Bakgården

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Övning ger färdighet

 
 
 
 

Sets från Harry Potter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till WB studios Leavesden

 
 
 

London turister

Det vi hann med under våran första dag i London måste ha slagit alla världsrekord. Vi började med en extra frukost vid Tower Brigde och Tower of London.
 
 
Sedan gick vi mot Monument men på vägen hittade vi denna lilla minnes sten
 
 
 
 
 
 
Innan vi kom till Monument som är ett monument för den stora branden i London.
 
 
 
Vi tog sedan en buss till British Museum och vi busshållsplatsen hittade vi....
 
 
....Ladureé! (Tyvärr inte öppet än, vi var jetlaggade och hade tagit oss ut väldigt tidigt för en söndagsmorgon för de lokala invånarna)
 
 
 
 
Vi hade sån tur att bussen var en dubbeldäckare, och platsen längst fram var ledig!
 
 
På british museum såg vi bla Rosetta stenen
 
 
En påskö staty (som barnen känner igen från Night at the museum filmerna)
 
 
Barnen gick en sk "trail" där de fick uppgifter att göra och titta noga på vissa utställningsföremål och det fick tummen upp.
 
 
Efter British Museum tog vi lunch och åkte till Picadilly Circus
 
 
och sedan ett "måste" besök på Hamleys.
 
 
Därifrån tog vi sedan bussen till Trafalgar Square (men där var det någon West end festival så vi kunde bara se pelarna och lejonstatyerna över några höga staket)
 
 
Från Trafalgar Square tog vi sedan paradgatan "The Mall" och genom St Jame´s park mot Buckingham Palace i jakt på några ekorrar som ville ha jordnötter. Tyvärr var det antingen för varmt eller för mycket folk men för första gången i världshistorien var ekorrarna svårflirtade.....
 
 
....vilket resulterade i en sur puma!
 
 
Vi avslutade sedan vår turist dag vid Big Ben och Houses of Parliament, och ett stopp vid 10, Downing Street innan vi helt utmattade åkte "hemåt".
 
 
 
 

Kalas

Här kommer ett par bilder från dotterns kalas!
 
 
 
 
 
 

London london london

Alltså, vad jag älskar London! Vi har varit jetlaggade (vaknat gör tidigt) och jag är helt slutkörd men vilka fantastiska två dagar vi har haft och vad mycket vi har sett. Idag avslutar vi med en snabb sväng till köpcentrum (jag vill kolla Clark´s och Next) och lunch med våran värdinna innan vi åker "hem" och packar ihop. Här kommer en liten sneak peak innan vi ikväll styr kosan mot Malta.
 
 
 

Härligt!

Vi kunde inte ha fått en bättre start på sommarlovet. Resan gick bra, London var uppfriskande men inte kallt (jag fick ta av mig koftan jag hade på mig på flyget), det var jätte kul att se vännerna igen och det ösregnade en sväng i går kväll. Barnen blev helt till sig och lyckades till och med få med sig de lokala pojkarna ut i trädgården för att leka i regnet :)
 
 
 
 
Sonen ser ut som han vunnit på lotteriet, dottern kunde inte stå still av upphetsning och kompisarnas ena son E ser ut som han tror det regnar pengar!
 
Vi är jetlaggade såklart, vaknade först vid vår helt vanliga tid (2.20 här, 5.20 i Dubai) men lyckades somna om i en timme till. Nu gäller det för mig att avgöra hur tidigt vi ska åka härifrån för att turista i centrala London. Tänker inte vänta tills engelsmännen tar sig ur sängen på en söndag morgon men kl 5 är väl väl tidigt att ge sig ut :)

Ramadan fika

För den som eventuellt undrar hur det är att bo i en gulfstat under Ramadan ska ni få ta del av min upplevelse. Vissa restauranger och kaféer som kan stänga av helt mot allmänheten kan i Dubai ansöka om att få hålla öppet under Ramadan. I torsdags hade vi varit hos öronläkare med maken och hade lite tid att döda innan vi skulle hämta barnen i skolan så vi drog en chansning på ett fik i närheten av skolan. När vi kom dit var persiennerna fördragna men det lyste en "open" skylt i fönstret så vi tänkte att det nog var öppet. När vi kom in var jalusierna stängda men vi hittade en öppning där det bara var ett tyg skynke och smög in. Väl där inne kändes det nästan som ett fängelse!
 
