Stress och besvikelse

Efter att ha släppt av sonen på skolan for vi till nya bostaden för att invänta möblerna. Under tiden passade vi på att sätta upp trapp grinden och inte helt oväntat (det är ju ändå Malta) ringde IKEA folket och talar om att deras van har problem sedan de bytte batteri igår.Deras historia gjorde gällande att man var tvungen att mata in någon kod innan batteriet funkade och de skulle således komma lite senare. Maken gjorde klart att vi var tvugna att åka därifrån kl 12.15 för att hämta sonen och att han skulle jobba på eftermiddagen men 11.20 hade de fortfarande inte dykt upp men när maken ringde sa de på kontoret att de var på väg. 11.40 ringde chauffören och undrade var på gatan vi bodde, och det visar sig då att han trots direktiv om annat åkt till adressen på företaget som vi beställt via för att få momsfritt. Ingen chans att vi skulle hinna innan vi skulle hämta sonen alltså. Med kontoret blev det bestämt att jag skulle åka tillbaka efter att vi hämtat sonen och att de skulle komma 13.30 istället. 13.45 dök de upp och började lasta ur. Jätte många saker var det ju och allt skulle prickas av och det som enligt kontoret skulle ta ½ timme att lasta ur tog 1½ timme! Tyvärr var inte våra ribb bottnar med, precis som vi hade misstänkt. Nu har vi alltså en sängstomme för 180cm säng, 2 madrasser och lakan men ingen ribb botten :( Maken pratade med kontoret och de hävdar att det bara är att beställa igen så kommer det nästa månad men vi är inte så säkra. Får väl prata med dem i nästa vecka och se vad vi ska göra, ev får vi ju skaffa smalare säng fast det bär emot, jag hade verkligen sett fram emot en stor och rymlig säng!  Maken var hemma med barnen och skulle åka och jobba 14.55, och tiden bara rann iväg. 15.15 kom jag äntligen iväg hemåt och han fick kasta sig i bilen och åka till flygplatsen. Taxin hade han fått ringa och ställa in och han hann med nöd och näppe fram i tid. Jag kommer behöva varva ner i flera månader efter allt det här, känns som jag stressar precis hela tiden :(

Möblerna!!!

Imorgon kommer möblerna! De ringde idag och bestämde leveranstid till 9.30-10. Det blir kanon! Vad jag längtar!!!

Underbar lunch utsikt

Vad sägs om denna lunch utsikten vi hade idag? Det var så underbart väder att vi valde att äta ute och tog oss till Golden Bay. Kan det bli mycket bättre än så här?Min sallad kom inte med på någon bild men den var kanongod och oväntat fräsch för ett sånt "beach shack" som vi åt på!

Öppet hus på skolan

Idag har vi varit på öppet hus på skolan, vi fick se en massa fina saker som barnen gjort. Jag är verkligen glad att sonen trivs! Här kommer några bilder....


Efter skolbesöket åkte vi och lekte lite i en lekpark inte så långt från skolan där de har roliga gungor.Sjukhusbesöket

Idag har varit en väldigt upptagen dag. Väckarklockan ställdes på kl 6 och jag tog bussen 6.45 till sjukhuset. Kl 7.40hade jag tid hos läkaren. Besöket gick bra tack vare svägerskan som fixade och trixade lite i det icke fungerande kö systemet. Det verkade som jag gått upp en del i vikt (4kg) men jag vet inte riktigt vad jag ska tro om det hela. Mina kläder sitter ju som de gjorde innan och jag har svårt att så mkt vikt skulle ha smygit sig på utan att det märktes på kläderna. Jag fick ventlierat lite om den andra medicinen jag ska börja ta och läkaren tyckte inte att det var så "farligt" som jag har kännt. Jag får väl försöka släppa lite oro och hoppas på det bästa. Efter läkarbesöket gick jag och köade till apoteket för att få mina piller gratis, ska nu börja trappa ner på cortisonet och börja med den där andra sorten. Det var någon form av strejk och de öppnade en timme senare så det var fullt kaos även här. Svägerskan och kom trixade lite till :)  Sedan vidare till hennes avdelning för blodprov. Här nere gäller det verkligen att känna personer överallt.

Barnens sovrum och annat pyssel

I måndags fick vi så upp bården i barnens sovrum. Skrubbade färdigt golven, fick våra leveranser av diskmaskin och cross trainer.  Fick även ordning på det mesta som måste ske innan möblerna kan komma. Jätte spännande! Det mystiska paketet var ifrån Babyland, förstår inte alls varför det stog att det kom från Frankrike?

