Höst

Imorse pratade jag och barnen om vilken rolig höst vi har framför oss! Imorgon är det första oktober, den månad när maken fyller år och vi åker till New York. I november fyller sonen år och vi har besök nästan hela månaden. Först av mamma och sedan farmor, farfar och makens faster med man. Sen är det december och ev besök av pappa och såklart jul och jullov. Det kommer gå blixtfort och snart är det 2016.

Halvvägs genom skolveckan

Tisdag betyder att mer än halva skolveckan gått. Alltid lika skönt....
 
Idag har jag sopat av utanför vårt hus samt putsat några fönster. Trots att jag älskar allt ljus som våra stoooora fönster släpper in måste jag säg att det är en riktig mardröm att putsa :O Och allt det här i 35 gradig värme! Ingen dag utan akitivitet, idag var det dotterns balett.

Sena kvällar....

....blir de när man ligger och googlar ställen att äta på i New York. När man har celiaki är det inte bara att dyka in på första bästa restaurang/hak, det gäller ju att hitta något någorlunda "säkert". Alla som vet hur mitt humör är när jag är hungrig vet att det inte är rätt utgångspunkt för att hitta något som passar alla smaklökar och kan erbjuda gluten fritt. Varje gång jag ska ut och resa spenderar jag massor av tid på att undersöka vad det finns i restaurangväg som rekomenderas ut glutensynpunkt, det är listor och bloggar och tidningsartiklar. Det är alltid lika kul att hitta små guldkorn som serverar någon form av mat jag inte ätit på länge, kanske inte sedan diagnosen för 15 år sedan! Missförstå mig inte, det är klart att man kan resa med celiaki, och man hittar alltid mat så man överlever men om jag kan få njuta lite av maten på min semester så är det klart värt den tid jag spenderar på research i förväg!
 
 
Tänk de galet goda pizzorna i Italien....
 
 
 
....vårrullarna på Malta.....
 
 
....och prinsesstårtan i Stockholm för att nämna några!
 
 

Eid

Eid har firats här i arabvärlden och barnen fick lite extra ledigt från skolan. Vi har bara tagit det lugnt och det har varit jätte härligt om jag ska vara ärlig. Det är så mycket aktiviteter och vi var ju nyss i Europa på sommarlov så det har varit skönt att bara få vara. Vi har betat av lite läxor, skolan började i våras med ett nytt system där barnen får en massa olika projekt att välja på och ett visst antal ska vara avklarade till half term. Idag tog vi dock "ledigt" och tänkte åka och bada. Vi tänkte prova något nytt och åkte till ett annat emirat och Umm Al Quwain Marine club. Det var kanske inget fel på stället men av någon anledning tyckte ingen av oss fyra att det var någon höjdare och det slutade med att vi åkte hem igen vid lunchtid. Vi kände oss ändå nöjda med utflykten, vi hade gett något nytt en chans och vi stannade för lunch på vägen hem.

Klacken

 

Kräftor!

Barnen fick åka med ut och vittja kräftburar varsin dag.
 
 
Nog ser de lite otäcka ut?
 
 
men hon vågade ändå hålla i en!

Liseberg

 
 
 
 
 
Barnen är verkligen olika modiga....där dottern fegade ur att plocka upp och hålla i krabbor vågade hon åka "själv" (i egen vagn) i berg och dal banan när min mamma inte riktigt orkade åka fler gånger. Hon erkände dock att det var lite läskigare att sitt ensam, men åkte själv även efter det. Dottern sitter ensam i andra vagnen framifrån på bilden, sonen och jag i vagnen bakom.

Mer krabbfiske och bad!

 
Modig gosse! Jag har aldrig vågat hålla i krabbor :O
 
 
 
Dottern är mer som mig, sonen fick hjälpa henne genom att plocka upp krabborna ur hinken och lämna över dem.....
 
 
och det här var den storleken som passade henne :)
 
 
Sonen undersöker krabban lite innan den släpps i
 
 
 
 
 

Emaus lantgård

Ett Uddevallabesök är inte komplett utan en tur till Emaus.
 
 
Vi hade sån himla tur att en av de Afrikanska getterna hade fått killingar den morgonen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rangers here I come!

Det gick åt pipsvängen för mig med att skaffa biljetter från ticketmaster, kl 8 när bilijetterna släpptes fanns det ca 20 biljetter kvar i hela arenan! Det återstod därför bara att vända sig till sidor där privatpersoner säljer sina tidigare köpta biljetter. Det kostar nog oss lite mer än det hade gjort om vi köpt via ticketmaster men jag fick tag på biljetter!!!! Tänk att jag ska få se Rangers spela i Madison Square Garden, tror knappt det är sant :D

Heja coach L!

