Älskade ungar!

Trots att vi inte sov hemma inatt var det underbart att få krypa ner i sängen hos mina små älsklingar igår kväll. Vi sov rätt bra allihopa och när dottern vaknade slog hon sakta upp ögonen och fick syn på mig, då spärrade hon upp ögonen ännu mer, som för att kolla att hon såg rätt och sedan log hon med hela ansiktet, tittade bort och kollade igen, att jag var kvar. Sonen sov någon liten stund längre så jag och dottern satt och kramades en stund. Jag såg när sonen vaknade och han tittade sig omkring lite småförvirrat men när han såg mig kastade han av sig lakanet och kröp så snabbt han kunde fram till mig och kramade mig länge och hårt. Härligt att veta att man var saknad :) Medans barnen åt frukost packade jag ihop grejerna så att vi skulle kunna åka hem så snart som möjligt men sonen ville helst att jag skulle vara i köket, han var orolig att jag skulle försvinna igen...

Bättre..

Har nu ätit lunch och sovit lite och det känns faktiskt bättre, inga problem efter senaste matintaget faktiskt. Men mosig är jag ju så klart....lite sugen på att gå på en promenad här i Catania nu men jag vet inte hur pass jag vågar vi får helt enkelt se.

Men nu när jag mår bättre och sitter här och inget har att göra längtar jag efter mina små älsklingar!

Lördag i Catania

Igår kom jag till hotellet redan 8.30 och jag gav mig direkt iväg mot marknaden. Vilket ställe! Precis som man ser på film och tv, folk som gapade och skrek vad de sålde och priser. Jag fick shoppat lite, men det mesta kändes ju "billigt" i kvalitén. Efter 1½ timme på marknaden hade jag fått nog och gick tillbaka till hotellet och lämnade av mina fynd innan jag gick mot shopping gatan Via Etnea istället. Köpte mig en jätte fin topp men tittade mest, kände mig lite obekväm i affärerna. Vid 14 var jag tillbaka på hotellet igen och la mig och tittade på lite tv och slumrade. Då hade jag ju promenerat och gått i mer än 5 timmar så det får väl duga som ersättning för min motionsrunda som jag brukar göra hemma. Vid halv fem kom maken till hotellet och vi tog beslut om var vi skulle äta middag, slappade lite och ringde och pratade med sonen. Underbara lilla sonen, vad jag saknar honom! Dottern med förståss, men henne hörde jag bara i bakgrunden, "pratandes". Barnen hade det iaf bra och jag hoppas att natten har gått bra oxå. Middagen åt vi på Il Sale Art Cafe, en jätte stek på minst 500 gram men det var kanon gott. Vi gick en lugn promenad genom Catania på väg tillbaka till hotellet och sedan somnade vi ovaggade kan jag säga! Helt utmattade.

Här kommer några bilder från min spatsering runt Catania



Fiskmarknaden





Domen

Tillbaka på hotellet....

Idag skulle vi åka iväg från Catania, skulle se någon fin by runt en timmes bilfärd bort. Tanken var att ta en buss men någon hade en kontakt som kunde köra oss i minibuss liknande fordon så vi fick lite dötid innan chauffören kunde komma. Stannade och tog en liten fika, jag och maken delade en Granita Mandorla och det kändes att det var pulver i den och trots att jag tänkte tanken om det var något med mjöl men tog beslutet att det måste vara mald mandel. När taxin sen kom (detta var kanske 20 minuter senare) hann vi bara köra ett par kvarter så kände jag hur det snurrade till och jag blev dålig i magen. Väntade lite och tänkte att känslan skulle gå över men det gjorde den ju inte...oväntat liksom. Sa till maken som blev orolig och fick hejd på taxin och vi tog beslutet att åka tillbaka till hotellet och de andra fick åka utan oss. Har sprungit på toa jätte många gånger nu och mår kanske kanske lite bättre men det var himla tur att vi åkte tillbaka. Lite pinsamt känns det hela men å andra sidan  kan man ju inte hjälpa om man blir dålig. Maken har gått ut för att köpa imodium, jag känner mig lite orolig för hemresan, vill ju inte riskera panik på flyget!

Jag tror nästan att Sicilien är förbannat, förra gången vi var här blev jag ju dålig på båten och mådde kasst hela den guidade turen.

