Livet går vidare....

ibland önskar jag att man kunde stanna tiden, ta det lite lugnt och njuta av stunden. Av barnen just som de är under en kort period. Nu går ju inte det och istället springer tiden iväg, dottern blir 4 veckor på söndag, och det är fullt upp varje vaken sekund, ibland även när man sover :) Blir knappast något tid över att blogga, om båda barnen sover så gör vi det med, garanterat! Dottern är fortfarande en relativt lättskött liten flicka (fast allt är väl nästan bättre än sonen....) som växt rätt bra. Vägde 3880g i tisdags. Hon kanns med andra ord inte så där hysteriskt liten som hon gjorde när hon föddes. En del kläder i str 50 börjar bli små. Ibland ligger hon och plirar med sina små ögon och ser helt vaken ut, nästa sekund har hon somnat. Utan bråk och tjafs, det hände nog aldrig med sonen. Visst har hon sina skrik stunder men i princip bara när hon är hungrig eller behöver rapa. Annars verkar hon mest nöjd och det känns ju toppen bra så klart!

Mamman/mormorn är fortfarande här, hon åker på onsdag, tänk vad tiden går fort! Maken har börjat jobba och iom detta har jag fått känna på lite hur det kommer att bli i fortsättningen. Egentligen helt ok om det inte vore för pumpandet, men det får jag väl lösa på ett eller annat sätt. Skulle ju helst vilja ge henne bröstmjölk så länge som möjligt men hinner jag inte så hinner jag inte. Vi får se, men jag försöker förbereda mig mentalt så gott det går på att jag kanske måste börja med ersättning så att det känns lite bättre när den dagen väl kommer.

Avundsjuk på "alla" :)

Maken, sonen och mamma är och badar, jag vill oxå!

Kompisen med familj är på Europa semester, jag vill oxå!

Alla svenska vänner som njuter av svensk sommar med cider, grillfester och mysiga ljusa kvällar, jag vill oxå!

Hur byråkratiskt kan det vara?

Maken pratade idag med advokaten som säger att det inte är ett solklart fall men att hon ska göra vad hon kan för att få till namnändringen. Allt känns jobbigt när det gäller detta, hon säger att om hon skyndar på processen och ligger på "dem" (gissar på rätten) kan det gå på 1½ månad. *suckar* Om bara ungefär 2 månader behöver ju dottern ha ett pass för då ska vi åka hem och "visa upp" henne och vara lite lediga. Detta blir en såpa värd att följa.....

Fler tankar om att pumpa....

Trots goda intentioner blir det aldrig riktigt som man vill var det någon som sjöng, Idde Schultz?, just nu känns det så med pumpningen om jag ska vara ärlig. Jag har både maken och mamma här och det är ändå tight med att få tid till att pumpa, vill ju inte att sonen ska känna sig åsidosatt eller att mamma ska behöva hjälpa till precis hela tiden. Vi får väl se hur länge det går när maken gått tillbaka till jobbet. Kanske får det räcka med de veckor som gått plus det som jag lyckats frysa än så länge, man ska ju iaf inte behöva känna sig så stressad över att lyckas pumpa så att barnen får lida för det. Måste bara vänja mig vid tanken att dottern kanske inte kommer få bröstmjölk lika länge som sonen, men han var ju ensamt barn och det var lättare att hinna med allt.

Vilket j*kla krångel!

