Gymnastik

Idag var vi och provade gymnastik med sonen och det blev tyvärr ingen succe. Han blev "inkastad" i en grupp som kört i ett par veckor redan, plus att föräldrar inte fick komma med in och sonen är ju aldrig bekväm i grupp med andra barn som han inte känner. Först gick han med in och tittade storögt på de andra men sedan vände han sig mot mig i dörren och hade tårar i ögonen. Lilla gubben vad jag tyckte synd om honom, vi hade ju ändå tagit honom på denna aktivitet för att vi trodde han skulle tycka det var kul. Jag såg på honom att han väntade på ok från mig att komma till mig i dörren så jag vinkade honom till mig och vi satte oss utanför för att prata lite och han ville åka hem, inte stanna kvar så jag började ta på honom skorna men då kom en av ledarna ut och föreslog att jag skulle komma med in en sväng ändå. Sonen var fortfarande obekväm men vi gick och provade kullerbyttor på ett annat ställe i gymnastiksalen och han fick lite självförtroende och vågade faktiskt sedan vara med och hoppa på en språngbräda (eller vad det kan heta). Varken jag eller maken kände att det här var något som passade och jag kände mig extra grinig för att de förväntar sig att en 3 åring bara ska kunna bli avlämnad vid dörren och sedan vara bekväm och hänga med de andra barnen så det blir nog ingen mer gymnastik, iaf inte hos den gymnastik klubben. Vi letar vidare och ser om vi kan hitta någon form av aktivitet som han kan vara med på som inte är skolan.

Klump i magen

Jag vet inte om jag nämnt att svägerskan äntligen blivit gravid igen efter att hon genomgick en massa prover och hela faderullan för att se om något var "fel". Hon får ta spruta varje dag och allt verkade gå bra men jag pratade aldeles nyss med maken som ringt henne och idag hade hon ett UL och de hittade inget hjärtljud :O Inget är väl klart än, de ska vänta en vecka och prova igen men det lutar väl mot ännu ett missfall. De blev ju rätt dåligt (i mina ögon) omhändertagna vid senaste missfallet och nu förstår jag inte varför de ska vänta en hel vecka. För ung 3 veckor sedan hade hon ett annat ul och då hade de hört hjärtljud så jag förstår inte varför de ska hållas på sträckbänken i en hel vecka till, det är ju inte så att det är så tidigt i gravidteten att hon måste vänta för att fostret kanske är för litet, de borde ju kunna kolla igen imorgon så de kan få besked. Tänk att gå i en hel vecka och inte veta om fostret lever eller inte....

Tuff morgon

Nu blir det sängen för mig, nog för att jag redan ligger i den men jag ska ta natt nu. Imorgon blir en fullspäckad morgon, först ska vi köra maken till ett hotell där han ska prova flytvästarna och annan vatten utrustning i planen, sedan ska mamma köras till flygplatsen och sedan sonen till skolan. Vi måste åka hemifrån redan 6.30 för att hinna allt så godnatt, godnatt!

Vaccin

Igår var vi iväg och fick barnen vaccinerade mot pneumokocker och neisseria, dyrt var det men bara barnen slipper hemska sjukdomar så är det ju värt det! Sonen fick sina två sprutor först, modig som han var tog han den ena med bara lite darr på underläppen men när det var dax för nr två blev han jätte ledsen. Han klagade även idag över ont i armen. Sedan blev det dotters tur och hon skrek i högan sky av båda sprutorna. När läkaren sedan kom och skulle sätt plåster tog hon ny fart, hon trodde nog att läkaren skulle "göra illa" henne igen. Stackars små barn. När vi sedan skulle gå sa sonen trots smärtan som läkaren tillfogat honom att "I am coming back", lilla gubben <3

Tänk att 10 dagar kan gå så fort!

