Äntligen regn!

 
 
 
 
"nu ösregnar det nästan" konstaterade gossen trots att det droppade lite bara :D

41 års jubileum

På söndag firar Förenade Arab Emiraten 41 års jubileum så det är festligheter hela helgen.
 
 
 
Barnen gick till skolan i UAE färger
 

Och i Mirdif City Centre dansade männen runt i sina dishdashor och svängde och kastade med stavar
 
 
 
 
 
 
Missa inte damerna i sina svarta abayor som får titta på och vifta med flaggor
 

Ååååhhh

guuuuud vad det är synd om mig ;)
 
Jag är förkyld! Ont i halsen, hostar lite men det värsta är nog luddigheten i huvudet.....

Bittert

Den första glädjen över Robbies konsert har nu lagt sig och istället känner jag mig redigt uppgiven när jag inser att jag inte har någon att gå med. Känns ju inte jätte kul att åka till Göteborg ensam och de få vänner jag har kvar i Sverige är inte några direkta RW fans.....suck!

Robbie Williams!

6 år efter senaste konserten i Göteborg kommer nu alltså Robbie tillbaka. Jag var där för 6 år sedan (med bebis i magen) och jag ska banne mig vara där i sommar! Blev så till mig att jag nu inte ens kan slappna av för min sedvanliga siesta :D

Bästa puman!

Det är lätt att tro att det bara är gossen som får beröm, speciellt som jag glömt att uppdatera hur dotterns kvartsamtal gick (när vi äntligen fick till en tid!). Mrs. D pratade om att hon är snäll och glad och lyssnar samt att hon kan hålla koncentrationen uppe så länge som de förväntar sig (antar att de inte kör direkt långa grejer, men det är ju så klart positivt att hon når upp till deras "standard". Vi pratade om skrivningen och läsningen (det är ju trots allt bara början på hennes allra första år i skolan) så det är ju inte så mycket att säga om egentligen men Mrs. D visade mig att hon kan alla "phonics" (hur bokstäverna låter) utom q och att hon kan relativt många ord från ett papper de har med olika grupperingar på ord som de ska lära sig utantill. Inte läsa ut utan kunna titta på och veta direkt att här står det "it" eller "was". Jag inflikade att dottern ju är en av de allra yngsta i klassen och Mrs. D menade att det absolut inte märks! Verkligen extra kul att få höra bra saker om dottern som ju känns som värsta rebellen här hemma och inte lyssnar på något vi säger :)

Bästa gossen!

Igår var jag till DESS för att hjälpa till igen. Sonens klass har musik den sista timmen innan hemgång på söndagarna så det är skapligt lugnt när jag klipper och grejar. Där jag sitter ser jag in i det klassrum dit sonen får gå när han har skrivning, läsning och matte. Årskursen delas in i olika grupper beroende på vilken nivå man ligger på i de olika ämnena (kallas streaming) så att inga barn ska känna sig underlägsna men heller inte bli tillbakahållna på något sätt. Kanonbra system tycker jag! Sonen får alltså gå till ett annat klassrum med deras årskurs team leader. Hursomhelst hade sonens klass avslutat sin streamade skrivning och gått till musikrummet och Mrs. A (hon som är team leader) kom ut och pratade med Ms. C (sonens klassföreståndare) och jag försökte att inte lyssna så noga men jag uppfattade att Mrs. A var väldigt nöjd med något barn från Ms. C´s klass och då säger Ms. C att "det här är hans mamma". Det visar sig alltså att de pratat om gossen! Mrs A berättade att han skriver så fint och att han hade skrivit skrivstil jätte bra samt påpekade hur lätt han är att ha och göra med och hur motiverad han är. Då berättade jag att han önskat sig en skrivstilsövningsbok i julklapp, tillsammans med andra matte och stavningsböcker och Mrs. A blev helt imponerad och undrade varför inte hennes söner varit så. Ms C log då nöjt och sa att "han är min, då får honom INTE" :) Alltså, kan man bli stoltare som mamma?

Hemlängtan...

Jag anser mig ju ha två hem, där jag bor och Sverige. Just nu längtar jag galet mycket att få komma hem till Sverige. Att få andas ren luft, förhoppningsvis låta barnen leka i snö och träffa familj och vänner så klart (även om det nu inte finns så många vänner kvar...konstigt hur en del vänskaper försvinner och inte prioriterar att ses när man väl är i Sverige....). Och fira Svensk jul! Tyvärr utan maken men mormor får väga upp i julfirandet :) Jag tycker Sverige har så mycket fina jultraditioner, speciellt i jämförelse med Malta så det blir fin fint för barnen att få vara med om att baka pepparkakor, lussebullar och allt julgodis. Att se på Kalle Anka i väntan på julklapparna och all julmaten förståss! Undra om vi får tag på någon tomte....Hursomhelst, bara knappt två veckor kvar!