5 arbetsdagar har man på sig att registrera och namnge sitt barn. På den 6e dagen kom vi oss äntligen iväg och allt verkade frid och fröjd även om det tog lite lång tid. Av intresse kan tilläggas att för att registrera barn måste man gå en trappa upp, naturligtvis utan hiss! Dagen efter ringde personen som maken pratat med och det visar sig att min svenska namnändring ju inte blivit gjord här än. Det är ju inte så konstigt eftersom jag bara ändrat ordning på namnen så hade jag inte brytt mig om att göra det, eller ens ta reda på hur det skulle gå till. Nu visar det sig dock att det inte är så enkelt att göra den här ändringen och att de tycker att mitt namn ska stå "fel" på dotterns födelsebevis eftersom hon inte måste registreras och min namnändring måste vi kontakta advokat och göra "in court". Va?! Man tror inte att det är sant. Vi har fått papper från skatteverket som visar att namnändring är gjord osv men det räcker inte, för att ändringen ska gillas här måste vi till court. Jag förstår knappt vad de menar, en namnändring som är gjord där jag är medborgare, som står i mitt pass osv godkänns inte här? Det låter för mig helt bisarrt...När vi pratade med dem till att börja med menade de även på att lagligt sett så kunde jag inte ens heta det jag gör! Sen förklarade de för maken vad för papper de vill se från den svenska sidan och de kom ju fort och smidigt redan igår MEN de vägrar alltså fortfarande att ändra det namn som är registrerat på vårat "bröllopsbevis". Även maken blev grinig, de hade ju sagt att det skulle lösa sig bara vi ordnade med rätt papper! Chefen på namnregistreringen kunde inte heller förstå hur vi kunnat göra en namnändring genom att bara fylla i ett papper, han tyckte det verkade oseriöst....Själv tycker jag det verkar mer oseriöst att det inte finns klara regler vad som gäller vi namnändring och liknande så att det måste krånglas på det här viset och advokat kopplas in. Nu ska maken träffa en advokat imorgon, vi har ju inte obegränsat med tid, dottern måste ju registreras så att vi kan få ut pass till henne och sedan registrera henne även som svensk medborgare. Vi har ju tänkt oss en sverige resa och visa upp prinsessan när makens jobb lugnar ner sig lite, vi vill ju knappast vänta på en namnändring. Hoppas vi får goda besked av advokaten imorgon så att vi kan släppa det här nån gång, just nu känns det iaf väldigt jobbigt och krångligt....

Tankar om att pumpa

När jag insåg att inte amningen skulle funka den här gången heller kände jag mig besviken och kass som mamma, tänk att jag inte skulle kunna amma något av mina barn? Pratade ut lite med en kompis som haft sin del av amningsproblem och efter det kändes det bättre. Jag inser ju själv att jag inte kunde fortsätta med de sår jag hade, smärtan var hysterisk varje gång. Hade tittat på video klipp på nätet och läst allt jag kommit över men vi fick inte till det. Persoligen tror jag att hon inte gapade nog och därmed inte fick något bra grepp. Jag försökte och försökte, vid flera tillfällen i upp till 15 minuter, "lockade" mot underläppen som jag fått råd om men hon gapade inte större för det. Jag får lov att erkänna att det inte gjorde riktigt lika ont med amningsnapp när jag senare provade lägga dottern till bröstet MEN trots att hon ätit (och inte sovit) i 45 minuter skrek hon och var hungrig igen en kvart senare. Det är ju ohållbart att sitta och amma dygnet runt, speciellt med ett äldre barn som behöver uppmärksamhet oxå.  Att pumpa är definitivt det bästa för oss, på natten matar maken och jag pumpar medans vi turas om dagtid. Han måste ju snart tillbaka till jobbet så vi får väl se hur det går då, men jag har iaf ambitionen att fortsätta pumpa så länge jag orkar. Att pumpa tar mer tid eftersom det är "dubbelt jobb" men det känns som det är värt det. Och egentligen, vad då dubbelt jobb? Nu äter hon ordentligt och kan därmed sova skapligt långa perioder istället för att jag ska sitta med henne i famnen 24/7. Viktigast för mig är trots allt att dottern får bröstmjölk så länge det går. Mjölkproduktionen är iaf igång och jag får frysa mjölk varje dag vilket känns positivt, nu kommer jag kunna ge henne bröstmjölk ett tag längre än vad jag orkar pumpa, toppen! Synd bara att min mamma inte kan förstå det val vi gjort utan ska fälla kommentarer hela tiden, man vill ju så klart att ens mamma ska tycka att man gör bra val och är den bästa mamma man kan vara....

Tiden bara rinner iväg...

Tiden går så himla fort, och på kvällarna när sonen somnat när jag brukar blogga är det helt plötsligt fullt upp med att pumpa, mata eller natta dottern. Eller om man har tur så hon somnat så är det sängen som gäller för en själv med illa kvickt så man hinner få ut så mycket som möjligt av hennes sömn.

