Provar nya kameran

 
 
 
 
 
 
 

Plusgrader

Idag har vi haft plusgrader och naturligtvis smälter snön. Vid utgång var sonen klar först och gick ut medans jag hjälpte dottern. Hörde hur han grät hjärtskärande utifrån och sprang ut för att kolla upp vad som hänt och då gråter han för snön "dumma solen" och "jag vill inte att snön ska gå bort" var ord som kom över hans läppar. Han har verkligen problem med ändringar....efter förra julen grät han en hel dag över att vi tog ner julpyntet....

Sjukstuga

Tänk att när det börjar tar det inte slut. Lagom tills ögonen återhämtat sig är jag nu förkyld. Hostar och har ont i halsen. Lagom kul nyårsafton att se fram emot.....

Annandagen

På Annandagen kom så min bror äntligen ut och slängde barnen lite i snön innan han drog på Annandags bandy med vad han hävdar är sedvanlig mustach
 
 
 
 
 
 
 
Sedan var vi bjudna till min faster på middag, det blev vildsvinsstek!
 
 

Dottern och pappas hund Molly
 

I pulkabacken

 
 
 
 
 
 
 
 

Julafton

 
 
Sonen sprider sitt Tomte glitter för att tomten ska hitta rätt
 
 
Julaftonsskattjakt
 
 
 
Ledtråden hittad!
 
 
 
Var är nästa ledtråd?
 
 
 
På en spark, men var?
 
 
 
 
 
Skatten hittad!
 
 
 
 
 
 
 
Vårat julbord av mindre storlek....bara det vi gillar mest :)
 
 
 
Barnen sitter på varsin spark, vända mot platsen där sonen spred ut sitt tomte glitter, i spänd väntan!

Mer bilder

Bjuder på lite mer bilder i brist på något intressant att berätta om.
 
 
 
 

Julklappsbild

Nu har alla fått sina julklappsbilder så här får ni se det fina skolfotografiet.
 

Krassligt....

Det är helt galet krassligt här nu. Den där ögoninflammationen börjar ev ge med sig men nu är det förkylning som gäller istället. Barnen sover äntligen lite längre på morgonen men istället är det jag som vaknar till och kan inte somna om pga att det rinner ur näsan och hostan kommer krypandes.
 
Igår lämnade jag mamma och barnen hemma och åkte på lite mellandagsrea men det var då ingen succe direkt. Knökfullt med folk och (i mina ögon) inte direkt några fynd att göra. Trevligare var det på ICA Maxi där jag hittade oxfilé till nyårsmiddagen och en massa spännande i den glutenfria frysdisken.

SANTA1

Som några av er vet brukar jag ju kolla Flightradar24.com med jämna mellanrum. Dels för att kolla upp makens flygningar men också för att se vilka plan som flyger över oss just då. Hursomhelst hade de gjort en jätte gullig grej nu över jul så man kan följa tomten och hans renar på deras resa över jordklotet.
 
 
 
Rätt lustiga detaljer har de lagt in om flygningen oxå!

Mysbilder

Det blir ju mest bilder så här när vi är på semester....här kommer några mysbilder från idag och igår
 
 
 
 
Här sitter barnen och väntar och lyssnar och tittar efter tomten. De har vänt sparkarna mot platsen där de spridit ut "tome glittret" sonen fick i skolan (havregryn som skulle locka renarna och glitter som skulle lysa upp så tomten inte missar ens hus).
 
 
 
 

Bästa julklappen

 
 
Så var alltså julfirandet över. Jag skulle tro att vi slog rekord i antalet julklappar, här är den jag fick av maken och barnen....inte så överraskad men ack så nöjd!

God Jul!

Tar tillfället i akt att önska mina läsare en riktigt God Jul!

Ögoninflammation

Verkar höra till att man inte ska vara 100 på jul. Barnens ögoninflammation som började hos sonen och gick vidare till dottern har nu kommit till mig. Det började med det vänstra igår, känns som man har grus i ögat, rinner och kladdar så man ser dåligt. Imorse när jag vaknade var båda ögonen helt ihopklistrade så sonen fick leda in mig till badrummet för att försöka få upp så jag kunde se något. Vänstra ögat lugnade sedan ner sig, inte helt bra men mkt bättre men istället är det högra som är som vänstra var igår. Det är riktigt jobbigt och självklart tycker jag otroligt synd om mig själv ;)

Mysfaktor 100

 
 
 

Snö!

