Fullspäckad söndag

Maken var standby fram till lunch (kl 12) idag så vi började dagen här hemma, hade stora tvättdagen och grejade vidare i tvättstugan. Det tar sig sakta men säkert. Det är jobb kvar men vi får ju ta det lite åt gången, annars blir man ju knäpp. Sen for vi till Bugibba och gick in på en bokaffär och letade efter en samling barnböcker på maltesiska som vi sett på ett ställe men aldrig köpte och nu kan vi inte hitta dom igen. Vet inte ens vem som gett ut dom. Fikade lite i solen och sen bar det iväg till svärmor för sedvanlig söndagslunch. Efter det åkte vi hem, klädde om till mer "bekväma" kläder och tog oss till Madliena Valley för att njuta lite extra av solen och det underbara vädret. Jag la mig till rätta i gräset och kände mig som hemma medans maken och barnen lekte lite med en boll och sen gick på en liten upptäcksfärd. Jag lyckades till och med somna en stund, kanonskönt! Det kändes dock lite fuktigt i gräset trots allt så nu längtar jag efter min fina filt med plast som mamma köpt till mig :)

Här bjuds några bilder från utflyckten.



Fattar ni...t-shirt i februari!



Jag och puman sover räv :)



Så här såg min "utsikt" ut där jag låg i gröngräset



Vatten paus



Fånig, fånigare fånigast (från höger)

Första bio besöket

Igår var det "Childrens Cinema Day" med billiga bio biljetter för barn och medföljande vuxna så vi tänkte passa på att ta med sonen på sitt första bio besök. Vi tyckte att han kunde få lite egentid med både mig och maken och att gå på bio och känna sig lite speciell kändes rätt. Dottern fick åka till farmor och farfar istället. Vi såg Prinsessan och grodan och sonen tyckte filmen var bra, även om det var lite högt ljud när det var musik. Han diggade musiken och satt som trollbunden och tittade på den stora skärmen. Det där ska vi göra någon mer gång oxå :D

Senaste veckan

Vad har hänt den senaste veckan då egentligen? Jag har fortsatt sova på soffan, hostan bara vägrar ge med sig, men jag blir aldrig så där riktigt sjuk så jag kan bli frisk. Barnen har varit lite små krassliga, dottern hade rätt hög feber igår kväll och fick alvedon men imorse var hon sig själv igen. Sonen har varit i skolan som vanligt och jag och dottern hade dejter både i onsdags och torsdags. Trevligt värre. Vädret har vänt kan man säga, det är varmt och skönt i luften, inte bara om man är direkt i solen. Inga element på nattetid längre, men myggorna har kommit. Dottern fick ett myggbett strax under höger öga och ögat svullnade jätte mkt, hon kunde knappt se ett tag. Tanterna i lekparken blev så klart bekymrade och undrade om jag smörjde med någon salva. Suck! Mot myggbett?

Kläderna jag beställt från Next har kommit, så nu är vi redo för våren/sommaren. 3 påsar skickade på samma dag kom hit på 3 olika dagar.

I fredags hade vi kvartsamtal i skolan, fröknarna har inget negativt att säga om sonen, han ligger "rätt" i utvecklingen, är omtyckt i klassen, hjälper till när det kommer till att städa upp osv. Alltid skönt att få höra så klart. När vi kom hem hittade vi en lapp i brevlådan, de hade varit här och försökt kalla maken till jury tjänst igen. Detta är ett himla besvär egentligen, det är ens plikt som maltesisk medborgare att ställa upp som jury i domstolen om man blir kallad. Man blir kallad till domstolen en viss dag, så lottas det vilka som ska vara jury i vilket fall. Sen får man åka hem och hämta kläder för under tiden som rättegången pågår bor man på hotell, totalt avskild från omvärden, ingen tv, inget internet och inga samtal med någon. Det kommer ju bli jätte konstigt för barnen, när han är borta på simulator och dyl kan de ju iaf prata med honom i telefon. Det är såååå tråkigt att maken hamnat i det här systemet, det suger verkligen när han blir borta så där. Senast han blev kallad slapp vi dock ifrån eftersom jag var gravid och riktigt dålig, och han behövdes för att kunna ta hand om sonen eftersom jag inte "kunde" det.

