Första besöksdagen

Idag ville gästerna "sova ut" så vi tog en lugn förmiddag, jag och maken tog barnen till affären för att handla lite. Efter lunch och lite siesta åkte vi till Ghadira för att bada. Jag tror vi alla hade kanon trevligt, lite molnigt så det var inte stekhett, vattnet var klart och fint, barnen lekte och sonen fortsatte sitt "sim övande". Maken hittade en sjöstjärna en bit ut som han tog med in och barnen fick titta och känna. Blir lite kort idag eftersom inte så mycket hänt ändå, men jag bjuder på en massa bilder istället.Vi tog kvällsmat med oss, tonfisk sallad till oss vuxna och pasta med korv till barnen.


Sjöstjärnan som maken hittade.


Planet har landat!

Nu har planet med pappa och brorsan landat. Sitter här lite spänt och väntar på dem, det ska bli kul att ha dem här. Svärfar (och kanske svärmor) tar hand om hämtningen eftersom maken jobbar och jag har svårt att hämta utan barnvagn om jag ska ha barnen med. Barnen har nyss somnat och jag har röjt upp leksakerna som de draigt ut under dagen.

Förmiddagen idag spenderades till att torka golv och fixa lite och efter lunch åkte maken till jobbet. Jag och barnen varvade ner i soffan och kl 16 var vi iväg till lekparken och träffade en engelsk mamma som jag fått kontakt med via något forum på nätet. Hon har 3 barn och verkade jätte trevlig! Hon bor i samma by som oss och det vore verkligen trevligt att lära känna någon som bor på promenad avstånd så man kan träffas mer spontant.

Nu på kvällen har jag shoppat loss på ebay åt min kära mor, hon har äntligen bestämt sig för att köpa en digital kamera (så hon kan dokumentera londonresan) så vi har köpt kamera och tillbehör. Jätte trevligt!

London resan

Vet inte om jag nämnt det tidigare men jag och min kära mor har bestämt oss att vi ska till London tillsammans. Utan barn! Det ska bli jätte kul och jag känner att det kommer bli kanon trevligt att komma iväg en sväng utan barnen men samtidigt känns det konstigt att tänka tanken att jag ska vara utan dem så pass länge. Vi har efter mycket beslutsångest besämt oss för datum. hotell och beställt biljetter till Mamma Mia. Just nu diskuteras vad vi ska se och göra, listan är lång men vi tar gärna emot tips från den som har...

Grillar på taket

Sitter just nu på taket med bärbara datorn i knät och grillar vår middag. Det blir ribs till oss vuxna och korv/hamburgare till barnen. Och så majs förståss, och en bakad potatis. Vi bestämde oss att jag skulle grilla maten men att vi ska äta nere i köket ändå så maken är kvar med barnen i luftkonditioneringen.

Idag har vi varit till flygplatsen och lekt i lekhörnan, handlat lite smågrejer som vi behöver för besöket som kommer imorgon och så har vi plockat lite i hemmet. Tanken är att vi ska torka golven imorgon så har vi städat så nära inpå ankomsten som möjligt för jag vet ju hur det blir med städningen när vi har besök. Hör och häpna kom en riktig åskskur med regn som öste ner på eftermiddagen och jag har passat på att försöka städa av balkongerna på både fram och baksidan. Vilket jobb! De måste definitivt städas oftare i framtiden.

Vem f@n vill ha barn med en bebis?

