Bästa avslutningen

Vilken perfekt avslutningsdag vi fick i Sverige! Började med ett besök vid pappas koja där det var angling på gång. Vi grillade lite korv och barnen fick springa på varsitt flagg. Det var helt plötsligt lite mindre kallt och vi gick direkt upp till hockey plan för att åka skridskor när vi kom hem. Där blev vi kvar i flera timmar, vännerna från Dubai kom dit, ett annat barnbarn "från byn"dök också upp och efter två timmar kom även min bror dit och åkte lite med barnen. Jag hann även med en tur till mataffären för att handla på mig de matprodukter vi ville ha med oss hem igen. Vad mer kunde man önska sig egentligen?

Hemma!

Undrens tid är inte förbi! På själva resdagen sov jag i princip tills klockan ringde (vaknade 1 minut innan!) Vi blev lite försenade från Stockholm, men det visste vi redan dagen före då maken såg att det skulle bli dimma i Dubai på morgonen. Då blir det alltid förseningar och trök (det var ju det som hände när vi var 4 timmar försenade förra vintern). När vi väl kom iväg gick det trots allt rätt smidigt. Inga direkta köer på flygplatsen och en timme efter att vi landat körde vi in i garaget. Otroligt gött att få krypa ner i sin egen säng efter att ha slagit in de sista klapparna för en "andra julafton" med maken.....

Inviger klappar

 
 
 
 
 Barnen var väldigt nöjda med att få skridskor i julklapp. Nu ska vi åka lite oftare hemma i Dubai också! I byn där jag kommer från finns en fotbollsplan/hockeyplan där min pappa spenderat många många timmar i min barndom för att spola is. Först nu inser man vilken uppoffring och hur gräsligt kallt och långtråkigt jobb det var. Nu är det nästa generation som tar över och det finns faktiskt is att åka på. Vilken lyx! Tyvärr är det lite kallt men imorgon ska vi försöka ta oss upp och öva lite igen.

Bakis

Tänk att det blir sån baksmälla på juldagen jämt.....massa mat och godis och klappar på julafton och så kommer juldagen och man har ingen direkt lust till något alls. I andra delar av världen (iaf där vi bott och har kontakter) brukar tomten komma på natten och sedan får man öppna klapparna på morgonen, så fort man vaknar. Barnen tycker det är jätte kul att man i Sverige får träffa tomten (även om de tycker det är eländigt att man måste vänta nästan hela dagen innan han kommer och man får öppna några paket) men iår kände vi inte att vi kunde komma undan med att någon av oss var tomte. Istället fick tomten komma förbi på natten och han fick iår svara för skattjakten. Vi har tagit över min barndomstradition med en skattjakt på julaftons morgon där man som skatt hittar ett paket som ofta innehöll något man kunde använda som underhållning medans föräldrarna kunde fixa med det sista inför lunchen och i år fick alltså tomten stå för skattjakten. I slutändan fick vi en fin julafton och jag tror att vi alla var nöjda med våra klappar!

Vi är här......

....men var är snön? Resan gick bra fast sonen var rätt uttråkad då de inte uppdaterat barnfilmerna på länge och han tyckte inte det fanns något alls av intresse. När vi landade satt de spänt och hoppades på snö, men det var ju grönt/brunt istället. Jag håller tummarna för att åtminstone lite snö ska komma ner vid något tillfälle. Jetlaggade är vi, sonen vaken sen 4 tiden både igår och idag men det får gå iom att vi inte är här så länge. Mamma har jobbat sedan vi kom hit så vi har umgåtts med pappa/morfar den här helgen men snart blir det plus på mormorkontot.

Vi reser!

Man kan inte säga att sonen återhämtat sig helt, han har ätit dåligt idag men han har inte kräkts sedan den gången på bussen så vi åker imorgon. Klockan är ställd på 6½ timme från nu så det gäller att försöka få till några timmars sömn iaf.....Snart ses vi mina vänner!

Sjukstugan fortsätter

Måndagen passerade utan feber och igår gick dottern till skolan. Det var en full dag med balettavslutning och sedan sonens julkonsert på skolan. Idag var det "avslutning" i skolan (trots att sista dagen är imorgon) med knytkalas och kalas kläder istället för skoluniform. Maken och jag gjorde ett köpcentrum race och letade cykelställ och kollade lite kläder. När dörren öppnades kom en storgråtande son in då han hade kräkts över hela sig i bussen! Efter kommer dottern som även hon storgrät. Vilket kaos! Sonen fick av sig kläderna och in i duschen, kläderna i tvättmaskinen och sedan fick jag försöka få klart för mig varför dottern grät. Då visade det sig att hon grät för att gossen hade bett henne om en plastpåse men hon hade inte förstått honom och hon tyckte därmed att det var hennes fel att han kräkts. Sonen mådde mycket bättre efter duschen och när barnen skulle gå och titta på adventskalendern knackade det på dörren. Därutanför stog ett äldre barn från skolbussen som ville komma förbi och kolla om gossen var ok.....Gud vilka rara barn! Jag blev helt varm i hjärtat.
 
