Sommarlov!

Idag gick barnen sin sista dag i skolan, sista dagen på San Andrea. Det var jätte vemodigt och jag grät både när jag lämnade och hämtade (olika personer kom fram och sa hej då). Hur mycket jag än ser fram emot flytten känns det så himla ledsam att lämna skolan och alla fröknar som betytt så mycket för barnen. För att inte tala om tryggheten, den mentala, när man som förälder känner igen personalen och föräldrarna. Barnen kunde nog inte riktigt greppa vad det här innebär, att aldrig mer komma tillbaka som elev iaf. Alla vill att vi ska hälsa på när vi kommer på besök men jag det lär ju bli när det är lov och då är väl bara några fröknar på plats. Vi får väl se...
Med sin älskade Ms. T
Sonen med sin Ms. A

Maken är i Catania sedan igår och kommer hem i natt....med körsbär! De är jätte billiga där jämfört med här så jag såg till att skicka med några plastlådor så att vi kan få lite goda bär med oss till stranden imorgon. Ja, jag ska äntligen komma iväg och bada...tempen har gått upp till 23 grader så nu är det lagomt för mig. Gött!

Liten uppdatering

Det har blivit lite av en bloggpaus igen, fullt upp med packningen och nu även mamma på besök, jag har inte tid på kvällen helt enkelt :) Jag ska återkomma så snart det lugnat ner sig....kontainern ska hämtas 15e juli så tills dess gäller det att packa järnet.

Vi har bestämt oss att vi ska försöka hyra ut vårt hem och då blev det genast lite mer jobb, nu kan vi ju inte lämna något alls här hemma utan allt måste packas och ner i garaget om det inte ska med till Dubai.

Igår var det dax för bröllop igen, makens barn och ungdoms kompis gifte sig och det var ett helt ok bröllop faktiskt. Mamma var hemma med barnen och maken fick träffa några andra gamla vänner innan vi flyttar. Sonen var gullig som vanligt och sa "mamma vad fin du är" när jag klätt på mig och kom och sa hej då.

Igår tackade vi av barnens fröknar i skolan, bjöd dem på tårta och så fick de té som jag hade köpt i London. Mycket uppskattat och jag fick gråta en skvätt, tänk vad jag kommer sakna fröknarna..tryggheten i fröknar man känner.


Tidig morgon i London

Ligger i sängen och myser lite, tidig morgon i London. 7.23 våran tid, 6.23 UK tid. Dottern blev ju sjuk och i sista sekund slängde jag och sonen oss iväg på vår London resa. Tanken var att maken och dottern skulle komma efter om hon blev bättre. Nu blev hon bättre och de skulle ha kommit idag men när jag vaknade har jag sms att maken nu fått feber och ont i halsen så nu blir vi ensamma i London ett par dagar till. Helt ok faktiskt. Lte egentid med sonen är aldrig fel.

Packar, packar och packar

Just nu känns det som vi inte gör annat än packar. Men å andra sidan känns det som det händer lite saker oxå. Tvättstugan är klar, garaget är klart, barnens sovrum är klart så när som på böckerna men de räknar jag med att slänga ner i lådor på en kvart närmare inpå att vi åker, lekrummet klart, porslinet klart och handdukarna packade. Det som är kvar är glasen, badrummet och min och makens garderober. Svårt att veta vad man ska ha med sig och vad man ska göra med det man tror att man inte behöver. Gissar att det bara är sommarkläder som gäller där men vi kommer ju behöva långärmat till sverige och Malta besök så man kan ju inte kasta allt sånt. Idag har vi spenderat dagen till att skaffa kartonger och mer bubble wrap för att kunna packa glasen och ringa en miljon samtal. Det är helt galet hur krångligt det kan vara att få tag på folk ibland.

Dags att chilla kanske?

Herregud ibland kan jag känna att jag överdriver och jagar upp mig lite väl mycket i onödan men när det gäller ens barn vill man ju bara det bästa för dem...Har precis spenderat kvällen med att surfa runt och leta info om solglasögon till barn. Kom in på det av en slump när en kompis inte tyckte det var så hög protection index på de jag köpte senast och jag mindes att jag läste att 3 skulle vara mkt bra. Försökte hitta sidan igen men förgäves så klart. Hittade istället att man kommit på något nytt sedan jag köpte glasögon senast nämligen EPF, EyeProtectionFactor (som SFP fast för ögonen). Man har alltså kommit på att det inte bara är UVA, UVB och UVC som skadar utan även HEV (blått ljus). När jag kollar Julbo hemsidan, alla barnens glasögon har varit av det märket då jag är en Julbo junkie ända sedan sonens första Looping glasögon, ser jag att de inte har någon information alls om HEV eller EPF. Får direkt en klump i magen och emailar dem, oroar mig att jag förstört barnes ögon och målar upp värsta scenariot. Hittar ett australiensiskt märke som har EPF 10 solglasögon till barn, slänger iväg ett email dit med och kollar vad det kostar att få hitskickat ett par glasögon. Sen tar jag ett djupt andetag och känner att jag kanske hispat upp mig lite väl mkt. Det som är gjort är gjort, jag har ju gjort så gott jag kunnat och lärt barnen ha solglasögon vid så här pass ung ålder och de jag har haft måste ju vara bättre än inget även om de nu inte skulle skydda mot HEV strålningen. Nu ska jag ta och chilla lite och skulle det nu visa sig att Julbo glasögonen inte skyddar mot HEV så får jag leta nya, inte värre än det.

