Habtoor lördag

Idag har vi varit och badat på Habtoor igen. När vi imorse frågade barnen om de ville bada idag sa de "JAAA! vart?" Ja sa jag, vart vill ni åka? Till slide poolen svarade dottern, dvs poolen med vatten rutchbana, vilken tur att det var så vi hade planerat det :) Stannade tills det var lunchdax och köpte McDonalds take away och åt i bilen på vägen hem då maken fått "sim support" inatt så han behövde vila. Jag och barnen myste med Mary Poppins och sedan några omgångar Uno.



Bananpaus






Barn under 16 får inte vara i jacuzzin men istället har de den här bubbeldelen i den vanliga poolen.






Så här trött var dottern efter en förmiddag vid poolen. Hon somnade hållandes i sin McD låda och när jag skulle bära in henne märkte jag att hon hade somnat med mat i munnen! Lilla stumpan...

Ååååhhh

..vilka minnen jag fått återuppleva ikväll.

Maken och jag började titta på en BBC serie, "Frozen Planet" och det var späckhuggare med vid flera tillfällen. Vi blev tvugna att tycka på paus och prata om hur det var när vi var i Norge och såg späckhuggare på bröllopsresan. Bilderna fick oss verkligen att minnas hur det var och jag känner hur otroligt lyckligt lottad jag är som har fått uppleva det här en gång i mitt liv.

<3

Idag var sonen bjuden på kalas hos en klasskompis (en av favorit killarna) och eftersom det var meningen att R skulle jobba hade jag pratat med mamman och hon sa att det var ok att dottern kom med oxå. Det var ett jätte trevligt kalas i Arabian Ranches med en jätte duktig lekledare och barnen hade verkligen jätte kul. Det värmde hjärtat att se hur gossen tog hand om sin syster, sat brevid henne när de åt, hjälpte henne köa för sin "tatuering" och slutligen delade sin party bag med henne när det såg ut som det inte fanns tillräckligt många. Den stackars värdinnan berättade för mig att det var 7 oväntade barn på kalaset, bröder och systrar till inbjudna där föräldrarna bara dök upp med syskonen och att hon var orolig över om hon hade tillräckligt med mat. Allvarligt alltså? Hur har man mage att dyka upp på kalas med syskon utan att först stämma av med familjen som bjuder att det är ok? Tycker det är otroligt fräckt och ouppfostrat! Som jag nämnde fick de i panik slänga i hop några extra party bags men vid det laget hade dottern redan blivit nekad och blivit ledsen. Jag hade varit beredd att fixa en egen party bag och tagit med mig för att hon skulle få men mamman hade ju sagt att det inte var några problem men ändå såg det ut som dottern skulle bli utan. I slutändan fick hon en men helt plötsligt kände jag mig personligen irriterad (inte bara å värdparets vägnar) på de föräldrar som dykt upp med extra barn.

Hot!

Igår gick temperaturen upp till 41 grader och ikväll kl kvart i åtta var det fortfarande 33 grader. Liite väl tidigt för sån värme enligt mig!

Tjejfrukost

De senaste dagarna har verkligen INGENTING hänt, jag har varit inne med mina sjuka karlar. Maken är fortfarande inte helt kry och fick träffa läkare idag för sjukintyg.

Idag skulle jag ju haft tjejfrukost här hemma men pga magsjukan blev det hos en annan tjej istället men jag åkte dit då jag tycker att jag borde blivit sjuk nu om jag blivit smittad. Det var lika trevligt som vanligt och jag ser fram emot när jag ska få bjuda på frukost nästa vecka!

Skämmes!

Läste precis den här artikeln på Times of Malta och malteserna får faktiskt skämmas nu! Säga vad man vill om svenskarnas tendenser till att försöka slå varandra i udda och speciella namn men nog slår det väl alla rekord när man väljer att döpa sitt barn till någon (känd) persons efternamn? Om man vill hylla någon kan man väl nöja sig med att ta dennes förnamn?

