Trädgårsprojektet

 
 
Jag försöker ha lite tålamod och låta dem växa tvärsöver också, så det täcker så mycket som möjligt!
 
 
 

Nutella!

Såg precis en intressant videosnutt om Nutella. Helt plötsligt inser jag att jag har helt rätt i att se det som ett "treat", något speciellt. 2 matskedar (30 ml) nutella innehåller 5½ tsk socker (27.5 ml) dvs i princip bara socker. Samma mängd socker motsvarar 5 Oreo kakor.....tänk att vissa har det på smörgosen till frukost?!

Projekt, projekt och projekt!

Våra projekt tar aldrig slut och verkar aldrig bli färdiga heller. Idag påbörjade vi ett nytt, vi har satt upp fisklina för våra klätterväxter att klättra på och på så sätt bilda ett "tak" över halva våran uteplats. Själva uppsättningen är visserligen klar men jag har ett jätte projekt i att försöka snurra upp och fixa till alla små "grenar" som växer som bara den. Har jobbat på idag men är inte ens halvvägs klar tror jag! Har dock bestämt mig att försöka ha tålamod den här gången. När vi planterade de här gula växterna hade jag så himla bråttom att få upp dem till spaljén och nu känns det lite tomt i den undre delen. Nu ska det få ta tid och så tänker jag dra dem lite sick-sack så att de täcker så bra som möjligt. Det känns som det skulle kunna bli jätte bra och jag ska försöka fota lite imorgon.

Mina hjärtan

 
 
Maken högläser just nu en av sina favoritböcker från när han var barn, Treasure Hunters av Enid Blyton och barnen är så uppe i boken att de aldrig vill sluta läsa! Inte en sekund av möjlig läsetid får missas, inte ens när vi väntar på "skolskjutsen"

Wafi förmiddag

Äntligen har Wafi öppnat sin lazy river igen som varit stängd för underhåll. Vi spenderade förmiddagen där följt av sedvanligt lördagsgodis och film efter lunch. Maken fixade sausage rolls att stoppa i lunchlådorna och jag lagade pizza som åts till kvällsmat. Lagom "bokad" dag med andra ord!

Little Explorers

Maken landade tidigt imorse och behövde så klart sova så jag och barnen åkte tillsammans med kompisar till ett lekland av hög klass. Egentligen tycker vi det är för dyrt (260 kr per barn!) men via kontakter fick vi gratis entré så vi passade på. Barnn lekte och hade jätte kul i 4 timmar innan vi fick kasta in handsken, men inte för att barnen hade fått nog utan för att mammorna inte orkade mer :)

Aqua play

Här är några andra bilder från Aqua play, de utan Halle och Mr. Moosy.
 
 
 
 
 
 

Hur tidigt är det ok att lägga sig?

Ingenting verkar gå som vi vill den här reserve perioden. Vi hade massor av saker att göra men maken blev imorse utringd för en flygning till Phuket. Kvar här hemma blev jag med skolkörningar, matshopping och aktiviteter. Normalt är det så klart inga större bekymmer men jag avskyr när jag inte är mentalt förberedd på flera dagar ensam med barnen. En dag är iaf avbockad men frågan kvarstår....klockan är 20.30, är det ok att lägga sig så tidigt?

Marble run

Med hjälp av bordet byggde den en riktig Mega Marble Run med alla bitarna!
 
 

Dreamland

Maken passade på att ta med barnen till Dreamland, ett vattenlekland i ett annat emirat förra helgen. Eftersom jag varken gillar sol eller bad stannade jag hemma. De hade haft makalöst kul och barnen åkte även vuxen rutchbanorna. När de kom hem studsade de upp och ner av iver och pratade i munnen på varandra, det var så härligt att se!
 
 
 
 
 
 
 

Star of the week

Till sonens stora glädje blev han "Star of the week" i torsdags och fick därför hem klassmaskotarna "Halle" och "Mr. Moosy". Här är de bilder vi valde att framkalla till dagboken man ska skriva om vad man gjort under helgen.
 
 
Poolhäng på torsdagen
 
 
Vi sådde på fredagen....
 
