Metropoolen

I söndags hörde en kompis av sig och undrade om jag och barnen ville åka med till badhuset på måndagen. Självklart ville vi det, förutom att barnen är blötdjur jobbade min mamma och vi hade ingen möjlighet till tansport så vi tog tacksamt emot allt som bjöds! Vi åkte till Metropoolen i Avesta och jag måste säga att det var ett riktigt toppenställe! Inte alltför dyrt inträde och lagom mycket att göra. Det fanns plask pool, barn pool, två banor för motionssim, en för crawl och tre banor för lek, två bubbelpooler, en "rondell" med strömt vatten som gick runt runt och så en vattenrutschbana. Den som känner mig vet ju att jag avskyr att få vatten över huvudet plus att jag inte ser något utan mina glasögon så jag får alltid ha dem på mig även när jag badar så rutchbana är inget som jag brukar åka men här såg jag att vattnet var väldigt grunt där man kom ner så jag bestämde mig att ge det en chans. Jag ska erkänna att jag satt livrädd hela vägen ner men längst ner var det även lite motström så farten saktades in lagom tills man kom ner! Helt perfekt för fegisar som jag :) Vet inte hur många gånger jag och barnen åkte efter det. Vi åt lunch där, jag hade sallad med till mig själv men köpte mat och dryck till barnen. Det stog visserligen att man skulle rådfråga om man hade matallergier men med celiaki och inga kolhydrater är jag väldigt nöjd med att jag tog med en sallad. För 25 kronor fick man barnmeny och det fanns pannakor med sylt, köttbullar med mos och korv med mos. 10 kronor för en festis och 15 kronor för en kladdkaka med med grädde. Helt humana priser alltså! 4 timmar efter att vi kom fick jag och kompisen släpa ut våra barn och åka hem, de hade nog gärna stannat längre medans vi vuxna var helt mosiga. Hit hade vi nog aldrig tänkt tanken att åka på egen hand, vilken tur man har som har vänner som tänker på oss och bjuder med oss på sånt här!

Jodå

Livet blev lite bättre efter en god natts sömn senast jag skrev men sen har mamma varit ledig så det blev fullt upp då vi kämpade för att få klart tapetseringen i köket. Jag måste säga att det blev riktigt bra! Kanske inte världens bästa jobb men så himla snygga tapeter! Nu kvarstår jobbet att få upp gardiner och annat som ska vara på väggarna, sen ska jag försöka få till någon bild på det hela.

En del dagar alltså.....

Idag har varit en sån där dag som jag tror vi alla har ibland. En dag när allt går fel och man känner sig urusel och ledsen och grinig och sur. Det började när jag skulle sy sonens mjukisbyxor och det bara krånglade. Jag sydde om sömmen 7 gånger och det blev ändå inte bra (och nu har det blivit hål i tyget pga detta). För att spä på det hela hade jag sytt ett par andra byxor igår och där satt fickorna på fel ställe så jag fick repa upp massor för att försöka flytta fickorna så de byxorna är inte heller klara. Nu är det bara att somna tidigt och hoppas att morgondagen blir bra mycket bättre!

Dubai vänner

Lite konstigt att någon från en liten håla som jag har två Dubai vänner att träffa i Sverige den här gången. En familj som flyttat hem igen och så en familj som bor kvar i Dubai men vi är i Sverige samtidigt. Idag har vi varit till Säterdalen med de som bor kvar i Dubai. Deras lilla bebis växer så det knakar och är jätte gullig. Jag har blivit nerdregglad och sugen på, men ack så härligt :) Missförstå mig dock inte, det var skönt att lämna tillbaka henne och ta med mina egna barn hem!

Spänningen....

...är oooolidlig. Eller inte. Köket är nu förberett för tapetsering imorgon. Spacklat, slipat och målat. Ni får alla hålla tummarna för oss, att vi inte blir galna och att det går bra imorgon.

Mastodont projektet

Man kan undra om vi har tagit oss vatten över huvudet men vi har börjat projektet att tapetsera om mammas kök!
 
 
 
 
Barnen hjälpte gärna till att riva tapet!
 