Jag tvekade länge kring dotterns simlektioner. Eldsjälen som drev en liten simskola där vi bor blev uppköpt av en större simskola vid jul förra året och allt ändrades, tyvärr inte till det bättre. Dottern tog flera kliv bakåt i sin simning och kom aldrig ikapp igen. Själv ville hon simma igen och jag tyckte att vi skulle ge de en termin till, tänkte att hon kanske mognat och kunde ta åt sig bättre. Hennes simgrupp blev för stor då de blandat två nivåer på samma tid och sonens gamla simlärare fick ta dotterns nivå. Puman har länge pratat om att hon vill simma med coach L, nu blev det äntligen så och det är en match made in heaven. På två lektioner har dottern gjort mer framsteg än hon gjorde på två terminer med den andra simläraren. Det känns så himla bra och jag är sååå glad att vi gav det en sista chans.

Hej helg!

Som vanligt börjar vi våran helg en dag innan er i Sverige och jag har bröddeg på jäsning och i väntan på den tittar jag på lite Idol från tidigare i veckan. Igår var vi bjudna av den maltesiska ambassaden på "Independence day kalas" i Burj Al Arab. Vi var ganska lockade att gå men hade ingen barnvakt. Visserligen frågade vi inte så många då det känns fel att be någon komma över och sitta här om pappan i familjen var hemma, man vet ju själv att man gärna umgås när man kan. Idag ska sonen på "disco kalas" för en ny tjej i hans klass, på samma ställe där han går på hip hop så han ser jätte mycket fram emot just detta. Och inte minst, ikväll släpps biljetterna till den New York Rangers match vi ska försöka se när vi är där. Håll alla tummar och tår för att jag lyckas skaffa biljetter!

Krabbfiske och bad!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tummen upp!

Saker och ting börjar äntligen falla på plats. Från, vad som kändes som, 100 olika aktiviteter tror jag att jag äntligen fått ihop pusslet. Det är fullt ös och massor med aktiviteter men barnen har valt alla själva och det är inget tvång från föräldrarna. Alla nöjda och glada.

Barfota skor

Igår började jag vad som verkade vara hopplöst fall, leta "barfota skor" till kettlebells passen. För att se till att man svingar som bäst ska man inte ha stötdämpande skor, det är barfota eller sk barfota skor som gäller. När jag började täna kb körde jag barfota men avskydde allt damm och sand som fastnade under fötterna även om man borstade av mattan innan man satte igång. Då hade jag tänkt skaffa skor när jag visste att jag skulle hålla ut med träningen men lagom tills jag var redo att skaffa skor slutade vi träna utomhus och flyttade till studio inomhus och då funkade det helt plötsligt bättre utan skor. Nu har det varit många svängar kring vart vi skulle träna men från och med imorgon är vi tillbaka till att träna utomhus och jag mindes den där känslan av lortiga fötter så det var bara att ut och leta barfota skor. Jag hade sett på två ställen i outlet mallen så jag gav mig dit men hittade ingenting! Där jag hade sett "Five finger" skorna fanns inget och på New Balance hade de bara i storlek 40 och uppåt. New Balance har en full pris affär "på stan" men när jag varit in där tidigare hade väldigt dåligt med storlekar så jag valde att ringa innan jag åkte dit. Jag fick då beskedet att de inte hade några barfota skor alls! Gissa om det kändes hopplöst? Som tur var kunde dock min kb tränare påminna mig att Merrell hade barfota skor och att det finns en sån affär i Dubai Mall. Sagt och gjort, eftersom jag skulle hämta barnen i skolan efter kör och swim squad (ja sonen bestämde sig för att ge det en termin till) tänkte jag köra förbi Dubai Mall på vägen dit. Efter lite googlande räknade jag kallt med minst 1000 kronor för ett par skor, om jag ens hittade några. Döm om min förvåning när jag hittade skor för ca 600 kronor! Imorgon ska de invigas.
 
 
 

Hos mormor

Mormor har sålt sitt hus och flyttat till lägenhet. Den är helt ny och jätte fin med inglasad balkong och där satt vi och åt frukost varje morgon.
 
 
 
 
Mormor ville ha ett nytt köksbord så vi tog med henne till IKEA och hjälpte sedan till att skruva!
 
 
 

Rastplats Viggen

På väg till Uddevalla passade det äntligen att stanna på rastplats Viggen.
 
 
 
 
 

Back to school

Här är bilderna jag tog på barnen när skolan började igen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fler syprojekt

 
Här är Gryffindor kapporna
 
 
och dotterns singoalla klänning

Bonuslång helg

I torsdags kollade jag av min telefon mitt i min kettlebells klass och upptäckte att jag hade 8 missade samtal :O Då hinner man fundera vad som hänt kan jag lova! Flera var från hon som är med på skolbussen så jag ringde självklart upp direkt. Det visade sig då att skolan skulle stänga för vattnet hade blivit avstängt pga vattenläcka och de ville kolla att någon var hemma så de kunde köra hem barnen. Dottern skulle ha varit hem till sin bästis efter skolan och mamman ringde mig precis då och frågade om hon kunde ta med henne hem ändå och det fick hon såklart. Det blev en helt galen dag för mig med kettlebells, shopping inför helgen, hämta dottern och köra på hip hop klass men då hinner man ju inte tänka efter ialla fall :)