 
....och byggde lego
 
 
Lekland med två klasskompisar på lördagen
 
 
 
 
 
 
 
 

Stenläggning

Trots att fredag i Dubai är samma sak som söndag i västvärlden dök igår morse 6 personer upp för att fixa stenläggnignen på vår bakgård. Det började ju rätt bra, jag övervakade från fönstret, ända tills de insåg att de inte hade tillräckligt med röda stenar. Då började de ta av de gamla som vi hade sedan tidigare, som använts att skilja av gräset från rabatten förut. Dessa stenar var begagnade redan när de lades i november så självklart är det jätte skillnad i färg mot de helt nya som lades idag. Jag fick alltså gå ut och "bråka" med dem. Deras engelska är alltid dålig så det gäller att prata klarspråk.
 
Jag: "This is no good"
Killen: "Yeees, very good"
J: "No, different colour"
K: "Yes, this one is old"
J: "Yes but I dont want old!"'
K: "Ok, ok, we change"
 
När jag sedan gick in började ett evinnerligt tjatter på deras språk, jag tror de tyckte jag var dryg men allvarligt talat, trodde de att jag skulle acceptera ett halvkasst jobb? Jag vill väl att det ska se snyggt och fint ut när det är klart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bort med gräset

Gräs hör ju inte hemma i öknen, det förstår ju vem som helst. Trots detta finns massor med gräsmattor här i Dubai och efter alla våra år på Malta, utan trädgård eller gräs såg vi galet mycket fram emot att ha en liten gräsmatta på baksidan. Gräset är inte lika mjukt och fint som svenskt gräs och är snyggt som max ett par månader om året, resten av tiden är det svarta/bruna fläckar. Eftersom det måste vattnas med sprinkler system kan man inte sätta ut bord och stolar på gräset så nu, efter två år ger vi upp! Gräset är upprivet och istället ska det läggas stenar. Så här såg det ut imorse!
 
 
 

Dagens bild

Här är en bild från idag. Jag blev alltså sminkad och fotad som reklam för ett ev gemensamt framtida projekt mellan två av mina kompisar. Jätte kul var det och även om jag så klart önskar jag var smalare kan jag faktiskt säga att jag är nöjd med bilden!
 
 

Lätt nedstämd

Känner mig lite lätt nedstämd. Dagen började ju inte direkt glädjande när man läste att Kristian Gidlund fått ge upp kampen. Fortsatte sedan sorgligt när sonens läsebok handlade om Titanic och han kom stört gråtandes för "han hade valt fel bok, den var ju så sorglig". Det stog om hur barnen grät när föräldrarna lämnade dem i livbåtarna och hur män och hustrur kysste varandra för sista gången. Undra på att han blev ledsen! Jag grät en skvätt senare, när jag läste boken.
 
Borde känna mig uppåt med min nya frisyr och spännande dag imorgon men jag känner mig som sagt mest trött och ledsen. Jag är rätt säker på att det påverkar rätt bra att maken har jobbat galet mycket den här månaden och det känns som vi inte har någon tid tillsammans. Imorgon natt åker han och är borta i tre dagar, övernattning i Indien. Jag längtar verkligen till den här "reserve" perioden är över!

Vilken eftermiddag!

Sitter utmattad i soffan, den här eftermiddagen har det verkligen gått i ett men äntligen är barnen i säng och maken hemma. Dags att slappna av lite och ta en tidig kväll.

Spännande!

Efter att jag erbjudit mig att hjälpa en kompis som fått makeup artist uppdrag drogs en hel kedja igång och på torsdag händer något spännande. Jag är ser fram emot det hela, det ska bli kul men samtidigt är jag nervös! Jag håller er på sträckbänken ett tag, jag vet inte hur hemligt projektet är eller ens vad jag kan förvänta mig av det hela. Förhoppningsvis kan jag visa lite bilder eller iaf berätta mer på torsdag!

