Idol

Jaha ja, ska jag vara tvungen att nämna Idol i min blogg jag med då? Måste ju följa det och se hur det går för Kevin. Har precis tittat på klippen från igår (kan inte se hela programmet eftersom jag bor utanför sverige...) och jag måste säga att Robin har utvecklats bra. Gillade honom inte alls i de program jag såg när jag var i sverige. Alice låter bra men jag kan inte se henne, hon ser så himla malplacerad och obekväm ut på scenen. Hörde precis hennes låtar igen i en annan tab, utan att se henne och det blir genast bättre då. Får nog lov att säga att Kevin är bäst. Visst, han har fördel för att han stått på scen förut men han kan ju inte straffas för det, är man bäst så är man!

Förmiddag i solen

Idag träffade vi en av makens vänner och kollega och hennes man för en promenad längs strandpromenaden och lunch vid den samma. Solen sken jätte härligt men det blåste en del tyvärr. Det blev lite sent så sonen hann inte sova siesta så nu blir det tidig kväll istället. Maken tog nu barnen med sig och åkte till sin mamma, skönt att jag slapp åka med!

Vi är fortsatt sjuka, min hosta blir nog bara värre och värre men jag tror att det har vänt för sonen, tycker inte det rinner lika mycket ur näsan på honom. Istället är det nu dottern som blir sämre, idag har vi skaffat näsdroppar så hon kanske kan andas lite bättre till natten.

Scrubs

Hade tänkt blogga men maken tycker vi ska se på Scrubs så vi gör väl det då....

Puman smakar mat...

Puman har nu fått sina första smakportioner. Gröten går "kanon" men hon har allt lite svårt att styra ner den mot magen istället för ut ur munnen :D Idag fick hon därför smaka morotspuré till lunchen. Hon såg inte ut att tycka det var så gott men hon öppnade munnen så jag matade in lite mer. Då kräktes hon stackarn. Nu funderar jag därför hur jag ska göra imorgon, ska jag ge henne morot igen för att se om hon kan vänja sig eller ska jag prova något annat och ge henne morot igen vid senare tillfälle? Sonen åt ju allt som vi gav honom (utom palsternacka) så jag blir lite ställd när det blir så här :) Någon med erfarenhet?

Sjuklingar

Sjuka familjen här förresten. Sonen har hostat sen Englands resan och i måndags tog maken med honom till läkaren, vi tyckte att han behövde hostmedicin. Dottern blev vaccinerad i måndags och fick feber (men inte så hög) natten till igår. Maken och jag är förkydla och allmänt trötta och matta. Jag hostar mer och mer, kan det bero på att jag sover brevid sonen kanske?

Hur ska man hantera missfall?

Makens syster som fick missfall i v7 i somras (precis en vecka innan dottern föddes) är nu i v7 igen och hade sett lite blod igår, idag hade det tydligen kommit blod igen berättade hon för maken när han ringde. Nog för att vi inte vet om det är någon fara eller inte men tankarna far ju direkt till att det ska bli ännu ett missfall och hur jag då ska hantera det. Vad kan man säga liksom...när man själv fått två underbara barn, utan några missfall i baggaget. Kommer hon ens att vilja träffa oss eller kommer det kännas för jobbigt för henne? Vidare går tankarna till två andra vänner/bekanta som efter 2 missfall fick genomgå undersökningar och ibådas fall har de fått tagit blodförtunnande medicin för att kroppen automatiskt stöter bort fostren annars. Den ena vet jag inte hur lång tid det tog för innan hon fick besked men den andra fick sitt missfall när sonen föddes och det tog lite mer än ett år innan de fick klara besked och "klartecken" att försöka igen. Tänk om systern måste gå igenom detta, hon som är så hysteriskt sugen på barn :(