Den 9e är det dax för sverige malta matchen och maken har felaktigt tagit för givet att hans mamma ska kunna vara barnvakt och idag fick vi alltså besked att hon inte kan. Tanken var då att vi skulle ta med sonen och att makens syster kanske kunde komma hit och passa dottern. Maken ringde henne ikväll för att kolla upp om hon kunde tänka sig men då visar det sig att hon måste vara hemma och laga mat till sin man som slutar jobba kl 22 :O Han kan inte laga sig egen mat och hon kan alltså inte laga mat till honom som  han kan värma i micron utan den måste vara nylagad precis när han kommer. Vad är han för bebis? Och hur kan hon vilja ha barn med den här mannen? Hur kan någon av dem tro att hon ska kunna sköta markservice på det här sättet för honom när de får barn? Maken säger att jag ska gå på matchen för jag kan ju inte se sverige annars medans han kan se malta nästa gång de har hemma match men visst känns det lite tråkigt att han ska missa matchen. Men det allra tråkigaste är att svägerskan inte kan "anstränga" sig lite extra för att komma och umgås lite med dottern, att hon varje gång man ses säger "if you need anything let me know" och när man sedan behöver något kan hon inte ställa om lite i sitt liv för att kunna hjälpa till. Och sen att hon klagar för att barnen inte känner igen henne mellan gångerna, klart att det blir så när vi aldrig ses! Jag kanske låter lite bortskämd nu men vi har nog frågat henne 2, max 3 gånger sen sonen föddes för snart 3 år sedan och ingen av gångerna har hon kunnat ställa upp. Det är ju inte som att hon ska gå på bröllop eller något sådant, jag förväntar mig aldrig att någon ska ställa in sina egna planer bara för att ta hand om mina barn men att laga mat till sin bortskämda make?

Stooor suck

Precis när mammorna var på väg härifrån och 4 barn gallskrek smsade svärmor och frågade om vi vill komma dit och äta middag imorgon kväll. Jag blir så matt, barnen är vana vid att lägga sig kl 19, varför ska vi krångla och ha dem vakna och griniga bara för att det passar dom? Det är väl banne mig de vuxna som ska anpassa sig efter barnens tiden och inte tvärt om?

Playdate

Idag har vi haft "playdate" här hemma. Av 5 mammor ur makens "spanska plugg grupp" blev vi bara 3, en är på semester och den andras dotter hade magsjuka och är jätte dålig, de har varit in på sjukhus och ska dit igen imorgon :S

Det var jätte trevligt, jätte kul att träffa andra mammor och få diskutera, ventilera samt ge och ta emot råd. De kom runt 15 och åkte närmare 20 så det blev en lång dag och nu är jag helt utmattad. Mot slutet var barnen jätte trötta och det blev allmänt grinigt men vi var ju tvugna att äta mat och den goda äppelpajen som jag slängde ihop så vi fick stå ut.

Vaccin

 Snacka om förvirrande! Nu har vi fått klara besked i vaccins frågan MEN jag blir ändå inte klok på hur vi ska göra.

Provar att jämföra med svenska programmet så får vi se hur det verkar

Sverige                                                                                                      Malta
 
3 mån DTPertussis dos 1, Hib dos 1, Polio dos 1                          2 mån DTPertussis dos1, Hib dos 1, Polio dos 1
5 mån DTPertussis dos 2, Hib dos 2, Polio dos 2                          3 mån DTPertussis dos 2, Hib dos 2, Polio dos 2
12 mån DTPertussis dos 3, Hib dos 3, Polio dos 3                        4 mån DTPertussis dos 3, Hib dos 3, Polio dos 3
18 mån MPR dos 1                                                                                 15 mån MPR dos 1
5-6 år DTPertussis dos 4 Polio dos 4                                                 3-4 år DTPertussis dos 4, polio dos 4
6-8 år MPR dos 2                                                                                     4-7 år MPR dos 2
14-16 år DTPertussis dos 5                                                                  15-19 år DTPertussis dos 5, polio dos 5
                                                                                                                     9 år Hepatit B

Nu till den stora frågan, det finns två vacciner mot två olika hjärnhinne inflammationer, Prevnar och Neisseria. Förutom dessa rekommenderade vår kompis apotekaren att ta hepatit a och b men så vitt jag kan se kommer barnen få hep b när de är 9 år ändå så nu är frågan om man ska ge hep a ändå. Just nu tänker jag att vi ska ge dem Prevnar och Neisseria och så får vi ta tag i hep a och b om vi ska ut och resa. Kassan är skral nog ändå just nu och 4 vaccin bara så där kommer naturligtvis att kännas av, har för mig att de inte var jätte billiga. Skönt iaf att få ställt upp svenska programmet mot det maltesiska så man kan jämföra ordentligt.

Farmville knäpp

Nu har det slagit helt slint tror jag....jag har satt ihop ett excel dokument och räknat ut vilka frön på farmville som ger bäst betalt per 2 timmar :O Naturligtvis måste man överväga hur lång tid det tar innan man kan skörda och se om man kommer kunna skörda i tid men här är topp 5 (med reservation för feltänkande/räknande) och det gäller bara upp till den nivån jag kommit till, alltså nivå 13. Från ananasen och vidare har jag inte räknat ut eftersom jag inte kan "se" dem än.

