Tripoli ångest

Maken kom igår med nyheten att det finns chans att åka och jobba i Tripoli i 6 månader. Man skulle jobba 21 dagar och ha 9 dagar ledigt. Vi har vacklat fram och tillbaka över huruvida det är läge att ansöka. Det är liiiite för lite pengar för att det ska kännas självklart. Tripoli är ju inte världens kanonställe heller.....

Utflykt till "stugan"

Pappa har köpt en "stuga", väldigt liten sådan på i princip bara ett rum, och dit var vi idag. Grillade korv, åkte tur i båt, plockade blåbär och lingon samt fiskade. Solen sken och det var jätte fint och mysigt. När vi kom hem gick jag och maken på promenad, sen blev det en runda med mamma, hade tänkt plocka några kantareller jag såg precis vid vägen men när jag och mamma kom dit var det en tant där som precis hade plockat dom! Vilket missflyt, jag hade verkligen velat haft några smörstekta kantareller till maten idag.

Pappan är här!

Igår åkte jag och dottern upp till polisen för att ansöka om pass till dottern. De ringde från polisen när vi var i Uddevalla och berättade att samordningsnumret var klart så det var bara att komma upp och ansöka. Min kompis som ska med till London kom med för även hon behövde nytt pass. Vi hade tur och bara en före oss men när jag kom fram är skärmen blank när hon slår på dottern :O En miljon tankar for genom mitt huvud, men efter lite undersökningar från polisens sida upptäckte hon att det var fnurr på tråden till folkbokföringen. Vi fick vänta lite och sedan ansöka om passet manuellt, dvs trycka själva i maskinen osv men det gick ju bra till slut. Eftermiddagen kom kompisen och hennes son ner och lekte en sväng och sedan åkte vi till biblioteket innan vi hämtade maken vid tåget. Bibblan är ju som himmelriket för sonen, han tycker det är underbart med alla böcker! Han kom dock på att han behövde kissa och jag visade honom till toaletten, men sa att han fick gå själv för jag kunde inte lämna dottern. Strax hör jag någon fråga om det finns någon mamma som har ett barn på toaletten och kommer springades och ser sonen stå med byxorna nere, helt förvirrad. Det var en handikapp toalett med handstödet uppfällt så han kom inte åt toalettpapperet och kom därför ut för hjälp...stackarn. När vi valt våra böcker ser jag dottern ställa sig bredbent och frågar om hon behöver kissa, jaaa svarar hon glatt medans jag ser hur det droppar ner på golvet. Suck! Vi ställde till med ett himla kaos där på biblioteket. Naturligtvis hade jag inte något ombyte med mig så vi fick stanna i bilen vid tågstationen. Barnen var jätte glada att se sin pappa , det var så härligt att se. Han fick natta båda två och de ville inte vika från hans sida.

Resan

Resan hem till mamma i söndags gick bra, men det är ju långt. Vi åkte efter lunch så den sista mostern hann komma och träffas. Hon hade med sig en jätte trevlig present, ett spel där man får lära om siffror. Sonen har bokstavsspelet och tycker det är jätte kul, han älskar när vi spelar tillsammans. Barnen somnade rätt snabbt och sov en timme eller så, sen satte sig mamma med dem i baksätet och så kunde vi köra på och ta oss ända till Lindesberg, dvs bra mkt längre än halvvägs innan vi stannade och åt kvällsmat. Sista biten tog bara 1timme och 45 minuter och trötta kastade vi oss i säng.

Mosterbesök

Idag kom så äntligen två av mina mostrar hit med sina barn. Härligt att ses igen, de är så gulliga med barnen och det är alltid jätte trevligt att ses. Tyvärr har alla haft fullt upp så det blev bara en kort stund, hoppas vi kan hinna ses lite mer nästa sommar. Fotografmostern hade kameran med sig och fotade barnen lite, tror det blev några jätte fina bilder. Innan dess hann vi ut till Grunnebo garn igen (!) där vi skaffade garn till en grå lång kofta till mig. Mamma får sticka, det tar för lång tid för mig att bli klar med något sånt projekt. Ikväll är maken på sin kusins bröllop och det börjar bli dags att försöka få ikull barnen. Trots eftermiddagsvila för dottern börjar hon bli lite trötter (klockan är 20.15).