Födelsedagsfirande

I söndags firade vi då sonens 2 årsdag. Lite försenat, men bättre sent än aldrig :) Han fick massa fina presenter innan lunch, fina ABC böcker av farbor JP, som en bärbar dator för barn av farmor och farfar, tågdelar av mormor, verktygslåda av faster E och så trehjulingen av oss. Han var riktigt på g och öppnade paketen i rasande fart. Efter maten och tårtan åkte vi och tittade på min svågers lägenhet som de köpte som ett skal men nu har fixat till rätt bra. Det finns fönster och golvklinkers nu förutom el och vatten. De har även bestämt datum för bröllop (maj 2011) så trots att de har lång tid på sig så har de ju nu ett datum när de måste vara klara med allt. Det blåste som bara den men sonen övade sig lite på att köra tre hjulingen, men det är inte lätt ;) Eftersom det inte blev någon vila på eftermiddagen var han sedan trött och stupade i säng efter ett litet besök med kortspel i svärföräldrarnas lägenhet där makens faster med man från kanada bor under deras besök.

Fattiga....

Nu kan man säga att vi är fattiga värre. Igår betalade vi handpenningen på vårt framtida boende och skrev på papper (löfte om köp). Kontrakt och tillgång till bostaden blir senast 2 april så om ung 4 månader. Ska bli kanonspännande att få flytta till någon större även om det känns lite läskigt oxå, nu blir det ju väldigt mycket större banklån som ska betalas. Fast vi har ju räknat på detta och det ska ju gå.

Här kommer lite bilder så ni kan kika, och titta inte så noga på de gräsliga möblerna...
En del av balkongen som löper utanför båda sovrummen mot baksidan
Cirkeln som ser ut som en lampa uppe i taket är en Living room delen där man kan se framside balkongen till vänsterMatsalsdelenKöksdelen

Håller andan...

...och vågar knappt andas. Jag återkommer på måndag!

Ritningar

Idag fick vi äntligen ritningarna på det där stället vi är intresserade av. Jag har ritat upp rummen enligt en skala maken använde när vi ritade upp rummen till det där stället vi gav bud på men inte fick och nu provat att möblera med vår soffa och köksbord. Det är liiite trångt (vår soffa är jätte stor) men det går, på mer än ett sätt, så om vi nu bestämmer oss att höja vårt bud kan man ju känna sig fram vad som känns bäst. Sovrummen känns inte jätte stora men barnen kommer ju bara ha enkelsängar långt framöver så det lär knappast bli trångt. Måste visa och diskutera med maken för bättre än så här tror jag inte det kan bli för oss (om inte vi lägger ut en massa mer pengar förståss). Dax att hålla tummarna igen? ;)

Flygkapning

Idag är det flygkapningsövning på schemat. Varje år, eller vart annat, har man här en kapningsövning. "Alla" är inblandade, soldater, ambulans, polis ministrar osv osv. Maken är med i Emergency Respons Team och är därmed inkallad. Hans uppgift är att vara samordnare i hans grupp, dvs se till att det finns mat till de som svarar i telefon när anhöriga ringer och undrar vad som händer osv osv. Hoppas han inte blir borta jätte länge, vi har en del att diskutera om bostadsfrågan....

Resan

Jag vet inte om jag har vare sig tid eller ork att skriva om hela resan men jag kan sammanfatta den så  här:

Nando´s
Regn
Middag i sängen
Underbara barn
Ont i fötterna

Tårtfyllnings förslag, någon?

På söndag ska vi fira sonen, någon som har nån ide på tårtfyllning? Jag skulle gärna ha blåbär på ett lager, men vad mer?

Uppdatering....

Har nu bestämt mig, jag ska göra tårtbotten från ett muffins recept med blåbär och vanilj yoghurt (fast utan blåbären) och sen fylla tårtan med blåbär och grädde. Hoppas det blir gott.

