Dubai Marina

Mammas andra dag i Dubai åkte vi till Dubai Marina för att gå en liten promenad och ta en tur med taxibåten, ut förbi Palmen.










Atlantis Hotel



Vi avslutade Marina besöket med en lätt lunch i food courten på Marina Mall för att orka äta födelsedagsmiddagen på kvällen.

Marknadsutflykt

Mamma var lite intresserad av att se kryddmarknaden och själv hade jag ärende på guldmarknaden så vi drog iväg! Mamma fick med sig massa saffran och vaniljstång hem.






Sen tog vi en gammal båt över viken för att hitta tygmarknaden




Smått och gott



Mammas födelsedagsmiddag grillas



Är det bara mina barn som ska gå balansgång så fort möjlighet finns?



Myspuman innan ballet lektionen



På väg till dagis



På väg till dagis kom pappan precis hem från jobbet, jätte glad puma som fick välkomna honom hem

Pool häng







:(

Lite för många olyckor nu på slutet känner jag....en fd arbetskompis på Malta som numer bor i Bahrain föll ner baklänges när hon och hennes son satt på en mur, 3 meter och ligger nu nersövd för hjärnan är svullen och man vill miminera skadorna.

En kompis här i Dubai opererades för bråck häromdagen och har väldigt ont och igår fick jag höra att en malta kompis syster varit med i en bilolycka och det verkar som man inte riktigt kan avgöra hur mycket skada som skett än.

Låt oss alla ta en stund och tänka på hur pass bra vi har det och att det ofta finns många andra som har det mycket jobbigare än oss!

Sandstorm...uppdaterad med bilder

...igen! Imorse när vi gick ut till bilen för att köra till skolan upptäckte jag hur mycket sand som samlats vid dörren och trappan och insåg att vi har ännu en sandstorm över oss. I bilen på väg till skolan var det nästan så jag inte kunde se något alls ibland, rätt läskigt men oxå snyggt när sanden nästan dansar fram över vägen. Båda barnen tillbaka i skolan efter helgen alltså, jag ska försöka ta mig till IKEA och bekräfta gardintyget och förhoppningsvis skaffa ett skoskåp så vi slipper ha våra skor i banankartonger :D













Syns lite dåligt men på skylten står det "Sandstorm, drive carefully"

Dansande fontänen

Vid Dubai mall och Burj Khalifa finns den dansande fontänen, barnen älskar när vi åker dit.



Den här dagen insisterade dottern på att ha scarf på sig....







Fullt upp!

Idag har det varit full rulle. Som vanligt när det är lördag och maken är ledig försöker vi hitta på något trevligt hela familjen, oftast blir det lekpark och idag var inget  undandtag. Jag hade hör av mig till en kompis på fb för att se om hon och hennes barn ville hänga på men inte fått något svar när en nyinflyttad svenska dök upp på fb chatten så jag sa att hon var välkommen att hänga på om de var intresserade och det var de. Strax efter hörde den andra mamman av sig med så helt plötsligt blev vi ett litet gäng. På väg till parken fick maken ett sms från en kollega som tänkte åka till park och undrade om vi ville hänga på så vi bjöd in honom till Creek Park. Vi hade en jätte trevlig förmiddag och det var kul att umgås med lite andra vuxna och samtidigt hade barnen kul tillsammans. Härligt värre! Väl hemma väntade en gardinkille och vi bestämde oss för gardiner till tvrummet, ska bli skönt när vi kan stänga för. När maken gick och la sig för att sova för nattens flygning bakade jag och barnen lite matbröd som sonen ska ha med till skolan för provsmakning imorgon. Det var ett enkelt bröd som varken skulle knådas eller jäsa, perfekt! Barnen gillade det inte men maken däremot tyckte det var kanongott. Hann även med att baka bananmuffins, bästa sättet att göra sig av med övermogna bananer :) Nu sover barnen och jag skulle ha lite egentid men maken kom upp, vaken aldeles för tidigt så nu slötittar vi på Bones...hoppas han kan somna om och vila lite mer innan han ska jobba, annars blir det en väldigt tuff natt för hans del.

Dubai bilder

Här kommer några okategoriserade bilder från Dubai.




Dubai Mall



Öknen utanför vårt bostadsområde. Sandstorm i luften!



Parkeringen vid "våran" mataffär Spinneys, perfekt för att öva cykling på! Sandstormen börjar plussa på sig i bakgrunden....

Creek Park

Självklart tog vi med mamma till favorit parken, Creek Park. Det blåste sandstorm men vi drog en chansning som faktiskt gick hem, vi hade inga problem med varken vind eller sand.