 
Ser inte direkt öppet ut, eller hur?
 
 
Så här såg det ut innifrån.
 

Resfeber

Resfebern har nu slagit till även om den konstogt nog höll sig borta ända tills nu. Kanske jag inte haft tid att låta den ta över? Hursomhelst, sovit jätte dåligt och vaknat flera gånger men ändå lyckats somna om. När klockan sedan var 4.40 och det var en timme kvar till väckarklockan skulle ringa lät jag mig öppna datorn. Taxin kommer nu om 1½ timme, vad jag längtar bort på lite semester! Vi ses snart kära vänner!!

Pinsamt Ski Dubai

Dottern var på kalas i Ski Dubai dagen innan hennes egna kalas. De visar stolt upp en tavla med de länder de har medarbetare från. Pinsamt nog har de stavat fel på Sverige!
 
 
 

Tack för iår

Just nu är vi i skolan för att säga tack och adjö till det här skolåret, men också till de härliga fröknar de haft i år.
 
 
Pumans gäng
 
 
 
 

Många lösa trådar

Nu är det många lösa trådar måste jag säga....maken åker på jobb ikväll så väskorna ska vara i princip färdigpackade i eftermiddag när hip hop racet (med två klasser efter varandra) börjar. Jag försöker tänka på allt som vi kan behöva (väskorna är rätt fulla redan :O) och skriva lista på det som behöver packas men som inte kan packas än. Resfebern i kombo med någon form av "oro" över nästa års lärare och troliga tårfyllda farväl när vi hämtar i skolan idag gör att jag inte känner mig direkt på topp.

Ramadan Kareem

Imorgon börjar Ramadan här i Förenade Arab Emiraten och jag är rätt glad att vi åker på lördag. Det är väl varmt nu (45 grader när jag satt vid poolen under dotterns simning idag) och det är ganska besvärligt att komma ihåg att man inte får dricka "bland folk". Dottern pratade om Ramadan och sa att några barn i hennes klass ska fasta och ser jätte mycket fram emot den här tiden. Hon var lite sugen på att prova men med tanke på att hon brukar avlida av hunger redan en knapp timme efter uppvaknandet tror jag inte hon skulle palla med det :)
 
Jag önskar alla muslimer en välsingnad Ramadan!

Sorgsen....

Oavsett hur mycket både jag och barnen ser fram emot sommarlovet känns det sorgligt för oss alla att det imorgon är deras sista dag i skolan. Dottern vill bara stanna i nuvarande frökens klass och är jätte ledsen över att hennes fröken ska flytta från Dubai och därmed inte kommer finnas på skolan för några extra kramar nästa år. Hon har gråtit en skväll och skrivit ett brev till fröken och gett henne sin email adress med förhoppningen att fröken ska skriva så att de kan hålla kontakten lite. Jag tyckte ändå att det kändes helt ok, istället för att fråga om frökens email adress kan ju fröken på det här viset låta bli att skriva om hon inte vill ha kontakt utan att såra dottern. Sonen har ju blivit äldre och är inte riktigt lika fäst vid sina fröknar så för honom är det som upptar det mesta av hans tid frågan om vilken lärare han kommer få nästa år. Han är som helt besatt och kan inte sluta prata om det. Hursomhelst får vi väl se hur det går imorgon, om det blir tårar eller inte........

Shrek day

Så äntligen blev det dags för dottern att "fira" Shrek day. Mamma ville sy och ge barnen utklädningskläder i julklapp och det blev Fiona grejer till dottern med Shrek day i åtanke. Så här snyggt blev det!
 
