Tävlar!

Hoppar på en tävling i sista minuten igen, den här gången tävlar jag om en soda streamer. Vore verkligen perfekt, jag har varit sååå sugen på att skaffa en, om inte annat bara för att kunna fixa min egen must utan att behöva bära tunga flaskor hela vägen ner till Malta.

Tävligen pågår i sodastreambloggen (länk) fram till midnatt. Håll alla era tummar och tår för mig!

Klappat och klart

Nu är det klart att maken åker till Chile på söndag medans jag och barnen tar Sverige istället. Liiiite osäkert hur vi ska ta oss till Arlanda dock, det är ju stora resehelger nu så vi får väl se om vi får plats på planen eller inte. Jag är inställd på att missa första flyget från Munchen till Arlanda och därmed inte kunna åka upp med tåget till Dalarna. Alltså hoppas jag vi kommer med ANDRA flyget från munchen och sen får stanna över natten på Arlanda (om inte väglaget är ok så mamma vågar ge sig ut i bilen och hämta oss). I värsta fall får vi stanna över natten i Munchen och hoppas att vi kommer med något av de tre flyg som går på söndagen. Vi får som sagt se hur det blir. Fullt upp är det iaf för att få allt klart. Igår var vi med maken för vaccination och även dottern fick två påfyllnadsdoser av något hon skulle ha. Mat shopping och klippning av dotterns hår. Idag var vi och köpte biljetter till mig och barnen. Imorgon har maken "briefing" på förmiddagen och sen blir det städning och tvättning för hela slanten. Städningen beräknas fortsätta på fredag för att oxå kunna packa och sedan umgås lite hela familjen för sista gången på minst 3 veckor.  Lördag morgon tar vi så flyget till Munchen. Tveksamt om jag hinner blogga innan vi har kommit till rätta hos mamma men nu vet ni vad som händer.


Sjukdomsläget då förresten? Sonen är väl i princip kry men både igår och i förrgår fick han feber mot kvällen, idag hann han inte få innan jag gav alvedon för säkerhets skull, imorgon provar jag utan och ser om han klarar sig. Dottern däremot blir väl bara sjukare och sjukare, snoret rinner och hon är grinig som attan. Problemet är att jag inte vet om det är förkylning eller biverkningar av sprutorna hon fick igår. Oavsett hoppas jag att båda barnen ska vara pigga och glada på lördag, annars blir det en helvetes resa både för mig och med passagerarna.

Galet trött

Jag är galet trött idag, skulle ha lagt mig tidigare men tog för givet att det skulle bli en lugn dag på soffan med en lika utmattad gosse som igår. Nu vaknade sonen redan kl 5 och sjukdomen är som bortblåst, han är full av energi. Hur ska jag orka? :O

Chile lease

Det händer en del här.....Den 21a fick maken besked om att företaget skulle hyra ut piloter och ett plan till Chile under två månader. 16 piloter skulle åka dit och jobba, uppdelat på 4 veckor och maken hade blivit utvald (inget speciellt med det eg, företaget har en policy att man ska ta ut dom som haft mins "layover" dagar i första hand och eftersom han flygit boeing fram tills nyss har han inte haft någon chans att åka andra gånger). Vips förändrades den finansiella situationen och jag och barnen kunde nog åka till Sverige ändå. Glädjen var total men varade inte länge. Företaget hade i vanlig ordning inte pratat med facket så det fanns många frågetecken att reda ut och den 23e gick facket ut med direktiv att man inte skulle ta del i uthyrningen. Fine, inget sverige. Redan på eftermiddagen den 24e kom dock nya direktiv, man hade kommit överens men alla var tvugna att ansöka om. Imorgon är sista ansökningsdagen och jag hoppas maken kommer få åka. Det är en upplevelse för honom så klart, ger bra med pengar och vi skulle komma till sverige. Det gäller dock att de har eld i baken, redan 2a januari ska dom första åka iväg! Vi hoppas att maken ska hamna med första gruppen för det skulle innebära att jag och barnen kan åka till sverige redan under jullovet och därmed kunna vara borta lite längre. Den som lever får se :)

Julafton på juldagen

Här firas ju jul på juldagen och vi brukar fira svensk jul på julafton för att sedan fira juldagen med makens familj men eftersom makens bror jobbade ska vi fira och umgås med deras familj på nyårsdagen.  Maken var standby på julafton från "noon" till midnatt så vi valde ändå att fira på juldagen iår så att han skulle slippa bli utringd mitt i det hela.

