Tänk....

....vad lite retail therapy kan göra för humöret!
 
Idag har vi varit till Mall of the Emirates för att gå på bio. När vi såg Rio 2 i april såg vi trailern för Tinkerbell and the pirate fairy som skulle komma snart och båda barnen ville så klart se den. Vi köpte våra rabaterade biljetter till Dubai Mall men när jag skulle kolla vilken tid den gick visade det sig att den redan slutat gå?! Mall of the Emirates var det enda stället i Dubai som fortfarande visade den så det var bara att bita i det sura äpplet och åka till MoE. Egentligen avskyr jag det stället, det är så vansinnigt mycket folk och det går aldrig att hitta parkering och infarter och utfarter är inte genomtänkta så det tar alltid massa extra tid plus att de inte har någon restaurang som passar mig med alla mina matkrav. Innan filmen hann vi slinka in på Clark´s för att prova storlek på ett par sandaler jag hade tänkt att maken skulle köpa till dottern när han flyger till London nästa vecka. Det visade sig att de hade rea på sandalerna så de kostade samma som de skulle göra i England så vi slog till! Kanon bra att maken slipper fara runt och leta. Efter bion gick vi in på Carrefour för att kolla efter en mobil åt maken då hans håller på att helt ge upp. Han slog till på en likadan som jag har, fast i annan färg, och jag hoppas han blir nöjd. Eftersom det inte finns något för mig att äta i MoE tänkte vi äta på Nando´s på vägen hem och då hann vi även förbi Satwa (himmelriket för tyger) för att skaffa chiffon till ett än så länge hemligt projekt samt "rep" till sonens outfit till den kommande "Shrek dagen" på skolan. Med god mat i magen känner mig nu mäkta glad och nöjd med allt vi fått uträttat. Imorgon blir en riktig inne dag istället då vi ska lämna bilen på service och därmed blir hemma men det är ju skönt det med :)

KB gruppen

Min kettlebells instruktör har äntligen öppnat sitt gym, så härligt att slippa träna i hennes trädgård i 40 gradig värme! Här är vi som var där på öppningsdagen.
 
 

Tillbaka

Tiden går fort när man har roligt, eller hur säger man? Våran tur till Malta gick blixtsnabbt men vi hann med en hel del.
 
Nu kör vi sista racet med nedräkning inför sommaren, bara en knapp månad tills vi åker till Sverige och det börjar kännas. Det är så mycket man vill ha gjort innan vi åker, känns som det finns en miljon saker jag kan glömma göra innan vi åker och ta med mig till Sverige. Måste börja göra en lista.....

Med risk.....

.....för upprepning men här är då resfebern ingen. Jag vaken långt före väckarklockan igen, idag åker vi till Malta på lång weekend. Det är bara 4 dagar så det lär bli lite stressigt men samtidigt känns det rätt bra, jag lär inte behöva bli helgalen på folk :)

Snacka om tur...

...eller var det skicklighet? ;) När vi var på bokmässan i Abu Dhabi hade den svenska hörnan en tävling, jag vet inte riktigt hur det funkade, det var maken som var med men man skulle cykla i 1 minut och se hur mkt energi man hade samlat ihop och sen skulle man gissa hur många kilometer, totalt, som skulle cyklas under hela mässan. Vinnaren skulle få en elcykel och idag dök ett email upp i makens inkorg där det stog att han var den lyckliga vinnaren av cykeln!!! De vill ge honom priset i en liten cermoni på F1 racebanan i Abu Dhabi nästa vecka så det är väl bara att åka...jag ska se om jag kan hitta någon lösning med barnen så vi kan åka tillsammans, klart jag vill se banan :)

Tar emot bucklan...

...som världens sämsta mamma. Sonen berättade idag att i hans grupp i klassrummet är han ensam med 3 tjejer och det tycker han inte om. Han berättade vidare att i guppen brevid sitter bara pojkar "its not fair" var hans kommentar. Vad säger man liksom? Jag minns att vi möblerade om och fick sitta i olika grupper på låg och mellanstadiet så jag frågade om de bytte platser med jämna mellanrum men nej, de hade suttit i samma grupper hela skolåret förutom att en pojke som satt i hans grupp flyttade i början på november och blev ersatt med en tjej. Han har alltså suttit med bara tjejer sedan november men inget sagt och naturligtvis har jag under kvällen funderat över detta.....varför har han inte sagt något tidigare? Har han inte velat/vågat eller har det hänt något nyligen som gjort att han fått nog av tjejerna? Jag måste utreda detta vidare men just nu känner jag mig som världens sämsta mamma när det verkar som min son inte har vänt sig till mig när han haft bekymmer.....