Organiserandet fortsätter

När vi kom tillbaka efter sommaren har han som städar vårat hus (N) på eget bevåg slängt in en massa saker där de inte alls hör hemma. Han verkar tänka att det som inte syns inte finns och så är det ju tyvärr inte. I datarummet tex har vi två tomma lådor i byrån just för att de ska vara tomma när gäster kommer så de kan packa upp sina grejer då rummet är för litet för att kunna ha väskor där inne och nu är de alltså fulla med olika saker som N tydligen tyckt inte skulle ligga framme. Vi kör därför ett "race" huset igenom och försöker organisera ett rum åt gången. Lite besvärligt dock när vi fick börja med dotterns rum iom hennes nya skrivbord och bokhylla och det inte riktigt var tanken eftersom det är bottenvåningen som är det viktigaste. Just nu känns det som vi påbörjat lite varstans men inget blir riktigt klart :(

Hemma från dagens KB pass

Jag vet att jag säger det varje gång men dagens kettlebells pass var verkligen galet jobbigt. Luftfuktigheten gjorde så klart sitt till, idag var det inte bara jag som klagade på värmen :)

Söndag och skolveckan igång igen, dvs barnen i skolan medans jag och maken ska försöka organisera lite här i huset.

Slapp dag

Idag har vi haft en riktig slappdag. Vi gick visserligen ut hårt med ett besök på IKEA för att skaffa en bokhylla till pumans rum. Vi köpte även de saker som ska i en välgörenhetslåda barnen fått från skolan. Man ska donera (nya) saker från en lista till de fattiga arbetarna som utnyttjas här i Dubai. På listan fanns bland annat t-shirt, handduk, keps, rakhyvel och skum, tandborste och tandkräm samt schampoo, kam och tvål.
 
Efter lunch återgick vi till vår traditionsenliga lördag med film och lördagsgodis följt av lite bokylle skruvande och tekaksbak. Jag tror vi alla behövde en dag utan stress och fullspäckat schema!

Paradise Bay

Trots väldigt många trappsteg var barnen eld och lågor över att komma iväg till Paradise Bay "där man kan se Gozo". Personligen tror jag mest det handlade om att vi hyrt kanot och paddlat lite där tidigare samt att de har en liten "fot tvätt" så man kan skölja sina fötter innan man går upp för trapporna igen.
 
 
Vi var dit en lördag så nanna och nannu (farmor och farfar) följde även med. Nanna i bakgrunden..
 
 
 
 

Dödsannons

Idag var farmors dödsannons i tidningen. Vilka fina och passande ord de hittat!
 
"Jag drömmer jag vandrar i skog och mark
Jag drömmer att jag åter är frisk och stark
Väck mig inte ur dröm så skön
Låt mig få sova, det är min bön"
 

Sjävlklart dras känslor upp igen, och jag blir ledsen både för att farmor inte finns mer men även för att jag inte kommer kunna vara där på begravningen. Äntligen finns direktflyg men den här månaden är makens "reserve" och det innebär att han inte får något schema utan får besked kl 18 varje kväll vad han gör dagen efter. Detta innbeär att mina val är att barnen missar skolan och jag tar dem med mig eller att jag inte åker. Självklart vill jag vara med men det känns inte rätt mot barnen att göra den relativt långa resan för så få dagar. Det skulle såklart kosta en hel del pengar och de skulle även missa skola.....Jag får istället be mamma fixa blommor till begravningen och sedan gå med egna blommor när vi kommer till Sverige nästa gång.

Hälsouppdatering

Puman var som tur var mycket bättre igår. Det rödflammiga var i princip borta men istället var hon lite knottrig på huden. Jag fortsätter ge zyrlex någon/några dagar till så får vi se hur det artar sig.

St George´s Bay

En dag lyckades vi få till en träff med våra fina kompisar från London. Pappan var kvar i England men mamman och barnen var på Malta. Vi träffades på St. George´s Bay, inga barn tackar ju nej till lite mer strandlek och bad!
 
 
 
Deras lill kille
 
 
Puman och deras stora kille hade jätte kul tillsammans!
 
 
 

Bad i Ghadira

 
Maken hade köpt snorklar åt barnen och gud så kul de hade!
 
