Nusnäs

Igår tog vi ett sista minuten beslut och drog iväg till Nusnäs för att titta på dalahäst tillverkning men även för att få måla en egen häst. För den som inte varit dit kan jag verkligen rekomendera ett besök, ett gratisnöje som barnen verkligen gillar....tre timmar senare hade de gärna stannat lite till! Det ligger två tillverkare precis mitt emot varandra, Nils Olsson hemslöjd och Grannas. På Mils O kan man måla en riktig dalahäst för 130 kronor medans Grannas bjuder på gratis målning av en platt dalahäst.
 
 
Picnic lunch
 
 
Uppföljd av lite chokladboll
 
 
 
Sen var vi redo för sevärdheterna, den här hästen (eller dess företrädare) har även jag suttit på som barn!
 
 
 
 
 
Hästarna täljs fortfarande för hand, vilket hantverk!
 
 
 
Här målas det gärnet....både stora och små barn ;)
 
 
Resultatet av våra målningar
 
 
 
Hästarna handmålas....
 
 
mycket intressant tyckte sonen.
 
 
medans puman bara ville rida på "djuren"
 
 
 
 
 
 

Glest med tänder....

 

Huvva

Egentligen dags att fixa frukstbröd men jag bara var tvungen att skriva av mig. Just nu är det lite många bilder på mitt fb flöde från malteser om abortmotstånd och det ger mig kalla kårar, jag förstår inte hur vuxna människor (och främst kvinnor) inte kan tänka längre! Jag gillar inte att dela en massa saker men vill nästan leta upp någon "ja" grupp och peppra gärnet på mitt fb flöde :)

Morfars hundar

 
 
 
 
 
 

Tur i hembygden

 
Dottern ville så gärna se kyrkan som vi gifte oss i.....
 
 
...innuti så vi fick ta en tur dit
 
 
 
 
Lite fika vid hembygdsgården
 
 
 
 
 
 
 
Besök på grisgården
 
 
 
 
Lortgris fick en ny innebörd :)
 
 
 
 
 

Helg i morfars koja

Underbart väder innebar en hel helg i morfars koja i skogen med massor av bad (för barnen)!
 
 
Hundbus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Traktor parad

Hemstaden bjöd på "Nostalgi dagar" och vi åkte in och kikade på traktor paraden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det regnar!

 
 
 
 

Husby ringen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara bär

Barnen och mamma tog en tur i skogen för att leta enbär men kom hem med denna efterrätten till mig istället! Barnen var sååå stolta att kunna bjuda mig på nyplockade bär ♥
 
 

Födelsedagsbubblor

 

Hip hop avslutning

Hade helt missat att publicera det här inlägget från slutet på juni....
 
Jag har slutat försöka fota på hip hop avslutningen, bilderna ser ändå bara helt galna ut när det går så fort. Maken filmade, men det funkar ju tyvärr inte att ladda upp på bloggen. Barnen hade lärt sig en dansrutin till "Happy" och de var kanonduktiga! Ms. V konstaterade att sonen har haft en jätte inspirerad termin och lärt sig massor.
 
 

Ny känsla....

...men ack så härlig. Att svinga kb i spöregn (fast under tak!)
 
 

Gudars....

....vad jag är efter! Trots att vi inte gör något speciellt har jag ändå ingen tid att blogga, förstår inte vad som händer. Ska försöka köra lite bild kavalkad ikväll

Orientering

Orienteringsklubben här i komunen hade två träningstillfällen under sommaren, förra tisdagen och så idag. En bekant hörde av sig på fb och meddelade detta förra veckan (kanonsnällt!) och vi var så klart inte sena att hänga på. Kontroller i skogen för barnen för en gångsskull och vi hade verkligen jätte kul (fast lite väl mycket mygg förra veckan....!) och det känns jätte fint att det är något som intresserar dem. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Falsk porter stek

Gissa vem som gillade gårdagens lunch?
 
 
Vi åt "falsk" porterstek till lunch igår. Falsk eftersom det inte finns någon glutenfri porter utan vi fick göra på glutenfri vanligt öl. Hursomhelst blev det kanongott!

År för år....

 
En nyfödd lite puma 2008
 
 
2009
 
 
2010
 
 
2011 firades hon med flyttkartonger....vi var på väg till Dubai!
 
 
2012
 
 
2013
 
 
2014
 
 

Grattis!!!

Världens bästa och goaste puma är nu 6 år! Och vilken födelsedag hon fick, trots att vi inte bor här året om hade hon ändå nog med vänner för att fylla hela dagen med besök. Från kl 10 till 17.30 var det någon här (förutom en liten lunch break) och hon var i sitt esse. Tyvärr jobbade mamma så jag hade hand om allt fika själv och därmed blev kameran helt bortglömd.

Vilken bloggtorka!

Nu är det en vecka sedan vi kom till Sverige och det har verkligen varit dåligt här i bloggen. Trots att vi inte direkt gjort något speciellt har jag inte suttit mycket vid datorn annat än för kontakt med maken. Ska försöka bättra mig nu när vi bättre anpassat oss till tidsskillnaden.....imorse sov vi till klockan 8, både jag och barnen! Underbart.....

Vilken bloggtorka!

Nu är det en vecka sedan vi kom till Sverige och det har verkligen varit dåligt här i bloggen. Trots att vi inte direkt gjort något speciellt har jag inte suttit mycket vid datorn annat än för kontakt med maken. Ska försöka bättra mig nu när vi bättre anpassat oss till tidsskillnaden.....imorse sov vi till klockan 8, både jag och barnen! Underbart.....

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0