Utmattad!

Helt uslagen ligger jag i sängen och orkar verkligen inte skriva något, jag får uppdatera bättre, kanske imorgon.

Imorgon Sicilien

Nu blir det natt, om 6½ timme ringer klockan och det är dax att göra sig klar för mina två dagar på sicilien. Det har varit mkt och jag har inte hunnit skriva men om jag har möjlighet imorgon hör jag av mig. Allt beror på om det utlovade WIFI funkar på hotellet samt hur pass intressant shoppingen är i Catania :)

Underbart grå dag

Sååå härligt väder idag, grått, mulet och regn.

Vilken aktiv dag!

Idag blev en fullspäckad dag som började med promenad för min del och direkt efter frukost begav vi oss mot flygplatsen för att fixa med min biljett till Catania i helgen. Som vanligt tar det sanslöst lång tid, personalbiljetter får man inte enkelt. Vi hadecket  dock tur och fick lämna uppgifterna så återkommer hon när biljetterna är klara så är det bara att hämta upp. Sedan till själva flygplatsen där vi var upp till lekhörnan och sonen fick leka, glada besked för dottern, under 1½ år lekte man gratis så hon fick krypa runt lite och spana. Tänk vilken skillnad det är på olika barn! Sonen fick jag locka med mig in bland grejerna fast han var mkt äldre än dottern är nu medans hon morskt drog runt och klättrade på allt hon kom över. Hem och laga lunch, liten vila och sedan till Smart för shopping. Tänk så mycket fortare man fixar shoppingen när man har en ordentlig shopping lista! Maken tog sedan med barnen till lekparken medans jag fixade middag. Nu blir det The accidental husband på tvn, men några smarriga cashew nötter.

Min köksvåg!!

Min älskade köksvåg är trasig, displayen visar ett "E" och vi trodde att vi skulle kunna fixa den genom att byta batterierna men ack så fel vi hade. Nu vet vi inte riktigt vad vi ska ta oss till, vi kan ju knappt leva utan köksvåg sen vi börjat väga massor i matväg för att försöka minska våra portioner och inte "väga" med ögonen och hungern i magen. Vi får ge oss ut och leta efter en ny, helst redan imorgon!

Catania here I come!

I helgen ska maken till Catania i 3 dagar, jobbar lördag och måndag men ledig söndag. Vi hade tittat lite på det där tidigare ju men bestämt mig att jag inte skulle åka (pga av många orsaker, den främsta att vi behövde barnvakt i 2 nätter, 1 tyckte jag vore ok men inte 2) men igår hittade vi en lösning så nu kommer jag iväg!!! Farmor och farfar ska vara barnvakt lördag och söndag, själv kommer jag tillbaka söndag natt så visserligen blir barnen nattade 2 nätter av någon "annan", men jag kommer ju finnas där om de vaknar under natten, och på morgonen. Det ska bli kanonskönt att komma iväg, det här behöver vi, jag och maken!

Vilken dag det var igår....

...började med stooora depressionen. Var ju vägningsdax och när jag klev på vågen hade jag gått ner max ½ kilo. Känndes bitter och tråkigt när man har ätit specielkost i en hel vecka för att få sig en kickstart och kämpat med huvudvärk. Hela dagen blev piss, maken jobbade och jag hade ingen ork till något, ledsen och trött (dottern börjar bli lite täppt i näsan och sov dåligt). När maken kom hem tvingade han upp mig på vågen igen, hävdade att det måste varit något fel då han själv gått ner 2 kilo och jag vet inte hur det gick till men helt plötsligt hade jag gått ner! 2 kilo jag med!! Hurra!!!

Huvudvärk!

Jag har haft mkt huvudvärk den senaste veckan, sonens gnäll har inte hjälpt men helt plötsligt insåg jag vad det hänger ihop med. Pappa har alltid pratat om att han fått hemsk huvudvärk när han kört första 2 veckorna på GI dieten (han motionerar) medans jag aldrig haft det problemet tidigare. Nu motionerar jag ju så jag tror att det kan ha med det att göra. Maken hade läst lite på nätet och hittade att man rekomenderade att ta en yoghurt 2 timmar innan motionen för att undvika huvudvärk så idag köpte jag några youghurtar, hoppas det kan hjälpa, jag är så tung i huvudet. Idag är dag 6 av 14, snart halvvägs med andra ord, och då dax för vägning....