Emaus

Ett besök på Emaus hör till när man är i Uddevalla. Här får man klappa kaniner, getter, rida på hästar och leka i lekparken. Efter lunch shoppade vi mat till resten av helgen då vi skulle bjuda mostrarna på mat, några på lördag och den sista på söndag innan vi beger oss hemåt. Till min stora glädje hittade jag ett par gummistövlar till mig själv, det har jag letat efter i två somrar nu.

 

 

 

 

Torsdag med krabbfiske och Liseberg

Dagen började med krabbfiske då Liseberg inte öppnade förrän kl 15. Stackars mamma/mormor fick kliva i vattnet och leta efter musslor men hon tyckte inte det var så kallt, "det isade inte i benen". Som tur var fick vi skapligt med napp trots lite vind och vågor som gjorde det lite små svårt att se klädnypan med musslan på. Dottern var envis och ville INTE ha hjälp, "nej momo, nej nej nej" hördes så fort mamma försökte hjälpa till. Sonen ville inte alls åka hem men efter lite övertalning när vi berättade vart vi skulle åka på eftermiddagen kom han snällt med hem.

E lida lida krabba

 

En lite större krabba

Mormor förevisar den allra minsta krabban

 

Efter lunch styrde vi kosan mot Göteborg och efter ett kort stopp på IKEA i Bäckebol för att leta efter en skål i rostfritt stål kom vi fram till Liseberg 10 minuter innan de öppnade. Tajmat och klart! Vilken kanon dag att vara på Liseberg! Aldeles lagom med folk och i princip inga köer alls, båda barnen hade jätte kul. Dottern tog sig runt med mormor och gammelmormor eftersom hon inte var 90 cm lång och därmed inte fick åka alla attraktioner som jag och sonen åkte. Sonen är en riktig karusell åkare. Vi åkte farfarsbilarna, Kaninresan, Små Grodorna, Kaffekoppen, Gratis karusellen, Lilla Lots, Sagoslottet, Drakbåtarna, Flygande elefanterna, Cykelturen, Flygplan, Rabalder och Flume Ride, de flesta minst två gånger. Flume ride kunde vi åka 5 gånger på rad tack vare att det var så lite folk. Barn berg och dalbanan åkte vi säker 5 eller 6 gånger med. Nästa år blir det ännu roligare när även dottern kan vara med på fler saker, då tar vi inte med någon vagn och så får mormor åka med även hon! Det tycker jag ska bli kul, jag älskar ju Liseberg även jag. Halv nio åkte vi sen hem mot Uddevalla trots att sonen nog lätt hade kunnat stanna kvar en stund till. På vägen hem önskade han att vi skulle sova en stund och sen åka tillbaka till "iseberg".

 

En spänd och stolt son har precis fått sitt åkpass på armen

Dottern i Ponnykarusellen

Farfarsbilarna, en riktig klassiker!

Kaninresan

Cykelturen, sonen tyckte det såg ut som en helikopter

Dottern och mormor väntar på sin tur....

...till trummeliten

Små grodorna

 

På väg upp i Flume Ride

Dottern och mormor

 

 

Onsdag och ännu mer shopping

Förmiddagen spenderades på Torp köpcentrum med ett stopp på Grunnebo Garn på vägen. Köpte garn och ska nu ge mig på att virka en tröja till dottern. På Torp fick jag fick tag på ett par mjukisbyxor som inte fanns i min storlek på H&M i Kupolen och mockasiner till sonen. På eftermiddagen gick vi ner på stan en sväng, besök på skoaffär och Clas Ohlson.

Resedagen

Som vanligt tar det längre tid än man tror att komma iväg och vi började inte resan förrän närmare 9.30. Först stannade vi på IKEA i Örebro där vi åt lunch och sedan shoppade lite. Efter det styrde vi kosan mot Kumla där vi skulle gå på Kavat shoppen. Vinterskor blev inhandlade till barnen, kanonfina, svarta till sonen och lila till dottern. Klockan hade hunnit bli 16.30 innan vi äntligen var på väg igen. Jag och mamma gapskrattade när vi insåg hur lång tid vi tar på oss när vi är ute på shopping. Kvällsmat fick intas i Lidköping efttersom vi inte hann fram till Gammelmormor innan vi var hungriga igen. Efter nästan 11 timmars resande kom vi så fram till Uddevalla kl 20.30! Lite te och sedan sängen, alla helt utmattade.