Önskelistor

Barnens önskelistor
 
 

Önskelistor

Barnen skrev sina önskelistor igår och sonen önskar sig:
 
1. en bok (att läsa själv)
2. en superbil (det är någon form av bil som kan bli ett tåg eller flygplan, ingen aning om vart man hittar en sån!)
3. klistermärkes bok
4. rolig muffinsform
5. fin kläder som man kan ha på kalas
6. gurkfrö
7. spel
8 en robot
9.linjal
10. en sifferbok upp till 100
11. en skrivstilsbok
12. en svår stavningsbok
13. min egen dator
14. svårt pussel
15. fin ram
 
Dotterns lista är inte lika lång
Radiostyrd bil (en girly sådan)
en rolig robot
tomatfrön
muffinsform
rödeluve mantel
octonauts bok
ram
 
Eftersom vi ska fira jul i Sverige och jag inte vill bära julklappar åt båda hållen har jag bestämt mig att köpa klapparna i Sverige men samtidigt vill jag inte ut och i julhetsen de där sista dagarna innan julafton. Därför tänker jag beställa så mycket jag kan på nätet så igår kväll spenderade jag min tid på att hitta klappar och bästa priserna på dessa. Jag hoppas barnen ska bli nöjda!

Kusin updatering

Lilla E väger nu 1.83 kilo och har därmed fått flytta ur kuvösen! Way to go E!

Menskopp

När jag satte in min spiral sa gynekologen att jag inte skulle använda tampong då den kunde trassla in sig i trådarna på spiralen. Detta innebär ju lite bekymmer när man bor så man kan bada året runt...en viss tid varje månad blir det inget badande alls. Av den anledningen har jag börjat fundera på menskopp och ska faktiskt slå till på en (via postorder) när jag är i Sverige över jul. Recention kommer när jag provat färdigt :)

Goding!

Vi skypade precis med makens bror och fick vinka åt deras lilla sötnos!
 
 
Ingen superbild, den är ju tagen med skype men får helt enkelt duga!

Redback

Huvvaligen, igår var jag på "svenskfika" hos en kompis och precis när vi satte oss vid bordet (ute) såg en av tjejerna ett spindelnät som såg ut som ett "bo" och inne i det fanns en (i mina ögon) stor jätte vidrig svart spindel. Nätet var tydligen typiskt för en redback och någon som var lite insatt sa att även spindeln såg ut som en redback trots att vi inte såg någon röd fläck på ryggen. Tydligen kan de ha det röda även på "magen" (tur att man lär sig något nytt varje dag). I boet fanns även något som såg ut som två runda pärlor, spindel ägg (fy tusan så vidrigt). Värdinnan slet fram sin insektsspray och den modigaste tjejen fick spraya gärnet och spindeln dog till slut men fy vilken otrevlig upplevelse. Man går liksom runt i sin lilla bubbla och tror att "det händer inte mig" och spindeln var mkt större än vad jag hade trott så nu ska vi minsanna boka pest control så snart som möjligt så de får spraya i våran trädgård. När värdinnan ringde pest control berättade de att det aldeles strax är dax för spindel äggkläckning och när jag la mig i sängen igår var det allt jag kunde tänka på...100 tals små spindlar som kröp över väggen :S

Dansande fontänen

På självaste födelsedagen hann maken i princip bara hem och byta om, sedan åkte vi till Dubai mall för middag på Outback och dansande fontänen
 
 
 

Helgens highlight och skolhjälp

Igår var jag till skolan för att hjälpa till för första gången det här läsåret. Förra året var jag ju in och hjälpte till genom att läsa med barnen men iår kommer jag in på söndagarna och då har sonens klass musik så istället får jag göra administrativt arbete. Igår bestod det av att klippa tygbitar som ska användas till att "väva". När jag kom fram till skolan hade dotterns klass varit ute och stog uppradade utanför klassrummet och hon var såååå stolt över att hennes mamma kom in och "jobbade" på DESS :) Sonens hjälpfröken satt vid mitt bord och jobbade lite hon med så vi hade tid att prata lite, hon är verkligen jätte gullig. Hon berättade att när de pratat om vad som var helgens highlight hade sonen valt ut hans och min promenad/cykeltur kvällen innan. Vad varm man blir i hjärtat.....promenaden var ju (i mina ögon) mest för min skull, för att jag skulle ta mig ut och röra på mig men att det blev hans highlight påminner mig att (ibland) krävs det verkligen inga jätte grejer för att barnen ska vara glada och nöjda.

