Tröttast!

A380

Nya balett klassen

Här är bilder från dotterns nya balettklass. Hon har bestämt sig att köra dubbel pass med dans på tisdagarna så får vi se hur det går.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista balett klassen

 
Trixigt nog att niga "rätt"
 
 
 
 
 
Redo att galoppera som hästar, högsta knäna vinner
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista hip hop klassen

 
Uppvärmning
 
 
 
 
 
 
 
 

Balett tjafs

Jag minns inte om jag skrivit om balett tjafset som blev när vi kom tillbaka efter jul. Om jag har gjort det kommer här en påminnelse ;)
 
Dottern har alltid varit eld och lågor över baletten och haft jätte kul men efter jul har alltså något hänt. Hon är inte stor nog att sätta ord och förklara varför hon inte velat gå men jag har mina aningar. När vi kom till första klassen för iår var dottern visserligen trött eftersom vi den natten kommit från Sverige men hon var glad och såg fram emot baletten. Det är en kvarts paus mellan baby baletten innan och hennes klass och när de andra barnen blivit utsläppta brukar tjejerna i dotterns grupp gå in och "dansa" (läs springa) runt i dans studion tills alla kommit och det är dags att börja klassen. Jag såg inte precis vad som hände men dottern sprang till studion men kom tillbaka till mig och sa "Ms. C said its not time yet" och med det menade hon att dottern inte fick gå in i studion än. Dottern såg nästan skrämd ut och satte sig i mitt knä och tryckte och jag tror att det var där det gick fel. Hon måste ha känt att hon blev tillsagd när hon inte tyckte hon gjort något fel. Jag tror att tröttheten spelade in, kanske tog hon orden hårdare pga att hon var trött men jag kan förstå att hon inte förstog varför hon blev tillsagd när hon gjorde något som varit ok hela första terminen. Efter den gången har jag fått "tvinga" iväg dottern varje måndag. Det kanske låter hemskt men vi har sagt att om barnen bestämt att de vill göra en aktivitet måste man fullföra det man signat upp för. Man kan inte säga att man vill göra en massa saker och sen hoppa av...man måste ge allt en full chans innan man "får" sluta. I det här fallet kände jag ju även att hon kanske skulle få tillbaka glädjen om hon fick tillbaka förtroendet för balett fröken. Så var inte fallet och vi har haft nedräkning på hur många gånger det var kvar och nu är det alltså slut. Det har varit en del små incidenter under terminen också, Ms. C är ingen "bra" fröken. Hon har klara favoriter i gruppen och barnen märker av det. Nu får hon välja mellan att sluta dansa balett helt eller att köra dubbelpass med balett och hip hop, eller sluta med hip hop. Ms. V, barnens hip hop fröken som de båda avgudar har nämligen balettklass för dotterns åldersgrupp innan hip hopen.

Måndag morgon...

Nu är vi inne på upploppet, sista veckan på andra skolterminen och snart "påsklov". Maken har sin medical, dvs sin årliga hälskoll för att få fortsätta flyga och därmed hade jag ingen bil och kunde inte hjälpa till i dotterns klass. Istället blev det en morgon promenad följt av ett bad och Mästarnas mästare på datorn. Nu sitter jag och väntar på att maken ska bli klar så vi kan se vad vi ska göra av resten av dagen.
 
Puman har balett avslutning och då får vi ju komma in och titta istället för att sitta utanför och det blir ju kul. Maken är hemma så hon får storpublik idag, det förtjänar hon. Det blir sista balett klassen med den här fröken och det känns bra men det är egentligen ett helt annat inlägg...
 
På fredag drar vi nu till London. Gud vad jag längtar! Det blev lite ändringar kring boendet då min kompis skulle åka bort över påsk så vi får låna deras hus vilket ju blir mycket bekvämare än att sova på någons tvrums golv. Vi är självklart tacksamma att vi ens har någonstans att bo och inte behöver betala hotellrum, missförstå mig inte, men har man ett val är det ju ganska enkelt ändå. Ifall någon missat blir det en tur till Malta efter London, ska bli kul att se både den "nya" och "gamla" kusinerna.

Vardag igen....

....fast idag är det ju helg. Vad jag menade är att nu har mamma åkt hem och vi är tillbaka i vardagen igen. Iaf för en vecka eftersom vi på fredag åker till London. Maken åkte igår till Venedig, barnen hade sin sista fotbolls lektion och idag tog vi cyklarna till den större lekparken i vårt område.
 
 
 
Den här är lite läskig...men han vågade till slut
 
 
 
Värre var det för puman som inte vågade ta bort säkerheten i en fot på fast mark :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Solnedgång.....

...vid Burj Khalifa
 

Dubai Marina

En kväll åkte vi till marinan för middag på Nando´s följt av en liten promenad. Medans vi väntade på maten kom sonens lärarassistent förbi på promenadstråket, hon kom så klart fram och hälsade, alltid lika glad och trevlig och sonen var mkt nöjd över att ha träffat henne utanför skolan...gullungen!
 
 
 
I väntan på ett bord
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Far och dotter...

 
 
 

Slidepoolen

Mycket glada barn har nu fått visa upp slide poolen för mormor. Vi gick även ner till havet en sväng.
 
 
 
 
Känns dock lite konstigt med alla dessa höghus precis vid stranden..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Patata throw = rump kast

Barnens favorit i poolen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poolen

 
 
 
 
 
 
 
 

Blogg torka...

Lite blogg torka just nu. Mamma är ju här, samtidigt som jag har ont i halsen som hållit i sig i en vecka nu och jag bara väntar på att jag ska bli ordentligt sjuk eller bättre! Vi har varit ute på en del äventyr så bilder kommer dyka upp så fort jag har lite tid vid datorn så fortsätt kolla in, rätt va det är kommer ett bildregn eller en mer utförlig uppdatering :)

Hört i klassrummet...

Fröken: "do you know what an author is?"
vad klasses svarade missade jag, fröken förklarade mkt pedagogiskt att det är den som skriver en bok. Fröken gick sedan vidare och undrade vad personen heter som ritar bilder i en bok?
Elev: "Alligator!"
 
Underbara ungar :D

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0