Mäster detektiven

Mamma hade köpt ett förstoringsglas till sonen och en dag begav vi oss ut i skogen för att titta på saker. Sonen tyckte vi var detektiver.Tittade på lite skalade kottar

Full aktivitet i myrstackenPå vägen hem såg vi dimman som steg uppÄppelmos, regn och äventyr

Idag har det regnat till och från, barnen har tyckt det varit jätte kul. Mitt i regnet kom barnen på att de skulle plocka äpplen så på eftermiddagen har sonen och mamma gjort äppelmos. Vi har även handlat (vi glömde det livsnödvändiga lördagsgodisen när vi shoppade igår) och jag har tagit långpromenad på egen hand. Nu är jag utmattad och trött, ska borsta tänderna och somna av i soffan.Vi sa till dottern att hon var tvungen att ta på sig stövlar innan hon fick gå ut på gräsmattan, hon tog de hon hittade först!

Pass strul

Vilket pass strul! Vi åkte upp till polisen redan igår men fick då först besked att vi måste få samordningsnumret först, SEDAN ansöka om pass. Inte som vi förstått det att vi tog hela pass ansökan och sedan producerade de passet så fort de fått samordningsnumret utan vi måste invänta ett samordningsnummer och åka upp ännu en gång för att ansöka om passet och ta bilden osv. Risken finns att det blir tight med tiden :O Nästa problem dök upp när inte dotterns hela namn stog med i systemet, trots att vi fått bekräftelse från skatteverket hette hon fortfarande bara mitt efternanm. Som tur var var maken hemma och vi fick kontaktnr till han som skickade namnändringsbekräftelsen och det visade sig att han missat att klicka i något i systemet så namnändringens syntes inte när man sökte via mig, bara om man sökte hennes eget födelsedatum. Nu måste jag alltså ringa polisen med jämna mellanrum för att få besked när samordningsnumret är klart och kasta mig hals över huvud upp med dottern för att ansöka om hennes pass.

Häääär!

Nu är vi äntligen i Sverige. Vilken sval och härlig luft! Resan gick bra men jag är nu helt utmattad, sängen nästa.

Sista självande minutrarna....

...här hemma. Allt är packat och klart men tråkigt att sitta på flygplatsen och uggla, vi tar det lugnt hemma istället. Dottern ser på Little Einsteins och maken och sonen spelar "fotboll", själv sitter jag inte helt oväntat och surfar :D

Barnen har packat sina egna små kånken ryggsäckar med böcker, mjukdjur och vattenflaska men vi får väl se vad som finns kvar med tanke på att de packat upp och packat ner igen säkert 100 gånger sen dess. De vill helst åka på en gång, "klänning, klänning" har varit dotterns mantra och sonen har tjatat "jag vill gå till mormor, jag vill gå till mormor".

Sweden, here we come!

Pass panik

Idag infann sig lite pass panik. Vi skulle söka pass till dottern den är sommaren eftersom hennes maltesiska går ut, visste ju om att båda vårdnadshavarna skulle skriva på ansökan och att det skulle bevittnas men insåg att vi glömt be någon bevittna makens påskrift. Smidigt....not. Känndes inte rätt att be någon som inte förstår svenska att skriva på något som de skulle vara tvugna att lita på vårt ord vad de skrev på (jag skulle inte kännt mig bekväm om någon frågade mig att skriva på nåt på maltesiska). Nu på eftermiddagen inser jag att dotterns maltesiska pass går ut när vi är i Sverige, dvs OM det av nån anledning skulle bli så att maken inte kan komma så sitter vi i sk#ten för då kommer vi inte hem igen. Lyckades få tag på en halvsvensk familj som inte bor lite nedanför oss och de bevittnade makens påskrift, så skönt att få det gjort! Då kommer nästa problem, dottern har ju inget personnummer (och får inget heller förrän hon bor i sverige) och behöver därför ett samordningsnummer. Detta får man endast om en myndighet söker det åt en, alltså inget vi har kunnat göra tidigare, men detta tar 2 veckor att få och sen ytterligare 5 dagar att få passet. Visserligen är vi en månad i sverige men saker och ting kan ju gå fel och ta längre tid än beräknat. Hoppas verkligen allt ordnar sig.

guuuud så hett

Jag håller på att dö av värmeslag, fy tusan vad det är varmt just nu. Så här hett har det inte varit på hela sommaren, ska bli så skönt att komma bort från det imorgon.

Väskan står nu i princip färdigpackad, det är några smågrejer kvar och det finns plats kvar!:O Nu blir det ett avsnitt av bones, i den svala ac luften och sen en tidig kväll, imorgon måste jag vara på topp.