Myser på Arlanda

Vilka dagar jag har haft alltså.....men nu är jag helt slut :) Jag återkommer med full rapport, just nu sitter jag i lounge på Arlanda och njuter av stillheten runt mig efter allt hallå som varit.

Så där ja....

.....där kom resfebern som ett brev på posten. Klockan är nu 5.10 och jag har redan varit vaken i 40 minuter. Suck!
 
Samtidigt gäller det att hoppas att maken blir frisk, han var till läkare i söndags då han hade feber och jätte ont i halsen. Läkaren konstaterade halsfluss med bölder i halsen så det blev antibiotika direkt. Febern har knappt gått att tvinga ner med alvedon/ipren utan 2 timmar efter medicin har han haft feberfrossa så hela sängen sakade. Jag hoppas och tror att antibiotikan gjort sitt till imorgon men taxin till flygplatsen kommer bokas 3.30 så jag kommer ju inte veta hur han mår när jag åker.

Sista kvällen....

....och vi avslutade med middag på stranden.
 
 
 
 
 
 

Handduksvikning

En av aktiviteterna som bjöds var handduksvikning och barnen ville gärna vara med.
 
 
 
Inte vet jag om det blev så snyggt men jag tror det ska föreställa en hund.

Luktar gott.....

Sitter i sängen och känner doften av en omelett som smyger sig upp. På onsdag är det min födelsedag men då åker jag ju till Sverige tidigt på morgonen och maken åker på jobb de sista tre dagarna innan dess (söndag-tisdag) så idag är det meningen att vi ska fira min födelsedag. Jag blev beordrad att stanna i sängen när maken smög ut så det är väl bara att lyda ;)

Lunch på Gonu

 
 
 

Inte utan mina...

...Converse är pumans senaste devis. Maken kom hem från sin första USA flygning (till New York) med varsitt par Converse skor till barnen med tanken att de ska vara perfekta skor till Sverige i sommar. Trots värmen här redan insisterar dock dottern på att ha dem på sig vid alla tillfällen som ges, och egentligen, vem skulle inte det om man hade de här skönheterna :)
 
 

Tidig morgon på stranden....

 
och vi hittade en bläckfisk som spolats upp!

Zzzzz

Efter många sena kvällar och tidiga mornar gav puman upp efter lunch och somnade när hon läste!
 
 
 
 

Al Aqah - vi badar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gaahhhh!

Imorse när jag åkte till kettlebells gjorde jag som vanligt, fönstret ner, ingen ac så man aklimatiserar sig vid värmen eftersom träningen är ute. Tur var väl det för då hörde jag ett gnisslande ljud, och tänkte direkt å nej, däcken! Gick ur och kollade och mycket riktigt, punktering på ena bakdäcket. Bara att åka hem igen alltså. Fick därmed i panik hoppa på cykeln för att ta mig till träningen och anlände svettig och väl uppvärmd ;) Har ingen aning hur man ska byta däck på våran bil, inte heller hur man får bort reservdäcket, så när jag kom hem efter ett jobbigt pass och ännu en cyckeltur fick jag ringa assistansen. En indisk man som knappt pratade engelska dök upp en knapp timme senare och nu är däcket bytt. Sitter en spik i det med punka på....brottas med tanken på om jag ska åka och laga det direkt eller vänta och diskutera med maken när han kommer ikväll. Jag känner på mig att hur jag än gör blir det "fel". Anledningen till att jag tvekar är det faktum att han som bytte däcket sa att de var dåliga och behövde bytas allihopa (en sak som vi diskuterat rätt nyligen) så frågan är om vi ska göra det direkt och strunta i att laga det gamla, eller om vi ska laga det gamla och byta däcken vid nästa service. Eftersom vi har samma däck året om och inte byter som i Sverige antar jag att det kommer ta relativt lång tid att få nya däck på fälgarna och vi kan ju inte vara utan bilen någon lång stund då vi kör barnen till och från skolan så gäller det att planera sånt här.

Bättre sent än aldrig...

.....bild regn från Al Aqah uppdelat på ett par tidsinställda inlägg.
 
 
Barnen var med på barnklubbsdiscot en kväll.
 
 
Minigolf spelades så klart!
 