Färdiga resultatet

 
 
 
 
 
 
 
De fina blommorna på träden i hörnen, och de doftar ljuvligt!

En trädgård växer fram

 
Träden i hörnen på plats för att kunna mäta ut var spaljen ska sitta
 
 
Maken har fått upp spaljeerna
 
 
Glad gosse i planteringstagen
 
 
En jobbar, en vilar
 
 
 
 
 
 
Nu vill vi ha lunch, då jobbar alla samtidigt så det ska gå undan!
 
 

Födelsedagsfirande

Maken hade kurs på sonens födelsedag och vi hade därför två val. 1 Vi firar en dag tidigt eller 2. vi firar utan maken. Helt ärligt kändes det inte som ett direkt svårt val utan vi firade en dag tidigt. Precis som min familjs traditioner börjar en födelsedag med frukost på sängen följt av presenter.
 
 
Frukostbrickan (inte lika fräcka smörgåsar som J fick i Sverige men fick duga) med äppeljuice, varm choklad och en singoalla kaka
 
 
Sonen vaknar ju först i den här familjen så efter lite tv tittande skickade jag upp honom i våran säng för att vi skulle kunna förbereda frukost. Så här spänd och glad såg han ut när vi kom in och sjöng!
 
 
 
Funderar i vilken ordning paketen ska öppnas...
 
 
Labyrith spel, en favorit i vår familj.
 
 
Systern kunde inte låta bli att hjälpa till lite
 
En scooter på två hjul!
 
 
Ett stort paket från mormor....
 
 
....en gul handbaggage väska! (gult är favoritfärgen ifall någon skulle ha missat det)
 
 
Växterna till trädgården har anlänt. Med allt som skulle vara med, och i tid! Faktiskt på minuten avtalad tid. Mycket förvånande.
 
 
 
 
 
 
Ansikten som de ska se ut efter chokladtårta!
 
 
 
Dax att prova nya scootern
 
 
 
Solnedgång över Silicon Oasis
 
 
Middag på Spur i Festival City
 
 
 
 

Mysfredag

Maken tog barnen på fotbollsträning idag medans jag stannade hemma för en chans att träffa en kompis jag inte sett på länge. När de kom hem hade de de här med sig!
 
 
 
Inte var dag man får blommor och barnen var så stolta som kom hem med blomor till mamma. Sedan efter lunch åkte vi och provade ett nytt bowlingställe och det gick jätte bra! Vi har varit irriterade på det andra stället då klotet har kunnat gå spikrakt för barnen för att sedan svänga av och ibland missa helt den sista metern. Nu helt plötsligt behåll klotet sin riktning och vi hade jätte kul! Efter bowlingen åkte vi och köpte lampa att ha utomhus och lysa upp på bordet där ute. När pappa var här och vi försökte äta ute blev det kolmörkt då de lamporna som fanns inte räckte till. Nu är barnen i säng, maken tog cykeln till tennisplanen och själv ska jag slappa med lite Greys Anatomi.

Abra

Här åker vi med abran över creeken när vi var till krydd souken
 
 

Maken på Seychellerna

Här är några bilder från makens senaste flygning till Seychellerna....härligt jobb han har (ibland iaf!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppdateringar kommer...

Jag har laddat över alla bilder från senaste veckan och de kommer dyka upp allt eftersom jag hinner ladda upp och skriva.
 
 

Gott nytt år!

Idag är det islamskt nyår så ingen skola. Vi åkte till polo klubben för att bada lite (dottern blev sjuk där vi skulle dit förra gången så det var kul för henne och mig att se något nytt).
 
 
Efter lunch har jag och barnen spelat Labyrinth men man hinner inte spela så många gånger innan sonen spårar ur och blir jätte grinig när/om han inte vinner så nu skriver han email till mormor istället :)

Max

Hittade även den här bilden som jag glömt lägga upp....vi letade födelsedagspresent till gossen på Mirdif City Centre när jag sprang på den här skylten
 
 
Jag blev helt till mig i trasorna och hoppas nu att de som första snabbmatskedja i Dubai kommer erbjuda glutenfritt bröd.