1. Hallon, betalar 26 pengar per 2 timmars period
2. Pumpa, betalar 9.5 pengar per 2 timmars period, men växer i 8 timmar
3. Ris, betalar 8.5 pengar per 2 timmars period men växer i 12 timmar
4. Peppar, betalar 7.67 pengar per 2 timmars period men växer i 1 dygn
5. Jordgubbar, betalar 7.5 per 2 timmars period men växer i 4 timmar

Från detta kan man utläsa att det inte alltid betalar bäst med de grejer som har kortast växt period, jordgubbarna betalar sämre än pumpan, riset och pepparn.

Stoooor suck

Makens september schema är nu ute och han har fått ett stopp i Catania förutom 2 jätte jobbiga natt flygningar. Detta innebär jätte många dagar borta från oss på ett eller annat sätt. Plus att jag ju vill med till Catania och få en liten minisemester. Tänkte att svärföräldrarna kunde vara barnvakt och jag åka med (han har nästan 1½ dag ledigt i Catania) men det passar dåligt med flygen, hur jag än gör måste barnen sova borta i 2 nätter och jag vet inte riktigt om det kommer gå. En del av mig känner att jag bara vill iväg, att jag och maken skulle behöva lite mystid tillsammans medans andra delen tänker att det inte är rätt mot barnen som ju aldrig sovit borta, fast nån gång måste ju vara första eller hur? Jag får resonera med maken när han kommer hem så får vi se.

Produktiv dag

Idag har vi fått mycket uträttat, alla golven är rena, jag har kört mina 5km på cross trainern, vi har varit och bestämt oss för skoskåp så vi kan packa upp alla skor (de var slut men nya skulle komma imorgon) och så har jag fått iväg email till IKEA för att få besked om priser för en del små saker vi tycker vi saknar. Två av grejerna jag köpt på ebay nyligen kom med posten oxå. Just att jag lyckades klämma in ett pass på cross trainern gör att jag känner mig extra lyckad idag, vad gott det gör för både det mentala och det fysiska att träna lite!

Farmville

Idag har våra gäster åkt hem...nu har vi en veckas "vila" innan pappa och brorsan kommer. Maken tog barnen med sig ut på förmiddagen och lämnade mig hemma att söka hotell i london till mig och mamma och för att laga lunch. Jag tror vi hittat ett bra alternativ. Bestämde mig att prova farmville på facebook oxå, kanske inte det allra klokaste, man måste ju hålla och på greja ofta för att hålla det hela vid liv....vi får se hur det går.

Imorgon blir stora städdagen, jobbigt och svettigt men verkligen behövligt.

Godnatt

Ikväll har jag och maken haft myskväll, mamma mia och smoothie. Nu blir det godnatt och jag bjuder på den här härliga bilden på dottern.

Sov gott!

Syskon kärlek

Gulliga storebror övnings gick med lilla syster igår, uuur söta var dom
Suck...

Igår ringde vi till läkaren för att kolla om mitt senaste blodprov hade blivit bättre. Jag tror jag glömt nämna det men när jag var i Sverige hade läkaren ringt till maken för att säga att blodprovet jag tog dagen innan jag åkte hade varit sämre igen och att jag var tvungen att äta mer kortison igen. Nu var vi alltså rätt intresserade av att veta huruvida det gått ner igen och se om jag kunde minska lite på kortisonet tills mitt nästa besök men tyvärr visade det sig att levervärdet gått ner lite, men bara så lite att det egentligen räknades så nu fick jag gå upp på kortisonet ännu mer :( Fy f*n vad hopplöst det känns ibland....

Kanin, bad och grillning.

I torsdags kväll hade vi fixat så vi hade en extra bil så vi for till Mgarr för att äta kanin. Jag tror att gästerna tyckte det var gott, själv valde jag att äta kyckling för visst är kanin gott men det är så lite mat och mycket ben och jag är igen jätte fan av att äta med händerna.