Pumpa ja....amningen har inte funkat den här gången heller. Fick såriga bröstvårtor och det blödde och jag grät och grät innan maken sa till mig att nu får det vara nog, så här ska det inte behöva vara och vi bestämde att jag skulle pumpa igen, precis som med sonen. Det känns liiite som ett nederlag för man hade ju hoppats på att det skulle funka den här gången. Fast å andra sidan är det ju viktigast att hon får i sig mat.

Mamma är nu här på besök, hon kom i fredags och ska stanna i nästan 3 veckor. Hoppas det kommer gå bra utan bråk och tjafs även om hon redan är på mig lite om det här med amningen. När vårtorna hade läkt provade jag att amma henne lite igen men trots att hon åt 45 minuter så skrek hon och var hungrig efter en kvart eller så och det är ju ohållbart i längden, någon gång måste man ju sova oxå!

Vi var i veckan iväg till sjukhuset och fick vägt henne, hon hade gått upp 300 gram och därmed passerat sin födelsevikt på 9 dagar. Mycket bra sa barnmorskan där, normalt brukar det ta 14 dagar. Skönt att hon lägger på sig lite, på torsdag tänkte vi åka iväg igen för att se att den positiva trenden fortsätter.

Just nu är maken, sonen och mormodern till parken och leker lite, det är skugga där så man "överlever" ett besök där. Jag och dottern stannade hemma eftersom hon behövde äta, hon har varit lite gnällig idag inte velat sova så bra och gärna varit nära, vi får se om det håller i sig, jag ska leta fram bärselen för nu måste jag laga lite mat tills de andra kommer hem.

Förlossningsberättelse

I lördags kväll var vi till svägerskans föräldrars hus och grillade, smakade mums filibabba och vi hade jätte trevligt. Sonen tycker alltid det är lika kul med sin farbror och "faster". Åkte hem vid 10 tiden när sonen började bli odrägligt trött och la oss snabbt allihopa. Jag hade kännt nåt i magen redan på vägen hem men det var bara en gång så jag tänkte inte mer på det. Vid halv 3 vaknade jag sedan och kände att det gjorde ont, var upp och kissade och tänkte inte mer på det. 20 minuter senare kom smärtan igen, tankarna började mala....vad då, kan det vara dax? Kunde inte somna när jag tänkt tanken. 10 minuter senare kom ytterligare en värk, nu blev jag nästan nervös. Eftersom jag förstog att jag inte skulle kunna sova gick jag och slog på datorn, tänkte att jag skulle hitta en bra sida att klocka värkar så jag slapp hålla reda på hur långt det var emellan osv. Valde att inte väcka maken för jag trodde hela tiden att det var kroppen som lurade mig och att det snart skulle stanna av igen. Maken skulle egentligen upp och jobba 7.30 så jag ville inte "stressa" honom i onödan. Kl 5 kom han upp, nyvaken och frågade mig vad i hela fridens dar jag gjorde vid datorn kl 5 på morgonen. Jag har värkar svarade jag och såg hur han "nyktrade till" direkt. Frågade om vi skulle åka in. Sa dock till honom att jag inte va säker på att det var på riktigt och att han skulle försöka sova lite mer, jag ville inte heller komma till sjukhuset för tidigt utan vara skapligt öppen när vi kommit in. En kvart senare kom han igen "jag kunde inte sova, blev så nervös att det känns som jag har magsaft upp i halsen". Kl 6 gav vi upp, tänkte att jag skulle behöva vila lite, maken ringde jobbet och sa att han inte kommer. Kl 7.30 ung vaknade jag och nu gjorde det verkligen ont. Maken ringde sina föräldrar för att de skulle komma och ta hand om sonen och han började packa bb väskan (som jag naturligtvis inte packat klart!) Själv låg jag och stönade i sängen. Sonen såg oroligt på mig och höll mig i handen. Vid 8.30 kom svärföräldrarna och hjälpte maken packa det sista samt förbereda vad sonen skulle ha med sig till dem. Efter nästa värk tog jag mig nerför trappen och in i bilen och vi for iväg. Naturligtvis hamnade vi på ett felstråk vid sjukhuset och fick vända om, nån säkerhetsvakt förklarade vart vi skulle åka medans jag försökte andas mig genom en värk utan att hon skulle märka nåt. Hon såg medlidande på mig...