Måste säga att jag är himla nöjd med färgerna och bården, blev precis som jag hade tänkt mig när jag planerat rummet i mitt huvud :)

Helgen som var.....gick rasande snabbt, lördagen grejade vi i nya bostaden medans svärmor var barnvakt och på söndagen var vi till Mdina på förmiddagen. Blev en fika på Fontanella, lunk i gränderna och sedan lite lek i lekparken utanför. Sedan lunch hos svärföräldrarna och en tur till Mgarr på jordgubbsfestival.  Vilket nedköp! Jätte trångt och jag fick kämpa för att få mig en smakbit. Vädret var inte det allra bästa, blåste lite kallt men vi hade en trevlig dag ändå.

Härlig dag!

Idag har varit en riktigt aktiv dag men sååå himla mycket trevligare än gårdagen. Började kl 6 med pumans uppvaknande. Iväg med sonen till skolan (gick riktigt smidigt) och ung samtidigt som jag och dottern kom tillbaka hem igen kom maken från sin Aten flygning. Vi bestämde att vi skulle åka och beställa våra persienner samt diskmaskinen innan jag skulle köra honom till fack mötet som skulle hållas idag. Tanken var att jag sedan skulle åka till nya bostaden och diska lite tallrikar och liknande eftersom vi inte har tid att vänta på diskmaskinen som skulle anlända med båten på måndag (samma båt som våra möbler ska komma med). Naturligtvis tog allt mycket längre tid än väntat och vi hann bara med att beställa sakerna. Kom lite för tidigt till skolan och fick se barnen leka ute innan vi föräldrar fick komma in och hämta. Sonen var jätte glad att se oss och vinkade glatt...Efter lunch vägrade sonen sova så jag tänkte att det får väl gå ändå och när maken ringde och sa att mötet var slut åkte vi och hämtade honom. En tur till lekparken och sen låååång promenad (iaf med sonens mått mätt, han envisades med att gå själv) innan vi åkte till favorit restaurangen och åt god mat. Väl hemma blev det sängen direkt för barnen och sonen somnade på 2 minuter!

Dagens goda nyheter är att diskmaskinen fanns i lager så på måndag får vi leverans och installation av den samt att vi har lyckats designa färdigt våran  hus skylt och den blir nog riktigt bra, imorgon ska vi försöka beställa den.

Dagens skumma nyhet är telefonsamtalet jag fick där en courier firma ringde och ville leverera ett 10 kilos paket till mig ifrån frankrike. Jag förstår absolut ingenting, det låter som någon form av lurendrejeri, men hur kunde de veta vår nya adress i så fall? OCH mitt mobilnummer? Jag har inte beställt något från Frankrike, väntar på paket från babyland och så IKEA möblerna men inget skulle ju komma via frankrike! Mannen i telefon sa att det stog att varorna kom från Tyskland men att det var skickat från någon person i Paris. De skulle iaf komma tillbaka och leverera på måndag och jag tror att jag ska be att få se precis vad det är jag skriver på att jag tar emot innan jag sätter min signatur någonstans....Jag återkommer om det stora mysteriet när jag vet mer.

Utmattad 2

Nu ska vi se om ni hänger med i allts som hände igår... Det hela började med regn och tillhörande traffik bekymmer över hela Malta. Jag hatar att sitta fast i traffik, inget stressar mig på samma sätt. Tanken var att vi efter att ha släppt av sonen på skolan skulle åka till sjukhuset för mina blodprover och att maken under tiden skulle hämta några kartonger ur "låd garaget". Vi inser dock att vi inte kommer hinna innan diskmaskins teknikern kommer så vi fick senarelägga blodproverna. Väl framme i nya bostaden fortsätter vi skrubba golvet, känns som ett evighetsjobb. De små små prickarna tar evigheter att få bort. (nu har vi köpt bättre grejer att skrubba med, kanske går det fortare?) Teknikern kommer men kollar inte ens på den utan säger att det är kretskortet och kostar minst 250 euro att fixa. Detta fick vi betala 30euro för att höra trots att de hade kunnat sagt samma sak när vi pratade med dem i telefon! Någon skulle komma och mäta för "vertical blinds" för sovrummen och tvrummet (vi vill inte ha persienner eftersom det är balkongdörrar i alla rummen och vi tyckte det skulle vara snyggare med vertical blinds. Då visar det sig att det inte finns tillräckligt med djup så de får inte plats! Persinner i trä kostar 1100euro till de två sovrummen och "vanliga" persienner kostar 450 eur, trä persienner från ikea kostar mindre än 200 euro fast då måste man fixa storleken eftersom de inte skulle bli mått tillverkade. Persienn mannen kom sent så vi fick bråttom iväg för att hämta sonen på skolan men då är bilnyckeln försvunnen! Vi letade i ½ timme innan jag ringde skolan och maken sin far för att få honom att hämta istället. Då hittar vi nycklarna, de låg i en ficka på min top. Jag har bara en top med ficka fram och har ingen aning om varför jag la nyckeln där. Hade kollat byx och koft fickorna 100 gånger. Stressade iväg och hämtade sonen och bestämde att vi skulle skippa vilan, vi måste ju leta diskmaskin! Hem och äta, iväg för diskmaskins shopping och lite matshopping med, hem i en stress för att laga mat och sen en jätte disk att ta tag i. Barnen och maken i säng för att han skulle iväg och jobba kl 2.45 imorse. Nu hoppas jag verkligen att dagen blir i lite lugnare tempo!