 
 
 

Snögubben

Lördagen bjöd på knapp tö så vi passade på att göra snögubbe
 
 
 
 

Ehm....

Blev ltie orolig en stund idag när jag lagade mat och sonen frågade mig följande:
 
"Hur gör man barn?"
 
Helt förvånad och utan aning om vad jag skulle svara frågade jag honom vad han sa och då visade det sig att han menade "hur stavar man barn".
 
Det var nära ögat.....

Struvor

Tröttheten sitter i så jag nöjer mig med några bilder under tiden.
 
Sonen kom i söndags och sa till mormor "när ska vi göra stjärnor med socker?" Fråga mig inte hur men han hade alltså kommit ihåg struvorna han ätit för två år sedan. Det är inget som vi varken sett på bild eller pratat om sedan dess....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helt slut

Jag är helt slut. Jetlagged, vaknar före 5 på morgonen och känner mig helt medvetslös redan kl 18 men det kommer uppdatering endera dagen....jag lovar :)

Tror knappt det är sant

men medans det just nu är 25 grader i Dubai är det -17 i mina hemtrakter, dvs en temperaturskillnad på 42 grader!!!

Hot Yoga

Idag skulle jag prova hot yoga på gymmet dvs yoga i 40 gradig värme. Var lite skeptisk innan, jag lider ju vansinnigt av värme och basta är inget för mig heller. Jag har urdålig balans och är smidig som ett kylskåp och detta blandat med värmen som var innebar att jag inte pallade med. Instruktören hade sagt innan passet att man skulle försöka inte lämna rummet om man inte orkade utan stanna i värmen. Samtidigt sa han att vi inte skulle dricka för mycket. Självklart fick jag vätskebrist och mådde kasst (yrsel och illamående) men vägrade gå ut. Min kompis sa åt mig att prova barnets position så det gjorde jag men det hjälpte inte heller. Till slut sa hon åt mig att gå ut och hämta luft...tur att någon tar tag i saker och ting för mig :) Väl utanför kände jag hur skönt det var att komma bort från den plågande värmen och då kom tårarna. Jag har ju sagt att jag är extra känslig just nu (mens kanske?) och jag kände mig så himla besviken. Besviken över att jag inte pallade med och samtidigt besviken för att jag inte lyssnat på min magkänsla och gjort mig till åtlöje genom att gå på ett pass jag inte klarade av :(

Svacka

Dåligt med bloggande just nu då jag har en liten svacka. Blir väldigt lätt ledsen och känner mig allmänt nerstämd.....Förhoppningsvis blir det bättre av den stundande Sverige resan. Jag återkommer med uppdatering så snart jag orkar!

Christmas Fayre på DESS

Igår var det Christmas Fayre på DESS (ingen aning vad man ska översätta det till på svenska) och vi hade en jätte fin dag i solen.
 
 
En helikopter hade landat på fotbollsplanen!
 
 
Kamelridning, inga tårar iår till skillnad från förra årets hysteri :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Festive wishes!

Varje gång vi går förbi Early Learning Centre insisterar dottern på att stoppa huvudet i den här renen för att ta kort. Vi har aldrig haft kameran med oss men igår hade vi det och det missade hon ju inte så klart...så
 
God Jul mina vänner!
 

Fotbollsträning

Barnen kommer missa sin sista fotbollsträning för den här terminen eftersom vi är i Sverige nästa vecka. Deras tränare erbjöd dem dock att vara med på träning på ett annat ställe istället så igår åkte vi till Safa Park för en extra fotbollsträning.
 
 
J is the child wearing blue top and white shorts
 
 
 
 
Here they have a different split up between the age groups compared to our normal location so A and J wouldnt play together. J happily went even though it was a different coach too while A refused to go when it was his turn. He was afraid of the coach and the other children looked so big he said.....
 
 

Lilla E

I fredags fick äntligen lilla E komma hem från sjukhuset. Vi har inte lyckats få kontakt med familjen sedan dess så vi hoppas allt gått bra, men kan tänka mig hur skönt det måste vara att äntligen få ta hem sitt barn!

Rise of the guardians

Efter dagens fotbollsträning åkte vi till Dubai Mall för bio och lunch. Vi såg Rise of the guardians och den kan jag rekomendera! Lite läskig men härligt "julig".