Fåglar i Dubai



På väg till sonens skola åker vi förbi träskmarker där många flamingos håller till. Vi åkte dit och tittade på dem från ett utkikstorn och det var jätte häftigt. 






Kikare fanns att låna och det var en imponerande syn, både med och utan kikare!






En man kom och kastade ut mat, tre stora säckar tror jag.



Här är en härfågel, otroligt vacker fågel som vi brukar få besök av i trädgården. På huvudet har den som en tuppkam den reser upp ibland. Bilden från Creek Park.



Dessa fina gröna papegojor flyger fritt runt Dubai. Dessa i Creek Park men vi har även sett dem i vårt område.



Biopsi resultat

Hemma efter en lång dag som är långt ifrån slut men jag bara måste få dela med mig av nyheten att gossens biopsi kom tillbaka negativ, dvs han är inte glutenintollerant! Hurra!

Jag kan cykla.....

...jag är inte rädd. Gud vad vi har kämpat med sonen för att han skulle lära sig cykla men som vanligt kan han inte lyssna på instruktioner från sina föräldrar och det slutar med att han bara skriker och blir mer och mer tvär. Dottern är likadan, jag försökte lära henne bokstäver men hon var helt "obildningsbar" men nu känner hon minsann igen alla bokstäver tack vare dagisfröken! Mamma har lyckats lära dem många små saker som att spotta ut tandkrämen och andra viktiga grejer så jag satte min tilltro till att hon skulle fixa cyklingen under hennes besök. Mycket riktigt, redan första gången vi var ute cyklade han på egen hand. Sedan dess har självförtroendet bara ökat och nu cyklar han riktigt bra! Vi försöker köra ett varv runt kvarteret så ofta vi kan och den stora skillnaden är att nu tycker han att det är kul och vi måste inte bråka för att ta oss ut.






Ibland slutar det så här men otroligt nog blir han inte vansinnig när det går fel utan försöker igen!

 


Massa bilder!

Sitter här i sängen, borde sova för länge sen men som vanligt har jag svårt att somna när sängen är tom. Maken kör mamma till flygplatsen och jag fördriver tiden med att titta på bilderna som vi tagit under mammas besök. Många fina minnen men ingen ork att ladda upp ikväll, ni får ge er till tåls lite mer, de kommer så snart jag har tid.

Fettisdagen

Glad fettisdag alla vänner! Hoppas ni fått er en smaskig semla, det har vi i Dubai tack vare mamma :)

Gastroskopin

Eftersom jag fått en del frågor om gastroskopin börjar jag med att uppdatera om den. Sonen var tapper som attan, trots att han inte fick äta och han nog var lite orolig över det hela försökte han hålla humöret uppe. Sjukhuset tog väl hand om oss, droppnålen sattes och utan för lång väntan togs vi in i "operationssalen". Sonen fick åka rullstol in och tyckte det var väldigt häftigt. Väl där blev det lite för mycket för sonen när de stoppade grej i munnen på honom (för att kunna mata in slangen) och samtidigt syrgas i näsan men som tur var sövdes han kvickt. Jag fick stå vid britsen och hålla hans hand och om jag ska vara helt ärlig var det skitläskigt när han bara rullade upp ögonen och blev helt lealös. De hade blandat 15 ml vätska i sprutan och han la av efter max 1 ml så det gick fortare än jag förväntade mig. När han blivit sövd fick vi lämna rummet och vänta utanför. Det kändes som jag lämnat mitt hjärta i rummet och minuterna gick sååå sakta men efter ca 10 minuter kom de ut och sa att det var klart. Vi fick komma in i rummet precis när de väckte sonen och han var helt yr, rullades tillbaka in till observations salen där han fick vakna till ordentligt. Något av det första han frågade mig var hur han kom tillbaka till sängen? Åkte han rullstol igen? Lilla gubben....tänk hur deras tankar kretsar :) Vi fick stanna nästan 1½ timme efteråt för observation och det var nog den värsta tiden för sonen, han ville ha ut droppnålen (hävdade att den gjorde ont), var uttråkad och ville hem. När min lilla prins, lagom mör, kom ut till bilen tittade han på mig lite uppgivet och frågade, "mamma, var det sista gången"? och syftade på om vi var klara med undersökningar och blodprover på ett tag nu. Som belöning för hans tapperhet och tålamod fick han välja en leksak i Toys r us senare samma dag och han valde en låda med leksaks dinosaurer. På torsdag ska jag och maken tillbaka till sjukhuset för att få provresultaten från biopsin och jag hoppas och tror att det inte är något....

:(

Snart är jag tillbaka på bloggen igen, inatt åker mamma hem till Sverige igen, tiden har gått galet fort och det har varit så trevligt med besök.