Sonen var ju inte frisk och vi klev upp redan kl 5.50 men han var lite omtöcknad och såg inte julklapparna som hamnat under granen förrän en halvtimme senare. Åååååhhh sa han, titta mamma! Vi konstaterade att tomten varit förbi och lämnat några paket och då såg sonen även kuvertet med första ledtråden till skattjakten i och sa att tomten lämnat ett brev oxå. Jag sa att vi fick vänta på att hans syster skulle vakna innan vi tittade i det och samma sekund dottern klev innanför köksdörren var han framme och hämtade kuvertet. Skattjaken var alltså inledd.Skatten är hittad!LedtrådarnaSkatten innehöll förutom denna julgransdekoration i trä en jätte fin julbok på maltesiska och Tomtar och troll DVD

Vi åt sedan tomtegröt till frukost och sedan lagade vi mat, det blev varm julskinka med potatisgratäng. Jag är ingen sill ätare och julbord känns omotiverat när man är så få. Till efterrätt blev det kladdkaka eftersom jag hade slut på chokladpuddingspulver. Sen blev det Kalle Anka då vi somnade i soffan alla utom dottern som glatt lekte. När Kalle var slut började ju den riktiga väntan på tomten och han kom när pappan gått ner i garaget! Tomten däremot kom från tvättstugan på taket så hur dottern direkt när tomten öppnade dörren sa "hello daddy" förstår jag inte alls. Vidare kommentarer från henne var  "come in daddy" "is not santa, is daddy" och "thank you daddy" för varje present hon fick. Jag tror inte jag skrattat så mkt på sista tiden som jag gjorde då. Sonen däremot ville ju så gärna tro att det var tomten så även om han nog "såg igenom" skägget och luvan kommenterade han det inte. Barnen fick jätte många fina paket och hade fullt upp att öppna och leka med allt. Farmor och farfar kom en sväng och lämnade varsin klapp oxå.
Efter kvällsmaten blev det raskt isäng för urtrötta men glada barn. Tänk vad härligt det är med jul! Jag och maken avslutade dagen med en annan (för oss) tradition, filmen Love Actually.


Jullov

Samma dag som barnen slutade skolan var det kanonväder, jätte varmt och vi fick till och med ta av oss koftorna! Vi bestämde därmed att åka till Valletta för fika och invänta mörkret för att se julbelysningen och sedan äta middag på en favorit restaurang, Avenue.

 

 

 

  

 

Julkonsert med pre nursery

Även dottern hade en julkonsert. Tyvärr var maken fortfarande sjuk men jag hämtade sonen i sitt klassrum så han kunde komma med och titta på henne. Försök föreställa er den totala panik som infann sig när de nervösa och egentligen väldigt små barnen fick se sina föräldrar komma in. Totalt kaos med i vissa fall gråtande barn men fröknarna lyckades ändå få skaplig ordning så konserten kunde börja. Jag tror de var om möjligt ännu sötare än grade 1orna. Dottern kunde alla sångerna men jag tror hon var så förstummad av allt som hände omkring henne att hon glömde sjunga men hon gjorde de flesta rörelserna :)
Vilodax

Här är barnen med sin gulliga pappa när det var vilodax innan julsammankomsten hos farmor och farfar


Glögg

 

Här är glöggflaskorna med våra hemgjorda etiketter som fröknarna fick i julklapp

KontrasterDet hela kommer inte till sin rätta på bild men solen sken sååå vackert på den ljusa kalkstenen och så de kolsvarta molnen i bakgrunden, jätte häftigt!

Sonens julkonsert

Här är några bilder från sonens julkonsert. Han var lite orolig innan eftersom han trodde att bara flickorna skulle vara änglar men det var några till pojkar som var änglar som tur var. De sjöng jätte fint och var sååå gulliga. Efteråt var vi bjudna till klassrummet med snacks.