 

Slumpen

En del saker verkar vara meningen att de ska hända. Förra veckan tex, när jag var ute och handlade mat med pappa glömde vi köpa pommes så jag fick springa in på en annan affär på vägen hem. Precis på väg in såg jag ett barn i en kundvagn tillsammans med vad som såg ut att vara en morfar/farfar och jag kände direkt att jag kände igen barnet. Efter lite funderande kom jag på att jag sett barnet på facebook och det är ett barn till en tjej som jag lekte med som barn. Detta var en tjej från Stockholm vars familj hade sommarstuga här i Dalarna och som jag träffade på ett ridläger för många herrans år sedan och sedan blev vi som sagt brevvänner och träffades varje gång hon och hennes familj kom upp. Nu var alltså hennes barn på samma affär som mig och jag tvekade men bestämde mig ändå att jag självklart måste säga något. Jag lyckades komma ihåg vad hennes pappa hette och gick fram och berättade vem jag var och frågade om även C var här. Det var hon, men bara en dag till och vi hann tyvärr inte träffas den här gången. Hon kommer dock tillbaka innan vi åker från Sverige så vi ska försöka planera det hela lite bättre tills dess. Ska bli kul att få chansen att ses och catch up lite.

Lek i Säterdalen

Solen tittade fram och vi hade tillgång till bil så vi åkte ner och lekte i Dalen. Fina M och hennes gosse kom dit och mötte upp. Härligt och avslappnande för mig, härligt och underhållande för barnen :)
 
 

Såpbubblor

Stora såpbubblor är ju bara hur kul som helst och dotterns glada skrik lockade över en grannpojke!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi gjorde faktiskt egna bubblor och de blev rätt bra men höll inte så bra, jag läste någonstans på nätet att glidmedel skulle öka hållbarheten på bubblorna så jag ska nog köpa det och se om vi får till det ännu bättre. 
 

Recept – Stora sega såpbubblor

½ dl diskmedel, Yes är bäst
¼ – ½ dl glycerol köps i färghandeln eller på apoteket (jag tog ½ dl)
2 – 5 dl vatten (jag tog 3 dl)
1 tsk strösocker
Blanda försiktigt så att det inte bildas lödder.
Minska eller öka vattenmängden. Pröva dig fram till du hittar en blandning som du vill ha den.


(Receptet kommer från "kloka gubben" och här hos honom kan man hitta andra såpbubble recept)

 
 

Så tokigt det kan bli

 
Idag var vi på IKEA och jag köpte dammsugare, chokladbollar och gammaldags chokladbollar (typ mums mums) för barnen att ha som fika. När vi kom hem fick dottern syn på sidan av mums mums kartongen och utbrast "Åhhhh, frysbara, jag älskar såna!"
 
 

Säterdalen

Den sorgliga dagen när maken/pappan åkte hem till Dubai tog vi oss ut på en promenad i vackra Säterdalen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Promenad med pappa

medans jag sydde badrockar!
 
 
 
 

New York flygning

Makens NY flygning gick över Sverige igår och våran kvällsunderhållning var att se om han skulle passera över oss.
 
 
 
 
 Det blev lite för långt norrut för att vara helt ultimat....
 
 
 ....men som en liten prick i skyn men vi såg honom! (syntes bättre i verkligeheten)
 
 
Instrumenten som visade att de passerade 17 km från Borlänge
 
 
 

Födelsedag

 
På eget bevåg sparade hon det största paketet till sist, trodde det skulle bli tvärtom! I det gömde sig en gitarr.
 
 
Snickerstårta!
 
 
Och lite regn....fullbordad födelsedag!

Biblioteket

Helt ärligt, jag undrar och hoppas att de/ni som bor i Sverige uppskattar de fantastiska biblioteken som finns. Jag har alltid varit en bokslukare och sonen går i mina spår. Han har alltid tyckt att biblioteket varit som ett paradis. Så många böcker...och helt gratis!! Det har självklart varit en stor hjälp med det svenska språket och bekvämt att slippa släpa med böcker på sommarsemestern. Visst har jag tyckt att det varit bra och lyxigt men igår slog det mig hur fantastiskt det är. Istället för att på plats och med otåliga barn leta upp vilken nästa bok man ska läsa i en serie är kan man sitta hemma i lugn och ro, läsa "baksidor" och recentioner. Med mitt lånekort kunde jag sedan logga in och söka och reservera böcker, från grannbibliotek och mitt eget men även låna 5 e-böcker i veckan. Helt outstanding och ovärderligt!