OS över, även bloggtorkan?

Nu är alltså OS i princip över, hoppas ha mer tid och ork över till bloggandet iom detta. OS i sig har varit full av glädjeämnen men oxå besvikelser. Besvikelser över hockeyn men kanske främst när det gäller skidskytte damerna. Verkligen tråkigt att de inte fick till det, men skönt att Helena fick skjuta fullt i stående i sista racet, nu hoppas jag hon snabbt återhämtar själförtroendet och kan försvara världscups titeln. Glädjeämnena vet vi väl alla vilka de är, Charlotte Kalla (vilken tjej!!!), Björn Ferry (vilken stjärna, vilka kommentarer), Marcus Hellner (vilken hjälte, först gjorde han allt för sin landsman, sen körde han gärnet, och vilken sista sträcka i stafetten!) Curling damerna (som "stal" Kanadas os guld), Anna Haag (skönt att slippa stå i skuggan av Charlotte hela tiden), Anja Pärsons "comeback" efter vurpan i störtloppet, årets upphämtning av Andre Myhrer och så Johan Olssons två bronspengar efter riktiga kämpar insatser.

:(

Idag har varit en sån där riktig piss dag. Jag har varit uppe för länge de senaste kvällarna och tittat på OS, jag hostar så jag sover dåligt och jag känner mig allmänt på väg neråt.

Blogg torka och OS

Just nu har jag världens bloggtorka, har ingen lust eller inspiration alls att skriva. Sen är det ju OS oxå :) Fullt upp att hejja fram svenskar, förfasa sig över hemska fall och bli deprimerad av dåliga resultat. Det händer inte jätte mkt ändå....jag får helt enkelt återkomma när mer blogg glädje finns.

Alla hjärtansdag middag

Vi äter vår alla hjärtansdag middag hemma iår, hela familjen. Hade tänkt försöka ta oss ut på restaurang men det löste sig inte med barnvakt. Det gör inget egentligen, vi får gå ut en annan gång och jag lagar middagen själv istället. Eftersom vi inte åkte på karneval idag och vädret suger har maken tagit med sig barnen till svärmor och lämnat mig att förbereda lite för middagen. Jag har fixat chokladmousse för första gången i mitt liv. Både vit och vanlig och det smakade riktigt gott (för man måste ju smaka när man grejar :D), förhoppningsvis kommer chokladsmaken fram ännu mer när den stått kallt under eftermiddagen. Till förrätt blir det inte mer avancerat än revbensspjäll och kycklingvingar. Huvudrätt blir pasta med någon oxfilé sås. Tänkte exprimentera lite, blanda några olika recept, hoppas det blir bra :)

Ingen karneval idag

Jätte blåsigt och hot om regn (skurar) har gjort att vi inte åker på karneval idag, vi får ta det på tisdag helt enkelt. Maken var standby imorgon, vi tänkte ev åka ut en sväng då men han blev utringd, Heathrow :S Den flygningen suger! Tidig morgon och kommer hem mitt i rusningstraffiken så han hinner bara lagom hem till middagen.

Födelsedagspresent!

Igår var jag och barnen till en kompis och hälsade på henne och hennes barn. Sonen fick då sin födelsedagspresent, födelsedagen var ju för länge sedan men kalaset blev inställt två gånger och så blev det ju som det blev....Hon har gjort en jätte fin tavla till sonen, ett "födelsedags kollage" att hänga på väggen. Blev skitsnyggt och om någon är intresserad kan ni gå in på www.cloudberryimages.com och se hennes andra alster. Hon fotar och skapar olika sorters kollage även från dina egna bilder. Kollaget är skapat från en bild som jag tagit själv så även om man inte bor på Malta går det säkert att beställa något liknande och få det skickat till sig på email.

