Klacken

Med maken/pappan här ville vi prova någon ny utflykt så vi tog med oss fika och bjöd in kompisar till en utflykt till Klacken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag i kojan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blåbärstunga!
 

Hårnät

När jag letade runt på ebay efter balett kläder till dottern såg jag att man sålde hårnät och tänkte att det kan väl säkert mamma virka ett. Självklart kunde hon det, och här är slutresultatet.
 
 
 
 

Balettväska

Dottern har valt att fortsätta dansa balett och hip hop efter sommarlovet.Lektionerna är precis efter varandra och vi har gjort så att hon gått på balett och haft hip hop kläderna med sig och jag gått in och hjälpt henne byta om när jag kommit med sonen till hip hop lektionen. Hon har haft sina kläder och skor i en H&M papperspåse men den blir ju snabbt trasig så jag tänkte att det skulle vara kul för henne att ha en balettväska. Efter lite googlande hittade jag den här beskrivningen och beställde fin fina tyger från england se tidigare inlägg. Häromkvällen slog jag så till och började sy, det var inte jätte svårt och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med slut resultatet! Kanske den hade kunnat vara liiite större men den räcker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vägen till kojan

 
För oss som inte har skog i vanliga fall är ju vägen till morfars koja väldigt exotisk
 

Sista västkustbilderna

 
Mata fåglarna i Hasselbacken hör till!
 
 
Barnen byggde en koja i äppelträdsskuggan...
 
 
...och bråkade sedan om vattenflaskan!
 
 
Säger sedan hej då till grannens katt som de varit så tacksamma över

Morgon KB

Så här härligt kan det se ut en tidig morgon när man tar sig ett KB pass innan frukost
 
 

Överraskningsbesök

Maken har några dagar ledigt i rad och vi har smugit och kollat olika rutter och imorgon ska han försöka komma upp för ett par dagar. Det är dock mycket som ska klaffa, nu ikväll gäller det att hans jobbflygning från Venedig åker (och kommer fram) i tid för han har strax under 3 timmar i Dubai innan flyget till Munchen går. Sen gäller det att han kommer med något av de två flyg från Munchen till Arlanda. Vi har valt att inget säga till barnen, vi vill inte att de ska bli besvikna om det inte går vägen samtidigt som det självklart blir kul för maken att kunna överraska dem om han dyker upp. Flyget från Venedig ska gå om 45 minuter, jag håller alla tummar och tår att de kommer iväg i tid!

Robbie konserten

Jag tog några bilder med mobilen trots att de inte blev direkt bra. Här får ni se!
 
 
 
 
 

Tyg!

Jag köpte några kanonfina tyger på ebay för några projekt jag tänkte göra under Sverige besöket, snabb leverans från england och tygerna låg i postlådan när vi kom från västkusten.
 
 

Bästa glutenfria brödet!

Igår bakade vi tunna "vetekakor" a la Emil och det var det klart bästa glutenfria brödet någonsin. Eftesrom det var första gången och vi inte visste hur det skulle bli bakade vi en liten sats men nästa gång blir det nog storbak!

Körsbärs plock

När vi besökte min moster såg jag att de hade massa körsbär på sitt träd som de sa att vi gärna fick plocka. Eftersom körsbärssylt är min favoritsylt tvekade vi inte utan åkte upp och plockade så mycket vi kunde (många bär satt aldeles för högt upp). Sen blev det pannkakor till kvällsmat, med nykokt sylt. Mumsfillibabba!
 
 
Barnen hittade repstegar i trädet
 
 
 
 
 
 
Mamma högt uppe!

Underligheter....

Någon slags tomhet har smygit sig in hos mig....vet inte om det är det faktum att konserten varit, att vi åker från västkusten imorgon, att det är den tiden i månaden, att jag bara sovit 5 timmar eller en kombination av allt. Vad det än beror på känner jag mig inte alls på topp utan har lite malande oro i magen samtidigt som jag känner att jag allra helst skulle vilja dra täcket över huvudet och gråta en skvätt.