London

Vädret i London är som sig bör, grått och regnigt till och från. Men vad gör det, shoppa kan man ju göra ändå :) Vi kom i söndags och gick till centrum i Crawley. Tittade runt lite och köpte sonens tre hjuling (födelsedagspresenten). Väl tillbaka på hotellet tog jag ett bad med barnen medan maken gick till min favorit restaurang Nando's för att köpa lite take away som vi sedan åt sittandes i sängen. Såååå underbart att inte behöva tvinga hysteriskt trött son att sitta still utan han kunde hoppa runt som han ville utan att störa andra. Igår hade maken sin första simulator session. Vi åt frukost tillsammans och sedan tog jag och barnen bussen till centrum, orkade inte gå, hade ont i fötterna för jag är så van att gå i sandaler :S Vi shoppade lite, men mest spanade jag för att se vart vi ska gå tillbaka idag. Maken har sin sim på förmiddagen, borde vara på väg hitåt snart nog, och sedan ska vi ge oss ut på stan. Nu är puman trött och behöver torr blöja innan hon somnar så jag ska ta tag i detta. Återkommer med mer utförlig rapport vid senare tillfälle.

Grattis!!!!

Grattis till den sista i min bekantskapskrets att bli gravid! Härligt med en liten majbebis, majbarnen är ju toppen, eller hur? ;)

Sart kastar jag in handduken :(

Hela bostadsgrejen känns så hopplös, vi hittar inget som passar och det börjar tära på mitt psyke. Det är inte det att jag oroar mig för vart vi ska bo när vi måste flytta härifrån utan mer att det känns så meningslöst och fruitless. Vi tittar och tittar och de enda ställena vi egentligen har gillat är de två vi gett bud på men inget av dem har vi "fått". I natt tex hade jag svårt att somna, låg och vände och vred samtidigt som jag tänkte på hur vi vill bo, samma sak efter att jag vaknat mitt i natten när dottern ville ha napp, det tog jätte lång tid att somna igen. Det är som att jag inte kan få ro i kroppen. Imorgon ska maken ringa banken och reda ut en del saker så kanske, kanske vi höjer budet på det första stället, annars tror jag vi får ta paus, så här kan jag då inte ha det!

Blir bara rörigare och rörigare....

Idag var vi och tittade på en lägenhet, en vanlig en, med gemensam ingång och hela köret. Över 200 kvadrat och stort och fint, verkligen toppen. Men något fattas ju...uteplats! Det fanns balkong på både fram och baksidan men de var inte speciellt stora. Vi gillar ju att grilla och sånt och trots att jag ett tag tänkte att det skulle vara värt att spara de pengarna och köpa en "apartment" men nu har jag insett att så inte är fallet. Vidare brainstormade vi fram att vi nog skulle kika på penthouses igen, då skulle vi ju få en härlig terass och inte bara tak. Det vore såååå skönt att bara öppna dörren och gå ut, inte behöva gå upp för trappen. Kom dock på att penthousen kostar lika mycket som en maisonette så nu är vi tillbaka på det första stället vi gav bud på, ljust och fint med små men ändå skapliga terasser på fram och baksida PLUS takterass, storlek stor. Idag ska vi träffa mäklaren för att se ett HOC, hoppas han fått tag på ritningar på det första stället så vi kan tänka över det hela och maken ev åka och träffa bankchefen för att diskutera vidare. Just nu känns det som att även om det är dyrt och mycket pengar så vore det ändå det bästa.

Provar rensa hjärnan...

