Söndag

Söndagen bjöd på ännu mer regn på förmiddagen men vi lyckades ta oss till kyrkogården och sätta en bukett vid morfars grav.Två andra av mina mostrar kom för sen lunch och vi umgicks hela eftermiddagen. Tredje mostern dök även hon upp senare och vi hade en jätte mysig eftermiddag.

Lördag

Ett av barnens önskemål var att få fiska krabbor men på vägen mot havet öppnade sig himlen och vi fick vända hem igen. Istället blev det ett besök på shopping centret Torp men jag åkte hem tomhänt. Lika bra det kanske....Efter lunch åkte vi och hälsade på en moster och tittade på deras nya kök. Riktigt härligt besök hos en härlig familj där alla fullkomligt älskar barn och jag fick en chans att slappna av och inte underhålla barnen hela tiden.Fredag

Prognosen hade sagt regn alla våra dagar på västkusten och jag hade ju oroat mig över Lisebergsbesöket och när Fredagen bjöd på skapligt väder bestämde vi att prova vår lycka på Liseberg. Vi kände att vi inte kunde ta risken och hoppas på bättre väder på Lördagen. Liseberg öppnade inte förrän kl 15 så vi hade tid att stannade först på Kexfabriken i Kungälv där vi fick med oss en massa kakor hem och sedan IKEA i Bäckebol. IKEA besöket var mest för att jag skulle få en chans att titta lite på soffor, matbord och liknande inför Dubai. Dels för att ha en aning om vad jag gillar men oxå för att kunna bolla lite ideer med mamma. Det är ju trots allt ändå skönt att höra någon annans input och tankar om hur stort bord man behöver osv.

Lisebergs besöket är ju så klart en höjdpunkt för barnen och vi hade verkligen kul. Dottern njöt av att få åka samma saker som sin bror och favoriterna var Rabalder (för dottern) och Flumeride (för sonen). Vi saknade dock maken och hoppas verkligen att han kan vara med nästa år...Vi var där när de öppnade kl 15 och gick därifrån kl 21.40 (20 minuter innan de stängde). Gissa om barnen var trötta?
En klassiker!
Torsdag = resdag

Mamma jobbade alltså och barnen väntade och tjatade om att hon skulle komma hem så jag hade till slut öronskav. Efter lunch dök hon iaf upp och vi kunde packa bilen och komma iväg vid 14 tiden. Jag var ytterst orolig över hur det skulle gå med barnen med tanke på hur resan till Kolmården hade varit men jag måste säga att det gick över förväntan. Ett stopp i Kumla med besök på Kavat skofabrik och ytterligare ett stopp för kvällsmat och ca 20.30 var vi framme. Pust!

Äntligen hemma!

Nu är vi hemma efter en härlig helg men med många långa timmar i bilen. Uppdateringar kommer allt eftersom, tror inte jag hinner med allt på en och samma gång :)

Städerska

I Dubai är det väldigt vanligt att man har inneboende "hemhjälp" som städar, lagar mat och ibland hjälper till med barnpassning. Jag och maken var inte helt överens om vi skulle ha någon, visserligen förstog jag makens resonemang men jag tycker ändå det är ett enkelt val. Maken resonerade att ingen lever på det viset i andra delar av världen, att det skulle vara en björntjänst mot barnen att leva ett sånt liv. Själv anser jag att det hamnar på oss att se till att de ändå lär sig ta reda på efter sig själva, bara för att man har någon som städar åt en betyder det ju inte att man inte måste plocka upp sina egna leksaker när man lekt färdigt. Efter att jag förklarat att jag inte skulle tillåta barnen att köra med maiden kunde maken oxå känna att det var ett självklart val. Det skulle ju innebära att vi får mer tid tillsammans och jag avskyr att städa så jag skulle må så mkt bättre i mig själv om jag slapp städningen. Detta är dock något som mina föräldrar inte alls har förståelse för...jag ska inte jobba, och inte ta hand om hemmet så vad ska jag göra? Jag är säker på att jag kommer ha fullt upp ändå, alla lever ju på det sättet i Dubai och jag tänker mig att jag nu äntligen ska kunna ta hand om mig själv lite. Träna, vila, umgås med kompisar och orka vara en toppen mamma. Undrar om det kan vara den svenska avundsjukan som kommer fram? Skulle inte alla önska att de slapp städa? Hur det än är känns det inte jätte kul att bli ifrågasatt och ansedd lat....Kom igen och låt oss leva livet!