 
Barnen vill bli nergrävda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten liten krabba
 
 
 
 

En tripp till akuten

Igår när jag hjälpte dottern att byta om till balett kläderna såg jag att hon var lite röd i "urringningen", nästan som solbränna men jag visste ju att vi inte varit i solen så jag tänkte inte mer på det. Imorse klagade dottern lite på att hon hade ont i ena foten och när jag lyfte och kollade den såg den röd och svullen ut. Hon började äta sin frukost och sa sedan att hon även hade ont i handen. Samma sak igen, röda och svullna händer. Tittade henne på kroppen och hon var helt röd flammig men hon ade ingen feber. Vi spekulerade i allergi men jag blev osäker på om hon skulle gå till skolan eller inte men tog beslutet att åka med till skolan (det var inte vi som körde dit) och prata med skolsköterskan och se vad hon tyckte, om det verkade akut eller om vi skulle vänta till efter skolan. Skolsköterskan tittade på henne och tyckte nog att jag skulle åka och kolla upp det hela direkt och nämnde något om scharlakansfeber så självklart gjorde jag som hon föreslog. Ringde upp maken och bad honom möta oss på sjukhuset i närheten av skolan samtidigt som jag bad våra kompisar att släppa av oss där. Tanken var ju att vi skulle stanna i närheten av skolan så att vi lätt kunde släppa av henne igen om hon fick klartecken att det inte var något smittsamt. Som tur var var det lugnt på akuten, vi blev omhändertagna direkt men fick vänta en liten stund på läkaren. En sköterska kom in och ville kolla hur dottern syresatte sig och kommenterade bulan i pannan. Jag förklarade att det var från skolan igår men att det inte var därför vi var där. "Nej just det, utan för allergin" sa sköterskan så jag förstog att det var det man trodde att det var. Precis samtidigt som maken kom kom även läkaren och han sa att han tippade på en av två saker, antingen allergi eller möjligtvis en streptokock infektion. De tog ett halsprov och vi fick vänta en så där 40 minuter på svar. Inga streptokocker och hon kunde gå tillbaka till skolan. Däremot fick hon antihistamin och det brukar ju verka fort så nu får vi hoppas att det är bättre när jag hämtar henne om en stund!
 
 
Här kan man se hur svullen och röd hon såg ut!
 
 
Lite gladare puma som leker med maskinerna
 
 

Lite skillnad kanske?!

 
Så här såg det alltså ut på våran gata under sandstormen....
 
 
och så här ser det ut idag!

Söta E

 
 
 
 

Balett puman

Tisdag innebär ju dans för barnen, först balett för puman och sedan hip hop för båda. Så här såg det ut förra veckan när hon gjort sig klar för klassen!
 
 
 
 
 
 
Solt med sin nya balett väska!

Stackars puman!

Känns som det inte är första gången jag har den rubriken, hon är verkligen en olycksfågel min lilla puma :( Skolsköterskan ringde precis för att avlägga rapport om att hon precis tagit hand om dottern som sprungit ihop med ett annat barn och fått en jätte bula som även är blå. Tydligen kan man också se pojkens tandavtryck i märket just nu men eftersom de lagt is och fortsätter kyla trodde sköterskan att det skulle försvinna innan jag hämtar henne. Men sköterskan sa även att det bara är ytligt och att dottern mår efter omständigheterna bra så jag behöver inte hämta henne.
 
<3 Lilla stumpan! <3

Vackra Mdina

 
The Greek Gate
 
 
En karozzin
 
 
 
 
 
Japaner som målar, istället för att fota :)
 
 
 
 
 

Sandstorm

Efter skolan idag kom våra grannar över på lite fika och lek (deras son går i gossens klass) och medans vi satt och pratade blev det jätte mörkt och en sandstorm drog in. När de skulle gå hem igen fick de sand i ögonen så fort de gått utanför dörren. Själv var jag tvungen att åka en snabbis till Spinneys (vår lokala mataffär) och på den minuten eller två det tog att gå från bilen och in igen hade jag fin fin fin sand i hela ansiktet, jag fick liksom borsta bort det! Tog några bilder så ni får se hur det kan se ut när det är sandstorm! (observera att jag stannade bilen när jag knäppte kort!)
 
 
Såna här drivor med sand låg det på vägen in till Spinneys
 
 
 
 
 
Ett träd som gett upp!
 
 
Imorgon ska jag försöka komma ihåg att ta en bild och ladda upp mot samma håll så ska ni få se vilken skillnad, det ligger ett högt hus som man knappt kan urskilja i bakgrunden!

Mdina

 Det som skulle vara vår kulturella dag blev en tur till Mdina med tillhörande fika på Fontanella.
 