Det bästa jag har...

Idag har varit lite av en skitdag, orkar inte uppdatera men bjuder på en bild på det bästa jag har.
 

Sista dagen

Barnen har precis åkt till skolan, maken sover ut efter sin simulator igår kväll och själv surfar jag runt lite. Nu är det pappas sista dag här i Dubai, inatt går flyget. Tiden har gått rasande fort och vi har inte råkat i luven på varandra en endaste gång :) Hur trevligt det än är med besök är det rätt skönt när man återgår till vardagslivet igen, när man kan lägga sig tidigt utan att känna att man borde umgås osv.
 
Idag har vi nog inga större planer, ta det lugnt och njuta lite av det lite svalare vädret och sen ikväll ska vi ta med oss barnen och äta på Nando´s. Barnen har "tjatat" om att få ta med sig morfar dit så nu gäller det att vi får till det på sista kvällen. Försöker åka tidigt så barnen kommer i säng i tid, det är ju vanlig skoldag imorgon.

Jag och Zlatan

Det blir dåligt med uppdateringar nu under besöket. Jag är helt enkelt för trött! Nu kryper jag i säng med en kopp mint te och Zlatan...

6

Tänk att idag fyllde min allra godaste och härligaste gosse 6 år! För precis 6 år sedan låg jag i slut tampen på förlossningen....tänk vad mycket som hänt sen dess och vilken otrolig "tur" vi haft som fått en sådan glädjespridare i familjen.

Gamla Dubai

Igår var vi till gamla Dubai, kollade Dubai Museum och sedan en abra tur över till krydd souken. Det var lite för varmt för att vara riktigt trevligt men nu har vi iaf saffran och vanilj så det kan blir lussekatter när vi kommer till sverige i december.
 
Meningen var att trädgårdsmästaren skulle komma hit och gräva upp lite gräs runt väggen runt vår bakgård för att vi ska kunna plantera imorgon. Vi hade förklarat hur viktigt det var att det var klart på torsdagen (fredag är ju ledig dag) och varför (att sonen fyller år och vi ska plantera ihop på lördag), inga problem sa killen senast 18 timmar innan jobbet skulle påbörjas. Kl 9 skulle han vara här men när vi kom hem hade inget hänt! Maken ringde upp killen som sa att han kommer på lördag och jag blev stentokig så maken förklarade att han måste ringa tillbaka om lördagen. Jag var så arg och upprörd och besviken att jag gick upp och grät på sängen. Man har stora planer och vill att födelsedagen ska bli så bra den kan bli för barnen och så blev det här bara så fel. Maken åt sin lunch och när han försökte ringa tillbaka tillbaka var telefonen avstängd. Strax efter det ringde det på dörren och killen stog där. Han helt plötsligt hade "hittat" någon som kunde göra jobbet så i eftermiddags grävde de upp och la stenarna som vi bett om. Jag har skrivit det förr, och kommer skriva det igen, det är sååå tröttsamt när man måste bli arg och riva i för att få det man betalat/kommit överens om.
 
Eftermiddagen avslutades dock på bästa sätt, jag och pappa tog barnen till poolen och sen grillat till kvällsmat.

Pappa in the house!

Äntligen kom då pappa natten till igår. Flygresan hade gått bra och så även taxi resan hem hit (fast det hade varit lite svårt att hitta i mörkret, och speciellt när varken de eller taxi chauffören varit hit tidigare.
 
Igår tog vi det skapligt lugnt. En liten shopping utflykt till Mirdif City Centre för att att få tag på kvällsmat och lite senare åkte vi till trädgårds souken och köpte alla växter som vi ska plantera på lördag. Jag vet inte riktigt om jag nämnt det tidigare men sonen kommer få en fin trädgård i födelsedags present, precis som han önskat sig. När han först sa att han önskade sig det kände jag att det inte var rätt eftersom det inte var en sak bara för honom men ju mer jag tänkte på det insåg jag att en sådan osjälvisk önskan självklart ska premieras. Han kommer ju få andra paket så klart, från mormor, morfar, farmor och farfar och några små saker från oss så han blir ju inte varken paketlös eller utan presenter som bara är till honom. Han älskar att påta och greja med växter så jag tror han kommer tycka det här blir jätte kul! Och vad stolt han kommer vara sen, när han tittar på växterna och vet att han fick dem i present :)

Friska!

