Fyyyyy vad läskigt!

Idag var vi och skulle bada/leka lite på stranden och sonen tyckte det var jätte häftigt med all sand. När vi väl kom närmare vattnet blev han så exalterad och glad att han bara sprang rakt ut. Det är väldigt grundt där vi var men ett par steg ut kommer som ett trappsteg och där ramlade han förståss och hade inte längre fötterna på marken. Jag hade tagit ett par steg åt sidan för att ta av mig skorna där mamma ställde av sina saker för att sedan gå med sonen till vattnet, jag trodde att han skulle gå fram till vattenkanten och stanna där när han kännde kylan av vattnet. Eller jag vet inte vad jag tänkte, allt gick så fort...Han flöt som i filmerna man ser, nästan som han hängde i en tråd som satt mellan skulderbladen innan jag fick upp honom. Jag var ju inte så långt borta att det egentligen var någon fara men man inser hur lätt det är att man tittar bort en stund för mycket och något allvarligt händer. Jag känner mig fruktansvärt kass inombords för att jag inte höll honom hårt i handen när vi närmade oss vattnet, det allra bästa hade ju naturligtvis varit om han inte behövt ramla i vattnet, jag skulle väldigt gärna vrida tillbaka klockan men det går ju tyvärr inte. Får väl istället se det som en läxa, både för mig att jag inte får "släppa taget" och för sonen, att man måste vara försiktig och respektera vattnet. Önskar jag hade maken hemma så jag kunde få mig en tröste kram, vågar/vill inte erkänna för mamma hur orolig och rädd jag blev :(

Nya fiskar!

Efter att ha städat ur akvariet med hjälp av mamma och sonen har vi idag varit iväg och skaffat några nya fiskar att friska upp oss med. Jätte mysigt, men vi skulle ha köpt några till av vissa sorter så vi får nog fara iväg en annan dag och skaffa fler :)

Har även varit till en handelsträdgård och skaffat jord och krukor så jag kan plantera ut de örter jag sått. Ska bli spännande och se om jag klarar av att hantera det...

Pappa har bokat en resa hit, hittade sista minuten till ett bra pris och det blir toppen, nu hoppas jag bara att hans sambo kan komma med, hon får besked imorgon. Det vore trevligt att träffa dem båda.

Igår var vi ut och promenerade och fikade vid havet, underbart! På kvällen tänkte vi gå till parken och leka lite men det var husdjurs uppvisning så det var inträde och vi hade ju naturligtvis inte med oss plånböckerna...fick gå en liten promenix istället, sonen tyckte det var kul på mormors axlar och sedan fick han ju gå lite själv och se några katter, vad kan vara trevligare? :)

Ny dag, nya tag

Kl 15.30

Sonen sov som sagt lite dåligt på förnatten så jag fick ligga och hålla honom i handen. Vet inte riktigt varför det blir så där ibland, han kanske bara vill veta att man är där.

Fanns inte så mkt mera berätta om gårdagen oavsett, förutom att vi var till svärmor (eller svårmor som en msn vän kallar sin) och åt middag. Oväntat nog så uppförde sig sonen rätt bra trots att det blev senare än hans vanliga sängtid.

Idag har vi varit och kikat efter en viss leksak, ett städ set, så sonen kanske kan låta våra städgrejer vara i fred. Han är nästan livsfarlig när han viftar runt med de långa skaften på moppar och kvastar som han inte alls kan hantera. Städsettet fanns inte i den affären men de har ETT kvar i huvudstaden så när sonen väl kan tänka sig vakna ska vi fara ditåt och hämta upp det. Vi har varit på ett riktigt härligt fik där "tanterna" (jag och mamma) fick oss en varsin
kakbit och sonen smakade glatt av oss båda.

Kl 21.50

Glömde skriva om flickan som sonen träffade i lekparken idag, hon tyckte det var jätte trevligt med en kompis att leka med och eftersom hon var lite äldre kunde hon inte alls förstå varför sonen ville byta leksak precis hela tiden. Han har ju tålamod kortare än mitt tror jag och det var en ny lekpark så han hade fullt upp med att kolla alla nya grejer. Flickan sprang efter och så gjorde hennes pappa :)

Städsettet blev en succe iaf, sonen har städat och städat så mormodern höll på att få nog helt haha. Hon sprang och kastade sig i säng för att hon skulle slippa undan men då blev han jätte arg, skrek som bara den för han ville ju leka med sin mormor :) Mamma fick snällt finna sig i att kliva upp och städa vidare. Tyvärr har vi dock fortfarande inte hittat någon klänning till mamma att ha på sig när hon ska på sin systers bröllop i augusti så vi får leta vidare.