Vad har hänt med min son?

Sonen har den senaste tiden varit som förbytt, han har gnällt och gnällt, som om han vore trött men efter att ha sovit 12 timmar (19-7) borde han inte vara hysterisk redan vid lunchtid! Han säger att han inte har ont någonstans så jag vet inte alls vad som händer. Hoppas det vänder snart, huvudvärken som jag får är inte att leka med

Mamma träff

Just nu sitter vi och väntar på att mammorna ska komma. Ikväll bjuds det låda italiano till de som får, själv äter jag ju South Beach diet, fas 1 så ingen pasta för min del, det blir någon kyckling rätt tror jag. Idag är 5e dagen av 14 och det går faktiskt rätt bra, huvudvärk håller dock i sig. Hoppas att det har gett utslag på vågen när jag ställer mig på den när jag kommit halvvägs.

Puckon!

Läser om svenskarna som sitter i arrest i pakistan och blir upprörd och förbannad. Utan att bestämma mig om jag tror att de är skyldiga till terrorbrott eller inte måste jag säga att jag inte förstår hur man kan ta med sin 2 åriga son till såna trakter? Om man blivit gripern för terrorbrott tidigare? Risken för att bli gripen och kanske torterad? Jäklar i min låda vad arg jag blir!

Mp3 spelare

Igår kom jag på att jag måste skaffa en ny mp3 spelare. Batteriet i den gamla var dåligt (inbyggt, så går inte att byta) och hörlurarna var special som bara passade till den och jag hittade inga att byta ut dem med. Surfade runt länge och väl och letade det bästa. Ipod, ipod kopia eller nåt helt annat. Det jag ville ha var en med ett vanligt batteri, så jag kunde byta det när det blir dåligt, den skulle även ha en liten "skärm" så man kan se vad man lyssnar på för låt osv. De flesta på ebay var såna där tunna där man inte kan byta batteriet men idag  hittade jag på netonnet den för mig ultimata spelare. Den uppfyller alla mina krav och är dessutom snygg och billig! Beställde direkt :)

Små framsteg räknas oxå eller?

Små små framsteg görs i färdigställandet av hemmet. Igår satte vi upp Walliesarna i lekrummet (bild kommer) och i måndags målade jag mer i tvättstugan, nästan hela tvättstugan och trappen har fått en strykning. Nu måste vi fixa lite mer färg innan det kan bli helt klart. Hämtade även en laddning grejer (den senaste beställningen) från IKEA så nu har vi våra tandborstmuggar så vi iaf kan säga att ett rum är helt klart, bara 4 kvar ;)

Ebay shoppat

Nu har jag shoppat loss på ebay för sonens kalas, det blev inbjudningar, lootbags, tallrikar och muggar samt lite saker att fylla påsarna med. Makens bror var här för att titta på fotboll så vi fick pratat lite om "underhållningen" oxå, jag tror och hoppas att det kommer bli jätte bra.

Kalas igen!

Idag har vi varit på ännu ett kalas men dagen började med att vi skruvade ihop det andra sko skåpet, sen blev det lite små bråttom, maken skulle iväg och jobba och jag skulle få barnen klara för kalas. Kalaset var jätte trevligt, båda barnen hade trevligt, och som vanligt "öppnar" sonen upp sig till de andra barnen lagom till att det är dax att åka hem. Inga bilder blev det, jag hade kameran med men är sååå lat och kom mig inte för att fota. Fullt upp att hålla reda på båda barnen :D Hoppas dock på att värdinnan kan skicka några om hon har några bra jag vet ju att hon läser här ;)

Nu ska sonen se färdigt Land before Time och sedan ska barnen nattas, maken landar om 45 minuter och jag hoppas hinna måla lite i tvättstugan innan han kommer hem oxå. Imorse fyllde han nämligen igen de hål som var kvar från de tidigare ägarna så nu kan jag fortsätta där jag slutade förut, vill så gärna få färdigt där uppe så vi kan organisera ordentligt för när det är klart kan vi äntligen anse oss relativt klara i själva huset. Sen får vi fortsätta sakta att packa upp (och säkert slänga) de sista lådorna som är kvar i garaget.