Nu blir det frukost och sen iväg till skolan, maken är på väg hem från Aten så det var ingen långflygning direkt, men jag måste få barnen klara och i tid till skolan på egen hand, och det har jag inte gjort på länge nu!

Utmattad

Idag känner jag mig helt utmattad, ingenting har gått som det skulle känns det som. Hade tänkt "lätta mitt hjärta" men känner nu att jag inte orkar. Ska mata puman och sedan lägga mig, om jag orkar uppdaterar jag imorgon istället

Pott träning

Sonen har nu börjat sin pott träning. Han har ju varit jätte duktig och ofta sagt till även när han hade blöja, speciellt när han behövde bajsa. Så efter Sverige resan har vi tagit tag i det hela. Påsklov från skolan i en vecka och det har faktiskt gått ganska bra. Han säger till ibland, vi får fråga många gånger och påminna honom men ibland blir det i byxan. Tydligen har vi inte tillräckligt med byxor för pott träning för även om det bara blir en olycka om dagen får jag tvätta som bara den. Extra besvärligt blir det iom att tvättmaskinen här inte centrifugerar mer än 800 (vad man nu mäter det i för enhet) och kläderna är nästan blöta fortfarande när de kommer ur maskinen. Det tar alltså år och dar innan kläderna torkar. Vi har dock tagit det beslutet att vi ska skippa att skaffa fler byxor eftersom sommaren och shorts säsongen ligger runt hörnet bara, onödigt att köpa nytt för bara ett par veckor.

Igår i skolan hade det inte gått lika bra, trots att han kissat på pottan 3 gånger hade han ändå kissat i 2 par byxor, den ena gången endast 10 minuter efter han varit på pottan. Det förvånar mig eg inte eftersom han sluter sig så när han kommer till skolan, han pratar inte om inte han blir direkt tillfrågad osv. Klart att han inte säger till när han behöver gå på pottan. Sen tror jag även att det kan vara så att han vill ha lite lugn och ro, om han kissade i byxan 10 minuter efter pottbesök kan han ju inte ha kissat färdigt? Imorgon när jag tar honom till skolan ska jag prata med fröknarna igen och se om inte de kan låta honom sitta en stund till. Vill helst inte ta tillbaka blöjan då jag tror att det skulle kännas som ett bakslag för sonen för han är ju jätte nöjd med att inte ha blöja på sig.

Nya bostaden

Sakteliga går det framåt i nya bostaden, igår när sonen var till skolan lyckades jag och maken skrubba golvet i kitchen/living/dining och få bort färgprickar från målningen samt burit upp matbordet och soffan. Den möbleringen som vi hade tänkt oss verkar inte alls vara den ultimata så vi fick tänka om och jag tror det kommer bli jätte bra. Nu är nästa steg att börja skrubba golvet i trappen och hallen så att vi kan prova lite olika lösningar med vår gamla wall unit som jag nu funderat om inte vi kan göra om till någon sorts vitrinskåp. Vi måste nämligen ha upp så mycket som möjligt ur garaget så att vi kan få in IKEA kartongerna när de kommer. Om vi har flyt borde vi kunna ha möblerna i slutet av nästa vecka men jag vågar inte hoppas för mycket. Det känns nästan hysteriskt spännande och ska bli så underbart att få flytta in men glädjen grusas lite av att det ändå är jätte mycket jobb kvar.

Igår upptäckte vi även att inte diskmaskinen fungerar :(  När jag tänkte efter hade han lämnat en gammal kartong med diskpulver som var stenhårt och nu inser jag ju att diskmaskinen säkert inte funkat på jätte länge. Känns himla trist, speciellt som barnfamilj är man ju helt beroende av diskmaskin! Imorgon kommer det någon tekniker och ska kolla på maskinen och uttala sig om det hela men i värsta fall blir vi ju tvugna att köpa ny diskmaskin! Inte riktigt det vi behöver i den pengatorka som infunnit sig i samband med husköpet.

Crosstrainer!