Nu är det bara att hoppas att vi alla är friska nog att sätta oss på flyget om 1½ dygn :O

Sjukstuga

Jaha, då var det sjukstuga här hemma igen. Dottern hostar och hostar och har feber som kommer och går lite utan att bli alltför hög. Kvällens 39.4 som högst. Det känns inte direkt jätte kul med tanke på att vi ska resa på fredag, hon borde väl må bättre men det gäller att ingen annan drar på sig förkylningen. Puman själv vill till skolan, tycker det är uuuurtråkigt att vara hemma och ta det lugnt. Hennes bästa kompis mamma ringde mig när hon hämtat i skolan då gulliga lilla L ville prata med puman och höra hur det var med henne, hur gulligt är inte det?

Mycket att leva upp till....

Alltså det är så galet svårt att ha två så olika barn, akademiskt, sportsligt och temperament mässigt. Sonen gör ju det mesta "rätt" i skolan, han får diplom för både det ena och det andra och resultatmässigt ligger han alltid i toppgruppen. Tidigare iår blev han vald till "Corridor King" (fråga mig inte vad det innebär) med motiveringen "för att han alltid producerar utmärkta resultat och är en jätte bra förebild för andra och artig". Det här är inget som vi på något sätt stressar honom till, han älskar skolan och av någon anledning är det mesta enkelt för honom. Jag tror jag har berättat om att alla barn på skolan tillhör ett "hus". Det är som i Harry Potter, där man under skolåret tjänar poäng för sitt hus för att utse ett vinnande hus när skolåret är över. När han gick i ettan blev han vald till huskapten för Jaguarerna, en stor ära då bara ett par tjejer och killar ur varje årskus blir utvalda och det innebär att man anses vara ett föredömme och en bra ledare inom gymnastiken. Från och med i år väljer de tydligen ut ett par "sports captains" och ett par "house captains" där house captains har någon form av administrativ uppgift och ska räkna poängen. Sonen blev vald till detta för hela tredje och fjärde årskursen. Han fick utmärkelsen och sin skylt att bära på uniformen vid en ceremoni inför hela mellanstadiet igår. Självklart är han (och jag!) stolt och glad och jag fick göra en grej av det hela och tala om hur kul det var osv för att han skulle känna att jag var stolt över honom. Men då kommer såklart bakslaget, puman känner sig jätte ledsen för att han blivit huskapten igen och hon aldrig varit det. Hon kan inte förstå att inte alla kan vara huskapten och att hon faktiskt slår ur underläge då hon är yngst i sin klass medans sonen är äldst. Samtidigt ser hon att vi blir stolta när sonen får utmärkelser, vad ska man göra liksom? Jag kan ju inte ignorera det han gör. Jag försökte förklara att vi älskar henne precis som hon är och att vi är jätte stolta över vad hon åstakommer både i och utanför skolan men jag tror inte riktigt det hjälper, hon känner sig ändå sämre än sin bror och säkert mindre uppskattad av oss. Jag tror att vi måste försöka tänka på att ge henne mer uppskattning så fort hon gör något bra.

Jag kommer hem....

...igen till jul!
 
Barnen har önskat en jul låtlista till bilen så jag har letat massor efter julmusik och sprang då över Peter Jöbacks jag kommer hem igen till jul, vilken härlig låt! Passar bra gör den ju också, jag har glömt att uppdatera om att vi faktiskt åker till Sverige över jul. Vi hade ju sagt att vi skulle invänta makens schema för att se hur pass mycket han jobbade och han är borta över hela jul så vi har nu bestämt oss för att jag och barnen ska åka hem så fort skolan slutat. Det blir ingen långtur, vi reser tillbaka igen och firar nyår med maken. På så vis får vi det bästa av båda världarna och nu hoppas vi bara på snö!

Typiskt

Vi har haft julklapparna klara i mer än en månad tills svärföräldrana igår meddelade att de för över pengar så kan vi köpa något till barnen från dem :O Bara försöka hitta på ytterligare klapp så här i sluttampen ändå då. Som tur är finns alltid det säkra kortet Lego att vända sig till. Om ni tycker lego är dyrt i Sverige skulle ni se priserna i Dubai så den här morgonen spenderar jag på att välja lego från svensk hemsida.

Olympiska spelen

Idag var det "Greek day" med olympiska spel på schemat för treorna på DESS. De har under en period sedan mid term holiday fokuserat på antikens Grekland och idag var det kulmen för detta ämne. Föräldrarna var inbjudna att titta och vi hade en trevlig förmiddag på fotbollsplanen.
 
 
 
 
 
 
 
Sonen tävlade för Sparta
 
 
"Spjut kast"
 
 
Beväpnad löpning
 
 
 
 
 
 
Sprint
 
 
"Diskus"
 
 
Mitt i pris cermonin blev det brandövning där brankår och polis dök upp medans en inspektör var där för att kolla hur snabbt skolan evakuerade samt tiden det tog för brandkåren att dyka upp!
 