En helt vanlig lördag

Förmiddagen har spenderats i en lekpark, äntligen har det blivit lite svalare så man faktiskt kan gå ut och leka lite! Hem och äta lunch, maken iväg och jobba och jag och barnen skulle chilla i soffan men vi monterade först ihop ett sko skåp så vi kan sortera ut skopåsarna i tvättstugan. Kvällsmat och nu nattar maken barnen. Juventus spelar ikväll så det blir väl att vi tittar på det, eller maken tittar och jag stickar, eller ser nåt på datorn :)

 

 

 

 

 

 

 

Lyx fredag

Farmor och farfar var igår barnvakt så jag och maken skulle kunna komma ut en sväng, vi tyckte det var så trevligt när vi var på bio när mamma var här i maj så vi hade sagt att vi skulle försöka göra det en gång per månad men över sommaren blev det som vanligt upp och ner plus att vi hade sån oreda i huset att vi inte tyckte det kändes rätt att be svärmor komma hit. Igår blev det alltså av och vi var till Henry J Beans för middag, tänk att få äta i lugn och ro, utan barn som vill ha hjälp att skära eller äta eller bara är allmänt griniga. Det gick ingen film vi var så sugna på att se så vi gick en liten sväng och bara mös, åt en glass och sen till en utebar där jag fick mig en virgin cocktail. Yummy! Vi var hemma igen strax före 23 efter en riktigt härlig kväll :)

Kalas fredag

Igår firades en av sonens "kompisar". Har man förresten kompisar i ordets rätta bemärkelse när man är 3? Hursomhelst var vi bjudna på kalas i deras farmhouse med underbar terass på baksidan. Sonen ville inte åka dit när jag pratade om det, han hade somnat i bilen och vaknade precis när vi kom dit så han var blyg och lite feg, ville inte komma ur bilen. Födelsedagsbarnet var med oss och sa åt honom att komma, hon var på kanon humör! Till slut lyckades jag lura ut honom ur bilen med löfte om att det fanns katter i huset :) Sen kom han igång kan jag lova, och när det började närma sig dax att åka hem och jag sa, ska vi åka hem snart då? sa han "nej mamma, play a little bit more". Efter vad som såg ut som en kalasgod tårta (vart köpte du den förresten?) åkte vi så hemåt där farmor och farfar väntade.



Dottern fick en brödbit, klart man ska sitta vid bordet då :)



Utsikten från terassen


















Tåg, "perfect" sa sonen



Vad är ett kalas utan partyhatt?



Generat födelsedagsbarn







Hela gänget

Städ fredag

Igår, första dagen med två människor mindre i huset blev det städdag. Sonen ville som vanligt hjälpa till och torka golvet, tur att vi har två "moppar". Vi tog en paus halvvägs för att åka och handla, vi skulle till Pavi eftersom de äntligen fått in våra skohyllor och vi ville inte riskera att de sålde slut på alla trots att de hade lovat att hålla två åt oss. Maken städade färdigt själv på eftermiddagen medans jag och barnen var på kalas.

Nu har dom åkt....

Imorse körde jag pappa och brorsan till flygplatsen, tänk att det alltid är lika sorgligt när någon åker hem. Det har varit jätte trevligt att ha dom här, barnen har varit jätte glada för sällskapet och när jag i tisdags berättade för sonen att vi skulle på fotboll imorgon och dagen efter skulle morfar och morbror åka hem blev han lite besviken och sa "dom komma baka". Jag tyckte det var så gulligt sagt så jag sa till honom att han fick berätta det för dem när vi ätit färdigt men han hade inte tid att vänta utan drog från matbordet, sprang in i rummet där de sovit och hojtade "komma baka, komma baka". Pappa dumskallen trodde att sonen ville baka, men jag förklarade att han ville att de skulle komma tillbaka. Lilla gubben....hoppas de kan komma snart igen.

Vilken match...

Igår var då ödes matchen. Matchen började ju 18.30 så svägerskan hade möjlighet att ta hand om dottern ändå. Det hade gått rätt bra men vid ett tillfälle ringde hon och sa att hon bara skriker och skriker. Vi gav några tips och vips hade hon somnat :) Skönt!

