Gott Nytt År

 
 
 
 
 

Busiga E

 
 
 
 
 

Jullunch

Vi valde att fira våran jul på juldagen, enligt maltesisk tradition. Men maten var ett hederligt svenskt julbord.
 
 
 
 
 
 
 

Dansande fontänen

Som sig bör blev det ett besök på Outback för att se dansande fontänen
 
 
 
 

Julkonsert

Snubblade över dessa bilder från dotterns julkonsert och ville dela med mig. Tyvärr satt vi inte bra till så jag kunde inte fota under konserten, här är bilder från "uttåget".
 
 
 
 
 
Slängkyss till pappa!
 
 
 
 
 

Middag

Ikväll åkte vi till Jumeriah Beach Hotel och åt kvällsmat. Gott och trevligt som vanligt...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser det ut om man tittar upp i lobbyn

Keep Calm!

 

Have mercy!

Alla gästerna har nu anlänt och efter inte ens 24 timmar irriterar och stör jag mig på det mesta. Lord have mercy!

Glugg

Nu är det en redig glugg!
 
 
 
 
och puman väntar fortfarande på sin första riktigt tappade tand (inte gluggen som blev när tandläkaren drog den trasiga tanden)
 

18 kilo!

Med risk för att upprepa mig igen måste jag bara säga hur jag älskar kettlebells. Helt underbar träningsform, iaf om man har rätt tränare...men vad jag ville säga var något helt annat Jag trodde verkligen aldrig jag skulle tycka det var enkelt eller för lätt att svinga 12 kilo men det hände idag. Dagens pass började med att svinga tungt, jag brukar pendla mellan 12 och 14 kilo i vikt så jag tog en 16 kilos. Det gick helt ok. Efter detta skulle vi svinga "into rest" dvs varje omgång började var 30 sekund och vilan blev kortare och kortare. Min tanke var att byta mellan 14 och 12 kilos vikten men när jag svingade 12 kilo kändes det så lätt att det hela kändes hur fånigt som helst så jag fortsatte med bara 14 kilos istället och för att utmana mig själv svingade jag 18 kilo sista omgången. Gött att se att man blir starkare :D

Stuck on the Christmastree

Sonens skolproduktion/show/konsert hette i år Stuck on the Christmastree och handlade om en stjärna som fastnat på toppen av julgranen. Några elfs (tror inte vi har något svenskt namn för dessa?) försökte hjälpa till att släppa loss stjärnan med hjälp av olika djur utan resultat. Som avslutning kom tomten och förklarade att det var genialiskt att sätta en stjärna på toppen av granen och är skulle den sitta kvar. Iår hade de provat något nytt och scenen stog mitt i rummet så publiken var verkligen överallt och det var lite extra läskigt att uppträda. Barnen var dock oroligt duktiga och det var som vanligt en trevlig tillställning.
 
 
Välkomna till Whales!
 
 
"There is just ONE thing I need....
(sonens klass sjöng en version av All I want for Christmas is You.
 
 
 
Hela klassen samlad efteråt
 
 
Sonen med bästa kompisarna

Öppen balettklass

Igår var terminens sista balett och hip hop klasser och då är föräldrarna välkomna in och titta. Barnen ser ut att ha jätte kul och jag måste säga att man ser att det går framåt. Speciellt puman har gått från att ha varit i princip clueless till att hänga med och inte se helt galen ut!
 
 
 
 
 

Finaste Ms. V

Det har varit en intensiv dag med sonens skolshow, shopping, sista danslektionerna för båda barnen och så knäck och kola bak. Jag berättar mer imorgon men så länge får ni hålla till godo med den här bilden på barnen och deras älskade dansfröken, Ms. V
 
 

Julstressen ger med sig...

Jag måste säga att julstressen ger med sig. Julklapparna är avklarade och jag har bara knäck och kola kvar att göra. Däremot känner jag mig lite småstressad över besöket. När maken skulle försöka boka bil idag visar det sig att man måste ha internationellt körkort för att få hyra bil när man har maltesiskt körkort. Lite väl sent påkommet och vi har inte hört något från dem huruvida de kommer hinna fixa det så nu vet vi inte om de kommer kunna hyra bil eller inte. Känner mig även lite småirriterad över att de verkar ta det lite väl lugnt med att utreda det hela. Det blir ju skitdrygt under deras besök om de inte har en bil att köra?!

Klappjakt

Idag har jag varit på klappjakt. Maken har letat klocka hur länge som helst och jag slog till på denna Fossil klocka.
 
 

Värmen sitter kvar....

Igår när vi kom hem från barnens playdate var jag så där varm och glad i hjärtat, och känslan sitter kvar även när jag vaknat idag. Vilka underbara vänner vi har! Båda barnen har lekt lika bra som alltid, ibland alla 4 tillsammans och ibland tjejerna och killarna för sig, och mammorna har haft tid att prata i lugn och ro. Fått en massa klassmamme jobb avklarade men även lite skvaller och julplaner osv osv. Helt underbart!

Nöjd!

Tänk att man kan känna sig så nöjd med sig själv ibland! Idag är en sån dag....jag har kört ett stenhård kb pass (nu när det blivit svalare går volymen upp och även vikten jag svingar), hann kasta i mig min "post workout omelett" innan jag åkte och handlade mat inför helgen så jag slipper ut med barnen i släptåg imorgon och på vägen hem hittade jag till sonens hjälpfrökens favorit SPA för att köpa hennes födelsedagspresents presentkort. Och allt detta innan lunch! Torsdag innebär ju kort dag i skolan så barnen kommer snart hem och då blir det playdate hos kompisarna runt hörnet och sen ska vi nog lyxa till det med hemkörd pizza till kvällsmat! Sen är det helg och bara en skolvecka kvar till jullov....härligt!