Dottern på sjukhuset

Så här nöjd blev dottern när hon fick en smörgås till frukost i sängen på sjukhuset. En bit i varje hand för att vara säker på att ingen tog den andra delen :)


Karneval!

Nu är det dax för den årliga karnevalen, idag var det karnevalparty i skolan och såg här såg sonen ut.



"Kändis" möte

Igår jobbade maken till dusseldorf och berlin och på vägen tillbaka hade de med sig Amanda Seyfried. För den som inte vet vem hon är till namnet kan jag berätta att det är hon som spelade Sophie (Meryl Streeps dotter som ska gifta sig) i Mamma Mia filmen. Hon skulle till Malta för att träffa sin kille (som jag googlade fram är killen som spelade Skye, hennes fästman i Mamma Mia) för han spelar in någon film här just nu. Hon hade gått på som VIP, dvs innan alla andra så maken och kabin personalen hade pratat lite med henne innan de andra passagerarna kom på. Maken sa att hon verkade väldigt "down to earth" men inte i närheten av så vacker som man kunde tro efter att ha sett filmen.

Biljetterna bokade

Idag när jag kollade priserna för att flyga upp den 25e (jag och maken satt och räknade på hur mkt det skulle kosta) såg jag att priset gått ner! För 845 spänn flyger jag och barnen upp till Arlanda med SAS. Snacka om värt det prismässigt! Personal/standby biljetter skulle ha kostat mer...Tillbaka reser vi via Frankfurt eller Munchen så vi slipper sova kvar på Arlanda. Härligt att det blev en lite helt apropå resa med ändå rätt kort varsel. Ser fram emot Sverige!

Mästarnas mästare

Nu äntligen har jag sett mästarnas mästare och jag känner mig irriterad ända in i benmärgen. Jag avskyr Patrik Sjöberg. Vilken totalt egotrippad och osympatisk person. Usch och fy!

Röd dag

Idag är röd dag, ingen skola för sonen. På förmiddagen tog vi oss till havet och gick en sväng bland klippor och strand. Tittade på vattnet, vad som spolats upp och plockade lite snäckor. Det blåste riktigt kallt. Tog en fika (varm choklad för mig och maken, färskpressad apelsin juice till barnen) och åkte sedan förbi vår "sommar grönsakshandlare" för i söndags såg jag att han hade årets första jordgubbar!!! Köpte en ask som vi ska kalasa på efter kvällsmaten tror jag. Maken jobbar nu på eftermiddagen, det ser grått och mulet ut men jag och barnen ska nog plantera lite.

Sverige till påsk?

Insåg idag att sonen har hela 2 veckors påsklov. Kikar lite på om vi ka ta oss till Sverige. Skulle verkligen vilja komma iväg men det hänger på pengarna. Hemresan är kl 7 på morgonen om vi ska åka direkt med sas och då måste vi stanna på arlanda över natten och då blir det ju genast dyrare. Imorgon (idag är det röd dag) ska vi kolla med personalresebyrån vad det kostar om vi åker pers via frankfurt på vägen hem istället. Håller alla tummar att resan kan bli av.

"My daughter"...

I helgen åt vi kokta ägg till frukost, sonen har fått smak på ägg på riktigt nu och dottern fick smaka kokt ägg för första gången. Hon tuggade funderstamt på sin första bit, och nickade sedan och öppnade munnen: ägget fick godkännt. "Yesss" utbrast maken, "she is my daughter" (han ääääälskar ägg i alla de former). Samtidigt pillade dottern bort ägg gulan från sin nästa äggbit och lassade in äggvitan. "And she is mine too" kunde jag konstatera som helst bara äter äggvita :D

Som en kniv i hjärtat

Häromdagen när vi slog på tvn var det någon fotbollskanal på och sonen som bara vill se på Cartoonito utbrister

"Daddy, I dont like football"

Jag gapskrattade och maken tog sig för hjärtat, vilken katastrof ;)

Tvättstugan färdig målad och listan uppdaterad

Igår lämnade vi av barnen hos farmor och farfar på förmiddagen och jag och maken passade på att måla klart tvättstugan och trappen upp dit. Såååå skönt att ha det klart. Idag fick maken upp tvättstället men avloppet måste fixas till innan det kan användas.

