Struts

Maken hade struts kött med sig hem från Syd Afrika senast. Igår grillade han det och jag måste säga att jag trots att jag försökte ha en open mind kände mig lite skeptisk. Det var inget fel alls på köttet, det var som att äta biff (?!) men smakade kanske lite "vilt". Slutsatsen blev ändå att vi gillar oxfilén han köper i Syd Afrika bättre så nästa gång blir det bara det :)

Bumpus Jumpus Dinosaurumpus!

Äntligen var det så dags för dotterns skol produktion. Som hon har längtat! Som vanligt blir man imponerad av barnen och lärarna som lägger ner hela sina själar i det hela.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stört kul hur killen brevid dottern håller för sina öron!
 
 
 
Rockande T-rex
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julbesök

Svärföräldrarna har planerat att fira jul här med oss i Dubai. Dubbla känslor så klart men det ska bli skönt att de masar sig hit så det inte alltid ligger på oss att träffas. Ikväll visar det sig att även svägerskan med man och barn vill komma med! Det kommer bli full rulle och jag hoppas maken får ett bra schema så jag inte behöver underhålla dem på egen hand!

Hur kasst kan man må?

 Sitter i sängen och mår urkasst. Sprungit på toaletten ett par gånger idag och känner mig väldigt ostabil i magen. Nästan lite yr i bollen och väldigt trött. Tror det är dags för vilodag från träningen och bara ta det lugnt!
 

Tandläkaren och kalas

Idag har både jag och maken varit till tandläkaren, inget större event, alla tänder var ok. Efter det lyckades vi hitta en pool affär så vi kunde skaffa två olika grejer som behöver tillsättas i vår lilla pool för att vattnet ska hålla sig fräscht. På eftermiddagen blev det ett års kalas hos svenska kompisar med fiskdamm och allt. Kanon trevligt! Nu sitter jag utmattad i sängen och längtar till lediga dagar :)

Helgen över

Helgen är redan över och imorgon är det skola som gäller igen. Maken har självklart jobbat men i juni är han ledig alla helgerna så vi får se fram emot det istället. Vi har tagit det rätt lugnt i helgen, barnen badat i poolen, spelat UNO, ritat, slappat vid tvn men även varit på ett kalas idag. Det var dotterns klasskompis som bjöd in till kalas på "Cafe Cermamique" där barnen får måla på porslin som en del i kalaset. Eftersom inte maken var hemma fick sonen följa med så han fick välja en grej och måla han med. Om en vecka får vi hem de färdiga resultaten då de måste torka och brännas.
 
I veckan är det så dags för dotterns skol produktion, som hon väntar! Ska bli jätte kul att se och till allas stora glädje kan maken följa med! Från början jobbade han, sen tog de bort flygningen och gav honom standby men nu hade han fått en flygning i förväg på sin standby som passar så väl att han kan följa med och titta!

Senaste tillskottet

 
 
 
 
 

Mums!

 
Är man hungrig så är man....

Vad är det för fel på folk?

Idag när jag körde hem från Kettlebells såg jag ytterligare en bil där pappan i förarsätet har ett litet barn i knät medans han kör. Det finns inga ursäkter för att utsätta sitt barn för såna risker och jag blir både ledsen och upprörd när jag ser sånt här. Till råga på allt vet jag vilken familjen är och de har en liten varningstriangel bakpå bilen där det står xxx (gossens namn) on board som är ganska vanliga för att man vill att folk ska vara försiktiga eftersom man har barn i bilen. Kanske man ska börja se om sitt eget ansvar innan man lämnar över på andra?

Bortskämda ungar!

Vad gör man åt bortskämda ungar som klagar på precis all mat om det inte är korv eller pasta? Nu är jag redigt sur och grinig...

Gluten myter...

Mycket länkar nu men den här artikel i Huffington Post rekommenderar jag till alla mina läsare.
 
http://www.huffingtonpost.com/2013/05/16/gluten-free-diet-myths_n_3280488.html

Inspiration!

Hittade de här recepten och blev jätte sugen! Dessa måste jag prova i sommar....

Jordgubbscheese cake
 
Kyckling pasta sås
 
Glutenfri sandwich glass
 
Cheezeballsgratäng
 
Mini lakritsmaränger

Svansjön

Kvällen innan födelsedagen var jag och maken på balett för första gången i mitt liv. Vi såg Svansjön och det var väldigt vackert! Jag gjorde misstaget att tro att jag skulle fatta vad som hände utan att googla fram historien i förväg men trots att jag inte fattade allt i själva handlingen var det ju så mycket fin musik och ljuvliga danser att jag njöt ändå. Blev nu ikväll ispirerad att leta upp (på nätet) en gammal film som min barndomskompis hade på "video" när vi var barn, jag blev så nostalgisk över hela situationen. Minns du filmen M?

Ett år äldre...

Jaha då var man ett år äldre igen....
 
 
Födelsedagen blev inget speciellt, just nu går jag på strikt diet och inte ens tårta på födelsedagen gick inte för sig. Maken och barnen köpte dock en liten tårta så de fick sjunga för mig.

Build a bear

Maken har sin sim i helgen så idag tog jag med barnen och slöt upp med våra kompisar på build a bear. Build a bear är ett ställe där man gör sin egen nallebjörn från scratch. Man får välja en tom nallebjörn, de hade närmare 20 olika, som man sedan fyller, stoppar i ett hjärta och sedan får välja kläder till och registrera i en databas så den alltid kan identifieras om man tappar den. Trots att det kanske låter lite barnsligt hade barnen jätte kul så vi ångrar definitivt inte besöket. Efteråt ville barnen leka i Småland på IKEA så vi lämnade av dem en timme och gick och fikade :) Härlig, avslappnad lördag med andra ord!