Sådan far sådan dotter

Dottern brås verkligen på sin far när det gäller att kunna sova varsomhelst...


Det här hände när hon somnat i mitt knä och jag väckte henne och sa åt henne att gå och hjälpa mormor och brorsan i källaren. Hon satte sig överst på trappen och hojtade lite till dem men orkade visst inte gå ner och det slutade så här :)

Komården dag 2SurikaterSå liten jämfört med en elefant!Safari dag 2, barnen fick välja en attraktion var att göra igen, dottern valde safari

Brunbjörnarna badar, de små står på kanten och väntar på att den stora björnen ska bli klar :)sonen valde att se delfinerna igen!"bättre platser" = lite bättre bilder
Tiger igenSmå apor i terrariet utanför KolmårdenDe gillade visst morfar :)

Grått

Idag är en grå dag men när mamma förhoppningsvis lyckas sluta (lite tidigare) från jobbet ska vi åka till västkusten och min mormor. Längtar! Vädret ser ut att bli ett bekymmer eftersom vi skulle gå på Liseberg. Snälla håll alla tummar för att det kommer bli tillräkligt fint för ett sådant besök. Barnen har längtat (och även jag som blir som ett barn när jag kommer till Liseberg) och dottern som äntligen är lång nog att åka de attraktioner som jag och sonen åkte förra året när hon fick stå brevid och titta....

Jag kommer inte ha internet där men jag har gjort några tidsinställda inlägg så fortsätt kika in i bloggen och lämna gärna en kommentar ibland...ser ju i statistiken att folk läser men ingen kommenterar.

Barn kommentar

Idag när jag precis hällde pastan i kastrullen kom sonen ut till mig och sa grav allvarligt:

Mamma, om inte min mage får mat nu kommer jag att dö!

Gissa om jag skrattade och kramade om honom <3

En dag i skogen

Idag var vi upp till skogen och pappas koja. Barnen tycker det är jätte mysigt där. Sonen kanske lite mer än dottern. Han ville absolut inte åka hem och tyckte jag skulle åka hem och sen hämta honom senare. Vi bestämde istället att han skulle få åka med morfar dit själv en annan dag, bara han och morfar. Gissa om han ser fram emot det? :)

Komården dag 1Spanar efter djurVildhundar av något slag (asiatiska?)Lunch innan fågeluppvisningenTrollpackan och berguvenBerguven <3

DelfinshowenPå väg upp i linbanan för SafariSonen och morfar höll hårt i varandra :)Dottern kikar nyfiketPuman somnade under sälshowenTrött tigerSötaste snöleoparden

MyskoxarKvällsmat, grillad korv i stugan

Det ska då aldrig få kännas bra....

....helst ska det strula hela tiden verkar det. Efter vad som kändes som en ljusning igår känns det helt nattsvart idag. Det strular med bilkörandet, helt plötsligt verkar det som jag inte kommer att kunna köra hyrbil då jag inte har fått sk "Entry visa" utan "Resident visa" men fråga mig inte vad det är för skillnad annat än att jag hade fått köra på entry visa men inte resident....Det här innebär ju alltså att varken jag eller maken kan köra bil. Den första tiden då vi VERKLIGEN behöver ta oss till en massa olika ställen.

Pirr i magen....

Igår hämtade maken ut våra "Entry visas" som gör att vi reser in i Dubai som icke turister och ansökte även om våra biljetter för resan dit. Allt sker via dator och trots att han frågade på massa ställen fick han inget besked om vem han skulle prata med för att lösa att vi gärna ville ha en biljett hela vägen från sverige. Jag kände mig inte så sugen på att köpa egna biljetter till Köpenhamn då jag isf skulle bli tvungen att hämta ut baggage och checka in igen. Med tanke på hur mkt saker vi har tänkt ta med oss kändes det inte lockande med två busiga barn. Våran tanke var att de kunde boka hela resan men att vi betalade för första delen. Idag fick han besked att de inte godkändes då vi måste resa från Malta (som är makens "officiella hemrese destination"). Tungt! Han ringde då upp sin ko-ordinator och fick namnet på den han skulle prata med. Hon var mkt hjälpsam och nu i eftermiddag har vi fått besked att Emirates betalar våra biljetter hela vägen från Stockholm! Vi kommer att resa samma dag som maken, 24e september, men tyvärr får vi alltså åka via Köpenhamn istället för Frankfurt där vi isf hade kunnat sammanstråla med maken men vi får väl vara glada att vi får biljett hela vägen och vårat flyg landar bara 10 minuter före makens så vi kommer nästan samtidigt till Dubai ändå :) Jag tror barnen kommer vara så imponerade av det stora flyget och tvskärmarna att resan kommer gå ganska bra utan sällskap.

