NYC dag 2

Vi hade bokat en cykeldag i Central Park och bestämde att vi skulle göra det första dagen med bra väder. Igår sken solen från en blå himmel så Central Park blev det!
 
 
 
 
Vid Central Park Zoo (som vi var "tvugna" att besöka efter alla Madagaskar filmer)
 
 

Take away varm choklad värmde fint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Hur vackert som helst!
 
 
 
 
Att hyra cyklar var en lysande idé, lättare att hinna med store avstånd på det sättet men även en toppen bra vila från allt promenerande man gör annars i storstads semester.
 
 

NY Dag 1


I väntan på att få tillgång till vårt boende började vi med en sväng upp i Rockefeller Center, Top of the Rock. Här H&M byggnaden och Times Square
 

Med Empire State Building
 

Empire State Building och Frihetsgudinnan långt i bakgrunden
 
 
Central Park i höstskrud
 

Madison Square Garden - Rangers vs. Flames
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Flames fick in första mallet efter några knappa minuter och Rangers fick inte till det, det var helt omöjligt och de spelade för kompicerad hockey. Allt skulle göras "snyggt" och då fick man inte till det. Dottern kunde inte alls förstå: "mamma varför skjuter de inte bara in pucken?"
 
 

Efter att knappt ha sovit alls på flyget tog tröttheten ut sin rätt till slut!
 
 
 
 
 
 
 
 

New York, New York!

Vi är här! Två dagar har redan gått, tiden verkligen rinner iväg. Vi bokade boende via airbnb.com dels för att spara pengar men också för att det är rätt bekvämt att ha ett kylskåp och kunna ta med sig take away hem om man inte orkar gå ut och äta på kvällen. Lägenheten är helt ok, men trappan upp är jätte läskig, den sluttar inåt och det känns som man ska ramla när man går I den :O Undrar hur länge den kommer hålla?! Med storstads standard är lägenheten ganska stor, sovrummet har lätt plats för dubbelsängen plus barnens dubbelluftmadrass utan att det känns trångt alls. Toaletten och köket är som i en korridor mellan sovrummet och "vardagsrummet" och där är det lite trångt men även vardagsrummet är rymligt. Det jag tycker är värst med stället är att den turkiska restaurangen som ligger på bottenplan har sitt fläktsystem som blåser ut precis vid sovrumsfönstret så hela sovrummet luktar stekos! Tur att vi inte spenderar så mycket tid "hemma" :)
 
Tvyärr har min mage varit i totalt uppror sedan vi åkte. Jag tror att det beror på alla kolhydrater jag ätit men jag får magknip och känner mig svullen direkt efter måltid. Helt förskräckligt och jag hoppas att det snart går over. Jag har ju ätit kolhydrater på semester tidigare utan att det blivit så här....

Redo

Nu är vi redo för att resa. Som vanligt blev det stressigt på slutet men nu är vi klara. Kan inte säga att jag ser fram emot flygresan men det ska bli härligt att komma bort en sväng tillsammans. Tror vi kommer få kanondagar i New York. Om internet i vår lägenhet funkar bra kommer någon uppdatering medans vi är borta.

Allvarligt talat?!

Nu frångår jag mina principer kring att skriva om nyheter och sådant som rapporteras i tidningarna men jag är så upprörd att jag inte kan låta bli! Vad är det som händer i Sverige? En skolattack? Vilket slag i magen och vilken obehagskänsla det gav/ger att läsa om det här. Samtidigt läser jag om domen mot mördaren i trippel mordet i Uddevalla och vad som verkar varit kallblodiga avrättningar. Vart går det fel och vad kan man göra åt det?

Ny kusin!

Till barnens stora glädje har de äntligen tre kusiner. Makens bror och hans fru fick sin andra lilla gosse idag.
 
Välkommen till världen!

Vilken helg

En del helger blir såna där härliga helger, och en del helger blir riktiga skit helger. Den här helgen har varit en total mix. Gårdagen var mest skit, tanken var att vi skulle shoppa jeans till NY resan och sedan äta lunch men jag blev skogstokig över att maken gav ut mitt mobilnummer i en affär. Det här kan ju låta banalt men jag lämnar inte ut mitt nummer då jag vet att man bli överöst av reklam sms då, både från den butiken men även från andra ställen som säkerligen köper kundkontakter av andra. Det slutade med tidig hemgång och jag stängde in mig på rummet hela eftermiddagen, arg, grinig och besviken. Maken hävdade att han gjorde det som ett skämt (?!) för sonen stog brevid honom i kassan men jag tyckte det var ett jäkligt dåligt skämt. Många timmar senare hade jag lugnat mig så pass att vi tog oss ut till Dubai Mall för middag istället för lunch. Det har svalnat av tillräckligt för att man ska orka sitta ute på kvällen (men dottern var genomsvettig, hon kan ju inte sitta still) och vi fick en kanon trevlig kväll. Som vanligt god mat på Outback och ett par olika varianter på dansande fontänen. Barnen fick även en glass till efterrätt, vi hade Entertainer voucher (betala för 1 få 1 gratis) och de trodde inte sina öron när de fick välja två (!) smaker. De är tydligen inte bortskämda när det gäller sånt iallafall :)
 
Idag har sonen haft simträning och jag har fixat fruktrullar till lunchlådorna och så har vi haft en fin familje eftermiddag med sällskapsspel och en relativt lång cykeltur. Nu har vi alltså laddat batterierna och är redo för sista skolveckan innan "half term" och våran New York resa.....