(L)

I lööööve Robbie!

Emaus

I Uddevalla finns en lantgård där man kan leka i klätterställningar, fika och klappa djur som getter, kaniner, grisar och hästar så klart. Vid vissa tider får man även rida....och allt detta helt gratis! Verkligen uppskattat och imponerande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tackar för turen med en liten klapp
 
 
Nyhet för iår var att man även fick åka häst och vagn!
 
 
 
 
 
 
 
Myyyys!

Krabbfiske

 
För att kunna fiska krabbor måste man ju börja med att hämta upp musslor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina hjärtan

 
 
 
 

Ännu en födelsedag!

Nu var det mormor som skulle firas, bästa 85åringen!
 

 
 
Vi fikade på detta fina gårdscafé
 
 
Dottern med min mosters man, han får verkligen fram den här glädjen i barns ögon!
 
 
Puman på skogspromenad
 
 
 
 
 

Kidzania - polis

 
 
 
 
 

I kojan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mer födelsedagstårta
 
 
Alla har slickat visp! Dottern hade grädde i håret, Molly på nosen och gossen runt hela munnen!

Kidzania - bilförare

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Puma citat

Puman har sagt några oförglömliga saker de senaste dagarna.
 
¤¤¤¤¤¤
 
En morgon konstaterade jag att hon ätit sin frukost snabbt, dvs utan tjafs och tjat (hon är oftast väldigt seg och man får påminna henne att äta minst 10 gånger)
 
"Ja, jag är snabb som en gädda!"
 
¤¤¤¤¤¤
 
Min mosters man är en sån där som avgudar barn, och barn avgudar honom. Han busade så klart med både sonen och dottern och kittlade puman som när hon kom loss retades att han inte kom åt henne. Samtidigt försökte han locka dit henne igen och sa att jag ska inte kittla dig. Tydligen blir man väldigt klok när man fyllt fem för hon satte då morskt händerna på höfterna och utbrast "Jag är fem! Jag vet allt!"
 
¤¤¤¤¤¤
 
När vi gick på en liten "barnslinga" i skogen var hon på topp humör och skuttade fram bland stenar och på spångar och konstaterade att "alla vägar går till något roligt"!

Tillbaka!

Vi har internet igen! Är hos mormor och hon har inget internet...eller iaf inte förrän igår när hon fyllde år och hon fick en ipad med mobilt internet till. Gött att kunna uppdatera emellanåt igen.

Mer födelsedagsfirande

 
 
 
 
 
 
 

Kidzania - brandstationen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kidzania - barnläkare

 
 
 
 
På "sjukhuset" kunde man inte se barnen inne i själva byggnaden så istället fick vi följa barnen på en tv!
 

Kidzania - Pizza Express lunch

På Kidzania får man även hjälpa till att fixa sin egen lunch, på McDonalds eller Pizza Express.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kidzania - radio

 
 
 

Kidzania - TNT, paketleverans

 
 

Kidzania - Waitrose

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frukost på sängen!

Som sig bör i våran familj blev det frukost på sängen och paket!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kidzania - DEWA och DU

 
DEWA är Dubai Electricity and Water Authority
 
 
DU, en mobil och interent operatör
 

Kidzania - akuten

 
 
 
Dags att åka ambulans och ta hand om en sjuk pojke.....
 
....som var sonen!
 
 
 
 
 
 
Puman tyckte att det var lite läskigt. Ibland när man leker "make belief" tror hon att det är på riktigt...
 
 
 

Outback middag

Efter vårt besök på Kidzania stannade vi för kvällsmat på favorit stället Outback.
 
 
 

I Sverige

Nu har vi varit i Sverige några dagar och "landat" lite. Resan gick relativt bra, lite förseningar från Dubai och övertrötta och gnälliga barn (inte mina!) som gnällde och skrek hela vägen från Malta upp till Arlanda!
 