Jag vet varken ut eller in just nu. Mäklaren gav mig två hus att kika på på nätet så ska vi se om vi kan kika på dem. Båda känns väl intressanta, det är ett "townhouse"  (TH) och ett "house of character" (HOC), båda gamla hus alltså. THet har ett enkel sovrum och inte jätte stort kök men däremot en mysig liten yard på baksidan med liiite grönska. HOCet har stoora fina sovrum, ett ganska litet kök, ett stort tvrum/matsal och en stor och solig courtyard i mitten. Samtidigt sa han att han tror att de som säljer det första stället vi gav bud på kommer att sälja om vi ger dem ett ännu högre bud på 105 000. Jag blir så förvirrad! Gamla hus brukar vara lite mörka och så har vi hört att det blir väldigt dammigt i dem medans det första stället är nytt och fräscht med massor av ljus. Det första stället är en sk "maisonette", en lägenhet med egen ingång och då bor ju någon under dig medans du i ett TH eller HOC inte har någon varken över eller under dig. Maisonetten har även ett garage som ligger precis under och det är ju naturligtvis bra att ha, köket är kombinerat med matsal och vardagsrum och även om det inte är jättestort som "allt i ett" så är köket ändå rymligt. Maisonetten har även en stor balkong på fram OCH baksidan dvs man behöver inte gå upp på takterassen för att ta sig en fika i solen på våren. Nu då till största frågan, vad väger tyngst, vad är viktigast? Att det är dubbla sovrum? Att köket är stort? Att det finns garage? Att ingen bor under eller över? Svaret är att jag faktiskt inte vet! Jag blir nipprig! På ett sätt känns det som att det viktigaste är att det är ljust och fräscht och då skulle det ju bli att vi ökade budet på maisonetten men det bär emot att betala så mycket pengar för en maisonette! Det tillkommer ju en massa avgifter oxå, skatter och annat man måste betala så slutnotan blir ju ännu mer. Så på ett annat sätt känns det som att det vore bättre att betala mindre för ett TH eller HOC  och i slutändan äga ett "hus" i maltesisk bemärkelse...Jag får resonera med maken när han kommer hem. Bostadssagan verkar aldrig ta slut

Blir nog inget....

Mäklaren ringde precis, det verkar som ägaren fått ett högre bud av någon annan och vi tycker nog inte att stället är värt mer än vi erbjöd. Det är mycket jobb vi skulle vilja göra för att bo där så vi får nog passa. Bara att leta vidare!

London!

På söndag åker maken till London i 4 dagar, jag har varit lite orolig över hur det ska gå för oss här hemma med sonen som inte vill leka alls om inte man sitter med honom. Nu har vi iaf bestämt att vi ska åka med, även om destinationen är Crawley och inte centrala London så blir det ju ett trevligt avbrott i vardagen.

Bud på lägenhet

Idag ringde vi upp mäklaren och gav vårt bud på den senaste lägenheten. Han var på Sicilien så han skulle kontakta ägarna imorgon så nu får vi hoppas!

2 år!!!

Idag fyller sonen 2 år.Tänk vad tiden går. Han har blivit så stor och är en sån underbar liten gosse (trots alla utbrott ;). Vi älskar hon oändligt.

!""#¤¤%%¤#%%&& svärmor!

Kan man bli mer trött på en människa? Ikväll passade hon på att ringa, precis vid den tiden hon vet att vi nattar sonen. Iom detta lyckades hon väcka dottern som nu har skrikit i 45 minuter, trött men kommer inte till ro igen. Kan hon inte ringa i rimlig tid får hon väl låta bli?!?!

Bostadsuppdatering

Igår var vi och mätte i vår tilltänkta bostad. Sedan ritade vi rummen på ett papper med skalenliga möbler för att prova oss fram hur saker och ting får plats. Det skulle bli kanon!!!! Nu gäller det bara att se till att få ett bra pris och lösa det här med ritningsproblemen. Vi har en egen ide hur det ska gå till så vi får se om vi lyckas. Spännande!

Viva la Vida!

Viva la vida är verkligen en favorit låt i hemmet just nu, även sonen sjunger med i "åååååhhhhandet" mot slutet. Tack Coldplay för en kanon låt

Grattis puman!

Dottern är idag 4 månader! Tänk vad tiden går...hon ligger här brevid mig i soffan och stretar för att sätta sig upp och ler stoooort varje gång man pratar med henne eller sonen kommer i närheten. Underbara barn!

Avsaknaden av energi...

maken tror att jag är så trött och matt pga att vi inte äter några kolhydrater och han har kanske rätt. Det har ju blivit 100 resor värre sen vi började i söndags men å andra sidan vägrar jag att ge upp, 2 veckor ska väl gå, jag måste bli av med sötsuget.