 
The Greek Gate in i Mdina
 
 
 
En krypta med ljus som brinner för de dödas själar, halvläskig syn på natten men fint på dagen
 
 
 
Fontanella tea garden
 

Barnens chokladkaka
 
Syns det hur bra den smakade? ;)
 
 
 
 
På Mdinas befästning murar
 
 
Utanför katedralen
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalas

Det är knappt att man hinner tillbaka till Dubai innan kalasen börjar men det är så klart trevligt. Igår var sonen bjuden på kalas med "scary" tema. Inte helt oväntat glömde maken titta på utklädningskläder när de var ut på förmiddagen så det fick bli en improvisation istället.
 
 
Aj aj!

Vila i frid

Så fort jag såg på telefonen att det var pappa som ringde (vi hörs ju bara på Skype annars) förstog jag att nu har farmor dött. Det är ju inte oväntat, hon hade ju ALS och ville inte leva som hon hon levde så jag tog det hela rätt bra. Ända tills jag ringde till mamma för att berätta, då brast det för mig och nu sitter jag här och snyftar som ett litet barn. Jag är så glad att vi hann ses i sommar och jag hoppas att vi kunde lysa upp hennes tillvaro lite iallafall.
 
 
Sov gott farmor!

Back to school!

Som barnen har längtat, och idag var det dax!
 
 

Marsaskala

Träff med makens barndomskompisar. Redigt misslyckad kväll där vi skulle träffas så sent som kl 20. Vi spenderade närmare en timme i bilen för att ta oss hela vägen till södra Malta, sen kom den ena kompisen ½ timme sent och hans son hade sedan ont i magen så de gick hem efter ytterligare en halvtimme medans den tredje kompisen kom 1½ timme sent. De andra kompisarnas son kissade sedan i byxorna så även de fick åka hem illa kvickt......
 
 
 
 

Wow!

I riktig hemmafru anda kommer ett inlägg om hur jag hittat en ultimat städprodukt, säkert inte alls bra för miljön men inget annat har funkat så jag tänker minsann använda det emellanåt. I skarven mellan golvklinkersen har det blivit i princip svart under de två år som vi bott här och igår hittade jag en produkt som funkar! Har legat på golvet och skrubbat och putsat men nu är sprayen slut så jag måste köpa mer innan jag kan göra mer...
 
 
 
Vilken skillnad!
 
 
Här är produkten!
 
 

Mdina by night

 
Jag hade behövt ett bättre stöd men jag tycker ändå bilden duger. Mdina är så vackert, speciellt på natten och den här kvällen var det nästan magiskt med dimman som smög sig på.

Sminkdocka

Jag såg precis en ursnygg flätfrisyr i en blogg och ännu en gång blir jag påminnd om hur dålig jag är på frisyrer. Hade alltid kort hår som barn och har därmed inte exprimenterat med frisyrer och av samma anledning kan jag inte göra något roligt alls med dotterns hår. En fläta eller tofs går bra men sen är det stopp, inga inbakade flätor, inga fiskbensflätor och inga uppsättningar. Jag tror jag får skaffa mig en sån där sminkdocka med hår man hade som barn och öva...puman har ju myror i brallan så jag hinner knappt fixa enklare saker, finns ingen chans att kunna öva på henne!

Gympa skor - check

Nu är barnen redo för skolstart på söndag. Gympa skorna inhandlades idag, fotar dem och uppdaterar igen imorgon. Det blev Clarks till puman och med snören till sonen.
 
 
 
 
 

Bajtar tax- Xewk/Prickly pears/kaktus frukter

 
 
 
 

Att vara svensk

Jag hittade en ur rolig bild med beskrivning på hur man ska göra för att bli svensk på facebook men jag tror inte det är ok att lägga upp den på bloggen så jag översätter bara texten. Många saker är nästan pinsamt träffande på mig!
 