Gastroskopi

Mamma kom i torsdagsnatt så det kommer bli sporadiskt uppdaterande under besöket. Just nu gör vi oss klara för att åka till Medcare för sonens gastroskopi.

Första besöket

Idag kommer första besöket som ska bo hos oss. Min mamma kommer idag, eller rättare sagt inatt, efter midnatt. Jag och barnen är helt exalterade, ska bli så kul att dela med oss av vårt nya liv, hus, skola, dagis och aktiviteter.

Välkommen mamma!

Hjärtat spricker....

Ibland undrar jag hur stolt man kan bli som mamma egentligen...Sonens halvårsrapport kom från skolan igår och vi hade inte kunnat hoppas på bättre rapport. Han fick outstanding i allt och kommentarer om bra attityd, glad och väluppfostrad.

Under the sea....

Idag, med ca 1 timme kvar av skoldagen ringde sonens skolsjuksköterksa och berättade att sonen besökt henne då fröknarna sett att han hade ett väldigt rött öga. Sköterskan föreslog att vi skulle ta honom till en läkare då hon trodde det var ögoninflammation och han behövde ögondroppar innan han kunde komma till skolan igen. Vi packade ihop grejerna här hemma och hämtade puman för att komma iväg till läkare så snart som möjligt. På vägen kom jag dock att tänka på att sonen hade haft svårt att somna igår, kom upp en så där 10 gånger på kvällen plus att han vaknade 5.30 på morgonen när makens väckarklocka ringde, kanske var han bara trött? Bestämde mig att ta vägen förbi sjuksköterskans rum för att höra vad hon trodde innan jag hämtade sonen men hon trodde inte på min teori då bara ett öga var påverkat och han hade sagt att det kliade. När jag hämtade sonen tyckte jag han såg helt normal ut och tänkte att här kan nog inte en läkare uttala sig på varken ena eller andra sättet så vi gick förbi sköterskan igen för att få lite feedback vad hon trodde om det hela. Hon var väldigt överraskad över hur det röda gått över så fort men hon höll med mig att det inte var någon ide att träffa läkare. Min teori är ändå att han var himla trött och hade kliat sig i ögnen extra mycket och därmed blivit röd. Glada att vi slapp besök på sjukhuset åkte vi hem och bytte om för lite bad. Vi hade tänkt öva simtag med sonen men när vi kom till "våran" pool för den stängd för rengörning. Vilket missflyt vi haft idag! Vi halvsprang hem och tog bilen till grannområdet och badade lite där. Där får vi dock bara använda barnpoolen så det blev ingen simträning, kanske imorgon istället? Jag hittade undervattensfodralet till kameran så här kommer några bilder från idag. 










Det är inte mina ben som är så orakade.....



Det var lite kallt i luften, men poolen är uppvärmd så det var skönt så länge man låg i :)

Morgon promenix

Tillbaka från morgonens promenad. Jag och maken gick tillsammans och lämnade dottern på dagis, sen gick vi runt hela området. Härlig start på det som kommer bli en fullspäckad dag med småsaker att uträtta, hjälparbete i sonens klassrum och playdate efter skolan. Men först, frukost!

Pepparkaksmysteriet

Vi har haft några pepparkakor kvar i lådan från IKEA och idag hittade maken lådan tom så när som på en pepparkaka. Båda barnen hävdar att de inte tagit utan att fråga om lov men jag vet inte vad jag ska tro. Har "hittat" dottern i skafferiet pratandes om pepparkakor så det lutar mot henne ändå. Vet inte riktigt vad jag ska tro, maken säger att han tagit någon enstaka men inte så att det bara blev en kvar. Eftersom de inte är glutenfria har JAG absolut inte rört dem och kvar blir då N, vår houseboy. Eftersom våran deal är att han får pengar till sin egen mat har jag svårt att tro att han tagit av kakorna, speciellt om det var så pass få kvar att det kunde märkas. Det irriterar mig att jag inte vet vem som smygätit kakorna, jag skulle velat se att dottern erkände om det var hon (tycker det är viktigt att man är ärlig och står för det man gjort) men eftersom jag inte kan veta säkert kan jag ju inget göra. Det är ett mysterium och kommer knappast att lösas men jag tror jag får flytta upp kakor lite längre upp i skafferiet :D

Läggdax

Så här ser det ut hemma hos oss när det är läggdax!


Book day parade

Idag var det alltså "book day" på DESS och barnen hade en lite parad runt innergården för att visa upp sig för de stolta föräldrarna som var där. Maken hade blivit utringd från sin standby och trots att han landade imorse hann han inte hem för att åka med, men vi kompenserade med många bilder istället :)




Sonens fröken, Mrs. M



Några av hans klasskamrater



Sonen och hans bästa kompis



Kapten Krok



Sonens hjälpfröken Mrs. F



Här är våra kompisars son J, som vi turas om att köra till skolan.