Idag är onsdag och jag hade bestämt mig att jag skulle få kliva på vågen idag och tro det eller ej, den visar på -1,5 till 2 (vågen är inte såååå exakt)

Ny dag nya möjligheter

Igår hade jag en riktigt dålig dag, den började bra med att vi skulle träffa en kompis och hennes dotter. Vi gick på promenad till president palatset och gick i parken. Tillbaka hemåt igen och sonen stannade och lekte i lekparken en stund. Iförrgår fick jag skavsår av mina sandler, ett på varje fot så igår bestämde jag mig för gympa dojjor. Hittade inte mina bästa i stressen att komma iväg och fick under promenaden ytterligare 2 blåor på varje fot. Suck. Hur kan det förresten alltid vara så att båda barnen hinner skrika och skrika och skrika innan man fått på alla sina kläder och kommer iväg? Hursomhelst kom vi hem och fick i oss lunch allihopa, lyckades få båda barnen att somna och han vila 5 minuter innan dottern vaknade igen. Sonen vaknade för tidigt och var sedan grinig resten av dagen. Härligt va?

Nu hoppas jag att dagen ska ha mer trevligheter på g för mig. Maken är äntligen ledig (trots att det eg är fackmöte idag istället, men efter min depp dag igår tror jag han kände själv att jag behövde honom) så vi ska gå på promenad på förmiddagen, se om vi kan hitta någon lösning på sonens mjölk drickande, han biter nämligen sönder alla sugnappar på hans flaskor så vi måste försöka hitta något annat sätt att ge honom lite välling till kvällen. På eftermiddagen ska vi väg och mäta det intressanta boendet och sedan till en notarie och skriva ett testamente.

Inget fackmöte

Måste få gnälla lite...makens fackmöte blev inställt eftersom inte det fanns tillräkligt många medlemmar där. Kändes extra eftersom jag hade känt mig så trött och orkeslös och egentligen inte ville att han skulle gå.

Pfffttt

...som en ballong gick luften ur mig. Maken har fack möte idag och hade hela tiden sagt att han inte skulle gå så det var det jag ställt in mig på men imorse när jag kom upp har han tänkt ut "en plan" så att han kan gå på mötet. Luften gick ur mig som en ballong. Hade sett fram emot en dag i lugn och ro där vi inte hade några måsten (städa, shoppa, titta på boende) men där fick jag fel och nu känner jag mit totalt orkeslös.

Utan kolhydrater i en dag...

Första dagen är avklarad, det har väl gått skapligt men trots att jag dricker så mycket jag kan så har jag huvudvärk. Fick det på eftermiddagen igår och vaknade med det idag. Vet inte om jag ska prova ta alvedon eller hur jag ska göra....

Solig söndag

Igår var det härligt väder, nästan lite varmt för mig som drog ut på en promenad i rask takt. Vi gick på strandpromenaden och satte oss sedan och tog något att dricka. Sparkling water blev det för mig, och apelsin juice till sonen. Hade tyvärr glömt någon form av hatt till dottern som blev jätte arg när jag la lakanet på hennes huvud ;) Vi stannade inte länge kan jag säga.

Maken jobbade och kom hem lagom till när sonen sovit färdigt för eftermiddagen. Sedan blev det kvällsmat och barnens farbror kom på besök och busade lite med sonen.

Grattis!

Grattis till min vän som nu köpt tomt och kommer bygga hus i vår. Allt mitt i ankomsten av den lilla bebisen!

Kram på er!

Vikt depression....

Efter sverige resan har jag tyvärr gått upp ännu mer. Vad hade jag väntar mig egentligen? Massa snask och onyttigheter! Så här mycket har jag aldrig vägt som ogravid. Sedan vi lämnade sverige har jag inte pumpat utan dottern får nu enbart mjölk från frysen (blandat med ersättning)  så nu ska vi ta tag i detta. Maken har en mage som putar han med så det blir en gemensam sak det här. Sommaren, fylld med glass och take away är nu över och imorgon börjar vi med våran gamla klassiska South Beach Diet (som GI) det har ju funkat förr. Nu när värmen börjat ge med sig ska vi även se till att komma ut och promenera mer. Hoppas det kan ge lite resultat. Tänker mig även att jag ska börja träna på gym, eller gå någon Pilates klass eller nåt ännu lit e längre fram, men det kan vänta lite till, vi tar en sak åt gången. Två otroligt tunga veckor ligger framför oss, där vi inte får äta några kolhydrater överhuvudtaget men vi vet ju att det är värt det....sötsuget minskar verkligen, man får ner portions storleken och viktigast av allt, man får en kick start i viktnedgången så man mentalt ser att det händer något och blir motiverad att fortsätta. Hoppas det kommer funka även på graviditets kilon. Håll alla tummar ni har vänner!