Att vara Svensk
 
Drick mycket kaffe
Drick alkohol tills du blir full...varje dag
Ät ägg varje dag
Klaga på danskarna
Lär dig hur en riktig fika går till
Plocka svamp
Häng stjärnor i fönstren så fort det blir vinter
Använd randiga tröjor
Använd yllemössa
Tänd ljus vid varje måltid

Hemma igen med skolshopping

Vi är hemma igen och det är ingen rast, ingen ro som gäller. Vi har så klart jetlag, barnen har svårt att komma till ro på kvällarna så vi försöker sätta klockan för att vakna tidigare. Första dagen var det upp packnings mode som gällde för mig medans de andra sov vidare en stund. När väl alla var vakna kastade vi oss ut i värmen för att fixa skoluniformer. Vi hade sådan tur att kläderna passar ett tag till så det var bara skor som behövde uppdateras. Dottern ska ha röda skor så där har man inte mycket val, vi köpte en storlek upp på de hon hade förra året. Sonen däremot fick vi kolla runt lite åt, det har allitd slutat med att han gillat Hush Puppies bäst men i år blev det Clark´s skor ("äntligen" gillade han den modellen jag har velat köpa varje år). Han provade storleken de föreslog och sonen tyckte de satt för tight så på eget bevåg insisterade vi på att prova en halv storlek upp och helt plötsligt tyckte han att de var jätte sköna! Kanske har han alltid fått prova lite för litet och därför har han sagt att han inte tyckt de varit sköna?! Hursomhelst är det bra att veta för framtiden....
 
Igår var det dags för playdate med sonens klass, i år har jag tagit på mig uppdraget att vara klassmamma men delat med sonens bästa kompis mamma och hon föreslog att vi skulle ordna en "back to school playdate" i Children´s City. Det var jätte trevligt att träffa en hoper mammor och deras barn igen, barnen hade jätte kul och jag tror att barnen tyckte det var kul att ses igen under lite avslappnade former innan skolan börjar.
 
Efter första dagens succee med skoshoppingen hoppades vi igår eftermiddag kunna fixa gymnastikskorna. De ska vara helvita och skolan skickade i våras ut ett halv grinigt email med påminnelse att skorna måste vara HELT vita, någon vädligt liten detalj i färg kunde vara ok men då skulle den vara liten, där sprack våra skor från förra året som hade lite för mycket silver detaljer för att kännas helt vita. Självklart blir utbudet då vädligt litet och det mesta som finns är i skinn och det känns ju väl varmt! Vi letade runt på outlet mall igår och hittade bara skor med snören och även om barnen lärt sig knyta skor i sommar måste de nog öva lite mer med oss innan de är redo att göra det i skolan där ingen föräldra uppbackning finns att hjälpa till dra åt ordentligt. Tyvärr kom vi alltså hem skolösa så jakten får fortsätta idag! Håll era tummar för oss, igår kändes det redigt hopplöst.

En dag med J

När makens bror hade en ledig dag passade vi på att umgås från morgon till kväll...
 
 
....vi började med en tur till Gnejna för bad. Underhållning fick vi iform av en polis helikopter som övade någon form av vatten räddning.
 
 
Här flyger den bort efter att ha släppt av några "offer".
 
 
 
 
Barnen underhåller kusinen
 
 
 
 
 
Dagen fortsatte hemma hos kusinen
 
 
med bad i hans plaskpool
 
 
 
och avslutades med grillning och efterföljande lek!
 
 
 

Pilot middag och finaste N

 
Söta E väntar på maten
 
 
Makens pilot kollegor från "spanska gruppen"
 
 
Söta N smilar upp sig (han gjorde den här minen varje gång man sa "smile")
 
 
 
 
 

Middag med stora familjen!

En kväll var vi närmare 40 pers på Mirabelle för familjemiddag.
 
 
Hela den närmaste familjen samlad
 
 
Tremänningar
 
 
 
Maken med kusin
 
 
 
 
Makens kusin med fru
 
 
 
 
 
 
 

Packar igen...

Då packar vi ihop våra grejer igen, ska bli jätte skönt att komma till sitt eget hem igen och få lite ordning på rutinerna. Väskorna blir knökfulla igen, jag förstår inte hur det kan bli så att vi alltid har så galet mycket grejer! Det kommer bli 4 handbaggage och 6 incheckade väskor! :O

Orientering

 
 
 
 
 
M hittar alla lerpölar och hoppar i!
 
 
En lite uppgiven son, lång bana och inget vatten med ut!
 
 
 

En kväll i Qawra/Bugibba

 
 
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0