I fredags bakade vi till dotterns födelsedagsfirande och igår firades hon! Idag har jag kört kettlebells på morgonen och ska nu göra oss klara för en tur till lekpark med pappa, farmor och faster så bilder och mer uppdateringar kommer när jag hunnit kolla över vad jag fotat.

Kidzania - tandläkare

 
 
 

Grattis puman!

För 5 år sedan föddes våran lilla puma. Grattis till finaste dottern!

Kidzania - bildesign

 

Kidzania - flygplansdesign

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kidzania - byggjobbare

 
 

Kidzania Emirates

Barnens favorit var så klart Emirates flygplanet, där fick man jobba som pilot och kabinpersonal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kidzania

Vi har så galet mycket bilder från Kidzania att det skulle bli aldeles för långt inlägg så jag delar upp bilderna efter jobb och de dyker upp allt eftersom. Här kommer lite bilder på själva Kidzania så länge.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sån här kö var det att komma in när vi åkte hem!
 
 

Kalas!

Som vanligt låter jag bilderna tala för sig själva...
 
 
Spänd puma väntar på att leklandet ska öppna
 
 
Föräldrarnas fikabord. Typiskt nog hade jag bakat gärnet och inte en endaste förälder stannade och fikade!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lekledaren frågade "Vill du sjunga?" "Nej!" "Vill du dansa?" "Nej!" Var nog lite småjobbigt att vara mittpunkten ändå :)
 
 
Barnen hoppar fem gånger för födelsedagsbarnet
 
 
Fågelsången
 
 
 
 
En egen tolkning av prinsesstårta
 
 
 
 
Efter sången fick familjen säga några ord. Maken pladdrade så klart på...
 
 
"Happy birthday, I love you!" sa sonen
 
 
Matdags
 
 
 
 
 
 
 
Tack för kalaset! Partybags till alla!
 
 
 
 
 
 

Packdagen

Idag är det packning som gäller. Imorgon bär det ju av till Malta och på torsdag vidare till Sverige. Tiden har gått så fort! Som tur är har maken varit ledig mycket på slutet så vi kunnat umgås så mycket som möjligt, inte alls som förra året. I söndags var vi till strandklubb och tanken var att vi skulle göra det även igår men det bara var för varmt så vi tog en innedag på Kidzania i Dubai Mall igår i stället. Det är en "stad" som är byggd för barn där de får prova på olika jobb (sjukhus, polis, säkerhetsvakt, leverera paket, pilot, kabinpersonal, jobba i äffär, på radio, tidning osv osv). För varje jobb man utför får man lön som sedan kan användas till att köpa någon leksak för eller att användas till betal attraktioner (bilracing, kakbakning tex) Vilket paradis! Tänk om man haft sånt att göra när man själv var barn :)  Vi var där i 8 timmar och barnen hade absolut inte sagt nej till att stanna längre men framåt eftermiddagen blev det för mycket folk och lite för mycket tid i kö till "jobben". Vi avslutade med middag på Outback som vanligt. Har inte hunnit kolla bilderna än men ska försöka hinna under dagen och så kommer ett tidsinställt inlägg någon av våra resedagar....jag är ju inte säker på när jag kommer ha möjlighet till nästa uppdatering annars :) Ha det gött vänner så hörs vi i Sverige (eller Malta) igen!

Tårta!

Jag bestämde mig att baka tårtan till kalaset själv. Dottern är lite kinkig just när det gäller tårtor och kladdkaka är alltid en succe så det körde vi på.Jag bakde två tårtor då vi var osäkra på hur mycket barn (och föräldrar) som skulle komma.
 
 
Fyllde med nutella....
 
 
.....och täckte med rosa grädde.
 
 
Jag hade spritsat chokladbokstäver till tårtan
 
 
Här är "huvudtårtan", i två våningar
 
 
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0