Creek Park

Igår morse behövde vi till kliniken för att ta blodprov på sonen i förberedande syfte för hans gastroskopi. Proverna skulle tas på fastande magen så vi åkte dit direkt på morgonen och tog med oss hans frukost att äta i bilen men även lite picnic till Creek Park dit vi åkte för att leka efteråt.









Såna här söta vilda papegojor flyger omkring i parken






Det bästa med picnic är att man kan äta lite som man vill...antingen liggandes ner....



.....eller lite härligt tillbaka lutad mot mamma



Maken envisades med att försöka gunga med barnen, inte så lätt när man inte väger lika!

Lazy Town bilder










Ensam....

Maken åkte precis för jobb. Det var första gången på rätt länge han jobbar så det känns lite konstigt att vara ensam. Normalt brukar jag tycka det är mysigt men idag känns det lite väl tomt....

Imorgon är det "book day" på DESS, jag återkommer säkert under morgondagen med lite bilder och uppdateringar.

Gastro läkaren

Nu är vi hemma från dagens besök på sjukhuset. Vi fick träffa läkaren och berättade om vad som hänt, visade provsvaren. Läkaren frågade om sonen växer och äter som han ska osv innan han sa att han personligen inte skulle göra biopsin. Jag kände mig lite snuvad och kunde inte låta bli att öppna munnen och berätta om min oro. Då säger läkaren att vi visst kan göra en biopsi. Naturligtvis vill jag inte tvinga fram ett sådant beslut från läkaren men han säger att han förstår att jag hade det jobbigt och att jag är orolig och att det är lika bra att vi göra biopsin så jag kan släppa det hela. Vilken lättnad! Nu så här efteråt kan jag dock känna lite ångest över det hela, utsätter jag sonen för ett onödigt ingrepp? Det är ju ingen jätte grej förutom att han kommer bli sövd men ändå....Jag inser hur påverkad man blir av åsikten hos den första läkare man träffar när det gäller sånt här, hade det varit dagens läkare som varit min leverläkare hade vi aldrig suttit i den här sitsen för han hade aldrig satt de här grillerna i mitt huvud. Jag inser även hur olika idéer olika läkare har, ett visst provresultat leder till olika slutsatser hos olika läkare. Dagens gastro känner sig övertygad om att biopsin kommer komma tillbaka negativ och att vi inte kommer behöva lägga om kosten. Jag hoppas han har rätt!

Celiaki uppdatering

För att uppdatera vad som händer med sonens celiaki utredning kan jag berätta att läkaren som rekomenderats inte träffar barn under 13 år så det var bara att ringa runt och leta leta leta. Till slut fick vi napp men rutinen skulle vara att vi först måste träffa en barnläkare som kunde ge oss remiss vidare om han ansåg att det behövdes. Allt gick dock mycket snabbt och redan dagen efter (igår) fick vi tid hos barnläkaren. Igår var vi alltså till barnläkaren och han tyckte först och främst att det var konstigt att min gastro hade begärt blodprover på barnen när de inte hade symptom. Vidare tyckte han inte att vi behövde göra någon biopsi om sonen inte har symptom men att han tyckte vi skulle komma tillbaka dagen efter så skulle han kolla upp med kollegor vad de tyckte. Jag ville inte riktigt acceptera detta och bad honom komma med något argument för att man inte skulle göra biopsi när blodproven visat för höga värden. Jag försökte göra klart att jag inte ville ifrågasätta honom men att det inte kändes rätt för mig och därför ville jag höra varför han tyckte vi skulle låta bli att ta det vidare. Han ringde då runt lite och fick tag på en barn gastro och började med att fråga om hon ansåg att det var rätt att göra blodprover på barn till en mamma med celiaki även om de inte hade symptom. Här kände jag mig lite irriterad, tyckte han hade fel approach, blodproven var ju tagna och frågan var vad vi skulle göra nu när vi hade de resultaten vi hade! Eftersom man varken i Sverige eller Malta gör blodprov på det här viset var jag säker på att han skulle få ett nej men hon svarade ja! Barnläkaren själv blev förvånad och gick då vidare med att berätta att proverna var gjorda och redovisade svaren och frågade om hon tyckte man skulle göra biopsi. Hon svarade ja igen! Guuud så skönt att höra tänkte jag och barnläkaren gav oss remiss till gastro! Vi fick tid där idag så jag hoppas att vi får träffa en trevlig läkare som förstår....

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0