Igår åkte vi till stranden och badade, jagade upp gästerna tidigt (kl 7), jag körde dem till bussen och sedan hem för att hämta familjen. Sen möttes vi på stranden, barnen hade jätte trevligt och dottern blev jätte trött, höll på att somna i sin flytring ute på vattnet :D Vid lunchtid åkte vi hem medans gästerna stannade och vi vilade lite för att orka med kvällens grillning hos makens kompis. Grillningen hos makens kompis var kanon trevlig med alla hans gamla vänner. Två av dem har barn, den ena är som sonen i ålder och den andra som dottern. Pappan till den lilla pojken lät sonen smaka på hans öl! Inte en gång, inte två gånger utan flera gånger. Jag kände mig så irriterad att jag inte ens kunde titta på. Maken sa åt honom men pappan hävdade att gossen "bara tog skummet".

Upp och ner, ner och upp

Det går verkligen upp och ner....de senaste dagarna har inte varit några toppdagar direkt. Jag har varit extra stingslig och trött. Huvudvärken har varit lättframkallad och rent allmänt har jag inte varit på topp. Lite trist kanske när man har besök men inget jag kan hjälpa. Har iaf tagit mig samman och kört en stund på crosstrainern idag, det är omöjligt att göra när jag är ensam med barnen, båda är framme direkt och är i vägen och vill att man ska leka med dem så fort man kliver på.

Acn fungerar igen!

Vet inte om jag nämde det men acn i köket fungerar igen. Tokskönt! Idag var det tänkt att jag skulle ta med mina gäster till Mdina eftersom maken jobbade så vi skulle få plats i bilen. Tyvärr blev det lite för avslappad morgon så jag insåg att vi inte skulle hinna åka någonstans om vi skulle vara hemma igen till lunch så vi blev kvar hemma och kompisen tog cykeln till stranden istället. Hade tagit 1½ timme dit så det är rätt långt ändå. Jag och barnen tog det lugnt här hemma, pusslade och grejade lite och när maken kom hem åkte vi och köpte födelsedagspresenten till makens bror. Det blir en sladdlös borr/skruvdragare som nog kommer komma till användning eftersom de håller på och fixar till sitt hus.

Födelsedagskalas

Har redan börjat planera för sonens födelsedagskalas (han fyller i november). Det gäller att vara ute i tid när det mesta måste beställas på nätet...funderat lite på "tema" och loot bags och vad som ska bakas. Hoppas det kommer bli bra :)

Färdigt badrum!

Idag på förmiddagen körde jag kompisen och hans tjej för att hämta upp de cyklar de hyrt för den här veckan. Maken var standby så han blev kvar hemma och fixade i det lilla badrummet så det är klart! Han har satt upp en glashylla, en lampa och en handdukshängare och det blev kanonbra! Nu ska vi fortsätta och "beta av" vart rum och fixa till de sista småsakerna som helkropps spegeln i sovrummet, gardingstången och gardiner i barnens sovrum osv. Härligt!

Kompisar och kompisar

Tänk vilken skillnad det är på kompisar och kompisar. En del anstränger sig verkligen extra när vi är i Sverige för att vi ska kunna träffas så mkt som möjligt, låter andra delar av deras sociala liv stå åt sidan under en vecka eller två eftersom de vet att vi faktiskt inte finns på besöksavstånd så många veckor om året. Andra får man nästan jaga för att träffa och det känna ibland inte alls som att det är angeläget för dem att träffas. Jag vet inte om det är jag som är egoistisk som tycker att man kunde försöka lite extra när vi kommer? Ska man låta vänskapen med kompisar som nr rinna ut i sanden och strunta i att vara den som pushar mest för att ses? Jag vet att jag skrivit om det här förut, kompisar i kategori nr 2 är även de som man knappt hör av mellan sverige besöken också så när vi väl ses känns det ofta lite stelt också. Igen, jag vet att man alltid är två om att vara dålig på att höra av sig men när någon aldrig är på msn och aldrig är den som skicka sms först utan bara svarar tröttnar man tillslut på att vara "på". Det känns sorgligt och jag känner mig besviken att så god vänskap ska rinna ut i sanden :(

Sverige besök!