Svengelska eller vad då?

Igår hade vi makens kompisar över en sväng på kvällen. Den ena har fått en ny bebis (för ett par veckor sedan) och han skulle så klart inspekteras :) Barnen hade fått vila på eftermiddagen för att orka med och dottern hann somna innan de åkte medans sonen höll igång och hjälpte oss fylla diskmaskinen innan vi kunde lägga oss. Som vanligt när vi lägger oss samtidigt får han somna inne hos oss (om han vill) och när vi kröp i säng och jag pratade lite med maken bröt han in och sa "mamma du måste cuddle med mig right nu" :D

Sista dagarna innan Sverige

Idag har vi varit och badat, nu ska jag snart börja plocka bland kläderna och se vad jag ska packa. Ska inte ta fram väskan riktigt än, både när vi reste till och från sverige förra gången ville sonen åka på stört när han såg väskor bli packade. Han gnällde i 2 dagar när vi skulle åka upp för han ville till mormor NU. Tänkte ta fram grejerna och lägga på dagbädden så packar jag ner dem i väskan imorgon kväll när han lagt sig. Borde inte vara något problem med plats eftersom vi har en massa "vinterkläder" i sverige redan (de som blivit inköpta för hösten). Funderar dock om jag ska försöka få med mig en lite mindre väska i den stora resväskan till hemresan, bara utifall....Jag har visserligen en stor bag hos mamma redan....får tänka över det där lite och se :)

Imorgon ska jag till läkaren igen, jag har inte fått första tiden så jag räknar med att det tar till efter lunch och på eftermiddagen ska vi försöka åka och bada vid klipporna en sista gång innan vi åker.

Hur mycket kläder har man egentligen?

Har nu sorterat ur lådan under sängen med kläder som var urväxta men lagda där i väntan på sortering i lämna bort till någon kompis hög samt spara hög. Spara högen är tyvärr väldigt stor (spara högen är den med "tjejkläder" som vi alltså inte har någon att ge bort till) Försöker dock vara duktig och sortera in tjejkläderna i kartonger där jag markerar vilka storlekar som ligger däri, allt för att göra det enkelt om någon kompis får nån tjej nån gång :) Inser att barnen verkligen har mkt kläder, kanske skulle jag kunna köpa lite färre kläder? Men det finns ju så mkt snyggt, gaaahhhh. Förhoppningsvis blir det lite mindre nu eftersom även dottern är uppe i storlekar som räcker i ett år, det blir ju självklart mer när man byter storlek var 3e eller 6e månad.

Glömd plånbok

Maken åkte till jobbet utan plånbok idag, hoppas det inte blir nåt strul och han blir kvar i Rom, utan pengar eller kort.

Mitt eget projekt under dagen är att sortera ut barnens gamla kläder, se vilka av sonens kläder som dottern kan tänkas använda och vilka som ska ges bort (vi har bara pojkar att ge bort kläder till än så länge, den enda med flicka yngre än dottern i bekantskapskretsen har två flickor så ingen ide att ge bort nåt där.

I eftermiddag ska vi bada i poolen på taket, hoppa studsmatta samt grilla. Göttigt värre.

Åt rätt håll igen

Tog blodprov i onsdags, makens bror tog de den här gången, stackarn var så nervös att händerna skakade, inte det allra bästa när det gäller att hitta rätt med kanyl....

Han hittade iaf rätt och allt gick bra, proverna hade blivit lite bättre från förra gången och det känns ju skönt, speciellt som maken ville tillskriva ökningen till den nya dieten som ändå inte var så ny men hursomhelst, skönt att slippa fundera på om han kunde ha rätt.

Kommit igång rätt bra på crosstrainern igen nu, kört 30 minuters pass med 5-10 minuters nervarvning efteråt när tid funnits i lite mer än en vecka med en vilodag. Tänker fortsätta så här fram till sverige, där ska jag försöka mig på ett intervall schema jag fick av en kompis där målet är att springa 5 km 3 gånger i veckan och sen ska jag när jag är tillbaka från sverige köra mitt "styrke program" igen, varierat med att fortsätta löpningen. Kändes onödigt att börja det i 2 veckor för att sedan sluta i en månad, nej då kämpar jag på med konditionen så länge istället. Här kan den som känner sig manad att anta utmaningen läsa mer.

Det som göms i....

....pappas arbetsväska kommer fram när han städar ur den.