Imorgon åker mamma hem igen, tiden bara rinner iväg när hon är här men vi har hunnit med massor! Gardinerna har änligen blivit färdiga så nu har vi gardiner i hela huset :D Vi har promenerat, bakat bullar till sonens kalas, kollat shoppingen i sliema, ätit god mat och mamma har även badat. Det kommer bli tomt utan henne men så klart oxå skönt när man är tillbaka i sin egna vardagsrutin. Mammabesök är dock de "enklaste" för man behöver ALDRIG "göra sig till" med henne.

Gnällspik

Känner mig som en gnällspik, men hur viktig kan en fotbollsmatch vara? Svärfar och hans systers man (från kanada) ringde och ville komma hit och se andra halvlek av en fotbollsmatch! Allvarligt talat? Komma hit efter 21.30 på kvällen? Maken och jag satt i soffan och hade det mysigt i avslappnad klädsel (endast pyjamas skjorta för min del) och jag skulle precis lägga mig till rätta i makens knä och tillåta mig att somna som jag ofta gjorde när det var fotboll innan vi fick barn. Orkade inte klä på mig igen så jag ligger nu i sängen och känner mig grinig. Sedan mamma kom har vi inte haft chansen till en mysig soffkväll bara jag och maken och jag hade sett fram emot det (mamma som var vaken kl 5.15 hade lagt sig jätte tidigt med en bok).

Ett livstecken

Mamma är ju här och det är ännu mer fullt upp (om det går!) men jag tänkte ge från mig ett livstecken. Igår hade vi makens familj här för att fira sonen (och maken) och sonen spexade som bara den, efter ett toalett besök kom han in och gjorde någon konstig pose som såg precis ut som slutpåsen från Galenskaparnas gymnastik program och jag och mamma höll på att dö av skratt!

Om någon vill ha sig ett gott skratt kan ni se orginal klippet här

Så mkt mat!

Gårdagens fest gick bra men de var lite dåliga på att äta :) Jag har hur mkt mat kvar som helst. Det var riktigt trevligt och barnen "skötte" sig, lekte och var vakna länge tack vare att vi sett till att de fick vilat ordentligt på eftermiddagen.

Fullt upp i veckan och förändrad son

Sonen har varit lite annorlunda den här veckan, förutom kräkningarna i söndags och i onsdags natt har han varit väldigt mammig, igår kväll grät han hysteriskt för att pappan skulle natta honom och imorse när han vaknade och maken sprang in och frågade om han behövde kräkas, kissa eller bajsa skrek sonen bara "i want mumy". Avlämningen på skolan var både igår och idag väldigt tveksam från sonens håll. Han ville inte att jag skulle gå. Inte så att han grät men han höll mig tappert i handen och ville inte släppa mig. Den här veckan har vi alltså haft fullt upp med att organisera i hemmet. Imorgon blir det ju "inflyttningsfest" och på söndag kommer mamma. Kanske känner han sig lite åsido satt för att vi haft så fullt upp? Det där med att han kräkts utan att vara "sjuk" oroar mig lite, tänker på matallergi eftersom jag har det men jag kan inte hitta någon gemensam nämnare annat än att han ätit väldigt mycket de två kvällarna det hände. Från skolans sida säger de att han är glad och är med och leker och älskar när de får göra "crafts" så det känns inte som skolan är där skon klämmer. Kanske är det en kombination av allt, att kräkas är ju aldrig kul, upptagna föräldrar, en syster som tar mer och mer plats och mitt uppe i allt detta börja skolan igen, inte 2 dagar i veckan utan helt plötsligt 5. I eftermiddag ska iaf jag ta med sonen ut på lite "quality time" med bara mig, dottern får umgås med pappan istället och så hoppas jag att allt känns lättare för sonen på måndag.

Pannkakor!

Just nu står jag mitt pannkaks gräddningen. Dubbel sats! Om jag hinner ska jag blogga lite mer i eftermiddag, vi har haft fullt upp i veckan med att få ordning i hemmet, inte bara så att vi kan städa golven utan verkligen organisera och hitta rätt plats för alla saker.