Lek i Ta Qali

 

 

 

 

 

 

 

Tänka sig vilket varmt och härligt väder den 8e december!

 

 

Julbak

 

Vårdcentralen

Maken och sonen sitter på vårdcentralen och väntar just nu, tänk att man aldrig ska få vara frisk? I torsdags klagade sonen över ont i örat ? (han höll sig som över käken när han visade vart det gjorde ont) och han hade feber. Vi misstänkte öroninflammation. Jag misstänkte att det skulle bli pencillin direkt om vi åkte till läkare medans maken allra helst ville få sonen undersökt. Julafton är ju ingen röd dag här men juldagen är och sedan en söndag så vi gjorde kompromissen och kontaktade våran läkarkompis som tyckte vi skulle komma till henne så kunde hon kolla i öronen och så skulle vi få pencillin att ha hemma ifall det skulle bli värre. 

Läkaren kollade sonen i örat och sa att det var lite rött på trumhinnan men inte så farligt så vi bestämde att vänta med pencillinet så länge. Han fick något att vidga luftrören istället och med varierat alvedon och ipren klarade han sig julafton och juldagen men idag när vi kom hem från en liten tur i bilen klagade han över ont igen, men den här gången höll han sig över andra käken. Han kändes stekhet och hade 39.9 i feber trots alvedon knappa 2 timmar tidigare och när jag strök honom över kinden skrek han rakt ut för att jag gjorde illa honom. Han klagar att han inte kan öppna munnen ordentligt, ens så han kan dricka. Eftersom läget är förändrat vill jag inte bara ge pencillin utan tyckte det var bäst att han blev undersökt igen, maken hade ju någon konstig muninflammation nyss. Gråtande fick maken med sig honom, han ville INTE åka till någon doktor och han ville INTE åka utan mig. Min lilla gosse....Hoppas han får bli frisk snart nog.....

Uppdatering: Infektion i halsen och pencillin, öronen inga problem.

Fullt upp i juletider

Det har varit fullt upp den senaste veckan, sjuka barn, skolavslutning sjuka barn igen och sedan jul. Jag ska försöka fixa en uppdatering med det senaste och kanske även få in de senaste bilderna, kanske under dagen och senare ikväll?

Trött på malteser

Nu känner jag mig lite trött på malteser i allmänhet. Naturligtvis generaliserar jag men de går mig verkligen på nerverna ibland. Igår var vi till svärföräldrana, därav denna irritation. Vad skönt det vore att slippa dom ett tag, är trött på att man ska behöva passa sig för vad man säger hela tiden.

Trött, tröttare, jag

Nu är jag trött! Har hållt på och grejat heeela dagen men nu är fröknarnas julklappar nästan klara. Ischokladen står på kylning och ska i påsarna som sedan ska stängas med "present snöre". Hoppas verkligen det kommer bli uppskattat. Presenterna kommer att bestå av följande:

Glögg
Knäck (men jag har gjort den som kola eftersom de vägrade lossa från papperet)
Citronkola
Vitchoklad tryffel
Chokladtryffel
Ischoklad
Ett "rör" med Annas pepparkakor
Ett av barnen dekorerat pepparkakshjärta.

Har idag provat en ny hårfrisörska, kände mig verkligen nöjd när jag kom ut men ska vänta några dagar innan jag bestämmer mig helt, måste låta frisyen "sätta sig". Maken har ingen feber numer men han känner sig inget bättre i munnen :(

Ett avsnitt av Bones och sen kan man krypa i säng. Gött!

Ingen ljusning

Det ser inge bättre ut för maken, han är lika sjuk som för 5 dagar sedan. Jag kämpar på, ingen motion hinns med vilket känns jäkligt motigt, svårt att hoppas på viktminskning när man inte har tid att motionera. Jäkla skit.

Ikväll blir det tidig läggning, jag är hel slut.