Igår var jag till flygplatsen och hämtade min kompis och hans tjej som ska vara här och semestra i en vecka. Det är alltid lika trevligt att träffa honom och jag hoppas vi kommer ses åtminstone lite trots att de hyrt cyklar och jag klargjort att jag inte kan agera "chaufför" som jag gjorde förra gången kompisen var här.

I lördags åkte vi till en lekpark på förmiddagen, sonen hade inte lekt i park på länge och hade jätte kul. På eftermiddagen myste jag och sonen lite i soffan medan maken och dottern tog siesta. Maken var sedan jätte duktig och städade ur småskräp ur garaget medans jag plockade lite här hemma.

Igår tog maken med sig barnen och åkte till sopstationen för att lämna av skräpet från garaget medans jag målade vidare i tvättstugan. För min del infann sig en otäck huvudvärk som sedan hängde med hela dagen :( Efter lunch skulle vi ta det lugnt som vanligt, hade satt oss till rätta i soffan´och då gick srömmen! Så typiskt. Förbaskade amatörer i det här landet...mitt i värsta augusti hettan kan man inte ens lita på att få ström att svalka sig med. Vi kastade oss in i bilen och åkte en sväng, makens föräldrars lägenhet var även den strömlös så vi åkte vidare till flygplatsen, här kan man alltid lita på att det finns el. Blev lite fika innan vi åkte hemåt igen. När vi kom hem hade vi el igen men maken tog med barnen för att leka lite medans jag försökte kurera min huvudvärk.

Parabolen på plats

Igår kom makens kompis och kollega och hjälpte oss installera parabolen. Inte helt oväntat tog det mycket längre tid än man hade räknat med och det tog hela förmiddagen. Eftersom vi hade en bbq planerad hos makens kusiner på kvällen tog vi siesta efter lunchen för att barnen (och vi) skulle orka med. Jag vaknade efter 1 timme medans de andra sov i nästan 2 timmar till! Grillningen hade blivit hastigt påkommen så vi fick åka och köpa lite kött att grilla, idag är även röd dag så inga affärer öppnar så det gäller att tänka till så man har mat så det räcker över helgen. Söndagar är ju affärerna stängda oxå. Vi åt lite risgrynsgröt här hemma innan vi åkte eftersom det skulle bli så pass sen grillning och sen åkte vi. Hade en trevlig kväll med makens kusiner och syskon men jag måste säga att de är liiiite dåliga på att prata engelska om de inte pratar till mig direkt. Är ändå rätt trist att sitta där och lyssna på deras diskussioner när jag inte förstår allt som sägs.

En av makens kusiner är farmacept (eller hur det stavas) och ska kolla upp åt oss hur det är med sonens Pneumokockvaccination som vi försökte kolla om han skulle få för ungefär ett år sedan men vi då fick besked att han skulle vara mer än 2 år så vi valde att vänta. När vi nu undersökte det hela igen sa nästa apotek att man inte ger vaccinationen efter 2 år :O Ska nu sätta mig och surfa runt lite på både pneumokockvaccnationen samt fästings vaccinet.

Shopping och bad

Förmiddagen spenderades idag med att uträtta små ärenden på telefon och vi hann med lite matshopping. Sedan snabb lunch, blev pizza för maken och barnen för mig fried rice med kyckling från Pavi. Vi passade på att vila lite och sedan bar det av till stranden där vi träffade ett par vänner med deras lilla son (som bara är en månad äldre än dottern) Vi hade en kanontrevlig eftermiddag och tidig kväll med bad, lek och så åt vi kvällsmat där. Tyvärr glömde jag kameran! Väl hemma har maken badat barnen och nattar dem just nu, själv har jag kört ett pass på crosstrainern, jag bara måste hålla i det här nu....Svettas färdigt en liten stund innan jag ska hoppa i duschen. Svårt att svettas färdigt förresten när man svettas fastän man inte ens anstränger sig men jag varvar ändå ner lite innan jag duschar. Längtar lite till på måndag när maken ska ringa stället vi köpte acn till köket och se till att de kommer och fixar till den, gasen verkar ha läckt ut (pga dålig installation troligtvis, jäkla amatörer!)  och den kyler jätte dåligt, väsnas och gör troligtvis av med extra mycket el.