Magsjuka (äckelvarning)

Stackar lilla sonen hade nån snabbsläng av magsjuka i natt. Vi vaknade av att han skrek ifrån sitt rum, maken gick in och fattade inte riktigt vad som var fel men upptäckte snart att sängen var nerspydd. Försökte sedan tvätta av honom medans jag slängde lakan och teddy i tvättmaskinen, gav honom lite att dricka och gick och la oss igen, nu i vår säng. Sonen hann inte somna innan han började gnälla och instinktivt förstod jag att han skulle kräkas igen, vände mig ur sängen och skulle slå på lyset i badrummet när han kaskadkräks igen. Om jag inte flyttat på mig hade jag fått det över mig, blääää. Bara upp igen och byta kläder, som tur var hade jag lagt ut plastad frotte "för säkerhetsskull" så våra sängar klarade sig. Nu bestämde vi att någon skulle stanna med sonen på soffan, gjorde iordning allt medans sonen satt på toaletten och nu hade diarre oxå. Maken hade tänkt sig stanna med sonen men sonen ville att jag skulle vara med honom så jag stannade. Han hade även hunnit små kräkas i hinken ett par gånger och en timme efter första spyan somnade han igen, i soffan med huvudet i mitt knä. Jag hade jätte svårt att somna, jag lyssnade efter alla tecken på att han skulle kräkas igen men till slut vågade jag slappna av och sedan sov vi faktiskt resten av natten. Stackars lilla gossen har aldrig varit magsjuk förut, inte kräkts sedan han var bebis, förstog inte alls vad som hände. Han var likblek och skakade och mitt hjärta ville bara spricka.

Det blev så klart ingen skola idag, första riktiga skoldagen men han har varken kräkts eller haft diarre sedan i natt, ätit både frukost och lunch, om än i reducerad mängd så jag tror han kommer vara fit for fight till imorgon. Just nu sitter vi på soffan och myser, sonen ser på cartoonito och lutar sig gott mot min axel. Helt underbart!

Illa, illa, illa

Det här ser ju så dåligt ut att jag skäms. Fy fasiken så dåligt. Fast på ett sätt är det lika bra, nu slipper man iaf sitta och vara nervös när VM spelas....

Andra inskolningsdagen

Idag var andra inskolningsdagen och idag skulle det bli lite informationsmöte en kvart efter skolan börjar. När jag skulle gå kändes det som sonen inte hade några problem med att jag skulle gå så jag frågade fröknarna om de tyckte att jag skulle komma tillbaka efter mötet eller komma när skoldagen var slut. Tyckte personligen att det bästa vore om jag inte kom och gick under skoldagen om han var nöjd och glad och fröknarna höll med. De sa att de skulle höra av sig till mötet om han grät massa så skulle jag komma igen. På mötet fick vi, vad som jag tycker är självklar information, inte skicka barnen till skolan om de är sjuka, alltid vara noga med att ha sagt hej då innan man lämnar barnet, säga att man kommer tillbaka igen, skicka hälsosam lunchlåda osv. Vi fick även informationen att de pga svininfluensan inte vill ha födelsedagstårtor längre utan individuella cupcakes. Förstog inte riktigt svininfluensa vs tårta resonemanget men jag gör som de säger och har nu surfat runt efter fräcka cupcake dekorationer. Det lutar åt Greta Gris, har hittat jätte fräcka "bun toppers" på ebay och funderar nu vidare på muffin recept, dumle låter lockande.