 
 
 
Liiite stor peruk kanske ;)
 
 
 
 
 
hon och hennes fröken var som systrar den dagen :)
 
 
 
 
 
 
 

Pust

Det har varit en sån där dag igen...när allt går i ett. Vi har handlat mat, bakat kakor (och brännt en omgång glasyr), varit i skolan på besök i tvåornas klassrum för att de skulle få visa upp allt de gjort, simlektion, mat, dusch, läsa skolbok, fixat det sista med kakorna, och nu äntligen sätter jag mig ner. Avslutar dagen med något avsnitt av "Karl för sin kilt" och tar nya tag imorgon. Jag vet vad som gäller, bara fortsätta köra på tills lördag när det är dotterns kalas, sen kan jag börja varva ner och packa inför sommaren :)

Stolt

Allvarligt talat, mitt hjärta brister! Nog är jag ofta stolt över mina barn men just idag fick jag vara extra stolt. Trots nerver och några tårar lämnade hon hemmet med ett leende på läpparna imorse och efter ett jätte jobb med dubbla shower hämtade jag en lika glad puma efter andra showen. Hon har dansat tre danser, en med dansklassen men även två som hon gjorde audition till och blev utvald och som hon fått gå på extra dans övningar flera gånger för. Själva showen hette "Four Seasons" och följde årstiderna.
 
 
Gänget som dansade "Waltz of the Snowflakes"
 
 
Hur otroligt det än kan tyckas är det puman bakom den blonda lilla flickan
 
 
Här var det klassdansen, "Spring flowers"
 
 
 
 
Och sist men inte minst hip hop dansen till "Summer of Love"
 
 
 
 
 

Show time!

 

Tar helg!

Herregud vilken dag. Åkte hemifrån halv nio för mat shopping och var inte hemma förrän halv elva, samma tid som vi behövde åka hemifrån för att hinna till makens tandläkarbesök. Efter tandläkarbesöket var det bara att kasta i sig lunch i bilen innan jag var ut i hettan (vi har värmebölja just nu) för att hämta barnen som går kort dag i skolan på torsdagarna. Efter skolan var det farväl playdate med dotterns klass (en pojke slutar och nästa år delas klasserna upp) och ljudnivån var sanslös, det gick knappt att höra vad de andra mammorna sa. Jag och dottern fick sedan skjuts hem med en annan mamma (så männen i familjen slapp spendera ett par timmar i köpcentrum). Vi hann knappt hem innan det var dags att åka på hip hop och i samband med det även till balett dansfröken för att meddela att den ena av dotterns scen kläder som maken hämtat ut under eftermiddagen var för liten! För liten var inte helt rätt ord men de hade sytt på blad runt hela midjan och det innebar att det inte fanns någon elasticitet kvar i materialet och jag fick inte ens upp dräkten över hennes rumpa. Fröken lät inte helt övertygad om att jag försökt tillräckligt men föreslog att vi skulle komma in med dottern, så att hon kunde se precis hur tight det var för att kunna ta med dräkten i panik till skräddare ikväll (dress rehearsal imorgon och show på lördag!). Jag fick därmed hämta efter hip hopen och kasta i oss mat för att hinna tillbaka till danslokalen kl 18.30 när hon avslutat sin sista lektion för dagen. Skönt nog såg hon själv att det inte skulle gå så jag behövde inte känna mig dum. Vi hann inte mer än hem förrän jag fick åka iväg och låna en t-shirt till dotterns hip hop uppvisning. Väl kl 19.45 fick jag sätta mig ner och känna att jag var klar för dagen. Nu tar jag alltså helg och hoppas att den blir lugnare!

Geografi quiz

Idag var den stora dagen för treornas geografi quiz. Sonen kände sig väl förberedd men nervös. Vi hade tandläkarbesök efter skolan så vi var dit och hämtade så sonen fick dela med sig av nyheten direkt. Han hade kommit trea, han hade haft alla rätt men två andra hade varit snabbare. Han var ändå mycket nöjd och hade vunnit ett presentkort på 100 kronor i en bokaffär.

Uppdaterad menskopps recention

Här kan du läsa min första mens kopps recention men nu, efter två års användande är det dags för en uppdatering.
 
Jag, precis som många andra, hade hört om menskoppar men känt mig skeptisk, både för att det kändes lite små äckligt och för att det kändes himla osäkert. Efter att dottern föddes och gynekologen satte in spiral sa han att jag inte skulle använda tampong för risk att den skulle fastna i trådarna och med riktig otur kunde spiralen komma med ut. Jag har alltid haft känsligt underliv och tamponger har torkat ut aldeles för mycket så jag hade egentligen inte så mycket emot att sluta med tampong men alternativet, bindor, blev ett himla besvär. Med spiralen fick jag väldigt oregelbunden mens och mellanblödningar hursomhelst och jag fick ha binda/trosskydd nästan dagligen och detta ledde till regelbundna svampinfektioner. Samtidigt kan man ju inte bada utan tampong och när man bor som vi gör funkar det inte riktigt, vad gör man om det är för varmt för annat än att bada och man inte kan bada liksom?
 