Trött, tröttare....

...jag! Kl är 6.40 och jag har redan varit vaken i en timme :O Varför vaknar alltid något barn så tidigt? Hoppas dock kunna vila frukost sen

Tillbaka från Kolmården

Vi är tillbaka från Kolmården, inte riktigt haft tid och ork att skriva om det, antar att det blir ett bildregn när jag orkar ladda upp bilderna istället :)

Det regnar och barnen har tråkigt inomhus, har precis hjälpt dem bygga en koja så nu hoppas jag de kan vara nöjda en liten stund.

Iförmiddags ritade de lite, någon teckning till pappan som vi ska försöka skicka när vi fått en adress i Toulouse. Sonen ritade R på sin bild, men han hade en ledsen mun. När jag frågade varför pappa var ledsen svarade A: "för att han är ensam". Underbaraste gossen som tänker på sånt där.....

Seg morgon

Känner mig helt makalöst seg idag, uppvaknande före kl 6 och grått väder kanske påverkar? Vi tar en lugn förmiddag, lunch hos pappa och till slut måste vi packa och göra iordning för imorgon far vi till Kolmården!

Nya huset

Så kommer äntligen lite bilder på vårt nya hus, det är tomt ännu, inte ens vitvaror i köket men ger ändå en idé...
Med makens taxi i vår drive in.YtterdörrenTv rummetHörnet i tvrummet in mot köketKöket


Gästtoaletten nereBadrummet i "main bedroom"Hallen, sett från övervåningenNågot av barnens sovrum, vetter mot terassenBarnens badrum


Gatan utanför vårt husNu längtar jag verkligen efter att få komma dit och komma till rätta!

Skogens gula guld

Äntligen tog iv oss ut i skogen så sonen fick plocka lite kantareller. Båda barrnen var jätte duktiga och travade på efter bästa förmåga utan gnäll. Blåbären smakade fint och vi fick med oss kantareller som räkte till kvällsmaten och även till imorgon kväll. Mums!

Gårdsrundan

Idag har vi varit runt lite på Gårdsrundan, en lokal företelse när olika gårdar runt om i kommunen öppnar för allmänheten så man kan åka dit och se hur det fungerar. Vi var till 4 olika ställen och har nu sett kossor bli mjölkade av robotar, fått händerna slickade av kalvar på flera ställen, provsuttit traktorer, sett sprätthöns (och köpt ägg), sett hästar, får, getter, kossor, gäss, höns osv och avslutade med en vallhund som hämtade hem kossor. Vilken härlig och händelserik dag!

Dottern tyckte kalven var sååå söt och ville mysa med den


Puss till puman!

Den största behållningen tyckte jag var gården med mjölkrobotar där kossorna själva bestämmer när de ska mjölkas och går och ställer sig i ett bås där en robot tvättar spenarna och sätter dit mjölkningsmaskinen. Kossorna har sedan ett microchip som gör att grindar och annat öppnar sig när de kommer i närheten. Verkligen häftigt och modernt! För barnen var det nog att få "åka" traktor och för dottern att bli slickad på handen av kalvarna, den mer reserverade (läs fega ;)) sonen vågade knappt sträcka ut handen och erbjuda den för slickning :D

I blåbärsskogenBarnen plockar skogshallon

Kantareller!Sonen plockar kantareller.......och dottern med!Gult guld! Sonen kallar det "mammas favorit svamp"

Mattsjons gården

Igår var vi till Mattsjons gården, en gård utanför Avesta som säljer närproducerade varor. Kött och grönsaker men även honung, te, sylt och liknande. Jag kan verkligen rekomendera stället, mysigt och fräscht. Vi köpte en "låda" kött som mamma valt ut på hemsidan och ringt och beställt dagen före så de kunde förbereda den.

Tvätt och målning

Igår köpte vi målartvätt och jag tvättade mammas utemöbler och altan golv för att vi ska måla och olja dem innan vintern. Idag grundade vi möblerna och jag oljade golvet. Det känns i kroppen kan jag säga! Imorgon hoppas vi kunna måla möblerna med den bruna färg mamma valt och sen hoppas jag på lite avslappning :)Missa inte sonen som håller för öronen pga "oljudet" från högtryckstvätten :)

Solen...