Sonen gick till skolan igår och det gick bra. Hoppas bara det håller i sig.....det går verkligen hur mycket som helst just nu. Jag skulle ha fika för de svenska mammorna i Silicon Oasis idag men endast två var friska nog att komma! Det spelade ingen roll, vi hade jätte trevligt och det är ju kul att ses även i liten grupp.
 
Just nu sitter pappa och hans sambo på flyget över Litauen på väg mot Dubai. Både jag och barnen längtar förståss. Ska bli så kul att träffa dem och visa hur vi har det här.

Magkramp

Inatt vaknade jag med kramper i magen, ovanför blygdbenet kan man väl säga. Det var jätte läskigt! Ibland blir det så där för mig om jag vaknar och behöver kissa och liksom hållt mig väldigt länge så jag tog mig upp till toaletten men kramperna släppte inte, jag inte visste om jag skulle svimma eller kräkas av smärtan! Jag stapplade mig ner till maken som var uppe och såg på fotboll (eftersom vi nu är 3 timmar före innebär det att italienska fotbollen börjar vid midnatt!) och såg framför mig hur vi skulle bli tvugna att åka till sjukhuset och att det var blindtarmen eller något. Jag hade frossa och maken trodde jag hade feber men jag tror att det var för att jag hade så ont och spännde mig så mycket. Smärtan var som allra värst om jag rätade ut magen och låg eller stog rakt. Maken hjälpte mig i säng och värmde sedan en vetevärmare för att slappna av (tur att någon i huset kan tänka!) och sakta men säkert började krampen släppa och jag kunde somna om. När jag vaknade har jag inte ont men känns inte riktigt som vanligt men jag hoppas att lite frukost ska avhjälpa detta :)

Missflyt

Igår var verkligen dagen missflyt. Sonen verkade pigg så vi åkte och bowlade lite i Mirdif City Centre. När vi skulle hem och maken backade ut från parkeringen backade han in i en annan bil som också backade ut. Det var en liten golf som han inte såg i någon av speglarna och som ens syntes genom bakrutan då den var så liten. Det gick ju sakta och ingen gjorde illa sig som tur var men det innebar en tur till polisen för att rapportera detta så en timme av våra liv försvann med hungriga barn i baksätet. Trots att båda backat bestämde polisen att felet låg hos maken eftersom vi inte hunnit så långt ut ur våran parkeringsruta! :O Självklart är det ett galet beslut, den andra bilen kan ju ha backat ut jätte fort och därmed hunnit längre men så är det här. Man har inget att säga till om och det är ju ändå försäkringen som betalar. Enda är väl att vi får lite högre premium nästa år gissar jag.
 
På eftermiddagen fick sonen feber igen så han är hemma från skolan. Känns som han inte kommer gå förrän han har haft en feberfri eftermiddag. Maken tog med sig dottern till poolen och jag lagade mat. Provade en ny asiatisk rätt på stekt ris. Det blev faktiskt jätte gott trots missflyts dagen. 

Brud

Puman sa att hon skulle gifta sig. När vi frågade med vem svarade hon J (våra kompisar son som vi samåker med till skolan)
 

Feber

Dottern vaknade feberfri igår och allt verkade tip top tills lunchdax, då var sonen såååååå trött att han knappt kunde hålla ögonen öppna sa han. Inte helt överaskande hade han feber. Hållr tummarna att det passerar snabbt så han kan gå till skolan imorgon. Vi har en full födelsedagsvecka framför oss....

Barnvagns fria

Igår kom en svensk kompis/bekant och tittade på den sista barnvagnen, våran Phil & Teds dubbel vagn och hon slog till. Nu är vi alltså barnvagnslösa och oavsett hur skönt det känns är det också rätt vemodigt. Tiden går aldeles för fort!

Två av mina hjärtan

Mycket makeover just nu :)

Vi köpte en rostig parasoll hållare för en billig penning på Dubizzle med tanken att jag skulle måla den till att matcha våra nya utemöbler istället för att lägga 5 gånger pengarna på en ny.
 
 
Så här blev resultatet
 

Bedroom makeover del 2


Så här såg det ut medans vi skruvade ihop skrivbordet
 
 
Resultatet i sonens rum efter hans bedroom makeover
 
 
 
Gul klocka är viktigt!
 
 
Nya skrivbordet
 
 
Tavlan har han målat själv på klassresa
 
 
 
 
 
 
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0