Sonen hängde med på matchen och hade jätte kul, han klappade händerna och försökte hänga med i ramsorna och ville ha ansiktsfärg. Tyvärr glömde jag kameran (klantigt värre!) men brorsan tog någon bild som jag säkert får när han kommit hem.

Matchen i sig var inget värt att skriva om så det låter jag bli, blir bara upprörd! Däremot så hamnade vi bland svenska fansen trots att vi bara betalat 8 euro. När vi försökte ta oss in på andra sidan ville de inte släppa in oss utan de hade bestämt att alla svenskar skulle vara på samma ställe, oavsett vad man betalat så det var bara att knata runt stadion och tränga sig in bland de tillresta svenska fansen och det var ju trevligt, då fick vi ju vara med och sjunga och heja.

Blogg design

Trots att jag nyss ändrat designen på min blogg är jag inte helt nöjd. Här hos Amanda Ljungdahl kan man just nu vara med i utlottningen av en design som jag tycker är urläcker! Med alla mina motgångar just nu känns det som jag förtjänar en rosa flickigt blogg....Håll tummarna för mig :)

Såååå sorgligt

Efter att ha vikt tvätt bestämde jag mig idag att ta itu med att kolla igenom bebiskläderna vi har eftersom jag lovat en kompis som ska få en pojke efter 2 flickor att hon ska få kläder av mig. Trodde inte att det skulle kännas på det här viset men det gör ont i hjärtat att lämna bort kläderna. Vi ska inte ha mer barn och inte har jag plats att spara grejerna heller och det är ju jätte bra om de kommer till användning igen, allt var ju nytt eftersom vi inte hade någon att ärva efter. Men på något sätt känns det så definitivt, nästan som att man gör sig av med minnen. Hur ska jag kunna minnas hur liten han var om jag inte kan titta på de där ytte pytte plaggen som var för stora den första veckan?

Hjärtat skriker men hjärnan vet att det blir bra att göra plats för andra saker här hemma, jag vet inte ens vad jag skulle spara grejerna till liksom? Mamma hade sparat massor med kläder som vi hade när vi var små, men resår hade torkat och de hade blivit missfärgade så det fanns inte ett plagg som vi kunde använda. Det blir kanon att ev få se kläderna på ett annat gossebarn. Jag sparar tex säng mobilen istället, den kan finnas kvar så länge, kanske till och med tills dess barnen får barn.

Vilken morgon!

Imorse hade jag ställt klockan igen för promenad, det märks att sommarens värsta hetta ger med sig, igår kväll var det riktigt skönt ute när solen gått ner och imorse var det behagligt att promenera. Hittade tejp till mina fötter så skavsåret från förra gången kändes inte av. Kanon! Väl hemma gick jag upp och hängde tvätt, det var 3 maskiner att hänga för jag började tvätta igår och lämnade en sista maskin under natten. När jag gick på promenaden såg jag att vissa ställt ut soporna och jag tänkte att "inte hämtar de väl sopor idag, på en röd dag?". Vi hade missat sopbilen i lördags och i söndags kom de ju inte och igår sov vi för länge igen så vi hade en soppåse som stog på balkongen och behövde ut. När jag väl hade hängt all tvätten och skulle sätta mig en stund vid datorn hörde jag dock sopbilen komma åkande så jag kastade mig ut efter vår soppåse, sprang nedför trapporna och kom precis när "sopgubben" hämtade vår grannes påse. Märkte dock att det kom några regndroppar så jag fick springa upp på taket igen och ta ner alll tvätten!

Nu hoppas jag på en fortsatt lugnare dag, först blir det omelett till frukost och sedan duschen.

En tur till Valletta

Idag tog jag och pappa med oss sonen på bussen till Valletta medan brorsan, maken och dottern kom efter i bil. Vi får ju inte plats i en bil allihopa och sonen tyckte det var jätte kul att åka buss. I Valletta köpte vi en fin sjal till pappas sambo som snart fyller år (fast pappa vet inte exakt vilken dag...typiskt karlar eller vad då? :)) Sen tog vi båten över till Sliema där vi åt lunch innan vi letade upp en fin skjorta som en andra del i pappas födelsedagspresent. På vägen hem stannade vi och handlade mat, ikväll blir det grillning på taket! Gött värre.