Hemma hann jag sätta upp gardinerna i sovrummet innan det var dax att åka tillbaka och hämta sonen. Han blev jätte glad att se mig och sprang fram och kramade mig hårt. Underbart! Han hade haft kul sa både han och fröknarna och de hade redan konstaterat att han har känsla för rytm. Hoppas han får ett kanonår i skolan! Enda som "oroar" mig är det faktum att han äter jätte dåligt när han varit i skolan, det var lika förra året. Visserligen äter han ju "lunch" på skolan men jag skickar ju bara med ett äpple och en baby bel ost efter att ha minskat ner mer och mer på "lunchen" för att få honom att äta när han kommer hem. Får väl se om jag ska prova att skicka ännu mindre, vill ju inte att han ska hamna i fel matrytm mot resten av familjen heller.

Inskolning

Idag har jag varit med sonen på inskolning dag 1. När vi svängde in på vägen till skolan ropade han "yey, vi är här". Det gick jätte bra, han verkar ha fått bra och entusiastiska lärare (de är två lärare på 14 barn).  Halva klassen var där idag och imorgon blir vi allihopa och på måndag blir första dagen utan föräldrar. Det var rätt många barn som han gick med förra året i pre-nursery. Hans gamla lärarinna kom in och hejade på barnen hon haft och jag såg i ögonen på sonen att han blev lite ledsen för att han inte var med henne längre. När vi här hemma pratade om lärarna och frågade vad de heter körde han med den gamla lärarinnans namn, känns lite trist när hon varit så bra men jag är säker på att han kommer vänja sig vid sina nya lärarinnor och att det kommer bli kanonbra!

Lite bilder

Jag har laddat upp bilder från Catania i Catania inlägget och här kommer lite andra bilder, jag har verkligen varit dålig på att ha med kameran på slutet men det här är vad jag har att bjuda på. Tagna på picnic i Ta Qali den 17e september

 

 

 

Sonen fick försig att han frös så han sprang en vända i solen :)

 

 

 

.

Puman försöker spotta!

När vi borstar tänderna har dottern sett hur sonen spottar, tidigare har han gjort det i toaletten eftersom han inte når upp till handfatet (men just nu står en stol där inne som han står på) och jag har sett flera kvällar i rad hur dottern går fram till toalett stolen och försöker spotta. Urgulligt :)

Små stressig förmiddag

Imorse tog maken med sig barnen ut så jag skulle kunna baka texmex pajerna till festen. Började redan klockan 8 men det blev stressig ändå...Förutom pajerna skulle jag ju fixa lunch och hinna ta mig ett pass på crosstrainern och helst även förbereda salladen till kvällsmat eftersom maken skulle jobba. Med lite trixande fixade jag alltihopa men pajerna blev inte bra, de såg ut som de var färdig gräddade men de var jätte degiga (jag var ju tvungen att smaka så klart!) Men de ska ju värmas i ugnen innan de serveras och om inte det hjälper så får vi väl äta med en liten sked ur formen. Eftermiddagen blev sedan lugnare som tur var. Imorgon blir det inskolning med sonen! Spännande.



Paj skalen



Fyllningen



Pajerna innan gräddningen, efter glöme jag ta kort :)

Blev du sugen? Receptet kan du hitta här



Puman på toaletten (äckelvarning)

Dottern har idag lyckats göra både det ena och det andra i toaletten! Imorse hörde vi hur hon stånkade så jag tog henne med till toan och satte henne, då hade hon hunnit göra lite i blöjan oxå men ikväll vid matborden började hon låta lite underligt och jag frågade om hon behövde bajsa, och vidare om vi skulle gå på toaletten, och hon svarade med att nicka så där bestämt som bara hon kan. Sagt och gjort gick jag med henne till toan och där lyckades hon alltså både kissa och bajsa. Mäkta stolt dotter :)

IKEA suck

Idag skulle vi kunna hämta våra grejer som vi beställde från IKEA senast, det var en bokylla, en laptop bricka och så skulle de byta ut en tvålpump som inte funkade. Bokyllan var kanonviktig för den behövs för att kunna få lite ordning i köket, vi behöver någonstans att lägga viktiga grejer som nycklar och post och liknande. Vi blev så glada när den skulle hinna komma innan inflyttnignsfesten och mamma besöket men naturligtvis har inte bokhyllan kommit! :( Ibland undrar jag vad de pysslar med, hur det kan komma sig att vissa saker "inte finns" när de hämtar grejerna på ikeas tyska huvudlager....Jätte tråkigt iaf

Yellow one...

