukost och hämtade barnen i skolan för att köra tillbaka till kliniken för deras tandläkar besök. Vi hann sedan vila lite hemma innan det var dags för sonens simlektion.
 
Full dag som sagt, men jag känner mig mycket nöjd med dagen. Det känns som många frågetecken blev uträtade, eller åtminstone på väg att bli det. Cellprovet får jag prov svar om två veckor, både telefonsamtal och brev. Tandhygenisten var nöjd med mina tänder (och hur ofta händer det?! tycker tandhygenister alltid lyckas klaga). Tandläkaren kunde ge en förklaring till de "ilningar" jag får när jag intar kallt eller varmt efter visdomstanden togs ut men det ska gå bort efter lite mer läkningstid. Jag ska komma tillbaka i början på januari för att kolla upp att det verkligen läkt som det ska, annars måste man ev åtgärda det hela. Jag fick även sprutor med en liten plastböj på för att kunna rengöra hålet som blivit efter visdomstanden. Jag har ju ingen erfarenhet av att ta bort visdomständer så jag har varit lite orolig över hålet som blivit men jag har nu blivit lugnad med att tandköttet kommer växa igen och täcka hålet till slut Tummen upp för det och tummen upp för sprutrengöringen. Leverläkaren hade sagt att jag behövde göra nytt urinprov då stickprovet visat något både i juni och i oktober trots att bakterie odling inte visat något. Han tyckte alltså att jag skulle göra om det med odling och skickas vidare till urolog om stickprovet fortfarande visar något fel men inte odlingen. Läkaren fixade detta och jag ska emaila honom på torsdag för att förhoppningsvis få besked och se hur vi ska gå vidare.
 
Barnens fantastiska tandläkare konstaterade att det är väldigt trångt i dotterns mun och att han vid nästa besök kommer vara tvungen att ta ett beslut om att antingen dra ut tänder för att göra plats eller skicka oss till en tandläkare som specialiserar sig på tandställningar för att få råd. Han är rätt säker på att båda barnen kommer behöva tandställning förr eller senare men han visste inte senaste rönen kring vad man gör när det ser ut som det gör för dottern så här pass tidigt dvs om man ska börja åtgärda framtänderna direkt eller vänta tills fler vuxentänder kommit upp. Vi får helt enkelt se om 6 månader :)

Julen är här

Nu är det dags att försöka framkalla lite julkänsla. Lagom till första advent tar vi fram julgranen och allt julpynt. I 30 gradig värme gäller det att göra vad man kan för att få till lite känsla. Vi har planerat för julklapparna och beställt det som skulle beställas till makens San Francisco hotell dit han reser på söndag. Andra saker beställs från Amazon och ebay till London hotellen. Pappa kom hit med julskinka och prinskorv också så julbordet är i princip kirrat. Bring on jullov och julfirande!

Helg

Det har visserligen varit lite bonus lov den här veckan pga röda dagar men nu är det helg igen och efter det bara två veckor kvar till jullov. Det ska bli så himla härligt!

Vårat sista besök (pappa) för det här besöksracet är här och det är lugnt och skönt efter väldigt intensiva dagar när makens familj var här.

Sonen hade playdate med sina kompisar idag och under tiden tänkte jag, pappa och dottern gå på promenad (rollerblades för puman) vid havet men vi kom inte långt innan vi gav upp. Trots att termometern bara visade 28 grader var det outhärdligt och vi vände tillbaka till bilen och åkte till köpcentrum för ac istället. Pappa ville köpa "några nya t-shirtar" men ville ge upp redan efter första affären då han köpt ett par mjukisbyxor. "Det räcker så" sa han men jag tvingade in honom i ytterligare en affär så han fick med sig två t-shirts med! 

Nu sitter jag och tar igen mig lite medans barnen dansar hip hop. Pga skollovet och att många passar på att ta en mini break är barnen ensamma här idag. Skitkul med lite "egentid" med fröknarna! 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0