Det är min tur nu....

....vinden har vänt!

Vågar knappt tänka det för mig själv men det verkar som vi rider på en framgångsvåg just nu....magen verkar ha blivit bättre, jag vågade mig till och med ut på en promenad i solen vid havet i söndags. Igår jobbade maken så jag valde att stanna inne, vågar mig inte ut på egen hand, vill känna stödet.

Makens kollektiv avtal är påskrivet och klart och han får precis den löneförhöjningen han ville ha för att tycka att det skulle vara värt att stanna här. Ringde även mäklaren och sänkte ner priset på lägenheten, hoppas vi blir av med den snabbt nu, jag vill inte behöva flytta mitt i ny bebis!

Skattemyndigheten gav besked att det visst är skatte lättnader för privat skolor så det skulle inte bli så hiskeligt dyrt att skicka till privat skola ändå och det känns ju positivt. Lite oroligt var det dock ett tag eftersom det tydligen bara var vissa skolor som det gäller för men när vi fick emailet fick vi se att de skolor vi tänkt skulle kunna passa oss var med på listan allihopa :)  Skönt att veta att sonen och hans syskon ska kunna få en skaplig utbildning trots allt.

Rockstar!

Jag är verkligen helfrälst av Nickelbacks låt Rockstar. Texten känns helt rätt och ser man sedan videon samtidigt blir det en sån helhet att man tappar hakan! I något av avsnitten från 3e säsongen av Girls Next Door konstaterade Kendra att efter att ha varit med i Playboy är det enda som fattas att få vara med i en musikvideo. Hihi, jag vet ju att hon kommer att vara det ;) Underbart!

Maken har fått besked att han slipper jury tjänsten den här gången och det känns helt underbart, jag har oroat mig över detta men kan nu släppa det och tänka på andra saker istället. Han har varit på fack möte idag, de har fått förslag på nytt kollektiv avtal. Vi får väl se hur det går. Skapligt med pengar verkar det kunna bli, iaf i feb 09. Vi blir nog kvar här...om det blir godkänt kommer vi gå ner i priset vi begär för lägenheten och försöka bli av med den seriöst så vi kan flytta till något större.

Sonen var helt överlycklig över en svart leopard på Animal Planet idag och tjöt och försökte klappa tvskärmen :) Just nu är han ute med sin far och handlar lite mat, själv sitter jag alltså här med Rockstar på repeat och smaskar apelsin.

Vilken härlig gosse!

Har egentligen inget nytt att skriva, annat än att jag tror att graviditetens första svampinfektion är på intågande. Tänk att det bara ska vara skit, "spare parts" som maken brukar säga. Gahhh. Det har regnat och blåst och det har varit jätte kallt, jag känner mig genomfrusen. Idag har advokaten varit till rätten för att framställa makens överklagan till jury tjänsten så om 2 dagar ska han kunna ringa och få besked om de godtar hans ursäkt. Men vilka bekymmer det har varit för detta, läkaren som skrev sjukintyg för mig var tvungen att åka till rätten, pussa Jesus på korset och svära på att det är sant att jag är så sjuk :O

Men jag tänkte dela med mig av sonens söta upptåg.

Igår stog han framme vid tvn och diggade Rihanna´s nya, men han kan ju inte låta bli att pilla på knapparna och han lyckades stänga av tvn. Mycket besviken, han gillar ju låten, vände han sig om och tittade hjälplöst på mig. Sedan fick han syn på en fjärrkontroll på golvet, inte den till tvn men ändå, tog upp den, riktade den mot tvn och försökte slå på den igen. Jag höll på att dööö av min fniss attack. Fick försöka förklara att när man stängt av från tvn måste man också slå på från tvn. :)

En annan kväll tyckte jag att  han kunde behöva vädra rumpan lite, den hade varit lite röd. Värmde upp ett rum och tog av honom på underdelen, tänkte att han kunde ha tröjan på sig för värmens skull. Sedan smög jag ut och skulle hämta en golvtrasa så jag kunde torka upp kisset när, inte om, det kom. Han hann minsann kissa i toalett dörrs öppningen, halka i det och lägga sig raklång på ryggen. Då fick tröjan åka av och den lilla plutten trodde att han skulle få duscha. I det kalla badrummet gick han nu naken in i duschen och väntade. Nej kom med mamma sa jag, vi ska gå till det varma rummet och stängde av lyset i taket (det brukar locka ut honom) men icke, han stog kvar ensam i mörkret i duschen och väntade på mig. Guuuuuud vad go´han var då, det verkligen värkte i hjärtat. Men det var ju inte dax för dusch och badrummet var ju kallt. Han grät iaf inte när jag bar ut honom. ¨

Nu kom mina favorit pojkar hem, ska gå och värma lite soppa och umgås lite....