Idag städade maken ur sin arbetsväska, där hittade han bland annat en massa leksaksmynt, sugrör och ett gammalt visa kort. Just det kortet som vi trodde att maken tappat på gatan när vi blev påkörda på väg till sverige i december förra året :O

Inte så farliga fynd, värre var det när en kille i säkerhetskontrollen konstaterade att maken hade en skruvmejsel med sig i väskan!!! Tydligen gillar dottern att smyga ner saker i jobbväskan :D

"Klamas mamma"

Helt plötsligt har dottern blivit lite mysig av sig, hon som alltid avskytt gosigheter kommer nu fram och säger "klamas mamma". På tiden säger jag :D

Pust!

Stora städdagen idag. Guuud så jobbigt det är, jag avskyr att städa. Just nu har jag paus, sitter i soffan med sprängande huvudvärk efter ett pass på crosstrainern. Barnen leker gott tillsammans med illtjuter när de blir jagade av monster eller häxor, synd att man ska vara så slutkörd när de väl leker och har kul ihop. Köksgolvet kvar att skura, sen blir det bad i eftermiddag, det har vi förtjänat efter dagens hårda dagsverke.

Flytt tankar

Just nu är det många funderingar och tankar som far runt. Förra veckan släpptes "bomben" att Airmalta kan dels tänka sig att släppa piloter med "bond" (som maken har för att hans licens sponsrades av företaget) och dels kan tänka sig att piloter kan få ge sig iväg på 3-5 års "unpaid leave" och prova på att jobba någon annanstans. Detta såg vi som vår stora chans att se oss om lite i världen. Maken sökte tom jobb på Norwegian men efter lite research verkar det inte rätt för oss. Oslo är för dyrt helt enkelt, jag skulle behöva jobba och då skulle barnen ju behöva gå långa dagar på dagis plus att boende är dyyyyyrt. För i mina ögon hutlösa pengar får man jätte små bostäder. Tittat på Japan, där kan man tjäna storkovan men även Tokyo är dyrt, ännu värre än Norge. Vietnam är ett alternativ men vi vet inte riktigt hur det skulle vara att bo där. Har även kikat på förenade arab emiraten, Dubai, Doha och Abu Dhabi men maken har lite svårt för att söka där. De är lite småskumma och har man sökt en gång men inte fått jobb kan man inte söka igen och jag tror han tycker det känns läskigt att förbruka sin chans att söka ifall Airmalta går helt i stöpet. Etihad är inte ens någon ide, AirMalta hade en lease till dom för något år sedan när facket och företaget bråkade om löner och piloterna jobbade "work to rule" dvs precis efter boken, ingen gick ut extra på lediga dagar osv så maltesiska piloter har lite dåligt rykte där just nu. Han pratade lite med en fack representant och det är tydligen många som tänker ta den här chansen, tror 10 har sökt till Emirates, 2 är redan klara för ett bolag i libyen och en klar för vietnam. Då svängde tanken om, ifall så många tänker lämna kanske det är lika bra att stanna kvar? Vi skulle ju ändå bli tvugna att behålla vårt hem även om vi flyttade för något år, vi vill inte sälja när vi äntligen hittat något vi verkligen trivs med. Hyra funkar inte riktigt då vi inte bor där det är någon större hyresmarknad, nästan alla malteser köper sina hem och expats vill gärna bo i sliema/st julians.

Maken slängde dock iväg ett email till en kollega som jobbar i Tripoli på ett kontrakt där han jobbar 2 veckor och sen har 3 eller 4 veckor ledigt. Läge att kolla upp detta eftersom han skulle tjäna 20 000 kr mer i månaden på det sättet. Det skulle bli tråkiga veckor borta för maken, och små jobbiga veckor för mig men tänk vad mycket kul man kan göra med 20 000 :D Vi får se vad som gäller, allt tål att tänkas på....

Älskade barn!

Det blev ingen jätte sovmorgon imorse, vaknade strax efter 7, det var nog tomt i sängen utan barnen....

Innan vi hämtade dem åkte vi och provade ut nya träningsskor till mig samt köpte böcker till dottern i födelsedagspresent från farföräldrarna. Vi hade bestämt att vi skulle ta hand om inköpet så att det inte skulle bli dubletter. Böcker på maltesiska var det som gällde och det var kanon mycket folk i bokhandeln (folk var ute och köpte skolböcker) men det var skönt att titta på böcker utan att nervöst hålla koll på barnen som bara vill läsa och bläddra i alla böcker de kommer över.  De hade ganska bra erbjudanden (tag 3 betala för 2) så vi fick en hel hoper böcker.