Tillslut kom vi rätt, maken var och pratade med nästa säkerhetsvakt eftersom man endast får parkera utanför förlossningen med tillstånd, men bara så att mannen kan hjälpa en till förlossningen, sedan måste bilen flyttas. Vakten rullade fram en rullstol och vi drog iväg genom sjukhus korridorerna. Väl framme hade de inget rum klart precis då (2 andra hade kommit precis innan mig) utan skulle torka av golvet i rum 4 så skulle vi få komma in. Jag hade vääldigt ont nu och de kunde se det på mig, skyndade sig allt de kunde. Väl inne i rummet, kl 9.30 fick jag ett nattlinne, var på toaletten och sedan skulle BM undersöka mig. Satte ctg och värkarna bara kom oftare och oftare. Varje gång hon tog i mig framkallade hon värkar. Hon lyckades dock undersöka mig och konstaterade att jag var öppen 7 cm! Vattnet hade inte gått så hon tog hål på hinnorna och började prata smärtlindring samt sa åt mig att jag inte skulle krysta än utan försöka hålla emot och andas mig igenom värkarna. Jag hade hoppats på epidural den här gången med men hon menade att det var för sent. Tyckte att jag andades bra och att lustgas borde räcka. Maken försökte förklara att den gjorde mig illamående förra gången men jag sa, rå hit med skiten, det gör ont! Hann ta gasen i två värkar och sen kändes det som jag skulle bajsa på mig, guuud vad det tryckte på! Brölade som en älg och BM sa åt mig att lägga mig på rygg igen, "det låter som bebisen kommer". Maken var med "ner" och tittade, bm ropade åt mig att ta det lugnt, kasta masken, andas och krysta! Maken säger att han redan såg huvudet vid det här laget...Ta tag runt dina lår så du får kraft sa hon, styrkan ska komma här nere, inte ur din mun. Jag fokuserade allt jag kunde och krystade. Huvudet är ute sa hon. Maken hejjade på och pendlade mellan att säga uppmuntrande ord i mitt öra och att titta hur bebisen kom ut. När huvudet var ute sa bm så åt mig att lyssna på henne och puff andas när hon sa till så skulle vi slippa sy några stygn. Nu skulle "bara" axlarna ut och på en krystvärk med några puff pauser emellan kom så vår dotter till världen. Stygnen slapp jag, precis som bm "utlovat" och det hela var över på 20 minuter.

Varken maken eller jag trodde våra ögon, hur "lätt" det hade gått den här gången! Flickan blev avtorkad, han klippte navelsträngen och jag fick krama om henne. Nu ska moderkakan ut oxå sa bm, krysta om jag säger så, men inte för mycket. Jag fick ge en liten puff och så kom den ut. Maken fick vara med och väga henne, 3.1kg, mäta visade det sig att det inte gör så det gjorde vi hemma sedan, 50 cm. Vi kom på att vi inte flyttat bilen så maken fick rusa iväg och göra det. Går det bra frågade vakten, "hon är redan ute" svarade maken och vakten trodde inte sina ögon hehe.

Sedan blev vi flyttade till bb avdelningen och där tar en helt annan historia vid....

Räcker tiden till för ett litet inlägg?

Jag provar och ser hur mycket jag hinner skriva innan tösen vaknar. Sonen och maken for precis iväg på lekgrupps avslutning som idag ska hållas i poolen. Hoppas de får trevligt!

Livet innehåller just nu inte så mycket mer än att försöka underhålla sonen på hemma plan, pumpa bröstmjölk, diska och sterilisera flaskor samt mata dottern. Och naturligtvis försöka få lite sömn! Dottern visar dock än så länge inga tendenser till att vara ens i närheten av lika missnöjd som sonen var. Nu vaknade puman!

riktiga varkar va det. valkommen lillasyster!

en jatte snabb forlossnng blev det o nu sitter jag i sjukhus sangen med bebis i famnen. har precis vinkat adjo till sonen, vad jag saknat honom idag! kvinnan jag delar rum med grater, vet inte om jag ska fraga hur det ar eller lata henne vara. touch screen pa sjukhus datorn funkar sa dar, far skriva mer nar jag ar hemma. eller inte ar hungrig :)

Förvärkar, pinvärkar eller värkar?