Bildregn

Kollade av vilka bilder som fanns på makens telefon och det var några som inte visats tidgare så här kommer ett litet bildregn



Simlektion på DESS - ser ut som han håller på att drunkna men han övar frisim






Puman sitter utanför vårt hus och väntar på att hennes kompis/pojkvän ska komma och cykla förbi






Här är det book day på dotterns dagis, de tre äldsta grupperna sitter och lyssnar på sagor. (Se tidigare inlägg om detta)









Den här fina terminalen hittade maken på en flygning till Madras



Barnen på kalas hos en granne, till lika kurskompis med maken



"Can you please take a picture of me" sa dottern till killen med kamera





Våfflor

Våffeldagen till ära blev det våfflor till kvällsmat även i Dubai. Tänkte att jag iaf kunde locka barnen till att äta lite eftersom de ätit dåligt de senaste dagarna (inte bara pga sonens magsjuka alltså) och det blev succe. Sonen fick i sig 2½ våffla medans dottern som inte kräktes natten till igår pressade 3½.

Trevlig våffeldag alla vänner!




Min favorit, krusbärssylt och grädde



Puman gillar nutella bäst medan sonens favorit är drottningsylt.

Magsjukan

Sonen kräktes inte alls under gårdagen men hade feber. När det var läggdax kräktes han tyvärr en gång men det tror jag blev något bakslag pga att han drack lite för mycket innan han la sig för det blev inget mer under natten. Idag har han mått skapligt men febern har hängt i. Som det känns blir han nog hemma imorgon med, bättre än dag för mycket än en dag för lite. Inge kul att gå orkeslös till skolan ju!

Maken däremot har mått dåligt med diarré och låg utslagen hela dagen igår men även han mår lite bättre idag och har fått i sig lite mat. Han ska jobba imorgon och har väl ännu inte helt bestämt sig för om han ska åka eller inte.

Själv känner jag mig lite bekymrad över huruvida jag kommer bli sjuk nu oxå, speciellt med tjejfrukosten på onsdag. Svårt att våga planera med inköp innan jag vet om jag kommer klara mig och vet väl heller inte när jag kan andas ut!

Sablar

Vaknade och hörde A gråtandes i dörröppningen och sen ett stort plask. Magsjuka igen! Underbart....eller inte!

DESS

Ni som har följt bloggen sedan vi bestämde oss att flytta till Dubai vet hur jobbigt sonen tyckte det var att lämna Malta, hans skola och kompisar osv och hur jobbigt jag tyckte det var att han var så ledsen över det hela när vi ju faktiskt inte hade något val. Att stanna på Malta var inte möjligt. Hursomhelst, här kommer en trevlig uppdatering. Häromdagen i bilen sa han till mig att "jag gillar min nya skola bättre än min gamla". Jag tror att det mest har med att göra att han redan glömt lite hur han hade det på San Andrea men helt ärligt bryr jag mig inte om det. Det var bara så himla skönt att höra att han inte går runt och längtar till Malta utan känner sig hemma här nu.

Dagen från helvetet

Idag känns det helt ärligt som det har varit dagen från helvetet. Barnen vaknade för tidigt och har sedan turats om att skrika och gnälla, de drev mig till vansinne. Sonen skrek och gnällde när vi skulle åka hemifrån för att leka, lyckades muntra upp honom med lite musik i bilen men då började dottern gnälla för det var fel musik, sen bråkade de om vatten flaskorna och på den vägen fortsatte det....hela dagen! Nu äntligen ligger de i sina sängar och jag kan slappna av!

April schema

Inatt klarade maken sin simulator test så nu kan vi äntligen börja leva igen :P

Han fick också sitt april schema och vi kunde inte vara nöjdare. Han har totalt fyra (!) flygningar, tre av dem är till Malta och den fjärde är en kortis till Badgad. Visserligen har han lite semester men ändå - april borde bli en härlig månad för oss :)

Frukost!

Vi är ett gäng svenskor som fått kontakt via FB som träffas på frukost hos varandra varje onsdag. I veckan var jag på palmen. Kul att ha varit dit en gång men jag måste säga att jag är himla nöjd med var vi bor. Ibland känns det lite långt bort men vi har lugn och ro och det är aldrig massa trafik när man ska någonstans. På onsdag är det min tur att bjuda på frulle, ska bli kul och jag har redan börjat planera. Ikväll ska jag sätta en kalljäst deg som jag ska prova baka till familjens frukost imorgon. Hoppas det går hem :) (Recept kommer)

Ommöblerat sovrum

Efter allt spring mellan barnens sovrum och dottern som insisterade på att somna på golvet brevid sonens säng bestämde vi att flytta in hennes säng till hans rum och så här ser det ut numer.