Alla sätt...

...är bra, utom de dåliga
 
 

Dingli cliffs

 
 
 
 
Här sitter "gubbarna" en söndagsförmiddag och tittar på folk som kommer till utsiktsplatsen!
 
 
Utsikt ner mot Golden Bay

Boathouse

Boathouse, en helt gluten fri restaurang - vilket paradis!!!
 
 
 
 
 
 

Valletta

 
 
 

Golden Bay

Nu har jag tagit mig fram till Malta bilderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sy projekt

Som vanligt när jag är i Sverige är det en massa sy projekt på gång. Jag har precis sytt färdigt varsin badrock i frotté till barnen (ska ta bild och visa vid tillfälle) och ikväll har mamma och jag ritat av mönster. Det ska bli mjukisbyxor till sonen, luvtröja till båda barnen, dottern ska få en ny klänning i "siden" (som hon kallar glansiga tyger) och så det som känns allra mest spännande; Gryffindor dräkterna som barnen önskat sig efter vårt besök i Harry Potter studion. Bara vi får ritat klart, det är den tråkigaste delen av det hela!

7 år

Idag fyllde puman 7 år, tänk vad tiden går och så stor hon blivit! Våran lilla solstråle...
 
 

Sverige

Nu är vi i Sverige och nu ska alltså sommarlovet börja på riktigt. Dagarna på Malta var så fullspäckade att jag knappt hann med att andas och helt ärligt ska jag säga att det var för mycket. Jag ligger ju rätt efter med bilder just nu men jag ska försöka att komma ikapp snarast.
 
Resan hit gick bra ända tills vi kom till Arlanda och jag skulle köpa tågbiljetterna. I vanlig ordning hade vi inte köpt några i förväg ifall det skulle bli förseningar på flyget och när jag stog vid automaten fanns det inte en biljett att köpa på något av de två tågen upp till Dalarna! Självklart hade jag inte heller några pengar på mobilen utan fick ta mig mot Pressbyrån för att ladda på sim kortet och under tiden hann mamma ringa och fråga hur hon kunde hjälpa. Hon hade nämligen upptäckt hur läget var och redan hunnit söka runt efter alternativ. Problemet var att vi var 4 personer med massa baggage och trots att hon har en kombi skulle vi aldrig fått plats i mammas bil i och med att maken var med. Mamma hade då kommit på att det måste varit pga av Peace and Love festivalen i Borlänge som tydligen återuppstått och började just den dagen som alla tåg till Dalarna var fullbokade. Jag fick inte heller tag på pappa så lösningen fick bli en redig omväg, vi tog oss till Stockholm och vidare därifrån via Bålsta, Västerås och till Ludvika. Inte riktigt rätt men ändå närmare än Arlanda. Vid det här laget att vi fått tag på pappa och han föreslog att mamma skulle hämta oss i hans (mycket större) bil istället för att två bilar skulle hämta oss. 4 timmar senare än vi skulle varit hemma hos mamma anlände vi, rätt trötta och möra men som sagt, nu ska vi äntligen få slappa och njuta av sommarlov!

Hogwarts

Den sista delen i Harry Potter utställnignen var en jätte model av Hogwarts som användes i filmandet av tex vyer. Här kändes hela upplevelsen vemodig och ingen av oss ville egentligen åka hem. Sorgliga berättelser i audio guiden om sista inspelningsdagarna, hur ingen ville säga orden "it´s a wrap" och hur producenten sprang ut och grät hysteriskt efter sista scenen. Blödig som jag är fick jag för mig att jag kunde känna hur sorgligt det var för de som jobbat med filmerna. Det tog 10 år att spela in filmerna, skådespelarna var bara barn när de började men hann bli vuxna! De bodde i princip där i Leavesden och man satte till och med upp en skola för att kunna utbilda barnen samtidigt som de jobbade.
 
 
 
 

Props and costumes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hogwarts Express

 
 
 
 
 
 
 
 

Death eaters

Den (kanske) obehagligaste delen av vårt Harry Potter besök....
 
 
 
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0