Lunch wraps

Igår provade jag något "nytt" till lunch. Det blev kycklingwraps och barnen älskade det! Så himla trevligt när man hittar någon ny maträtt som de tycker om. Jag fyllde wrapsen med isbergssallad, gurka, tomat och paprika och så gjorde jag en röra enligt följande recept:
 
  • grillad kyckling
  • 2,5 dl gräddfil
  • "lagom" med majonäs
  • 1 tsk curry
  • 3 msk mango chutney
  • lökpulver
  • salt

Gott nytt år...

...eller vad ska man säga? Jag och barnen har haft en fin dag idag och ändå känner jag att jag fått uträttat mycket. Började med att barnen blev tvugna att följa med på min träningsklass och de satt nöjda och tittade på i vad som blev nästan 1½ timme. De hade böcker med sig, och lekställning finns, men de tycker om att titta på när vi svingar :) Efter dusch och frukost har vi sedan gjort vår egen granola med nötter och torkad frukt, fruit roll ups, strykit lakan och tittat på Harry Potter film. Medan jag strök spelade barnen spel tillsammans och fnittrade och hade så kul, hur underbart är det inte när de inte bråkar och tjafsar?!

Kort vecka....

...igen! Den här hösten är full av röda dagar, imorgon är det islamiskt nyår så självklart ingen skola. Ganska gött faktiskt, ser fram emot en mys dag imorgon med fix och trix. Hoppas jag har mer energi än jag haft idag så vi får en massa saker avklarade. Just nu står skolväskorna ouppackade innanför dörren men det fick bli så idag....

Ritz Carlton

Sonen hade arabiskaläxa som gick ut på att filma sig själv på stranden när man berättade vad man gjorde där osv. Detta innebar ju att vi var "tvugna" att åka och bada igår :) Det blev en tur till Ritz Carlton och deras fantastiska strandklubb.

Varm i hjärtat

Idag har vi varit på kvartsamtal för dottern. Hennes fröken jobbar bara den här veckan innan hon går på sin mamma ledighet och därför fick hennes klass sina kvartsamtal veckan innan resten av skolan. Vi har varit lite oroliga för hur det går för henne. Vi är tillbaka till bråk och tjafs kring skolarbete och hon tycker allt är jobbigt och svårt. Vi försöker såklart att inte jämföra barnen men hon är ljusår efter vad sonen kunde och gjorde när han gick i 3an och självklart påverkar det oss i vår tanke kring hur det går för henne. Sjävklart är det inget vi nämner för barnen men det ligger självklart i bakhuvudet och gnager. Jag måste dock säga att det här samtalet verkligen gjorde susen. Trots att jag kanske känt det lite som att fröken redan "checkat ut" på sin ledighet måste jag säga att hon verkligen hade koll på läget. Hon nämnde att dottern verkar sätta väldigt höga krav på sig själv och vill lära sig svårare saker och det hände i matten när de kom tillbaka till skolan och hon fick sig en törn i sitt självförtornede när nästa steg var för svårt och de har jobbat på att komma över det genom att ge henne lite extra uppmärksamhet. Vi pratade om vad de gör i matten just nu och kom överens om att hon gärna fick skicka hem några papper så vi kan gå igenom saker och ting en extra gång här hemma så hon känner sig säker på det hon gör. Maken nämnde att vi är lite bekymrade över hennes stavning och fröken förklarade då att det behöver vi inte vara. Hon ligger i mitten av klassen och  är absolut inte efter. Självklart känns det jätte bra att få höra och gör att man kan slappna av lite. Det som verkligen värmde mitt hjärta var när hon pratade om dottern som person. Hon berättade att dottern verkade ha kommit till rätta i den nya klassen. Hon sa att hon alltid kommer in i klassrummet med ett leende på läpparna, att hon alltid jobbar fint i grupp, att hon artig och alltid lyssnar och tar in det fröken förmedlar och försöker sitt bästa. Vad mer vill man höra liksom?

Stolt gosse

Barnen får i veckan en provlektion i golf på skolan. De fick diplom med olika "betyg" efteråt och det kan man ju tycka vad man vill om men sonen som hade sin lektion idag kom hem mäkta stolt då han (som 1 av 3 i klassen) fått högsta betyg!
 