Bröllopet!

I lördags gick alltså bröllopet av stapeln. Hårfrisörskan kom på morgonen och klippte både mig och dottern, lunch och sen lyckades vi faktiskt somna och vila en stund allihopa. 15.30 var vi hos svärföräldrarna för fotografering. Sedan åkte jag och sonen till brudens föräldrahem för fotografering (eftersom han var pageboy skulle han vara med på bilder även där, trots att han inte är släkt med henne). Sonen var redigt uttråkad och kände sig väldigt uppstyltad i sina kläder men han bet tappert ihop och plågade sig igenom det hela. Till hans stora glädje fick vi sen åka taxi till kyrkan och väl där smög jag in medans han fick vänta på att gå in före bruden. Han skötte sig under hela cermonin men när vi kom till festen sa han att han mådde dåligt och ville lägga sig i vagnen. Vi funderade om han höll på att bli sjuk (han hade fått vattninga ögon till och från under dagen men jag hade inte tänkt mer på det) så maken ringde en kompis/kollega som bor inte så långt från stället vi var på och skulle få hämta Alvedon men först skulle sonen slutföra sina plikter. Först gå före brudparet genom festvåningen och sedan de sista bilderna. Han hann dock somna innan maken kom tillbaka med Alvedonet stackarn, helt utmattad. Dottern somnade inte långt därefter och sedan satt jag i ett hörn i trädgården och pratade lite då och då med folk som gick förbi. Lugnt och skönt med andra ord :)
Jag och svägerskan hos svärföräldrarnaVåran lilla familj, alla ser vi lika fåniga ut :DSvärföräldrarnaSvägerskan med manBruden i sitt föräldrahem under fotograferingen


Brudgummen väntar vid altaret

Here comes the bride
<3
<3

Tivoli med vänner upphör?!

Såg precis att jag fått ett email från Positiv Förlag att tidningen Tivoli med vänner upphör. Sonen fick en sådan prenumeration i födelsedagspresent och barnen har varit lika spända och glada varje gång den kommit i brevlådan. De skriver att de nummer man har innestående kommer skickas om de hittar någon lösning och kan trycka fler tidningar...får man göra så? Fick en klump i magen när jag tänker på hur jag ska förklara för barnen att inte tidningen kommer dyka upp fler gånger. Ett nytt nummer skulle ha kommit vilken dag som helst, det framgick inte ens vilket nummer som blev det sista så nu vet jag inte ens om den kommer en gång till eller inte. :(

Sports day del 2

I fredags hade dottern sin "sportday", kallad fun day för de minsta barnen. Varken jag eller maken tyckte det skulle bli jätte kul att kolla på men när vi såg hur glad dottern var över att vi var där och hur kul hon hade blev det verkligen värt det! Ms. T hade berättat för barnen att de skulle få en medalj och detta hade dottern väntat på hela veckan.Marscherar in


Öppnings danser


Slalom med vattenglasBalanserarKryperSorterar bollar i rätt färg på hinken


Sjunger och vaggar en baby"huvud, axlar, knä och tå""Me, me, me, dottern ropar efter sin medaljÄntligen!Så stolt!Hela gruppen

Trötthet

Jag har jätte länge kännt mig aldeles galet trött. Trots att jag numer får sova i princip nätterna igenom känner jag mig helt urlakad när eftermiddagen kommer. Har inte riktigt greppat vad som kunde vara fel men när jag har läst lite kommentarer från andra med AIH verkar det som jag inte är ensam. En del orkar knappt ur sin säng vissa dagar. Vad kan det bero på? Just nu har jag ju normala levervärden så det borde inte vara sjukdomen, kanske kan det hänga på medicinen?

Hursomhelst, det jag ville komma till är att jag känner mig som en urusel mamma när jag inte har någon ork kvar när barnen kommer från skolan. Just nu sätter jag allt mitt hopp på att lite längre skoldagar i Dubai i kombination med en hemhjälp ska kunna göra att jag kan vila lite på förmiddagarna och på så sätt ha lite kvar att ge på eftermiddagarna. Alla vill vi väl kunna vara den bästa mamma vi kan? Håll alla tummar att det blir bättre.

Fortfarande inga bilder

Inga goda nyheter från supporten, de menar att inget är fel men jag kan ju inte ladda upp bilder? Hallå liksom....börjar känna mig redigt irriterad.

Den här veckan har gått fort än så länge. I måndags var vi till tandläkaren för att få papper påskrivna för tandförsäkringen ska ingå i hälsoförsäkringen i Dubai och det tog mkt längre tid än väntat. Han gjorde en redig undersökning av oss allihopa med röntgen på mig och maken. Nu borde det inte vara några problem att få försäkringen att gälla.

Igår åkte maken till Catania, han gjorde någon flygning därifrån och stannade sedan över natten. Ledig förmiddag och idag kör han till Geneve och sen tillbaka till Malta via Catania. Ska bli skönt att få hem honom....Igår fick jag inte mycket uträttat men idag träffade jag och dottern en kompis och hennes son. Det var trevligt och rätt skönt ändå då det var molning och vi slapp den där stekande solen hela tiden.

Imorgon är det skola som gäller för båda barnen och jag och maken får väl försöka packa lite mer, det känns som det borde hända mer än vad det gör...

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0