Nicnic

Idag har vi varit till Buskett och haft picnic, eller nicnic som dottern kallar det. Solen sken och det var jätte skönt, julkänslan är lååångt borta kan jag säga. Så här fint hade vi det.



Sonen tittar på apelsinträden









Barnen visar de fina höst löven



Bilden gör inte ustikten rättvisa, det var jätte vackert






Mary Poppins

Sonen var sååå söt när jag pratade med honom i telefon när jag var i London. Han frågade om "London Bridge is really falling down" och så undrade han om jag träffat Mary Poppins :D

London resan

Bättre sent än aldrig, här kommer en London redovisning.

Det blev lite strul med flyget dit för min del, en kollega och kompis till maken med fru och son (som går i dotterns klass) skulle med samma flyg och vid incheckningen fick vi helt utspridda platser eftersom det inte fanns jätte mycket plats alls på planet. Det löste sig dock genom att vi blev "inofficiellt" uppgraderade till Club class. Lugnt och skönt med andra ord.

Väl framme fick jag vänta några minuter på mamma och kompisen innan vi begav oss ner mot tunnelbanan. Själva resan gick så där, strul med tunnelbanan och Circle line gick inte alls men det löste sig till slut och vi hittade till hotellet, inte långt från Paddington Station. Rummet var inte klart så vi gav oss ut direkt, snabb lunch på Mc Donalds runt hörnet och sen mot Picadilly Circus och Regent Street för att ta oss upp mot Oxford Street. Herregud va mycket folk! Vi var ju där precis samma datum förra året och det var mycket mycket värre iår. Vi orkade inte jätte länge och inget blev shoppat tror jag och efter middag på Nando´s åkte vi mot hotellet för lite vila (mamma och kompisen hade åkt med tåget hemifrån strax efter kl 4 på morgonen och jag hade vaknat kl 5).

Söndagen spenderade vi med sightseeing. Vi skulle inte "in" någonstans men ville ju ha visat Tower of London, Tower Bridge osv för kompisen som aldrig varit i London förut. Bussen tog oss sedan via London Eye och Trafalgar Square till Covent Garden. Dit var jag aldrig med mamma förra året och hon tyckte det var jätte trevligt. Vi sprang i några affärer där och "marknaden" innan vi fikade på Muffinski´s. Vi hade läst om dem på nätet, glutenfria muffins varje dag och imponerande nog fanns det tom olika smaker att välja på! Köpte med oss varsin att fika med senare oxå, jätte trevligt! Efter en låång runda via Russell Square och ett stängt lunchställe (där de skulle ha glutenfria wraps) kom vi tillbaka till Covent Garden för att leta lunch. Vi hittade ett bra ställe och blev mätta och nöjda. Lite mer rundtur förbi Buckingham Palace innan vi tog oss till Marble Arch och en snabb runda på Primark innan de stängde blev det sedan tidig kväll igen, med muffins och te till kvällsmat på hotellet.

Måndagen åkte vi till Westfield shopping centre. Skulle ha träffat kompisen från "my first baby blog" men hon var tyvärr sjuk. Med tunga påsar åkte vi från Westfield med fynd från bla Marks & Spencers (bhar och trosor), The Entertainer (julklappar till barnen, både från oss och mamma). Till hotellet för att byta om och iväg mot Picadilly och kvällens musikal (efter ett stopp på fik, sen lunch gjorde att middagen blev åsidosatt). Vi såg Grease och den var kanonbra. Det var extra trevligt att man fick se orkestern som spelade med jämna mellanrum, på Mamma Mia hade jag tagit det för givet att det var singback eller playback eller vad det heter men kanske fanns orkester även där?