Sängborden i sovrummet
Fixa "lådan" till gasvatten värmaren
Måla taket och väggarna i tvättstugan
Få upp hyllor & tvättfat i tvättstugan och organisera
Organisera garaget
Få upp vägg dekorationer
Skaffa småförvaringslådor till bokyllan vid datorn + "sminkspegel"

Rätt eller fel?

Imorse när jag kollade aftonbladet fanns namn och bild på de som dog i Afganistan. Det var inte min gamla klasskompis så magkänslan var helt fel men jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Nu var det ingen jag kände men de här två har så klart familj och vänner som kommer sakna dem och vars liv aldrig kommer bli det samma igen. Kram till alla som misst någon nära!

Värsta olustkänslan

Skulle precis stänga datorn och sova men kollar som vanligt av aftonbladet först. Ser att svenskar blivit dödade i Afganistan, en av dem är en 31 åring. Genast får jag världens olustkänsla i magen och "vet" att det är en kille som jag gick med på gymnasiet. Han fyllde 31 nu i januari. Klart jag inte vet, inga namn är nämnda, man underrättar familjerna än men känslan är där, blir inte av med den. Önskar jag visste vilken grad klasskompisen hade/har så man kanske kunde utesluta men tyvärr vet jag inte. Vi har ju i princip inte haft kontakt sen gymnasiet så jag vet inte varför jag fick så starka reaktioner. Får försöka sova och hoppas på svar imorgon.

Hostar och hostar och hostar

Hostan har tilltagit nu ikväll, så illa att jag inte kunde ligga brevid sonen tills han somnade jag störde honom för mkt. Nu ligger han här på soffan med mig, eller ligger och ligger, han far runt som en galning, sjunger (viskande), pussas, klappar mig och killar mig i huvudet. Funderar om jag får ta host medicin, fick precis iväg ett sms till en läkar kompis och hoppas på snabbt svar så jag kan ta mig något och sen borsta tänderna. Får bli kanontidig kväll för mig idag verkar det, sonen kan inte sova så länge datorn är på säger han.

Vet knappt vart jag ska börja...

Ett tag sen jag skrev nu, det har varit fullt upp och jag har varit förkyld, är fortfarande förresten. Har inte orkat mer än att ta hand om mig själv och familjen. Så typiskt att när jag väl kommit igång med motionen att man ska bli sjuk och inte orka med något alls.

Dygnet på sjukhuset var inte att leka med, fyyyy så tråkigt. Dottern verkar då inte ha fått några bestående men av skoskåpet och vi fick åka hem igen på måndagen. Läkaren som gjorde ronden tyckte dock att hennes ben skulle röntgas först så vi fick vänta och vänta och vänta först på röntgen, sen på resultat. Till slut åkte vi från sjukhuset innan vi fått klara besked eftersom dottern bara låg på golvet och skrek. Vi lovade komma tillbaka om det var några problem och de ringde någon timme senare och berättade att det var lugnt.

Sonen har haft utflykt med klassen, till ett mejeri och fått titta på  mjölk och yogurt produktion. Jag tyckte det lät riktigt trist men han hade haft kul sa han.

Idag har vi varit ut och fikat på McCafe, kört lite trehjuling och scooter och nu på eftermiddagen var vi till en handelsträdgård och skaffade lite blommor och frön. Sådde några frön (luktärter, lobelia och krasse) sen var det slut på sonens tålamod. Vi väntar väl någon dag och sen sår vi de svarta penseerna och timjan. Köpte några nejlikor och nåt mer till balkonglådorna, hoppas det blir bra, men de får stå några dagar först så kan vi ha det roliga kvar.

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0