IKEA <3

Ibland kan man skratta sig lycklig att det finns ett IKEA här, till skillnad från Malta. Vid gårdagens besök hittade jag det här brödet och tänkte att barnen kommer bli överlyckliga!



Men när jag skulle servera det imorse ville inte sonen ha, "det är inte alls som mormors bröd". Jag försökte förklara att det var som mormors bröd trots att det inte var runt och tillslut tog han en myrstor tugga. Wow sa han då väldigt exhalterad, nu kommer jag ihåg! Sen la han till att vi kanske kan köpa större förpackning nästa gång vi åker till IKEA :)





Bananmuffins

Hade två bananer som var övermogna, barnen vägrar äta såna bananer och jag kan inte tvinga dem för jag föredrar själv mer gröna bananer än bruna så det blev några muffins igen. Den här gången med choklad, Cecilias muffins från dagens muffin. Det luktar jätte gott! Tur att de inte är glutenfria så jag kan låta bli dem ;)

Stackars puman

Dottern fortsätter må dåligt, klagar över ont i magen och haft diarré två gånger idag. Hon ligger utslagen på soffan och tittar på tv. Vädret utanför är "mulet", vi har sandstorm igen! Maken sover efter nattens flygning så det är lugnt i huset. Imorgon natt och torsdag natt kör maken sina simulator pass, det ska bli riktigt skönt när de är avklarade, han har spenderat varje ledig minut till att plugga den senaste månaden.

Semester planering

Maken har lite semester i april när barnen har skollov och vi hade tänkt göra något kul tillsammans allihopa. Till att börja med var planen att ta oss till Europa, Paris och London, sen ändrade vi oss till Kuala Lumpur och de senaste dagarna har jag tvekat över om det är värt det bekymret att resa så pass långt, jetlag osv. Även om KL är himla trevligt så är det ändå en 7 timmars flygresa och jag undrar om inte barnen ändå har lika kul om vi stannar närmare, så länge vi gör något (annorlunda) tillsammans. Vi funderade på att stanna ett par nätter på något av hotellen där vi har tillträde till strandklubben men det känns lite små trist med tanke på att vi säkert kommer spendera en hel del tid där ändå. Under kvällen tror jag dock att jag har hittat en lösning. Om vi tar bilen och åker till grann emiratet Fujeirah och stannar en natt eller två på Le Méridien Al Aqah Beach Resort innan vi åker vidare ytterligare lite norrut och in i Iman där jag hittade vad som verkar vara ett trevligt hotell (Golden Tulip Dibba) där vi kan åka på kryssning med en omansk dhow och se vilda delfiner. Vad tror ni om detta?

Rotavirus?

Igår morse kom dottern upp och klagade över magont och ville inte ha frukost och innan sonen hade hunnit åka till skolan kräktes hon. Vi trodde att det berodde på att hon ätit för mycket "gott" på kalaset dagen innan men efter lunch (då hon inte åt något) kräktes hon igen...två gånger, så det måste ha varit mer än så. Vi vilade lite på maten och när hon vaknade hade hon feber så innan nattningen fick hon lite paracetamol. Hon sov igenom natten men hade fortfarande feber imorse so hon fick stanna hemma igen. Efter lunch (idag fick hon i sig en kycklingklubba) hade hon diarré men var ok resten av dagen. 2 timmar efter nattningen hörde vi hur hon grät och sprang upp för att kolla till henne och då hade hon bajsat i sömnen. Stackars lilla puman var så trött och förvirrad. När jag kom ner efter att ha röjt upp kom jag på att vi fått ett email från dagis idag med fakta om "rotavirus", ett magvirus som drabbar barn, oftast under 5, så jag gissar att det är det hon har då allt som nämndes i emailet passar in på henne. Kräkning, diarré, magkramper, feber, hosta och rinnig näsa! Hoppas det går över fort.....

Middagsgäster

Snabb uppdatering, ska försöka skriva mer ikväll och även få in lite bilder på ommöblerade sovrum och kalas i eftermiddag. Igår kväll hade vi en svensk familj över på middag, det var trevligt att ses. Synd bara att de bor lite långt härifrån.

Vädret har helt plötsligt slagit bakut och det har varit jätte varmt de senaste dagarna och det är bara mitten på mars...känns så där faktiskt. Ju varmare det blir ju mer längtar man till Sverige....