Tisdagen var vår sista dag, drog vi mot Oxford Street igen, kollade av "allt" en sista gång innan vi åt lunch på Nandos och drog oss mot hotellet för att åka till Heathrow. Mamma och kompisen åkte från T5 så jag åkte med dem dit, hjälpte dem checka in och sedan blev det fika. När de gick igenom säkerhetskontrollen tog jag mig till T4 och ännu en gång var det halvstruligt att få plats på flyget. Endast 5 platser och jag fick ingen plats men de tog väskorna och så får man gå till gaten och få sin plats (så länge inte 5 personer hinner köpa biljett de sista timmarna). Gjorde sista shoppingen, Boots och WH Smith innan jag åt middag i lugn och ro. Hade tur och kom med flyget igen. När jag klev på fick jag sms från mamma att de precis landat. Väl hemma på Malta (kl 00.40) hämtade svärfar mig eftersom maken inte kunde lämna barnen ensamma och att väcka dem var inte direkt ett alternativ.

Väl hemma hittade jag sonen i vår säng, vad mysigt det var att krypa ner brevid honom! Mitt inatten vaknade jag av att han satt sin kalla näsa mot min och när jag slog upp ögonen sa han "mamma?", ja mumlade jag och då kastade han sig över mig och kramades hååårt och länge innan jag fick en puss och han la sig till rätta igen. Dröjde dock inte länge innan han var tvungen att väcka pappan och berätta att "mamma is back home". Även dottern var överlycklig när hon vaknade och jag var hemma igen. Underbart att vara saknad iaf :)

Hotellet var allt annat än lyxigt, men i mina ögon verkligen värt pengarna. I London får man betala kanonmycket för att bo fint, det finns inget riktigt mellanting trots att många hotell utger sig för att vara mellanklass. Frukosten var kontinental men det fanns ändå yogurt, färsk frukt och för endast 3 pund fick man engelsk frukost om man ville. Hör av er om någon vill veta mer.

London bilder

Maken är standby och har varit sen jag kom hem och därför spenderar jag kvällarna med honom istället för att blogga men här kommer några bilder tills dess jag får tid att blogga mer.



Fika på Muffinski´s, de har glutenfria, vilken lyx!










Covent Garden






Glada brudar på bussen




London

Igår nämde jag för barnen att jag skulle ut och resa och kanske kom det på tal imorse, jag tänkte inte på det men när jag lämnade sonen i skolan frågade han bekymrat när jag ska åka, var jag ska åka och hur länge. Han var inte nöjd att mamma skulle iväg men när jag sa att jag skulle vara borta i 4 dagar konstaterade han att det var lika många dagar som pappan var borta förra veckan och det hade ju gått bra. Jag lovade oxå att vi skulle prata i telefon. Mitt lilla hjärtegull, vad jag kommer sakna honom <3 (Innan någon blir upprörd, naturligtvis kommer jag sakna dottern och maken med men det här inlägget handlar ju om sonen)

Playdate

Idag hade sonen sin första riktiga playdate. Han har varit spänd ända sedan det blev bestämt i fredags, undrat vilken dag kompisen ska komma hit osv. Hämtade två glada pojkar i skolan som höll varandra i handen så fint. Väl hemma var de så uppspelta att ingen kunde äta något, kompisen lekte med olika saker varannan minut ungefär, jag gissar att han ville hinna leka med allt innan det var dax att åka hem :D Efter ca 3½ timmes lek körde maken hem kompisen eftersom han skulle åt det håller de bor. Själv ställde jag mig, hjärndöd efter allt prat och galenskap på crosstrainern. Underbart att köra lite igen efter en veckas vila och lite väl mkt svullande över kalaset.
















Vilka myskillar!



Lite bilder



Öppnar sin stora födelsedagspresent



På kalaset!



Farbror Jp förbereder fiskeleken




Dottern och hennes "lag kamrat"



Sonen fiskar för fullt



Lite dans



Tårtan!