 
 
 

Sheikh Zayed Grand Mosque

Hur vacker kan en moské vara egentligen? Bilderna gör den inte alls rättvisa, det var så magnifikt! Allt det vita var helt bländande samtidigt som alla detaljer, från utsmyckningar på pelare, till glas i fönstren och mattan på golvet var utsökta.
Gratis inträde, gratis att låna abaya och gratis parkering men dåligt organiserat. Skyltningen till parkeringen var urdålig, alla entréer avstängda utom en så vi åkte ett helt varv runt provade massa infarter innan vi hittade en som var öppen. Lika dåligt skyltat var det hur det hela funkade, var man skulle gå in, vart man hämtade abayan osv.  Maken såg två asiatiska par som bad någon fota dem tillsammans inne i moskén och männen höll om sina fruar/tjejer. Efteråt kom en vakt och bad att få se kortet och det var för mycket kroppskontakt så de fick ta bort dem. Jag ifrågasätter inte att man inte får ha kroppskontakt, det är ändå deras heliga plats men man kan ju se till att informera om sånt. Alla vet ju inte hur det funkar och även om man vet det är det lätt att glömma när det just här ändå generellt är (relativt) fritt i samhället just i Dubai och Abu Dhabi. Vi lånade en audio guide som noga påpekade vad man fick göra, som fotografera överallt, och att toaletterna fick användas även om man inte skulle tvaga sig inför bönen. Samtidigt är det faktiskt rätt jobbigt att som vuxen känna det som man blir tillrättavisad.
Droppen kom när vi skulle åka hem då maken och barnen gick till bilen medans jag lämnade tillbaka abayan och fick mitt id kort tillbaka. De körde såklart mot dörren där jag var för att jag skulle slippa gå långt i värmen så när jag kom ut från rummet och klev under en "avspärrning" för att komma till bilen kom en vakt och sa "its not allowed". Det här var inte en avspärrning i ordets rätta bemärkelse utan såna där kö-band som de har vid incheckningarna på flygplatserna och de var uppsatta för att leda in folk i "abaya rummet". Det var helt besynnerligt att man skulle vara tvungen att gå runt halva parkeringen för att komma till sin bil som kunde stå två meter bort från ingången?! Det var inte så att man kunde komma till sin bil bara genom att gå på trottoaren, man var tvungen att gå bland bilarna i parkeringshuset till 5 rader av 6 så varför skulle man inte kunna ta den genaste vägen?! Jag sa till vakten att min man är i den här bilen så han lät mig visserligen gå, men det kändes så fånigt och irriterande, speciellt efter all dålig information som varit tidigare.
 
 
 
Jag och barnen (kvinnor måste vara helt täckta så man får låna abayor att ha på sig under besöket....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Puman - fotoshoot

Lite svårt att bestämma mig vilken som är min favorit....vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Abu Dhabi bokmässa

Snart har vi bott i Dubai i 3 år och vi har ännu inte varit till Abu Dhabi. Nästan lite pinsamt men intresset har liksom inte funnits, vi har självklart pratat om det men konstaterar varje gång att det bara är moskén som vi vill se. Just nu pågår dock en bokmässa i Abu Dhabi, med Sverige som  hedergäst så helt plötsligt hade  vi mer än en sak att göra i huvudstaden. Barnen var eld och lågor för att kunna träffa Jan Lööf, Stina Wirsén och Martin Widmark så imorse plockade vi fram våra böcker av dessa författare och drog iväg. När vi var på väg in till mässhallen konstaterade sonen att han hade fjärilar i magen över att få träffa författaren till Lasse Maja och Halvdan Viking. Tyvärr dök aldrig Jan Lööf upp men vi fick träffa både Stina och Martin. Det hela var välorganiserat, det var gratis inträde och gratis parkering. Tummen upp för Abu Dhabi bokmässa med andra ord!
 
 
Sverige´s monter
 
 
 
Martin och barnen
 
 
Martin måste vara en av Sveriges trevligaste människor, underbart lättsam att prata med. Båda barnen lyssnade hänfört när han pratade men just  här spelar puman Pippi spel på Ipaden tillsammans med Stina Wirsén!
 
 
Tareq Taylor lagade lite mat i kökshörnan, sonen konstaterade i efterhand att han nog kände igenom honom som kock i "Sommarlov".

Nedräkningen har börjat

I och med att det blivit maj månad har vi nu börjat nedräkningen till sommarlov. 59 dagar kvar tills vi sitter på planet till Sverige! Terminen kommer gå kanonfort och nu börjat racet med att hinna med allt som ska hinnas med innan skolan slutar, alla kalas och playdates ska klämmas in tex. Puman hade ett kalas igår och ett kalas för två kompisar idag! Gårdagens kalas var ute, i kompisens trädgård, och jag höll på att smälta bort! Maj månad innebär som vanligt att temperaturet stigit ytterligare och bilen har redan hunnit visa 45 grader :O Som tur är är dagens kalas inomhus och i samma köpcentrum som IKEA så jag kan gå en sväng och kika lite i affärer :)

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0