 
Sparta väntar på resultatet.....tyvärr vann de inte, det gjorde Athen
 
 
 
 
 
 

Jaha ja....

....då var vi en städare "kort" och jag har redan städat huset två gånger :O Fantiserar redan om vilken sorts lösning vi ska kunna hitta på. Vi väntade in dem på torsdag morgon när de kom och trodde att de skulle städa. Bad dem komma in i köket så vi fick prata med dem. Förklarade att vi upptäckt att inte bara en (som jag nämnde när jag ringde honom) utan två dekorationer var borta och att påsar där det var dubbla kulor nu var endast en kula. Han insisterade på att han inte tagit något, det allra "lustigaste" var att han aldrig sa "vi" utan det var hela tiden att "jag har ju städat hos er i två år och ni vet ju att ni kan lita på mig" och "jag har inte tid att leta igenom några påsar". Pekade ju bara mer på att jag hade rätt och att det var hon som låg bakom det hela. Jag såg till att visa honom vilka dekorationer som fattades, så att han skulle veta att de var våra om hon hängt upp dem någonstans där hemma utan att ha berättat att hon stulit dem. Hon nämnde att hennes teroi när han frågade om påsarna efter att jag ringt var att det nog var fel i påsarna som jag köpte. Jag förklarade då att det var JAG som fyllt påsarna och att jag är helt 100 på vad som låg i dem och att jag till och med har kort på allt när det låg uppradat på golvet. Känns som hon trodde hon skulle komma undan med den ursäkten! Vi stog på oss och sa att det inte fanns någon annan möjlighet och att vi ville betala för den sista gången de städade och sedan ha tillbaka våran nyckel. På vägen ut började hon gråta medans han försökte mota ut henne, han såg riktigt obekväm ut, och för mig var det bara ytterligare bevis för att det var hon, om hon inte gjort något fel hade hon ju ingen anledning att gråta!

Kränkt

Det här kanske låter urlöjligt men jag känner mig kränkt, har gråtit för att det känts så obehagligt. Jag berättade ju om adventskalendern jag gjorde till barnen och hur jag hängde paketpåsarna i granen i fredags. Jag tänkte mig noga för och hängde påsarna så att siffran skulle synas utåt så att barnen inte skulle behöva röra dem och samtidigt gav jag barnen stränga order att inte röra eftersom de då skulle kunna se vad som låg i påsarna då jag inte slog in paket utan bara fyllde upp med tunnt papper överst. Hursomhelst upptäckte barnen igår att några av påsarna satt med datumlapparna inåt men jag tänkte inte mer på det förrän idag, när barnen öppnar påse nr 2 och det i den ena påsen ligger en trägran och i den andra en liten röd julgranskula. Helt snopet för min del då jag vet att jag lagt samma sak i två påsar, med samma datum på. Julgranskulan var av en liten modell och jag visste att jag lagt två kulor i samma påse av de små sorterna (eftersom jag hade 4 kulor totalt) så jag ringde till våran städare för att fråga om någon av påsarna ramlat ner när de städade, tänkte att det kunde blivit någon rockad pga det men han sa att han inte rört påsarna. Hag började lite snabbt att söka genom påsarna i granen. Jag letade snabbt igenom påsarna och upptäckte en påse med EN liten silverkula i, hittade den andra påsen med samma datum och däri låg ett tyghjärta. "Någon" har alltså gått igenom påsarna och tagit ur två dekorationer och sedan lagt över en sak från påse med två dekorationer i. Jag frågade självklart barnen men de lovar dyrt och heligt att de inte rört påsarna och i det här fallet tror jag dem, de hade ju kunnat tjuvkika av nyfikenhet men att ta ur och flytta om har de ju ingen anledning att göra. Det betyder alltså att den enda som kan ha gjort detta är våran städare och/eller hans fru :O För mig handlar det inte om pengar (även om de försvunna sakerna var köpta på andra ställen i världen och därför inte ens kan ersättas) utan att de/han/hon har gått igenom barnens saker och plockat med sig något. Jag skulle tro att de inte trodde att jag skulle märka det, de fattade nog inte vad det handlade om och att det låg precis samma saker i två påsar. Ett par av mina allra bästa leggings är försvunna och jag kan inte hitta dem, vi skämtade och sa att städarens fru kanske tagit dem men ingen av oss trodde nog egentligen på detta men nu börjar man ju fundera......Vi ska konfrontera dem på torsdag när de kommer och ska städa, troligtvis kommer vi att säga upp dem och se till att få våran nyckel tillbaka. Det kommer bli jätte jobbigt när vi nu måste städa själva (jag har ju sagt det här förut, golven behöver torkas MINST tre gånger i veckan, helst oftare) men det känns inte som jag kan lita på dem igen. Om de tyckte det var ok att ta något litet kanske det blir något större nästa gång!

National day firande

Imorgon firar UAE 43 år. I vanlig ordning blir det lite bonus skollov fast det passar bra den här gången då pappa kommer hit i kväll. Idag firar barnen i skolan med dress up och knytkalas med arabiskt tema.
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0