Snabb uppdatering

I lördags gick så kalaset av stapeln, det var jätte stressigt innan, precis som vi trott med makens simulator så tätt inpå. Kalas för en tjej i klassen i fredags, städning, shopping och bakande in i det sista! Kalaset blev dock en rätt trevlig tillställning, barnen hade kul, makens bror gjorde bra som underhållare men om alla barnen varit i 4 års åldern hade nog blivit ännu bättre. Han gjorde dock allt han kunde för att involvera så många barn som möjligt. Dottern var helt till sig och sprang runt och skrek happy birthday så fort någon kom :D Hon hann även kissa ner sin fina party utstyrsel innan någon gäst kom...typiskt! Söndagen blev återhämtning och idag var det skola som vanligt igen. Just nu sitter vi och väntar på att några gipsfigurer ska torka så han kan måla dem (en present från makens bror och flickvän).

Saknar maken

Sitter här ensam ännu en kväll...guud vad jag saknar min man.

Underbaraste, bästa, gulligaste, finaste, älskade 4 åring

För precis 4 år sedan låg jag på BB, helt utmattad men med min lilla gosse i famnen, idag har sonen alltså äntligen fyllt 4 år. Trots den tuffa första tiden med kolik och ständigt missnöjd gosse är han den bästa sonen man kunde önska. Han gör mig stolt varje dag och jag älskar honom mer än jag trodde man kunde älska någon.

Han sov som en stock imorse, jag och dottern sjöng 5 gånger för honom och jag fick skaka om honom ordentligt innan han vaknade :D Muffinsen dög och när jag hämtade en glad och nöjd pojke i skolan hade hans fröken gjort en födelsedagskrona till honom som han var sååå stolt över. Klasskamraterna hade sjungit för honom TVÅ gånger berättade han stolt.

Hoppas jag får finnas här många födelsedagar till!

Sonen fotar :)


....Pappan och systern



....kanadensaren



....kanadensaren med systern



....farbor Jp´s blivande fru



....sig själv!



....kanadensare med kamera



kanadensare med systern (med någons hjälp)

Hittade några bilder...

...från söndags lunchen.



Bry er inte om makens dystra upppsyn, här är tårtan







Gräsänka

Maken åkte igår för sin höst simulator. Idag har han första sessionen, imorgon den andra. Som vanligt var han hyper nervös och orolig men jag gissar att det är på det sättet han behöver vara för att "hålla sig på tårna" (är det ett svenskt eller engelskt uttryck?) och prestera sitt bästa. Barnen saknar honom jätte mycket, sonen räknar dagarna tills pappa kommer hem igen och dottern frågar efter honom hela tiden. Igår hade jag en skitdag, trött utan dess like och jag orkade ingenting alls. Idag har jag bättrat mig, handlat mat och bakat hela eftermiddagen. Det blev dumlemuffins som sonen skulle ha med sig till skolan som födelsedags fika. Jag hade beställt jätte söta muffins formar med musse pigg på men de måste ha varit för stora för det blev en hård skorpa uppepå innan de var färdiga. Gjorde lite mer i mindre muffinsformar och jag tror de blev bättre, men tyvärr inte tillräckligt många att skicka till skolan så jag fick slänga ihop ytterligare en smet. Andra omgången mindre muffins såg kanon ut när jag tog ut dem men några säckade ihop totalt. Jag får se om jag kan få ihop 21 st likadana till klassen men jag väntar tills imorgon, jag penslade lite vatten på skorpan och hoppas på uppmjukning under natten.

Imorgon har vi en underbar liten 4 åring i huset <3

Heeeelt slut!

Idag har det verkligen varit en lång dag, väckarklockan ställd för att köra barnen till farmor och farfar, sen upp och hämta kanadensarna och vidare till Ghajn Tuffieha där dagens fotografering skulle gå av stapeln. Solen kom och gick men det blev nog många fina bilder tack vare kanon fotograf och avlslappnade "foto objekt". Förbi hemma för att hämta tårtan jag bakade igår, vidare till makens föräldrar. Där blev det lunch och en massa snack trots lite konstig stämning eftersom makens syster satt och grät i tysthet i princip hela tiden. Jag vet inte varför, den här gången har vi ju sagt att vi vill hålla oss utanför det hela men jag gissar att det inte är bra mellan henne och hennes man igen. Troligtvis vet inte ens kusinen om hur läget är och det måste ju ha varit ännu konstigare för henne att sitta där....Dagen avslutades med en tur till makens brors hus för att se hur saker och ting händer där, de ska ju flytta in om 6 månader nu :) Där fick vi se kanonfint åskväder dra in över Malta, myyysigt!