Äntligen!

Efter 6 månader som lös kom så äntligen gossen första tand ut! Gissa hur stolt och glad han var :D
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista blomman

Här är en bild på sista blomman i vår trädgård. Äntligen blommar även de lila!
 

Ibland blir man varm i hjärtat....

Vi svenskor i DSO har samlat ihop oss och träffas på fika en gång i veckan. Jätte trevligt med fika morgon när man slipper åka så långt för att träffas. Den här veckan blev fikat dock borglömt och istället var vi tre tjejer som träffades i vårt community centre idag. Det var jätte mysigt och när vi var så få öppnade vi upp så fint till varandra. När vi varit en större grupp blir det ju lätt att man pratar ytligt med alla men inte riktigt lär känna de man inte kände sen innan. Ibland känner jag det som att det är något fel på mig, det känns som ingen försöker träffas och andra gånger som idag känner jag uppskattningen från någon annan och blir då aldeles varm i hjärtat. Jag tycker om att vara en sån person som andra känner att de kan vända sig till om de har problem och bekymmer och just nu är jag nog den som bott längst utanför Sverige. Detta gör att jag kan känna igen mig i så mycket att deras tankar och oro och jag vet att man kommer igenom det och att man kommer ut mer tillfreds på andra sidan.
 
 
Tack J för din uppskattning!

Mrs. F

Mrs. F är dotterns hjälpfröken, som var sonens hjälpfröken förra året och är urgullig och rar med barnen. Igår fick jag det tråkiga beskedet att hon ska sluta på DESS efter jul. Det kändes väldigt sorgligt även om det kanske inte var helt oväntat. Redan runt påsk flyttade hennes man till Doha för jobb medans hon och sonen stannade här. Mannen kom hit på helgerna men jag antar att det inte riktigt funkar att hålla på så i evigheter. Tråkigt så klart att hon inte kunde stanna läsåret ut men självklart har jag förståelse för hela situationen. Eftersom även sonen haft henne som lärare tänkte jag att barnen kanske vill göra ett kort till henne och rita något fint. Sonen blev eld och lågor medans dottern blev jätte ledsen och började gråta. "I will miss Mrs. F" repeterade hon. Lilla puman....Jag som själv hade blivit lite ledsen blev så klart påverkad och så satt vi och grät en skvätt både och jag dottern. När hon lugnat ner sig lite frågade hon om hon får rita hjärtan på kortet.......en del människor sätter verkligen guldkant på tillvaron, så även för barnen.

Jag ser ljuset!

Äntligen ser jag en ljusning. Luddigheten i huvudet är borta men än hostar jag en del. Hoppas jag hinner bli helt bra till Sverige resan!

Open swimlesson

För någon vecka sedan hade dottern sin öppna simlektion när föräldrarna får komma in och se på en gymnastiklektion när barnen simmar. Här är bilderna från den.
 
 
 
 
 
 
 
 

Julgranen

Vi velade lite fram och tillbaka om vi skulle sätta upp granen i år eller inte iom att jag och barnen åker till Sverige den 14e. I förrgår kom dock barnen och maken hem med uppfattningen att granen skulle fram så sagt och gjort....
 
 
 
 
 
 
 

Trött och slut

Den där luriga förkylningen har inte blommat ut och därmed blir jag inte heller bättre. Lite snuvig, lite ont i halsen och lite hosta men aldeles lullig i huvudet och trött. Maken tog med barnen till poolen på förmiddagen men jag lyckades inte somna, det killade så förskräckligt i halsen. På eftermiddagen blev det sedvanlig film och lördagsgodis innan jag och sonen drog en snabbis till IKEA för att köpa sista julklappen. Gött att det är avklarat :) Nu blir det ännu en tidig kväll för mig...hoppas verkligen det vänder snart!

Mer regn!

Sonen fick rätt...det blev ösregn igår! En sväng på förmiddagen och en till på eftermiddagen. Vi konstaterar att husen i Dubai inte är byggda för regnskurar, det läckte vatten vid fönstrena i nästan alla rummen. Barnen hade dock ännu mera kul på eftermiddagen än på morgonen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalasdags

Igår var det äntligen dags för dottern att få gå på kalas. De kom sent då regnet som eskalerade efter mitt inlägg igår gjorde att vägarna var översvämmade och det knappt gick att ta sig fram men det huvudsakliga var att det var kalas!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0