Hmmm

Aldeles som om de hade läst mitt inlägg från igår om att sängen inte är stor nog för dem båda två hittade jag detta när jag kom upp i kväll...

 

Godnatt stund

Efter att barnen legat och trängts i sonens säng en kväll sa maken att inatt får inte J sova inne hos dig. (För någon månad sen grejade de väldigt länge på kvällarna efter godnattsagan och somnade alltid inne hos sonen och det var ju gulligt men blev lite varmt och jobbigt på många olika sätt då de fortfarande sover i smala barnsängar så jag antar att han inte ville ha en ny sån period). När jag kom upp och skulle hämta något hittade jag dem i dotterns säng, gossen läste godnattsaga för henne och han konstaterade att om de inte fick sova i hans säng fick de väl sova i hennes :D Gullungar!


 

 

Stinkray!

Vid kvällsmaten idag satt sonen och fes, iom att han samtidigt skrattade blev det en himla fart och han fjärtade som en karl. Maken och dottern hade gått upp för att borsta tänderna då hon var helt utmattad och när jag berättade för maken om fisfesten sa jag "he was farting like a..." och kunde inte komma på vilket ord som var passande när sonen hittade ett bra ord Stinkray! (Stingray = stingrocka)

Kensington

Hur mycket de än försöker ÄR det ingen ordning på dotterns dagis. De kämpar på med event efter event men det är bara oorganiserat och förvirrat. I fredags var det bokdag, helt bortkastat, barnen skulle komma utklädda och föräldrarna var välkomna att besöka. Då visade det sig att vi var inbjudna för att läsa sagor för barnen. Redan efter första sagan hade barnen myror i brallan och kunde inte sitta stilla eller tysta men det insisterades på att 4 böcker skulle läsas innan de gav upp. Sen fick vi gå hem igen, jag menar, det var väl ok för oss men tänk de föräldrarna som tagit ledigt från sina jobb för att vara där? Innan dess var det sportsday, också den dåligt organiserad men då fanns det iaf anledning för föräldrar att vara där, vi skulle delta i de olika grenarna med barnen.



Ägg balansering












Puman med sin fröken



Efter att ha tjatat om medalj i flera dagar innan blev hon äntligen nöjd :)

Helena Ekholm

Som vanligt när jag inte kör pojkarna till skolan kollar jag av Aftonbladet för svenska nyheter innan jag och dottern går till dagis och idag blev jag allt lite ledsen i ögat när jag läser att Helena Ekholm tänker lägga av efter säsongen. Under gårdagens stafett pratade den engelska kommentatorn om hur Berger lägger av efter säsongen och spekulerade lite i om inte hon kommer ångra sig och köra fram till OS. Minns hur jag tänkte att det vi i Sverige iaf får hejja på Helena om två år i OS men jag hade alltså fel. Självklart kan jag ha förståelse, det krävs mycket för att orka ligga på topp i en sport och har man inte lusten att göra det blir det inte bra. Hon är 27 år, kanske vill hon ha barn? Kanske vill hon prova något annat? Ingen mer än hon vet vad som väntar för henne. Med det här inlägget vill jag inte på något sätt ifrågasätta hennes beslut, det är ju ingen annan än hon som kan ta det. Det jag vill är att tacka Helena för några år av glädje (och ibland sorg) i skidskytte soffan.

Tack Helena! Jag kommer sakna dig i spåren men önskar dig all lycka med nästa steg i livet.

Duplo Burj Khalifa

Mycket stolta barn visar upp sitt eget Burj Khalifa.

På sjukhuset

Så här såg det ut på sjukhuset innan sonens gastroskopi, favoriterna Octonauts på datorn.