Nu sitter jag helt utmattad i soffan och funderar hur tidigt det är "ok" att lägga sig egentligen....

Scooter och lek

I tisdags var vi ut och lekte med scootrarna, här kommer lite bilder



Spex gossen









Klara, färgida.....



och här tävlas det!



Banan fika



den andra ville sitta i skuggan







Skola sport

Idag är det dax för skola sport igen, hoppas på fint väder så de kan vara ute. Så här fin utsikt har barnen från planen där de är.

Just nu....

verkar det som sonen tror att det regnar här inne

Kanadensare på besök

I onsdags kom makens nygifta kusin och hennes som en del i deras bröllopsresa. Jag har aldrig träffat henne förut men de är båda jätte gulliga. Igår tog vi dem med till Mdina och sedan fika vid Golden Bay. Mysigt att umgås lite! Ikväll hade vi funderat på att gå med ut när makens bror och syster skulle ta med dem ut men eftersom maken ska köra simulator nästa vecka känner han att han behöver plugga så vi blev hemma. Idag har vi städat huset, shoppat och jag har även hunnit med en promenad men en "nyinflyttad" svenska. Jätte trevligt med sällskap för en gångs skull och kul att kunna prata lite, när man har barn i närheten blir det ju inte så mycket av den varan...Promenad blev bra för min del oxå eftersom jag har ont i halsen och hostade lite inatt, vill inte lägga av helt men tror inte crosstrainern hade varit rätt idag.

Mamma har bokat biljetter till sommaren, hon har tidig semester nästa år så hon kommer 19e juni och stannar till 7e juli, det ska bli kul att få ha henne här en liten längre period.

Nu känner jag mig helt utpumpad, ska bli skönt när det blir dax för sängen. Happy weekend allihopa!

Tuffa tider....

Sista dagarna har varit tuffa igen, tidsomställningen har gjort att barnen vaknar kl 5 på morgonen, dottern sjuk, hiskeligt oroligt på makens jobb osv osv. På detta har en förkylning legat på lur även för mig trodde jag då jag varit kanontrött, ont i halsen och nyst till och från. Tillslut gick det dock upp för mig att det nog var allergi, inte förkylning. Skönt ändå, med allergi kan man ju iaf fortsätta träna :D

Barnen har "midterm holidays" och är lediga måndag till onsdag och maken är ledig med oss, mysigt att få vara tillsammans allihopa. Idag var vi ut i solen och körde scooter, lekte och sedan beställde jag nya glasögon. Skööönt! Mina gamla var jätte repiga och de jag hade före det (som jag använder just nu) är av plast och sitter inte så bra på näsan, när man har sina glasögon jämt tycker jag man måste ha "näskuddar" som håller dom på plats, speciellt om man bor varmt och svettas en del.

Igår var sonen bjuden på kalas för en klasskompis, det gick inte direkt bra efter hans dåliga sömn. En timme in i kalaset kom en annan mamma och hämtade mig där föräldrarna fick vänta och dricka kaffe för att sonen grät. Jag försökte prata med honom och han sa att han var ledsen för han trodde att jag hade åkt, vidare tyckte han det var för hög musik, han var oxå ledsen för att limbo pinnen åkte längre och längre ner så han inte klarade av det. Vi hade gått ut och satt oss vid ett bord utanför, i lugn och ro men han bara fortsatte gråta, gnuggade ögonen och sa att han inte orkade mer. Vi fick helt enkelt åka hem, kalas ska ju vara kul!

Nu får vi se vad morgondagen har att erbjuda, hoppas slippa vakna kl 5 iaf....

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0