Motigt värre

Just nu är det redigt motigt, maken är sjuk och jag drar, som det känns, ett blytungt lass. Vågen har stått och vägt på jämn vikt plus ½ kilo och vägrar gå nedanför den "magiska" gränsen. Behöver verkligen träna men hinner inte eftersom maken inte ens orkar lyfta ett finger och separera bråkande barn. Känner mig bitter, ledsen och trött. Hoppas det vänder snart för oss båda två...

Nya skor

Sonen behövde nya gympaskor, hade köpt några billiga skräp skor vi köpte i panik vid skolstarten och idag skulle vi göra slag i saken. Åkte till en outlet med sportgrejer där vi hittade ett par som kunde duga. De var Nike och likadana som sonens kompis har (han som var här och lekte för några veckor sedan) och sonen konstaterade lätt att de var bra. Vidare till Vincent i Sliema men inget bra i hans storlek. Kollade sedan en sportshop där det fanns ett par som jag tyckte var bra men maken tyckte var för stora. Sonen var inte så sugen på att prova dom ens, de var ju inte likadana som M har. Efter lite övertalning provade han dom och när jag bad honom springa ett varv kastade han ikull sig två gånger, med flit, bara för att påvisa hur dåliga skorna var :D vilka ideer och fantasi dom har de små liven <3

Stackars lilla puman

Dottern ligger med huvudet i mitt knä här i soffan. Hon är sjuk stackarn. Har hostat sen i fredags, vissa kvällar feber och efter att jag "tvingat" i henne hongunsvatten imorse kräktes hon upp allt. Det var inte ens en halv kopp men tydligen för mycket ändå. Vi funderar på om vi ska ta henne till doktorn eller ligga lågt.

Tävlar

Jag vara med och tävla om ett par Satake knivar från Vikingsun på bloggen Tårtspecialisten. Jag hittade bloggen av en slump när jag skulle baka till sonens födelsedag. Kolla gärna in hos henne för inspiration och recept. Här kommer även en direkt länk till startsidan.

Nu får ni hålla alla tummar för mig, såna där knivar har pappas sambo och de är kanonbra men är tyvärr lite utanför min kniv budget.....

Känner ni gossen med ett bra huvud?

Maken och sonen hade en liten konversation nu på kvällen vid nattningen, maken konstaterade att sonen "has a good heart" (de pratade om något snällt han gjort idag) och sonen svarade "and a good forehead and tummy too" :D

Underbart!

Snacka om utmattad

Idag har vi alltså haft stora bakdagen. Det blev lussekatter, pepparkakor och knäck men ingen ischoklad. Chokladen slog bakut och verkade nästan skära sig. Fattar inte alls vad som hände. Trist men inget att göra åt. Får se om jag orkar försöka igen.

Nu är det soffan för resten av kvällen, underbart att ha min goa make hemma, han är verkligen toppen på alla sätt och vis.

Pepparkakshus....

I onsdags monterade jag det pepparkakshus jag köpte på Candynavia i söndags. Mysigt tänkte jag och skulle i går dekorera det med barnen var tanken. Igår morse när vi vaknade upptäckte jag dock till min (och sonens) förtvivlan att Malta och pepparkakshus inte går ihop. Luftfuktigheten hade gjort det så mjukt att det blivit snett och vint. Maken hämtade luftavfuktaren för att prova om inte det kunde hjälpa lite men icke, imorse hade det ramlat helt och såg ut så här...Fatta att tom det brända sockret hade smält....vilken besvikelse. Men nu har jag iaf lärt mig något, pepparkakshus får endast avnjutas i sverige.

Händelselös vecka

En ganska händelselös vecka har passerat, skola, motion, shopping, julgardiner osv men inget av värde att medela. Sitter just nu i soffan, fredagkväll, maken jobbar, barnen sover och jag har precis hällt upp glögg på flaska. Barnens fröknar ska få detta i "julklapp" tillsammans med andra svenska läckerheter (lussebullar, pepparkakor, knäck, ischoklad och kanske chokladtryffel). Måste surfa runt efter glögghistoria och skriva instruktioner hur den ska värmas och ätas. Hoppas det blir uppskattat.

Imorgon kommer en kompis med hennes två barn och vi ska ställa till med stora julbaket, det blir lussebullar, pepparkakor, knäck och ischoklad. Mysigt!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0