Julpanik....

Det känns som julpaniken börjar infinna sig så smått. Dekorationerna är visserligen klara men jag har inte bakat något, inte gjort något godis och skulle behöva röja i hela huset innan våra gäster kommer om om 9 dagar. Samtidigt har jag lite småsaker som måste fixas för julklappar till sonens fröknar och födelsedagspresent till den ena. Jaja, det får helt enkelt lösa sig så gott det går, röjandet får vänta till sist, huset får duga som det är i värsta fall :) Nu på morgonen är det iaf kettlebells som gäller!

Blandade känslor....

Dotterns lärarassistent, Mrs. S, som även var sonens assistent förra året är en jätte gullig och go människa. Barnen älskar henne, sonen blir glad varje gång han får träffa henne (det var henne han brukade gå och prata med när hon var rastvakt förra året) och dottern vill alltid vara nära henne om hon kan. I torsdags när jag hämtade dottern tyckte jag hennes mage såg lite stor ut men vågade inget säga. Så hörde jag en annan mamma i klassen säga åt henne att "jag har lite kläder kvar, jag ska leta fram dem så får du dem" samtidigt som hennes son gick fram och klappade magen på Mrs. S och jag insåg att jag måste ha sett rätt, även hon är gravid (det verkar vara som ett virus på DESS just nu med minst 6 lärare gravida!). Jag gratulerade så klart fröken och frågade när det är dags och hon berättar början på juni men att hon inte lär få gå tiden ut eftersom det är trillingar! :O :O :O Gissa om man skulle skita på sig av ett sådant besked?! Hon nämnde även att det "var väl planerat" så jag drar slutsatsen att det var ivf. Självklart gläds jag otroligt mycket med henne, jag tror hon kommer bli en underbar mamma, men samtidigt känns det sorgligt både att hon inte kommer stanna med dottern tills skolåret är slut men även att hon säkerligen inte kommer att vara tillbaka nästa år. Jag tror visserligen inte att något av mina barn skulle ha turen att få henne igen men det känns vemodigt och sorgligt att veta att man inte kommer springa ihop med någon av barnens tidigare lärare igen. Jag har skrivit det förr, och jag kommer säkert skriva det igen, de har så stor del i våra barns liv, och de tar hand om det bästa vi har. Klart vi vill se dem ibland och höra hur allt är även om inte längre är lärare åt våra barn!

Phew!

Nu är DESS julmarknad över och den största delen i mitt jobb som klassmamma är därmed över. Hur skönt som helst! Två dagar innan marknaden fick vi veta att kameler kunde bära på något virus som en kvinna dött av i Abu Dhabi så vår kamelridning kunde inte genomföras. Istället lyckades vi boka in en mekanisk rodeo tjur som barnen fick rida på och det blev en stor succe. Vi fick till och med mota bort folk mot slutet, kön tog aldrig slut!
 
Imorgon ska jag och den andra klassmamman träffas för att köpa julklappar till fröknarna och förhoppningsvis även grejer till att göra födelsedagskort till lärar assistenten som fyller år den 17e. Jag har surfat runt på lite scrapbooking och fått lite idéer och inspiration, jag hoppas kortet blir fint!

Nu är vi tillbaka igen!

Det var verklgien full rulle på vår lilla sverige tur men vi hade det jätte bra och det var så trevligt att kunna komma med ner och träffa släkten på västkusten. Det är alltid lika trevligt. Jag måste säga att det märks att barnen blir större och större. Trots så mycket resande på så kort tid har de varit duktiga och det har knappt varit något gnäll alls (inte över själva resandet iaf ;))
 
De har precis åkt iväg för deras andra dag i skolan idag och sista för den här veckan, ska bli skönt med helg så här efter resandet. Själv ska jag strax åka iväg och träna, känner mig fortfarande sömnig och därmed inte sååå sugen men jag vet ju att det blir bra bara jag kommer dit och efteråt känns det ju alltid så bra!

Hej då Uddevalla!

Idag är det så åter dags att sätta sig i bilen och åka uppåt i landet. Tanken är att vi ska åka efter frukost så vi kommer upp innan det blir mörkt och så jag hinner fixa min julshopping och träffa bästa barndomsvännen. Imorgon tar vi tåget strax efter 8 mot Arlanda. Det har verkligen varit en hektisk resa då vi inte hunnit ta det lugnt överhuvudtaget men ack så värt det! Små oplaneradeöverraskningsresor lyser verkligen upp tillvaron

Varm i hjärtat

Tänk att relativt små gester kan betyda så mycket. Vår Sverige resa blev ju verkligen en sista minutenresa och i helgen skulle ju min kusin ha sitt 25 års kalas som jag redan tackat nej till "lite långt att åka". Trots detta fixade hon glutenfri tårtbotten för att även jag skulle kunna äta. Nu kunde jag visserligen inte äta huvudrätten då buljongtärningen inte var ok men jag har inget emot att improvisera lite och tog med mig några grillade kycklinglår att äta till mitt ris. Att ta med lite grillad kyckling kändes inte som något stort besvär i jämförelse med att försöka fixa en tårtbit eller efterrätt att ta med sig! Jag åkte alltså hem från kalaset varm i hjärtat efter hennes ansträngning och efter att ha träffat hela tjocka släkten!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0