När vi i bilen kom närmare och närmare svärföräldrarnas lägenhet blev jag mer och mer "spänd"  och såg jätte mycket fram emot att träffa barnen igen. Maken tyckte jag skulle förbereda mig på att de knappt skulle reagera när vi klev in men han hade fel, dottern kom springandes och gav en jätte goo kram, sonen inte långt efter. De är så härliga!

De hade haft det jätte bra med farmor och farfar och sonen kunde nog tänka sig att sova hos dem igen. Skönt!

Träbröllopsdag

Idag "firar" jag och maken träbröllopsdag, 5 år har redan passerat sedan vi bytte löften där hemma i Sverige. Strax före lunch lämnade vi av barnen hos farmor och farfar, äntligen tyckte sonen att det skulle vara ok att sova någon annanstans än hemma. Jag har inte velat pressa honom i den frågan men efter lite "mutor" som promenad med glass och åktur i det lilla tåget längs strandpromenaden gav han alltså sitt samtycke. Vi har passat på att ta en siesta, kört varsin tur på crosstrainern (maken kör just nu), sen blir det dusch och middag och ev promenad innan vi ska se på bio, blir nog Twilight. Ska bli både skönt och konstigt att sova utan något barn som stör och att få sova precis så länge som kroppen vill. Fast såklar saknar jag ju mina gullungar oxå....

Skrattade gott...

...när jag läste min kompis meddelande på fb chatten. Varje år säger hon att hon inte vet om hon ska ta med sig sina döttrar till sverige på sommarlovet. Varje år säger jag att det är klart du ska, ni kommer ha jätte kul. Efter funderande från hennes sida blev det flygbiljetter bokade även i sommar och i tisdags åkte dom. Detta skrev hon alltså till mig på chatten:

Hej!

nu är vi här!

så härligt!

trots att jag är PANG förkyld

men är verkligen glad att vi åkte!!!!

 

Ps. Det här inlägget skriver jag för att kunna hänvisa henne till det nästa gång hon tvekar över att boka biljetter :D

Mardrömmar

Sonen verkar drömma mardrömmar, både igår och kvällen innan vaknade han en knapp halvtimme efter att han somnat och var jätte ledsen, grät och var förvirrad (fortfarande halvsovandes tror jag). Gick inte att prata med honom, han skakade i kroppen och sa till maken "tell them to leave me alone" och till mig igår sa han "jag vill inte". Stackars lilla gossen, mardrömmar är verkligen hemska och det finns inte mycket man kan göra heller annat än finnas där när de vaknar. Vi kramades en liten stund och sen somnade han om.

Tvättdag

Igår var dagen för att fixa en massa småsaker. Det blev stora tvättdagen, fick tvättat jätte många maskiner. Vi handlade mat, badade och hämtade tvn. Nu funkar den igen och kostade 50 euro att laga, helt överkomligt.

"Apoteket"

Idag när jag sa godnatt till sonen pratade han om hur han vill åka till "apoteket" och låna böcker när vi kommer till Sverige. Då fattade jag att det var biblioteket han pratade om :D Han ville låna alla Barbapapa böcker de har, och Alfons (Åberg) och så elefanten (Babar) och så Mamma Mu så klart! Tänk vilken lyx med bibliotek med så många, och bra, barnböcker...Vi får passa på att läsa så mkt vi kan när vi är i sverige.

Trasig tv, jobbig helg och bad!

Helgen var rätt tuff, jätte varmt och inte direkt lätt att ta sig för nåt utomhus med barnen = halvgriniga mest hela tiden. Mitt uppe i detta gick tvn sönder, så varken tv eller dvd till hjälp. Snacka om typsikt...Men i natt kom maken hem, sköööönt!

Idag åkte vi och badade på förmiddagen, kanon härligt. Träffade min danska studiekompis och hennes son igen, verkligen trevligt. Barnen blir mer och mer självsäkra i vattnet, sonen provade sitt nya cyklop som maken köpte till honom på Siclien och dottern vill leka ringlekar i vattnet :O

Eftermiddagen spenderades med att se om det gick att hitta felet på tvn men till slut gav maken upp och åkte iväg och lämnade in den. Den ska vara klar imorgon och de trodde inte det var något jätte fel. Håller tummarna.

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0