Provar bloglovin

Follow my blog with bloglovin

Om man registrerar sig på bloglovin kan man enkelt följa min blogg, då får man besked när jag uppdaterar.

Hemma från stranden

vad härligt det var i vattnet! Vi såg ett par maneter men vi klarade ju oss från att bränna oss så man får väl vara nöjd. Barnen hade jätte kul både i vattnet och på land och sonen hade inte glömt hur man "simmar" med puffarna. Stolt trampade han runt.

Maken och barnen åt lite snabbt på stranden men det fanns inget glutenfritt att få tag på (förutom torftig kycklingsallad) så jag valde att vänta tills vi kom hem. Sitter nu och väntar på min pizza som är i ugnen, ska bli gör gott. Medans jag var i Sverige har någon bestämt sig att importera nya frysta glutenfria produkter, tortellini, ravioli, pizza, bröd och annat gott. Ska bli spännande att se hur alla olika grejer smakar.

Men guuud vad jag svettas! Hela tiden droppar det från mig, det måste väl vara bra för viktnedgången? ;) :P Inte helt oväntat gick jag upp igen när jag var i Sverige så nu har jag ännu mer att gå ner men jag hoppas det ska bli ordning på motionerandet nu, jag körde på cross trainern i måndags och igår räknade jag målningen som min motion. Lite senare idag blir det cross trainern igen. Även om det känns tungt för min egen del att ha gått upp känner jag mig mest orolig över vad läkaren ska säga. Jag tycker egentligen inte att det är sååå konstigt att man går upp när man är på semester, dels för att man far runt mycket och då får äta det som bjuds i princip plus att jag ju "måste" äta alla goda saker jag inte kan få tag på här.

Nu piper det från ugnen..

Tidig morgon

efter att ha fått sova till efter 7 de senaste mornarna känns det himla tufft att vara vaken redan 6.30. 30-40 minuter kan låta som ingenting men det gör banne mig stor skillnad.

Idag ska vi åka och bada är det tänkt, det blir frukost och sen iväg. Ska bli skönt att komma iväg till stranden en sväng, vattnet ska enligt officiella uppgifter vara 27 grader.

Tillbaka på Malta

Nu är vi hemma igen, jätte skönt! Men vad mycket det är att göra när man varit borta så länge....Igår var det stora tvättdagen och idag har jag taigt tag i den sista målningen av huset, hann med att måla både ute och inne. Men ack vad jag har ont i kroppen, det blev som en chock att göra så pass tungt arbete, hehe.

Nu ska jag mata dotter och sedan ta en skapligt tidig kväll, dödstrött.

Vi åker

Orkar inte skriva speciellt långt men när maken hade träffat läkaren hade hon sagt att vi visst kunde komma hem, han hostar eller nyser inte och han måste vara extra noga med handhygienen och skulle väl låta bli att pussas. Ska så klart bli skönt att komma hem nu, och nu blir det sängen för min del har en låång dag framför mig imorgon.

Så vändes hela (nästan iaf) livet upp och ner

Maken ringde i eftermiddag och sa att han inte hade mått så bra på jobbet idag och tagit alvedon för att orka med. Sen ringde han en eller ett par timmar senare och jag kunde knappt höra vad han sa för han hade sån frossa och skakade som besatt. Vi hann inte prata så mycket för vi skulle precis äta men när vi pratade lite senare ventilerade han sin oro för att det är svin influensa han har och genast blev ju jag orolig så klart. Maken ringde någon helpline där de  sa att det mycket väl kan vara men han kommer inte testas även om han söker hjälp. Hon tyckte inte att vi skulle komma hem till vårt hus imorgon eftersom vi är extra utsatta både jag och barnen. Jaha ja, vad gör man nu då? Vart ska vi ta vägen? Hon sa även till honom att han skulle ringa "vårdcentralen"om han blev sämre. Han ringde direkt och där sa de att läkaren var den som avgjorde om han skulle testas eller inte så han bestämde sig för att åka in. Direkt börjar tankar fara runt, vad händer nu? Ska vi ens åka tillbaka till Malta? Klart jag vill åka hem men om jag inte får åka hem till mitt riktiga hem vill jag ju hellre stanna kvar här. Jag får sitta på helspänn och invänta makens besked när han varit hos läkaren

