Pumor

 
 

Hemresan är nära...

Imorgon åker vi hem igen, efter i princip två månader i Sverige. Som vanligt är det kluvet, man längtar hem och samtidigt vill man stanna. Värst just nu känns det med packningen.....trodde aldrig det skulle bli tight med incheckad vikt med Emirates generösa 30 kilo per person men jag blir nog överbevisad den här gången :O Så här ser det ut innan själva packandet börjat och det är inte ens allt, jag har en hel hylla (ca 13 kilo)i kylskåpet som ska med också!
 
 

 

Havets hus

Havets hus ligger i Lysekil och är ett jätte trevligt ställe med akvarium som visar fiskar och djurlivet som finns här på västkusten och det allra bästa är nog "klapp akvariet" där man får känna på krabbor, anemoner och sjöstjärnor bland annat.  Vi var där för ett par år sedan och tyckte det var läge att åka tillbaka när barnen blivit lite större.
 
 
Barnen fick börja med att hjälpa till att mata fiskarna som kom upp till ytan och hämtade sina räkor
 
 
 
Gissa vem som gillade den gula plattfisken?!
 
 
Häftigt akvarium med massa plattfiskar
 
 
Sonen har plockat upp eremitkräftorna
 
 
 
På färjan på väg tillbaka hem igen.
 
 
 
 
 
 
 

Emaus

Jag vet att jag har sagt det förut men jag säger det igen, vilket toppen ställe Emaus Lantgård är! Det är en liten gård som drivs av Uddevalla kommun dit barnen får gå och klappa kaniner, hästar och getter. Man kan se hönor och leka i lekpark eller bara gå på en liten promenad och som grädde på moset har de ridning viss tid på dagen och allt är gratis! Jag gick på Emaus som barn och nu kan jag ta med mig mina egna barn dit och ha kul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liseberg

Här låter jag nog bilderna tala för sig själva men jag kan säga att vi åkte järnet i elva och en halv timme men när vi väl var på väg ut grät barnen av trötthet (dottern hade visserligen slagit i huvudet lite när vi köpte dricka men sonen skrek högt för att han var så trött i benen att han knappt kunde gå!) och vi hade iallafall tur med vädret! Fick endast någon droppe regn på oss vid ett tillfälle och inte direkt mycket folk, Lisebergsbanan kunde vi åka flera gånger på rad och vi avslutade med Flumeride sex gånger på raken, och vi behövde knappt stanna till i den lilla kön som var.
 
 
Väntar på sin tur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stenungsön

Jag skrev ju tidigare iår om en Ny bekantskap från västkusten. Vi har haft lite kontakt och setts några gånger och hennes dotter har blivit antagen till barnens skola, något som vi allihopa är glada för. Mest för att det är en kanonskola och man blir ju glad å deras vägnar när de fick plats sen ska det såklart bli gött att slippa vara enda svenskarna till nästa international day :) Vi var självklart iväg och hälsade på dem nu när vi var i närheten, det var första gången barnen träffades och trots åldersskillnaden mellan dottern och G klickade de verkligen och lekte jätte bra tillsammans. De bodde i ett fantastiskt hus vid havet och vi hann med både regn, åska, sol, fika, bad (barnen), krabbfiske och en hel del tjötande (mammorna).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hon är livrädd :D
 
 
 
 
 
 
 
 

Branden

4e Augusti kunde man nästan tro att det var Ragnarök.....branden i Sala kom riktigt "nära".
 
 
Rökmolnet
 
 
Det kom massa brända barr
 
 
och med regndropparna kom sot så vi blev helt svarta!
 
 
Barnen håvade snabbt ihop den här barrhögen ur sjön

Stockholm - övrigt

 
Vi bodde på Globen hotellet så vid frukosten hade vi utsikt över arenan, jätte häftigt tyckte sonen
 
 
I väntan på tunnelbanan

Stockholm - Historiska

På tunnelbanan såg vi att Historiska hade en utställning riktad till barn om vikingar. Det lät ju kul tänkte vi och åkte dit.
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm - Vasa

 
Vackra Vasa!
 
 
 
 
 

Stockholm - första dagen

Helt oplanerat bestämde vi oss för en tur till Stockholm. Vi bokade hotell via Destination Stockholm och det är verkligen att rekomendera, man får Stockholmskortet med gratis åkande med kollektivtraffiken och inträden på de flesta museum. Man kan ju köpa Stockholmskortet annars med men då gäller det endast i 24 timmar medans det man får när man bokar hotellpaket gäller det för hela ankomstdagen, avresedagen och eventuella dagar emellan.
 
 
Puman i sin egen lilla värld på slottsbacken
 
 
Fjärilar på Haga
 
 
 
 

Thundercats

Barnen introducerar deras senaste tv hjältar för sin morbror.
 

Trädgårdsarbete

Barnen har verkligen gillat att hjälpa mamma i trädgården med vattning och rensning.
 

 

 

Promenad i regnet

Eftersom barnen fått varsitt aldeles egna paraply blev det såklart en promenad i första bästa regnskur!
 

 
 
 

Bilstädning

Några gamla bilder....barnen hjälper sin morbror att städa bilen.
 

 

 

 
 

Återförening

Ett par från min hemstad var ju i Dubai på ett år och vi träffades och dottern klickade verkligen med deras äldsta. Nu har de flyttat hem så det blir en liten sommar kompis och vi var såklart dit och hälsade på.
 
 
 
 

 
 

Oväntad torka....

Trodde nog inte att det skulle bli sån här torka bara för att vi åkte till mormor men det har varit fullt upp och jag har varit helt slut på kvällen, lagt mig kl 9 med barnen! Laddade över bilder igår så det kommer några inlägg snart nog och jag har även hittat lite äldre bilder från Juli som låg på mammas kamera....

Säterdalen

 
 
 
 
 
 
 
 

5 kamp

Förra helgen bjöds det på 5 kamp med efterföljande grillning hos min faster. Som vanligt jätte trevligt och galet god mat. LCHF paradis :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vilket gäng....

 
Mina barn och min bror....

Party dress

När jag köpte tyg till de kjolar jag har massproducerat i sommar hittade jag ett tyg som jag kännde skulle vara perfekt till puman och efter lite letande på nätet hittade jag ett gratis mönster till den här "party dressen". Känner mig faktiskt riktigt nöjd med resultatet som är ett samarbete mellan mig och mamma.
 
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0