 

Trevligt värre

Vissa dagar är så där himla tråkiga och andra så där himla trevliga. Idag var en trevlig dag med besök av tre härliga tjejer! Det började med en planerad frukost med den nya zeländska kvinnan på vår gata. Hennes son som går på boarding school hemma i NZ blev påkörd för 5 veckor sedan och det var som ett mirakel att han överlevde men han har i dagarna blivit utskriven från sjukhuset och hon har fått tjänstledigt från sitt jobb för att nu i veckan kunna åka hem och hjälpa till att ta hand om honom och vi ville se till att träffas innan hon åkte. Jag förstår att det låter lite galet men självklart åkte hon hem så fort hon hörde om olyckan men hon fick ju åka hit till jobbet och klara upp allt sånt innan hon kunde vara hos honom en längre tid. Hon resonerade att så länge han låg på sjukhus fanns det inte mycket hon kunde göra för honom ändå och det var väl ganska klokt tänkt.
 
När jag sedan satt mig och tagit det lite lugnt dök ett meddelande upp från den "nya" väninnan som är gift med min brors barndomskompis. Hon skulle hit till DSO för att köpa någon begagnad leksak och undrade om jag var hemma så hon kunde passa på att titta förbi. Vilken härlig överraskning, deras lilla dotter växer såklart så det knakar och hon är jätte söt!
 
Imorgon är det dock tillbaka till vanliga sysslor, inhandling av mat och hämta barn i skolan efter aktiviteter men en sån här dag kan jag leva länge på :)

Färga med te

I år består dotterns balett uniform endast av strumpbyxor och en dräkt och helt plötsligt blev det väldigt tydligt att alla hennes färgglada trosor är helt "fel" då de sticker ut lite och är väldigt "skrikiga". Hittade balett trosor på nätet, som är hudfärgade men tyvärr ingen bomull i dem överhuvudtaget. Då jag själv har ett känsligt underliv och får besvär så fort jag har på mig trosor som inte är till majoriteten i naturmaterial så bar det mig emot att köpa de jag hittade på nätet. Naturligtvis var de svindyra också. Funderade på om jag skulle behöva sy trosor men så nämnde mamma att man kan ju faktiskt färga tyg med te. Smart tänkte jag och nästa jobb blev alltså att hitta vita trosor. Vilket himla bestyr alltså! Det verkar som att alla barntrosor är mer eller mindre färgade. H&M hade ett 7 pack Frost trosor där två var vita (men med fåniga figurer på) och jag var beredd att köpa dem trots att vi inte behövde 7 stycken men de hade inte i dotterns storlek. Jag letade vidare och GAP hade, men även de hade 7 pack....för över 300 kronor!!! Där drog jag gränsen för vad det var värt det. Jag visste att PoP hade så i värsta fall fick mamma ta med sig när hon kommer om ungefär en månad. På väg mot lunchstället kom vi förbi Debenhams och jag tänkte att det var värt ett försök. Tro det eller ej men de hade! Det blev ett 5 pack för ca 130 kronor men de var jätte fina och hade inget onödigt tryck utan var helt vanliga med lite spets. Jätte nöjd! Nu håller jag på och brygger te (1 liter vatten och två tepåsar) och tänker nöja mig med att färga två par (ifall det skulle bli aldeles för mörkt). Håll tummarna för att det blir bra!
 
 
 

Fantastisk fredag

Vilken fantastisk dag vi har haft idag. Började med sovmorgon till efter 7 för mig. Efter frukost åkte vi till Mirdif City Centre för att se på bio (Hotel Transylvania 2).
 
 
Senast vi var där allihopa ville dottern titta lite i affärer medans sonen (såklart) blåvägrade så nu när han var ute med kompisar passade vi på. Hittade ett par manchestertights på rea till puman som jag tror blir perfekta till New York (lätt att glömma att vi inte behöver byxor här och därmed alltid måste skaffa när vi ska åka någonstans där det inte är lika varmt). Vi fick även köpt ett par födelsedagspresenter till sonen som fyller år om ungefär en månad. Det blev ursnygga piké tröjor från GAP och bubbel bad från Bath & Bodyworks. Huvudpresenten ska nog bli rollerblades men det letar vi fortfarande efter. Dottern fick välja lunchställe och vi hamnade på Gourmet Burger Kitchen. Riktigt goda burgare och även om det inte finns glutenfritt bröd kan man välja utan bröd och få lite sallad och homeslaw istället. Vi hann bara precis hem innan sonen kom hem från sitt kalas och de har tydligen sovit dåligt inatt så han är riktigt trött. Fint tänkte jag, då somnar han gott ikväll :D

Helg!

Torsdag eftermiddag och nu tar vi helg. Så himla gött. Idag har vi tagit våra influensa vaccin och trots att båda barnen tyckte det kändes läskigt gick det bra. De fick sitta i mitt knä och så andades vi tillsammans. Puman som varit livrädd för sprutor tyckte till och med att det var kul (!) efteråt. 

Jag sitter som vanligt utanför barnens hip hop klass. Efter det ska jag köra sonen i ilfart till hans bästa kompis där det vankas sleep over kalas. Den här gången är dock dottern inte så upprörd över det hela utan tycker det ska bli lite kul och mysigt med egentid med oss föräldrar...och det tycker jag med :)

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0