Idag ringde maken och beställde "min" crosstrainer. Nu jäklar ska det hända nåt! Tack vara cortisonen får jag väl vara nöjd om jag kan hålla vikten jag har nu, knappast gå ner, men jag måste iaf få upp lite flås.

Små små bebisar

Idag var vi och träffade makens studie och arbetskamrat och deras lilla bebis. Han föddes i v 36 så trots att han var 8 veckor var han ju i princip bara 1 månad storleksmässigt. Han var jätte söt och puman var mäkta imponerad, ville känna på hans ansikte Vi hade inte träffat dem på jätte länge och det var oväntat trevligt. Mamman är jätte trevlig och jag tror att vi kunde ha en hel del gemensamt om vi bara gav det chansen. Det är väl bara det att hon redan har så många vänner att hon egentligen inte "behöver" fler. Jag ska iaf se om inte det kan gå att träffas på fika några gånger nu när hon är hemma med bebis.Förra veckan var vi och träffade en annan av makens studie och arbetskamrater och deras lilla bebis oxå. Han föddes någon vecka efter bebisen vi såg idag och var himla liten och "rynkig". Tänk vad barn det dykt och dyker upp i bekantskapskretsen på sista tiden :)

Idag är dagen som kommer minnas för...

...att vi inte har någon tandlös familjemedlem mer. Ja det är sant, pumans första tand har tittat fram :)

Sabla fåglar

Som i alla (de flesta iaf) maltesiska hus finns det även i svärföräldrarnas lägenhet ventilationshål. Dessa ska vara täckta, både utifrån och innifrån men här är det inte gjort. Därmed har några sparvar flyttat in i ventilationshålet i "vårt" sovrum.Det var  irriterande från första början med fåglarna som skrek lite innan de flög ut på morgonen men värre har det blivit. Nu har de nämligen fått ungar! De är ju ständigt i boet och för ett liv utan dess like och i flera dagar har de stört vår siesta. Inte ens en halvtimme hann jag vila idag, men då får jag ju lite mer tid till mig själv så här på eftermiddagen istället så nåt positivt kanske det är ändå :)

Slapp söndag

Idag har varit en rätt slapp söndag. Maken tog med sig barnen ut i förmiddags innan han for till jobbet så att jag skulle få tid att köra lite på motions cykeln samt jobba lite på designen till vår hus skylt. Efter lunch och vila tog vi det lugnt, jag laddade upp nya bilder på nätet och namngav alla bilder på datorn. Precis nu klev maken innanför dörren, kom hem från Paris, och barnen sover så nu ska vi ta och umgås lite.

Vilken härlig dag!

Väljer att blockera bort läkarbesöket igår och de tråkiga beskeden jag fick.

Idag har det bjudits kanonväder, först var vi till gamla sjukhuset för att fixa så att jag ska kunna få de nya pillerna gratis sedan for vi och kollade på skylt till husnamnet på vår nya bostad. Hem för lunch och sedan tog maken med sig barnen ut på eftermiddagen och lämnade mig att köra ett pass på cykeln samt att laga mat. Det blev en benfri kotlettrad som jag lagade i ugnen på låg temp med honung, ingefära och soja marinad. Underbart gott. Maken fick sin flygning bytt så istället för att jobba mer än 12 timmar imorgon så kör han en liten kort flygning ikväll. Kanon, då får vi hela dagen tillsammans imorgon, jag är så glad :) Det blev stressigt innan han kom iväg men det löste sig. Barnen badade och sen var det kväller.

Sonens pott träning är i full gång, igår blev det i byxan två gånger men idag bara en :) Han var jätte duktig hela eftermiddagen. Stolt mamma :D

Nytt läkarbesök

Jag var idag till den andra läkaren och som person funkade det hela mkt bättre. Han kunde förstå att vi inte tyckte att den första läkaren hanterade det hela riktigt bra när han satte diagnos utan mer kött på benen. Han tyckte sig dock ha en diagnos utifrån de vidare proverna som tagits. Domen lyder autoimmun kronisk hepatit. Det hela lät helt ok när vi var där tills jag nu inser att de mediciner jag kommer ta inte är att leka med. Till att börja med ska jag äta kortison med sin tillhörande biverkning på viktökning, precis vad jag INTE behöver när jag redan är deprimerad över min vikt och precis börjat ta tag i det.
Sen får man nån annan medicin som har som biverkning att man löper ökad risk för tumörer, speciellt i huden och man ska därför undvika sol. En msn kompis som är läkare till och med föreslog att man skulle ha bomullshandskar på händerna! :O Så kan man ju inte ens leva här :(

Måste nog bearbeta den här skiten innan jag orkar tänka på hur det ska gå. Nu verkar det som att jag inte ska behöva dö i leversjukdom, men då blir det väl cancer istället...

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0