Vaknade kl 2.30 av att jag hade ont, som mensvärk fast värre. Har haft det lite till och från i ett par dagar, även om det inte väckt mig nattetid förut. Tänkte jag skulle passa på att gå på toa och innan jag hunnit somna om kom en till "värk".  Sedan har det fortsatt, inte med lika jämna mellanrum som med sonen, men det har hållit sig 7-12 minuter (hittade en perfekt hemsida där man kan klocka värkarna) Efter att jag legat en timme i sängen och inte kunnat sova pga värkarna gick jag så upp och slog på datorn, ville inte ligga där i sängen och riskera att väcka både make och son. Vet inte vad jag ska tro helt ärligt, jag minns ju inte riktigt hur det kändes med sonen men pessimist som jag är vågar jag inte tro att det är på riktigt än. Har inte ens gett mig på att packa klart bb väskan i hopp om att inte "locka bort" värkarna :) Vi får väl se hur det går...9 dagar innan BF vore ju liiiite lyxigt :P

Vilken dag!

Kära nån vilken dag....det började väl redan igår, på väg hem från mässan började batteri lampan lysa på bilen. Hur skulle jag nu ta mig till sjukhuset? Vi lyckades ordna så jag kunde åka med svärfar när han åkte till jobbet. Maken och sonen fick därmed sova lite längre och skulle sedan hämta mig och se om bilen "lagat sig själv" över natten. Jag kom till sjukhuset och de hade inte ens öppnat för att börja lämna ut kö lapparna. *suck*. Tänkte att det skulle i vanlig ordning bli oreda när de väl började släppa in, men det gick över förväntan och ingen som kom efter mig fick kötur före. Döm om min förvåning sedan när jag fick nummer 4! Vid receptionen såg jag även att de verkar ha bytt system och ger åtminstone lite olika tider för kölapparna var uppdelade i högar med olika startnummer för kl 8, 8.30, 9 osv. Hann knappt sätta mig ner i stolen och öppna upp min medtagna Mama heller innan de började ropa upp namn. Dröjde inte länge efter det innan även jag blev kallad ner i korridoren utanför rum nr 7. Som vanligt blir det lite oreda utanför rummen, och en tjej som kom efter mig skulle in i rum 6 och blev inkallad före mig, men jag var inte långt efter. Är det framsteg man kan se?!? Kl 8.50 var jag sedan klar med mitt besök efter att ha träffat en trevlig och glad läkare som glatt informerade mig om alla saker jag hade att fråga om. Allt väl med magen och bebisen förresten, ifall nån undrar  :)

Tyvärr hade inte bilen blivit något bättre men eftersom den startade kom maken och hämtade mig, efter att ha kört hem oss (mig o sonen) började han sin letan efter någon som kunde fixa bilen. Vårt bärgningsbolag skulle kunna fixa den, skulle vara klar antingen idag eller imorgon. Skönt! När vi vaknade efter siestan skulle maken ringa dem och se hur det gått. Arg som ett bi kom han och meddelade att de inte ens börjat titta på bilen. Det som ska fixas är tydligen inte heller bara att byta utan det är nån del som ska till en elektriker som ska laga, knappast kommer de kunna ha bilen klar imorgon heller...gaaahhhh. Nu måste vi försöka hitta hyrbil. De från komunen skulle ha kommit och hämtat den gamla acn oxå och när maken ringde dem sa de bara att de var förbi men hittade inte rätt hus :o Man tror ju inte att det är sant.

Nu ska vi försöka ta en lugn kväll, jag och maken framför tvn kanske med en milkshake i handen, jag känner mig aldeles utmattad över allt som gått på tok idag. Men vem vet..kanske vill bebis titta ut inatt nu när vi inte har nån bil ;)

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0