Blandade bilder

Här laddar jag nu upp lite blandade bilder från semestern eftersom en massa inlägg försvann, men jag vill ju ändå bjuda på godbitarna.Sonen leker med min kusinFarfarsbilarna på Liseberg

LisebergLisebergLisebergLisebergLisebergSlottsskogenSlottsskogen
Blåbärsmuffins bakSonen stoppade gärna i blåbärSonen och dottern i Säterdalen

Sonen ville gärna att dottern skulle åka med honom...med varierande resultatFrukost på mormors altanBokläsning, dottern i en klänning mamma sydde i syslöjden!Lunch på altanenLunch på altanenSonen med kompis i Säterdalen

Jag klipper sonens hårVi hittade en fin larv men vet inte vilken sorts fjäri den ska bli


Packar...

Guuuud vad mycket grejer jag har att ta med mig ner igen! Trots att maken bar med sig massor när han var här lyckas jag ändå fylla min stoora resväska, en lite mindre och en stor vanlig bag. Det är kläder, leksaker och en del småsaker från IKEA. Vilken tur att mamma ska köra oss till flygplatsen så vi får med oss så mycket som möjligt.

Sonen springer runt och är glad och nöjd för att han ska träffa pappa imorgon. Han har "ringt" pappa flera gånger och pratat med honom och förklarat att imorgon kommer jag och hälsar på dig. Tyvärr lär väl svärföräldrarna stå där som vanligt på flygplatsen men den här gången kanske jag kan ha lite förståelse eftersom de åker iväg på måndag morgon för en veckas egen semester så det dröjer en vecka till innan vi ses "på riktigt" (hurra!!).

Nu ska jag försöka ladda upp lite bilder till gamla inlägg, får se hur mkt jag hinner innan något av barnen kallar på uppmärksamhet

Idag för 4 år sedan...

....gick vi nedför altargången mot prästen och avlade våra löften. Tänk så fort 4 år kan gå och så mycket som kan hända i ens liv. Jag älskar maken (minst) lika mycket som då och jag hoppas vi har många härliga år framför oss.

Blogg paus

Blev visst lite av en bloggpaus här mot slutet av semestern. Vi har väl egentligen inte gjort något speciellt, njutit av att vara på landet, gått på promenader, lekt i gräset, varit i skogen osv. I söndags var vi ner till Säterdalen och lekte, sonen hade kanon kul först en äldre pojke och sedan två ännu äldre pojkar ville leka med honom. Den första var jätte duktig och hjälpte sonen att gunga så jag frågade om han hade yngre syskon "ja, jag har en Måns" svarade pojken. Hur gammal är han då frågade jag och jag fick ett klockrent svar: "han ser ut ungefär som honom (här pekade han på sonen) men mycket fetare" :D :D Så härliga ungar är.

I måndags var vi till Borlänge så jag fick klippa håret, det var kanonskönt! I tisdags var det Dalen igen, det här gången med vänner och på eftermiddagen besök och grillning hos pappa. Igår hade vi en riktigt varm dag promenad med barndomsvännen och hennes son, grillade och åt på altanen och på kvällen klippte jag mammas gräsmatta.


Nu är semestern snart slut, tänk att en månad går så fort! Det har gått oväntat bra och även om jag har saknat maken så har det varit kanon att han kunde komma hit den där veckan mitt i, det blev inte så långt emellan gångerna vi sågs. Trots att vi varit här så länge nu känner jag ändå att jag hade kunnat vara här ett par dagar till, har knappt hunnit träffa mina vänner som ju far runt på alla möjliga ställen när de har semester.

Summeringen av den här semestern kan väl sägas att dottern tog sina första steg, men går ändå inte än, säger "hej" och sitt eget namn, har lärt sig krypa baklänges nedför trappor och ur sängen/soffan. Sonen pratar mycket mer svenska än innan och har blivit lite mer modig/självständing. Tillsammans leker de mer, även om sonen mest tycker hon förstör hittar han ibland på något kul med henne och hon blir förståss överlycklig.

Snart är jag tillbaka med mer tankar och funderingar i bloggen men nu när jag varit "ensam" med barnen finns väldigt lite chans att få tankarna på pränt precis när man tänkt dom och senare har jag ju hunnit glömma dem :)

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0