Snart drar det ihop sig för matchen...maken var gullig och köpte mig en ny svensk flagga, min gamla ligger nerpackad någonstans och jag vet inte riktigt vart. Även sonen ska följa med, hoppas han kommer tycka det är trevligt. Har bestämt oss att inte stå på "svensk sidan", de skulle ha 50 euro för biljetterna där i jämförelse med 8 euro på motsatta sidan. Även om det inte är hela världen att betala 50 euro för en engångs grej tycker jag att det är fräckt att ta ut så mkt mer bara för att man är svensk "och har råd" så vi väljer att "make a stand" och betalar mindre. Skulle tro att det blir fler svenskar på andra sidan ändå :)

Hjärtinfarkt eller vad då?

Herregud vilken kväll! Först var vi till Mamma Mia där vi åt jätte middag, sedan hem för att se på fotboll. Det började ju bra men gick bara utför....Straffen kändes väl så där men Zlatans mål var helt osannorlikt! Vilken jävla röta! Tur för oss, för nu blir det ju match på onsdag oxå, vid förlust hade vi lika gärna stannat hemma...

Shopping och lekparken

Idag har vi varit ut och shoppat mat så vi ska klara oss över helgen. Vi passade även på att hämta ut de gratis energisparlampor som man får av staten. Efter lunch skulle maken sova, han ska till Moskva i natt och jobbar precis hela natten, så när dottern vilat färdigt tog jag, pappa och brorsan med barnen till lekpark. Jag blir ibland lite överraskad att se hur sonen växer och hur han lär sig fler och fler saker utan hjälp. Det går undan! Dottern fortsätter övningsgå, hon kan verkligen gå men är fortfarande lite för feg. Provade flera gånger att gå mellan mig och pappa. Till kvällsmat hämtade vi kyckling kebab, kanon gott som vanligt. Nu sover barnen, maken ska snart göra sig klar för jobbet och pappa och brorsan ser på film. Själv ska jag nog lägga mig tidigt idag, satte klockan imorse för att komma ut på promenad tidigt på morgonen. Det var faktiskt helt ok temperatur runt "top of the world" med liiite vind emellanåt. Imorgon blir det ingen promenad på förmiddagen iaf eftersom maken är borta, kan ju inte lämna barnen men jag ska försöka hinna med en promenad senare, eller kanske en vända på crosstrainern.

"Mummy where are you?"

När jag var till läkaren i onsdags hade vi bestämt att om något barn fortfarande sov skulle det få sova vidare och morfar skulle sedan ta hand om dem om de vaknade och maken skulle ju bara köra mig dit och sen komma hem igen. Inte helt oväntat var dottern vaken men sonen sov gott så vi åkte iväg och lät honom sova. När maken kom hem hörde och såg han sonen stå och trycka sig mot myggnätet vid balkongen och ropa "mummy where are you?" med ynklig röst. Han hade varit in och pratat med morfar men gick tydligen sedan ut och letade efter mig ändå. Nu vet jag att jag gör rätt som inte åker med till Sicilien, det vore ju helt själviskt att åka iväg och jag hinner åka iväg andra gånger i framtiden. Just nu känns det helt rätt att jag valt att inte åka.

Levern är bara bekymmer

Igår kväll ringde läkaren, det senaste blodprovet hade kommit ut och värdena hade blivit ännu sämre :(  Han förstod inte varför och nu har han sagt att jag måste ta ännu mer "cancer medicin". Snacka om att det känns hopplöst...

Senaste läkarbesöket

Idag har jag varit och träffat läkaren igen, det var rörigt värre som vanligt men jag fick komma in som nr3. Mina blodprover var som jag sagt tidigare inte vad han skulle vilja men han menade att det hade med att göra att jag inte fått full "utslag" av den ena medicinen än. Jag fick iaf minska ner dosen cortison till 15mg per dag, blodprov om 10 dagar och sen tillbaka och träffa honom igen om 3 veckor. Han svarade på mina frågor om svininfluensan och vaccination och jag räknas bevisligen in i riskgruppen för det mesta och ska tydligen vara berättigad till gratis influensa vaccin för den vanliga influensan och trots att inget beslut tagits trodde han att det även kommer att gälla svininfluensan.

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0