Myslördag

Idag har varit en riktig myslördag, kände mig lite ostabil i magen på förmiddagen så maken tog med barnen på cykeltur medans jag tog igen mig. Mådde dock mycket bättre när de kom tillbaka och klumpen i halsen var nog halsont och inte kräkvarning. Efter lunch hade vi tänkt åka på International Day på DESS men sonen var inte så sugen och eftersom vi inte tyckte det var något viktigt fick han faktiskt bestämma. Istället tittade vi på Despicable Me för 5e gången, barnen åt sitt lördagsgodis och jag och maken tog det lugnt. Efter filmen slängde vi ihop lite pasta deg och tillverkade ravioli. Degen blev inte så bra, vansinnigt hårdutbakad och därmed lite för tjock hur mycket vi än kavlade den men barnen tyckte det var jätte gott när de sedan fick ravioli till kvällsmat. Vid 4 tiden kom sedan en bekant över med sina barn, hon är jätte trevlig och ibland undrar jag varför vi inte ses mer, vi har så himla mycket gemensamt! Hursomhelst blev det ett mycket trevligt avslut på en lugn och skön lördag.

Grand Habtoor

Maken hade hört om ett hotell där vi med pilot kortet har tillgång till deras pool och beach club. Idag tänkte vi åka dit och kolla läget och det var riktigt fint och trevligt. Vi blev kvar hela dagen och kom inte hem förrän kl 18 när det var dax för kvällsmat! Dit åker vi igen :D






Mätt och belåten gosse med chokladglass



Sprängmätt tös efter pizza och glass




Kanonmysigt poolområde



Strand delen, se om ni kan hitta maken ;)



Märks att det är mina barn, de bara kan inte gå förbi fina snäckor på stranden






Vatten rutchbanan var en stor succe...










Trevliga dagar

De senaste dagarna har varit extra trevliga, jag har varit på SWEA träff, träffat ett annat tjejgäng och samtidigt tagit upp kontakten med en tjej här i vårt område. Idag på eftermiddagen tog vi en promenad/cykeltur och då träffade vi på dotterns lilla "kärlek" ute på gatan så de bestämde sig för att leka lite. Härligt!

Tankar om Dubai

Det händer inte så jätte mycket just nu, livet går i samma banor mest hela tiden så jag tänkte ta mig för att reflektera över hur vi har det här i Dubai. Jag måste säga att vi har det bättre än jag kunde tänka mig och jag är glad att vi ändå rörde på oss. Jobb situationen ser väl "säker" ut på Malta just nu MEN det beror på uthyrning till annat bolag under 1-1½ år så jag tror inte vi hade kunnat slappna av om vi stannat. Dubai känns lite stort och vräkigt ibland men jag trivs, barnen trivs i sina skolor och jag är jätte glad att vi fick plats på DESS. Maken tycker jobbet är helt ok men kanske att han börjar känna till Indiens geografi lite för bra ;) (Det är allmänt kännt inom pilot kretsar att Airbus 330 kör "alla" Emirates jobba natt flygningar till Indien).  Om jag sedan ska vara helt ärlig tycker jag nog även att det är skönt att ha kommit bort från svärföräldrarna, jag känner mig mycket friare och "andas" lättare utan deras tvång om umgänge. Det enda negativa jag kan se är väl dels att jag måste jobba hårdare på att träffa nya vänner och att vi hamnade längre bort från Sverige, dvs det är besvärligare för familjen att hälsa på. Det kostar ju mer och de behöver vara borta längre tid än förut då verkligen 2 hela dagar går bort i resandet.

Sorg i hjärtat

Det är med sorg i hjärtat (för min del) som sonen har haft sin sista tennis lektion idag. Fråga mig inte varför, det har nästan alltid varit tjafs när vi ska åka till lektionen. Vi hade sagt att han skulle ge det hela 10 lektioner för att helt kunna avgöra om han ville spela eller inte och varje fredag har det som sagt varit mer eller mindre gnäll. Förra fredagen var hans 10e lektion men då slutade det med tårar för hans del så jag och maken bestämde att han skulle gå idag igen, dels för att kanske få en bättre sista lektion men oxå för att känna efter lite hur den andra mamman tänkte med värme osv (det börjar ju bli riktigt varmt redan, 36 grader igår!) Det kanske låter lite elakt men han har ju för det mesta kul när han väl är där det är just bara när man ska åka hemifrån som han gnäller. Den andra mamman sa att hon trodde att idag var sista lektionen för deras del pga samma tankar som vi har haft. Det kändes bra att barnen slutade samma dag och kanske vill sonen prova igen efter sommaren, när han är lite äldre. Vi får se. Vi tvingar inte någon att göra något de inte vill men har man sagt att man vill prova något kan man inte bara ge det en eller två lektioner utan känna sig för ordentligt innan man säger att det här var inget för mig.

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0