Maken och sonen har fixat en liten rit övning till sonen. Först har de skrivit hans namn i olika färger och under har de skrivit namnet igen fast med kanlinjer bara så sonen kan fylla i. Han kom stolt och visade mig papperet och skulle säga färgerna, yellow one, green one and this one and this one, blå och röd kunde han inte :D

Mini pizzor till förbannelse

Idag bakar jag minipizzor till inflyttningsfesten. Jag kommer drömma om mini pizzor i natt, det blir jätte många! Vi köpte pizzadegen färdig eftersom jag inte vill ha in en massa vanligt mjöl i huset. Än så länge har jag gjort köttfärssås pizzor, salami pizzor och några korv pizzor. Sen tog tomatsåsen och halva degen slut så det var lagomt med paus. Gjorde en jätte sats köttfärssås så jag gjorde caneloni till barnen, sonen gillade det inte alls utan skrek bara medans dottern åt sina 3 PLUS sonens 3! :O Hon är bottenlös den där puman :)

Medans jag fixat med maten har maken städat och plockat, och nu efter vilan ska han ta itu med golvet medans jag fixar de sista pizzorna. Tvyärr blir det en tråkig dag för barnen idag men ibland måste det ju bli så, vissa saker bara måste ju göras. Vi får klämma in lekpark eller trehjulings körning imorgon istället. Sen blir det att skriva shopping lista inför morgondagen, att åka till mataffär på en måndag är oftast meningslöst så vi brukar försöka planera mat för helgen inklusive måndagen när vi handlar.

SAS biljetter

Idag råkade jag gå in på sas hemsidan för att kolla om de hade bestämt sig för att flyga till Malta igen nästa vår och sommar och gissa min förvåning när biljetter fanns att köpa! De kommer resa torsdagar och söndagar igen och billigaste avgångarna kostar 1400 kronor. Jag slog till och bokade mina sverige biljetter på en gång, det blir en kortare resa över midsommar och sen en längre på en månad i mitten på augusti. Jätte skönt! Pappa har oxå slagit till och bokat resa över min födelsedag. Nu hoppas jag att några fler vänner och familj tar sig i kragen och bokar så de kan komma hit. Mamma ska bearbeta mormor lite och se om hon inte kan få med sig henne hit, det vore trevligt!

Kanelbullens dag!

Vi "firade" kanelbullens dag men en fika på Fontanella i Mdina :) Kanon trevligt utflykts mål, sonen kan springa relativt fritt eftersom det i princip är noll traffik, fikat är gott och utsikten kanon.

På eftermiddagen har maken jobbat, jag och barnen tagit det lugnt, det ska bli bra när sonen får börja skolan igen på torsdag, han behöver den aktiveringen han får där.

Pasta maskin

Maken gjorde glutenfria ravioli till mig för ett par veckor sedan och nu funderar vi på en pasta maskin för att få hjälp att "kavla" degen som bara ville gå sönder enligt maken. Får man bara kavlingen att funka kan man ju göra ravioli, lasagne och canneloni på färsk pasta, vilken lyx! Hittade en på Argos för 20 pund, helt ok pris så jag tror jag ska slå till när vi kommer till London.

Facebook

Idag har jag haft en sån där dag där jag bara längtar till Sverige. Jag vill hem och bli ompysslad av mamma, träffa mina (enda) rikigta vänner och uppleva höst! Här är det fortfarande linne och kjol som gäller i klädesväg...Tänker på en av mina allra bästa vänner vars son nyss fyllt 1, tänker på hur mycket vi hade kunnat träffas om umgås om jag hade funnits närmare. Mitt i all denna "sverige hysterin" kom jag att tänka på människor jag träffade när jag var hos mormor och morfar på somrarna. Säga vad man vill om facebook men där kan man då hitta många människor som sedan länge försvunnit ur ens liv. Kanon trevligt med en lite uppdatering och få veta vad de gjort med sina liv.