...är tillbaka men det känns ändå höstligt och lite kyligt i luften. Inga problem för oss dock, vi ska njuta av svalkan :)

Har hunnit ut på promenad, nu ska jag in i duschen innan vi får besök av en kompis från gymnasietiden och i eftermiddag ska vi till Borlänge för att hämta ut mitt nya pass och vaccinera dottern mot vattkoppor.

Passet ja, det blev en historia för sig...att sonen behövde nytt pass det var vi helt på det klara med men när barnen sprang och visade våra pass för min pappa sa han att det snart var dax för mig oxå. Haha, sa jag, knappast! Men det visade sig att han hade rätt, i Juli nästa år går mitt gamla pass ut och det fanns mer än en anledning att skaffa nytt nu, i Sverige. Sagt och gjort, i tisdags kastade jag mig upp till Borlänge och ansökte om nytt pass med förhoppning att det skulle bli klart som idag när vi ändå skulle upp. Tro´t eller ej men jag fick faktiskt sms idag om att passet är klart! Snacka om tur :)

Hetast just nu...

Tittar på reprisen av senaste Allsång på Skansen och jag kan bara konstatera att Måns är vansinnigt sexig! :P

Löss

I måndags morse kliade sig sonen i huvudet så han höll på att bli galen, vi trodde han var varm och svettig och sa att det var dags att kapa håret under dagen. När jag väl gjorde det såg jag något som kröp i hårbotten på honom. Löss? Efter googlande konstaterade vi att det nog var fallet och efter koll visar det sig att även jag och dottern har dessa odjur. Bara att dra iväg och skaffa medel. Vi sov med det alla tre och efter ordentlig hårtvätt igår morse verkar det som vi är av med dem. Nu ska vi bara repetera det hela om en vecka.

Det är konstigt för även om man VET att det inte har med renlighet (eller brist på det) som man får löss känns det smutsigt och nästan lite skamligt...varför är det så?

Välkommen hem!

Idag kom äntligen min netbook tillbaka "hem" igen. Lagad och klar. Åhhh vad jag har saknat dig!

Välkommen regn!

Idag fick vi se lite regn, det hade jag verkligen inget emot. Jag och barnen tog det lugnt och bakade kaka till tårtan som jag länge suktat efter.  Very Cherry Chocolate Cake från Tårtspecialisten. Provade att baka den glutenfri och den blev aldrig färdig....efter en extra kvart tog jag ut den ändå men det visade sig inte vara inärheten av tillräckligt och till slut fick jag stoppa in den igen :O Det blev ingen ordentlig tårta. Vi fick plåstra ihop den på bästa möjliga sätt när vi delade den men till slut blev den faktiskt ganska god, hade nog gärna fått vara lite mer körsbärssmak :)

Barnen fick även springa nakna i regnet runt huset, precis som jag och min bror gjorde när vi var barn. Jag minns precis hur kul vi hade och jag är verkligen glad att barnen får chansen att uppleva sånt.

På kvällskvisten kom så min bästa barndomsvän över på lite tårta och te, det är alltid lika mysigt...Hoppas det kan bli fler såna kvällar innan vi åker härifrån.

Slapp vecka

Den gågna veckan har varit slapp, vi har mest varit inärheten av hemmet, lekparken, lekt hos grannen, gått på promenad, cyklat osv så det har inte varit mkt att rapportera, därav tomt i bloggen :)

Sockerbröllop

Idag firar jag och maken sockerbröllop, tyvärr inte på samma ställe på vårt jordklot men vi får ta igen det nästa år istället :D

What a crappy evening!

Ikväll har verkligen inte varit någon toppen kväll....Slitit med klippningen av mammas gräsmatta efter ett försök i eftermiddags men gräsklipparen la av och blev sur så gick inte att starta om. Barnen sprungit bakom mig och när vi satte tillbaka tältet på plats snubblade sonen och la sig raklång i allt det nyklippta gräset...gissa om han var gräsig? Lovade läsa en kort bok men rullgardigen vägrade stanna nere och for upp med en smäll och knockade ner fönsterlampan som hängde där och gick i tusen bitar.  Precis vad man behöver liksom...Sopade och fick sedan ta fram dammsugaren, gick väl så där, helt matt i axlarna efter alla ryck för att få igång gräsklipparen och tårarna bara sprutade av utmattning. Barnen försökte uppmuntra mig och har faktiskt inte hört ett ord från dem sen vi sa godnatt.

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0