Regn

 
Troligtvis årets sista regn

Äggkoppar

Här är bilderna från äggkoppsmålningen härom helgen, då när vi fick åka till läkaren med puman.
 
 
 
 
Självporträtt
 
 
 

Jumeirah Beach Resort

Förra helgen tog vi en heldag vid poolen på Jumeirah Beach Resort.
 
 
Burj Al Arab
 
 
Hotellet
 
 
Familjepoolen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Year 1 Swim Gala på DESS

Idag var det dags för Swim Gala på DESS. Barnen tävlade i två av de olika simsätten och poängen räknas ihop för deras "hus". Man kan inte annat än vara imponerad av barnens (och lärarnas!) insatser, 5-6 åringar som simmade 25 meter är banne mig inte dåligt!
 
 
 
The Panthers
 
 
The Lynx
 
 
The Leopards
 
 
The Jaguars
 
 
Första starten för dagen, några tappra barn körde ett helt medley race!
 
 
 
En av sonens bästa vänner
 
 
 
Start stilarna är verkligen olika :)
 
 
Pojken vi samkör med till skolan
 
 
Gossen redo för start
 
 
 
Redo för sitt ryggsims race
 
 
 
Till slut stog han som vinnare!
 
 
Nöjda jaguarer
 
 
 
Sonen är en av huskaptenerna för Jaguars och hoppades självklart att vinna så han skulle få bära pokalen och här står sonen och laddar inför stafetten där han skulle simma bröstsim.
 
 
 
 
 
Jaguarerna vann stafetten efter en riktig rysare men tyvärr räckte det inte hela vägen till totalseger....
 
 
....Jaguarerna blev tvåa....
 
 
....då Pantrarna vann med två ynka poäng!
 
 
En skapligt nöjd gosse ändå :)
 
 

Sol

 
Sol ute, sol inne.....klarblå himmel, 28 grader ute och jag gör mig klar för Kettlebells.

Pasta sås

Man kan nästan tro att det här blivit en matblogg men så är inte fallet. Självklart vill jag dock dela med mig när jag hittar något väldigt gott eller enkelt att laga eller baka. Här kommer gårdagens pasta sås som jag tyckte var sanslöst god men tyvärr inte gick hem hos mina barn trots "löften" från en annan mamma att det är ett jätte enkelt sätt att få i barnen grönsaker :)
 
Ugnsgrilla dina favorit grönsaker. Jag tog morötter, paprika, champinjoner, squash, lök och vitlök som jag blandat med lite grillolja och rörde runt var 10e minut tills de var mjuka och fått lite färg.
 
 
Sedan hällde jag grönsakerna i en kastrull och mixade med handmixern. Blandade sedan ut med creme fraiche och smakade av med salt och peppar. Tyvärr var vi alla så hungriga när maten var klar att det inte blev några bilder på den färdiga rätten :)
 

En vecka...

Tänk vilken skillnad en vecka kan göra! Från att ha varit väldigt trött och sur och tyckt att det mesta var skit för en vecka sedan känner jag mig idag så tillfreds att hälften vore nog ;) Dagens kettlebells pass var tufft och jobbigt men jag svingade 16 kilo (!) och känner mig nu "energized". Vilken kick det gav!
 
Nu ska jag ta itu med den äppelpaj sonen har önskat sig till sin playdate och sen är barnen snart här!

Varm i hjärtat

Kvällens pasta sås gick inte hem hos barnen så jag sköljde av deras pasta och så fick de äta utan sås. Sonen ville även skölja sin gaffel och frågade från diskbänken vilket durkslag som var glutenfritt så att han inte skulle skölja sin "glutengaffel" över mitt durkslag. Självklart vet barnen att jag måste äta glutenfritt och att de måste vara försiktiga när de äter pasta eller annat med gluten så att de inte skvätter något i min mat men vi har aldrig pratat om just durkslagen. Han måste helt enkelt ha sett två durkslag i diskhon och tänkt till helt på egen hand! Mäkta imponerande faktiskt, speciellt när det finns en del som inte alls förstår hur viktigt det är att vara försiktig med olika redskap i köket när man inte har ett helt glutenfritt hushåll!

Double chocolate muffins

Imorgon kommer några av barnens kompisar hit och leker. Sonen har önskat "apple crumble" till fika medans dottern självklart vill ha något med choklad! Pajen fixar jag imorgon men idag har vi tillsammans bakat double chocolate muffins.Det blev både en omgång glutenfria och en omgång vanliga. De blev jätte chokladiga och goda :)
 
Ingridienser:
 
5 dl mjöl
2 1/4 dl socker
1.7 dl kakao
1 ½ tsk bakpuler
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl  gräddfil (jag hade yoghurt)
1.1 dl vatten
1.1 dl mjölk
1.1 dl solros eller raps olja
2.5 dl choklad chips
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 160 grader
2. Blanda de torra ingridienserna (mjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och choklad chips) i en stor skål
 
 
3. Vispa ihop ägg, gräddfil,vatten, mjölk och olja i en annan (mindre) skål.
 
 
4. Gör en grop i mitten av de torra ingridienserna och rör in vätskan, överabeta inte!
 
 
5. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 16-18 minuter (kolla med provsticka). Låt svalna på galler.
 
 
Bästa bakhjälpen!
 
 
Färdiga muffins!
 

Tidiga mornar...

.....igen! Precis som vid den här tiden förra året vaknar något av barnen mellan 5.30 och 5.50. Liiiite väl tidigt tycker jag. Nu när barnen blivit hämta till skolan sitter jag därför här i sängen och tar det lugnt, har inte tänkt göra många knop innan det är dags för mig att åka och hämta dem :)

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0