Evidans

Hur det kan bli med språket ibland. Mina barn pratar inte perfekt svenska och blandar in engelska ord ibland men jag hetsar inte upp mig för det. Jag vet att de kan, och förstår och om de verkligen skulle behöva fixar de det. Ibland blir det dock lustigt värre och man får fnittra lite. Sonen var lite klantig och tappade lite tandkräm som han tog hand om direkt och sa sedan "inget hände". Jooooo sa jag, det såg jag ju. Har du någon.....ehhhh evidans? frågade han då :)

Sim gala....igen

Idag var det fyrornas simgala. Även sonen fick simma medley, 50 bröst och fritt samt en sträcka i medley stafetten. Han vann sitt medley race och kom sist i sina 50 meters race och det retade honom utan dess like men han fick simma med de toppseedade, dvs han rankades som en av de 6 bästa i hela årskursen och bara det är ju en bedrift. Jag försökte förklara detta men det gick inte riktigt in :) Hans hus vann medley stafetten och kom tvåa i totalen så han var nog ganska nöjd ändå....
 
 
 
 
 
 
 

Sim gala

Idag var det dags för dotterns simgala. Jag har skrivit om det här många gånger. Barnen representerar sina hus och samlar poäng genom att simma olika grenar. Alla barn väljer två simsätt medans de barn som är med i skollaget även simmar ett medley. Dottern hade tagit beslut att hon ville vara med i skollaget och simmade ju lite extra förra terminen och det gav resultat, hon blev inbjuden till simlaget innan påsk. Hon simmade därmed ett 100 meter medley, följt av 50 meter fritt och 50 meter bröstsim och så var hon uttagen att simma för sitt hus i medley lagkappen. Barnen seedas efter tider de gjort under simlektionerna så de får simma mot barn som har ungefär likadan kapacitet för att det inte ska bli utklassning och puman fick simma mot de bästa. Jag måste säga att det gick bra för henne, hon har en envishet utan dess like. Jag minns inte hennes placeringar, och det var inte så noga eftersom det var olika många med i varje race men hon var nöjd och det är huvudsaken.
 
 
Här kommer hon i bröstsimmet på hennes medley
 
 
 
 

Upp och ner!

Vilket fantastiskt påsklov vi hade! Maken fick 6 dagars schemalagda lediga dagar i början på April så han kunde flyga med oss till Sverige (men han åkte hem några dagar tidigare än oss). Bilder kommer allt eftersom men jag ska börja med att uppdatera kring det som tagit upp hela tillvaron och som kom som en total överraskning sista dagen på lovet.
 
Vi ska flytta! Makens arbetsgivare skickade ut ett email att hyreskontraktet på vårat hus inte kommer förnyas och vi ska flytta till de hus de byggt upp och äger själva. Allt för att spara pengar såklart. Själva flytten kommer inte som någon överraskning, att de byggt upp ett jätte område dit de vill ha in så många piloter som möjligt visste vi och att vi inte skulle slippa undan visste vi också men vi trodde att vi hade ett år kvar i vårat hus innan det var våran tur. Nu är det alltså 350 familjer i vårat område som ska flytta till det nya området. Jag har inget emot själva flytten som sådan, självklart blir det lite bök och extra utgifter, men timingen är inte bra. Vi kommer ha 4 månader på oss att få det gjort men det är sommarlov, och det var makens eventuella intervju för att bli kapten. Många klagar och är missnöjda med det nya området och visst ser det ut som ett fångläger med 1500 hus som ser ut som skokartonger men jag tror det blir bra. Vi kommer få flytta in i ännu ett helt nytt hus, som är stort och fint. Det blir parhus så vi slipper dela väggar med andra åt båda hållen och jag hoppas vi får lite nya grannar omkring oss. Företaget betalar flyttfirma som packar, transporterar och packar upp men det är mycket som ligger över mig ändå. Funderingar kring möblemanget, det nya köket som behöver fixas till ordentligt, hur vi ska återställa vårt nuvarande hus till acceptabel standard för att slippa "böter" (det finns inga klara direktiv kring färger och spikar på väggar) osv osv. Det kommer bli många tankar och funderingar den närmaste tiden. Vi är tveksamma kring en hel del av våra möbler och var de kommer passa bäst men vi har bestämt att vi ska flytta in med våra nuvarande möbler och känna oss för. Det som sedan inte "passar" kan vi sälja och byta ut allt eftersom.

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0