Husuppdatering

Häromdagen var vi ut igen och letade boende. Kan bara konstatera att vår budget är för liten, som vanligt! Vi får antingen göra avkall på garage, eller oxå på att ha pengar till att göra iordning inomhus. Efter diskussion har vi kommit fram till att det viktigaste är att vi får det fint och fräscht inomhus, ett garage går ju alltid att hyra, eller köpa vid senare tillfälle så nu är vi i tanken tillbaka på ett ställe vi såg innan sverige. De begär "lagom" i pris så vi skulle kunna ha råd att göra en del jobb. Problemet är ju att detta är stället där det inte finns någon ritning att tillgå! Vi håller som bäst på att undersöka vad vi kan göra åt detta och "våran" arkitekt hade en bra ide. Man får söka bygglov för att göra någon liten ändring, tex göra tvättstugan större. En arkitekt måste då rita upp en ny ritning med ändringen man söker lov till och när den gått igenom har man en godkänd ritning med stämpeln som banken vill se. Hursomhelst har vi nu tänkt att vi ska åka dit och mäta köket och se om vi (jag) får ut tillräckligt med köksyta, skåp och arbetsbänkar för att jag ska bli nöjd. Tänkte även mäta vardagsrum och master bedroom så vi kan se hur man kan möblera och om våran soffa får plats. Om vi känner att det känns rätt så får vi väl lägga ett bud och se hur det går. På något sätt får de väl ordna fram en ritning!

Lugn och ro, vad är det?

Herregud vad jag irriterar mig på folk som skaffar hund för att sen ställa ut den på balkong/tak terass och låter den skälla i flera timmar. Vad ska man då med hunden till? Hundar skäller väl "bara" om de har tråkigt? Aldeles som jag skulle ställa ut barnen på balkongen och låta dem stå där och skrika för vad då? De behöver ju frisk luft? :O

Solglasögon mysteriet

Mina solbrillor är försvunna! Eftersom jag har slipade såna är de inte så lätta/billiga att ersätta. Plus att jag varit nöjd med dem. Jätte trist. Har hela tiden trott att de skulle komma fram när vi städat upp här hemma men icke. Jag blir galen utan solglasögon, solen lyser ju så hysteriskt starkt! Var därför iväg och beställde nya idag. Det var hos "min" optiker som tar in specsavers så jag fick ett par bågar gratis! plus 20 Euro rabatt på glasen. Hoppas de kommer fort :)

Städdag igår

Igår var städdag, maken tyckte hellre att han städade själv och jag tog barnen med mig än att vi hjälptes åt med barnen hemma. Sagt och gjort, jag tog dem med mig på promenad. Vi träffade en väninna och hennes son, tog en fika vid strandpromenaden och gick sedan tillsammans till lekparken där jag hade parkerat bilen. Pojkarna lekte lite innan det var dax att åka hemåt för lunch. Efter eftermiddagvilan tänkte vi att vi skulle åka och handla, hämta take away mat och äta hos svärisarna eftersom vi inte träffats sen vi kom från sverige och de skulle iväg till österrike idag. Vilken traffik! Det stog stilla vilken väg vi än provade så vi la ner att hinna handla och fixade mat istället. Hos svärisarna var det väl som vanligt, jag får stålsätta mig för svärmor kan inte hålla sig i styr när barnen är där. Hon blir så till sig, som ett barn på julafton nästan. På nåt sätt kan jag förstå men hon måste ju försöka kontrollera sig! Barnen blir ju överväldigade när hon ska va på dem hela tiden. Efter detta blev det sängen...maken la sig samtidigt som barnen medan jag stannade uppe ett tag och gav dottern nattmaten.

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0