Jag började därför leta information om menskoppar och kom fram till att som läget var var det värt 15 euro och chansa. Jag valde en Me Luna Classic efter att ha läst mig fram till att man rekomenderade nybörjare att inte ha för hård, eller mjuk kopp då det kan försvåra isättningen. När jag skrev min förra recention tyckte jag att koppen skavde lite för att den satt för långt ner men som jag misstänkte försvann skavet så fort jag klippte bort ringen. De läckage jag hade försvann visserligen ett tag när jag skaffade den andra koppen men de kom tillbaka och jag fick läsa på lite mer och förstog genast vad som gick fel (och vad jag har lärt mig om underlivets anatomi!). Pinsamt att erkänna kanske, men jag hade ingen aning om hur det egentligen "ser ut" där inne och att blodet kommer ut ur livmodertappen och den måste alltså vara i koppen. Därför måste koppen gå in i rätt vinkel annars hamnar tappen utanför och då blir det läcakge direkt. Innan man är säker på hur koppen ska sitta kan man för säkerhetsskull stoppa in fingret och känna efter längst med koppkanten för att se till att tappen inte hänger utanför. Eftersom koppen ger ett vakum är det, med rätt i sättning, ingen risk för läckage. Helt outstanding att inte behöva oroa sig det minsta, inte ens över natten!
 
För att summera det hela kan jag nu säga att jag inte ser en enda negativ punkt med menskoppen, jag märker inte ens att den är där!
 
+ Ingen instängdhet som med binda och slipper känna hur blodet "rinner ut" (jag avskyr den känslan!)
+ Ingen torrhet som med tampong
+ Slipper byta/tömma så ofta
+ Miljövänligt
+ Slipper komma ihåg att ha mensskydd i handväskan, har du mens har du ditt skydd med dig!
+ Bye bye svamp infektioner
+ Bye bye natt läckage
 
Jag är absolut ingen expert på området men jag har några år av användande nu och om du känner dig nyfiken på att prova menskopp hör av dig till mig med dina frågor och tankar så ska jag hjälpa dig så gott jag kan! Emailadressen är pupa.blogg.se@hotmail.com men skriv gärna en kommentar här att du skickat email så jag inte missat ditt email!
 

Ett kärt besvär

Visserligen har vi en hel del saker kvar att beta av innan sommarlovet kan börja men vi åker en vecka tidigare än skolan slutar så det är bara tre veckor kvar och tiden går fortare än man kan tro. Jag tror inte jag nämnt det i bloggen men vi har ändrat lite i vårt sommarlovs schema. Jag upptäckte att det finns en studio tour strax utanför London där man kan se kläder och scener från inspelningarna av Harry Potter filmerna, lite som ett HP museum. Barnen är helt Potter galna just nu, sonen har läst alla böckerna och vi är inne på andra omgången av filmerna så det gäller att ta sig iväg just iår, nästa år kanske det inte är lika spännande. Det här är ju underbart för mig som även jag är ett Potter fan och jag tänkte att det kunde bli ett riktigt "treat" för oss alla tre. Vi hade sån tur att vi hittade flygbiljetter till London på datum som passade så vi börjar med två dagar i London innan vi far vidare till Malta där vi möter upp maken. Där stannar vi ungefär en vecka innan vi åker till Sverige, alla 4 tillsammans.
 
En av de två dagarna kommer att gå åt till Harry Potter, men jag har alltså det kära besväret att planera våran dag i London, vad ska vi se och hur ska vi få ut det mesta av våran dag. Håll tummarna för gott väder!

Manchester flygning

Maken är på g att lyfta för sin första (av två) kaptens utvecklings flygningar. Detta är två flygningar som görs som träning, där han får "leka" kapten under översyn av en riktig kapten såklart. Han var jätte nervös och har förberett sig i flera veckor. Han har fått båda flygningarna med träningskaptener som han flygit med förut och inte varit imponerad av deras glädje och trevlighet så vi får se hur det går. Självklart håller vi dock alla tummar och tår!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0