Blixtar och dunder...

...magiska under. Knappast, men det blåser, regnar, åskar och blixtrar där utanför och det kan ju kännas som under ibland. Temperaturen måste ha sjunkit rejält bara så där och nu känns det nästan behagligt. Dottern sov dåligt i sin vagn här i köket innan jag flyttade in henne i sin säng, där var det mkt svalare. Sonen vaknade och hojtade och verkade klarvaken, troligtvis var det blåsten som stört honom. Han sitter nu och sover brevid mig i soffan, lutar sig mot min axel och är huuuur mysig som helst :) Själv ska jag aldeles strax kasta mig i säng, rätt trött idag. Imorgon blir det stor shopping (jag har skrivit matlista), lite mer pyssel här hemma (om inte vädret bättrar på sig, men prognosen sa showers) och så ska jag planera lite för våran "inflyttningsfest". Bara en av makens "gamla" vänner har varit hit och sett hur vi bor och tanken har väl hela tiden varit att vi skulle ha någon form av inflyttningsfest "när vi kommit iordning" men det lär ju dröja, hehe, så nu ska det bli av ändå. Vi har ju trots allt fått skaplig ordning i själva bostaden. Vi har inte tänkt bjuda på middag, utan mer finger food, är det någon som har någon ide på något trevligt och enkelt att servera? Mina egna tankar låter än så länge som följer:

Mini pizza
Mini tex mex paj
Kyckling klubba eller vinge
Tunna ribs
Ostar av olika sorter
Grönsaker med dipp
Friterad mozzarella

Har allt tänkt mig fler saker och jag hade skrivit ett jätte papper med olika ideer, hittar det inte nu, som vanligt! Så peppra mig gärna med några recept.

Fixat och trixat

Idag åkte vi och fixade med nya knappar, strömbrytare kanske är rätt ord?, till badrummet eftersom vi nu har 4 saker att slå på, taklampor höger, taklampor vänster, spegellamporna och fläkten. Sedan skulle vi leka lite i Iklin tänkte vi men det var så varmt och leksakerna var stekheta oxå att vi bestämde oss att åka hemåt (där det iaf finns lite skugga i lekparken) så skulle jag stanna där med barnen och maken åka hem och fixa så att badrumslamporna blev inkopplade. På eftermiddagen har jag målat färdigt första strykningen i trappen upp till och i tvättstugan. Skönt! Maken satte i avdelarna i skoskåpen och jag plockade i skorna. Sen tvättade jag ett fönster i köket, nu ska vi minsann få tillbaka myggnätet så vi kan börja lämna öppet, det blir kanon bra drag när det är öppet i båda sidorna. Vi hade tagit fel på makens jobbtid idag så de ringde och sa att taxin stog där ute och väntade, panik! Maken fick ta vår bil till jobbet istället, stackarn, nu lär han köra hem mitt inatten....

Tillbaka i lunken

Tänk vad snabbt man är tillbaka i vardagen efter en liten semester...i måndags åkte vi land och rike runt för att jag glömde stänga fönster och balkongdörrar i svärföräldrarnas lägenhet, i tisdags handlade vi mat och fixade med sonens skoluniform och igår åkte vi till lekpark på förmiddagen och dedikerade eftermiddagen åt att fixa lite här hemma. Jag behandlade trappen till tvättstugan med animögel medel för att kunna måla och städade sedan iordning i hela tvättstugan. Trots att det finns många lådor som vi måste gå igenom fortfarande är det iaf lite ordning just nu. Maken satte upp tandborstmuggarna och lamporna som ska sitta över spegeln i badrummet.

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0