Sy dag

Idag har det varit en sy dag för mig. Maken tog med sig barnen till Dreamland, ett vatten land med rutchbanor av alla de slag och då passade jag på att sy. Har suttit vid maskinen precis hela dagen...det blev ett 12 timmars pass innan jag nu satt mig ner och slöar lite innan det är dags att sova. Började fixa med dotterns Supergirl kostym till skolan men jag fick avsluta när jag insåg att tyget jag köpt bara var stretchigt åt ena håller och inte andra (klantigt misstag, jag vet!) nu måste jag fundera över hur jag ska få till själva bodyn, hur mycket jag måste lägga till på bredden för att den ska passa. Sen sydde jag upp benen på makens kalsonger, sydde hårband till dottern (bild nedan), sydde ihop ett par mössor som ska praras ihop och bli vändbara mössor (bild nedan), sydde en singoalla klänning till dottern (eftersom inte dottern var hemma ska den fortfarande fållas upp innan jag fotar den) och började på en singoalla top till mig. Jobbigt men kul! Förutom missen med supergirl tyger känner jag mig riktigt nöjd faktiskt.
 
 
 
 
 

Åååångest

Sonen gick på trials till swim squad i veckan, för skojs skull, eftersom han redan är med och inte behövde. Visserligen har vi varit lata i sommar men att han skulle ha legat av sig så mycket kunde jag aldrig ana. Han hade jätte dåliga tider och hade inte kvalificerat sig. Efteråt pratade jag med hon som är ansvarig, för att kolla om hon fortfarande menade det hon sagt om att han var självskriven och hon sa att han har den här terminen på sig att komma upp i deras standard "or else we will drop him". Först och främst vad är det för sätt att uttrycka sig på? Man kan väl hitta andra, mindre drastiska ord? Jag kände att sonen behövde veta vad som gällde så jag berättade för honom (men med snällare ord) och han sa att han ville jobba för det. Tilläggas bör att jag inte tvingar honom till något, alla såna här val av aktiviteter är helt och hållet hans. Eftersom han ville jobba för det, även om det skulle innebära hårt jobb funderade vi hur han snabbt skulle komma i form igen och bli ännu snabbare och bestämde att han ändå hade fått bäst träning med sin gamla simskola eftersom han fick även distansträning där. Det krånglade lite med dagarna men jag tänkte att jag nog kunde hitta någon lösning på det hela. Gamla simskolan skulle innebära att han behövde hitta en skol klubb att göra på måndagar (eftersom puman hade sökt klubb) så han sökte blogging. Idag kom vi på att han kunde få distansträning på skolan om han gick på "fitness swimming" på söndagarna och det passade bättre i schemat så han var inställd på det....ända tills han fick veta att han hade fått plats i den klubben han ville ha trots att han nu med den nya ändringen i simschemat inte skulle kunna göra den. Tanken på att inte kunna göra blogg klubben gjorde att han fick tårar i ögonen och helt plötsligt var osäker och visste inte om det var så himla kul med swim squad ändå. Jag fortsätter propsa på att det är upp till honom vad han vill göra och han fick världens beslutsångest. Saken är ju att han måste bestämma sig för vad han vill göra, ifall han inte ska blogga kan de ju ge den platsen till någon annan. Jag föreslog att han skulle sova på saken och att det säkert skulle kännas lättare imorgon.

Jag tror att jag skulle kunna styra honom åt något håll, utan att han märkte det, om jag bara visste vilket håll! Jag är orolig för stressen och pressen det blir på honom om han stannar i squaden och jag TROR inte han skulle hantera det bra, han blir jätte sur när saker inte går hans väg och jag tror han skulle bli jätte besviken om han inte fick vara med längre. Min magkänsla säger mig att det kommer bli för mycket krav och förväntningar i simlaget och att det kommer sluta med att han inte vill simma alls. Eftersom detta är den enda sport att trivs med och gillar att göra tycker jag därför att det skulle vara tråkigt om vi hamnade i en sån situation. Jag tror att swim squaden blir jätte seriös från åk fyran och många barn simmar nästan varje dag. Personligen tycker jag det är helt galet, som 9 åring måste man väl få ha tid att prova allt möjligt? Jag tänker därför att det bästa kanske vore om han hoppade av på sina egna villkor, han kan ju simma med sin gamla skola igen, två gånger i veckan, känna att det är kul och hinna med andra saker med. Har försökt diskutera saken med några andra mammor men britterna är så pushiga och det är svårt att diskutera sånt här med dem, de verkar tycka det är helt normalt att utsätta relativt små barn för den här pressen och det ger mig ännu mer ångest. Tur det finns åtminstone en svenska här nere att bolla tankar med! Nu ska även jag sova på saken och se hur det känns imorgon!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0