När man inte trodde det kunde bli värre....

...då blir det värre. Jag orkar inge mer motgångar just nu :( Mitt i städandet ringde det på dörren och trots att jag aldrig öppnar dörren gick jag ändå, vi väntar ju försenat paket med posten. Det var någon från rättsväsendet som skulle leverera papper till maken att han är kallad till jury tjänst...igen! Nu? När jag mår så himla dåligt och inte ens kan ta hand om mig själv? Hur ska vi klara oss, jag och sonen? De hittade honom igen, trots att hans föräldrar skrivit brev senast han blev kallad att det inte bor någon vid det namnet på den adressen. Nu har de alltså tagit sig tid att ta reda på vart han bor. Det passar väl aldrig att vara borta från familjen, att inte få bo hemma eller ens höra av sig till dem men nu är det väl värre än värst och jag orkar inte ens tänka tanken hur det ska gå för oss :S

Så fruktansvärt jävla hopplöst!

Fy fan vad livet känns hopplöst just nu....I torsdags hade vi fått nog av mina magproblem och ringde gynekologen som rekomenderade en privat klinik där de kunde ta emot avföringsprov från mig för att kunna undersöka om det finns några baciller. Igår kom testsvaret och precis som när jag var gravid med sonen är det "inga fel" på mig. Jaha, vad ska man göra nu då? 2 månader med akuta diarreer så jag inte ens vågar mig utanför lägenheten, när jag måste på toa måste jag på toa NU och inte om 5 eller ens 2 minuter. Jag orkar inte leva så här längre, sonen behöver ju komma ut och jag kan inte ta ut honom, maken får dra ett så himla tungt lass med all shopping och matlagning och promenader med gossen. Inte nog med det, jag vill väl ut oxå! Inte för att det finns så mkt frisk luft att få, men att ändå få komma ut lite i solens värmande strålar vore ju underbart. Igår grät jag mig till sömns över all hopplöshet, när ska jag bli bra igen? I juli när bebis kommer? Om 3 månader? Imorgon?

Juventus

Idag borde jag ha gått in i v13+0, tänk vad tiden går fort...Jag trodde imorse att jag eventuellt mådde lite bättre men icke, hann knappt till toaletten i eftermiddags :( och jag som hade tänkt att jag eventuellt skulle försöka ta mig ut en sväng efter sonens eftermiddags matning.

Lite shopping glädjer väl, som vanligt, så jag har suttit och kikat på vad jag ska kunna ha på mig på de två bröllop vi kommer bli bjudna på under försommaren. Det är samma sida av makens släkt så samma plagg funkar inte. Det känns onödigt att köpa två klänningar som bara blir använda en gång var så just nu går mitt resonemang att jag ska skaffa en svart kjol som funkar till båda och sen hitta två snygga toppar så det blir lite olika iallafall. Har dock hittat en snygg och billig klänning från en hemsida men jag vet inte om det är tillräkligt lång, har emailat och frågat och hoppas på positivt svar :) Annars fick jag ett bra tips från en kompis som var gravid förra sommaren, att skaffa en byxkjol, det lät intressant eftersom det ofta blir så varmt och svettigt och hud mot hud skaver ju som inget annat... så jag ska med glädje invänta sommar kollektionerna och spana efter byxkjol. Kompisen hävdar att mothercare har det i sitt bas sortiment så det inte ska vara något problem att få tag på.

Makens favorit lag Juventus är på träningsläger här och idag har han "hängt" vid stadion och kollat. Fick sig några skapliga bilder hem så nu är han nöjd. På onsdag (tror jag) är det dax för träningsmatch mot förra årets lokala serie vinnare och han tänker gå. Onödigt dyrt tycker jag, men så är det ju inte mitt "hjärtelag" som ska spela :)

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0