Själv ska jag nu ta mig ett par Rennie mot halsbrännan, borsta tänderna och hoppas att anti virus programmet kan ta bort den trojanska hästen som det har funnit när det söker igenom datorn just nu. Efter det blir det nog ett avsnitt av One Tree Hill, jag är nu på femte och vad jag förstått sista säsongen. Spännande!

Var kommer all energi ifrån?

Var får små barn all energi ifrån? Sonen har så mycket att jag blir aldeles matt, idag har vi försökt shoppa lite men han håller sig inte lugn i mer än en minut. Vi hittade iaf en pyjamas att ha på BB.

Sonen sover oroligt, måste dra...

Handväsks gossen!

Sonen har fått för sig att mormors handväska är den mest förträffliga sak som går att få tag på. Han har idag burit den med sig överallt, antingen hängande runt halsen eller så bär han den i handen. Helt underbart söt! I den hittade han ett hårspänne som han fått ha i håret och han känner sig såååå fin :D

Idag har vi varit och promenerat och fikat vid havet, skönt men lite blåsigt kanske. Kvällen tog vi det lugnt, jag har lite ont i ryggen av allt promenerande. Istället gjorde jag rent akvariet som var looooong overdue kan man säga. Hoppas fiskarna ska trivas och att sonen ska titta lite på dem nu när han kan se dem i det inte så grumliga vattnet.

Nu är det sängen som gäller, behöver vila ryggen och hjärnan.

Helt utmattad!

Vilken dag! Ska snart slå av datorn och göra ett sista toalett besök inför natten, helt utmattad efter en fullspäckad dag. Imorse tog mamma blodprovet som skulle tas och sedan gick vi till sjukhuset för att leverera detta, hoppas nu verkligen att det inte blir några problem den här gången! Sedan gick vi till en lekpark så sonen fick leka av sig lite, han hade jätte kul, jagade katter och klättrade i tornet och åkte karusell. Efter lunch vilade han som vanligt, mamma satte sig på takterassen och solade en liten stund (och gud vad röd hon blev, haha) Sedan for vi till en annan lekpark där gossen lekte en stund innan vi promenerade mot centrum där vi åt kvällsmat och sedan tittade lite i affärer. Massa promenerande idag alltså och det känns verkligen i ryggen, ont som attan. Ska bli skönt att lägga sig till rätta och vila.

Glädjande nyheter är dock att två av mina vänner varit på UL idag och båda verkar bära på friska bebisar. Hurra! De har BF med ett par dagars mellanrum i September, alltså knappt 2 månader efter mig. Hoppas allt fortsätter lika bra för dem, kanske får de mötas på BB :)

Mamma/mormor är här!

Idag har vi varit till flygplatsen och hämtat sonens mormor. Han blev jätte glad att se henne och har inte lämnat hennes sida. Följer henne som en skugga den lilla sötnosen. Uppspelt och vild, skrattat hela dagen åt allt hon gör. Det var på gränsen att han ens somnade i eftermiddags för han ville titta på henne hela tiden. Insåg här på kvällskvisten att det inte skulle vara nån ide att försöka lägga honom i vårt rum så nu sussar han sött i sängen brevid sin mormor. vi har varit trötta allihopa så vi tog det lugnt på eftermiddagen, imorgon ska vi till sjukhuseet och lämna blodprov eftersom det två gånger har blivit fel innan. Den här gången får det minsann bli bra annars ger jag upp...


Väntar på att maken ska komma tillbaka till sitt hotellrum så jag kan ringa honom men snart får jag nog ge upp. 9 minuter kvar på One Tree Hill sen släcker jag ner.

Impulsköpt sysonvagn

Idag känns allt lite bättre även om jag kännt mig oinspirerad utan dess like. Tog mig knappt ut med sonen...

Söta saker han gjort sen senast innefattar väl hur han igår morse stog med hörlurarna till datorn runt halsen och hade lyckats slå på laptopen och tryckt på allt möjligt, "do you want to switch on sticky keys" stog det :D Idag tittade han på kort i ett album och när han såg sin mormor sa han nonno, flera gånger till olika kort och varje gång pekade han på mormor så jag gissar att det är hon som fått äran att kallas nonno.

Veckan har varit rätt intensiv, i tisdags tror jag det var träffade vi en finlandssvenska och hennes dotter, vi gick på en promenad och sedan fick barnen leka i parken. Väldigt trevligt. I onsdags träffade jag en annan svensk mamma som jag fått kontakt med via nätet och hennes lilla son, även vi gick en sväng och sedan fick sonen leka medans hennes 4.5 månaders gamla son sov. Igår träffade vi M & M igen, den här gången närmare hemmet och barnen lekte gärnet i en annan park bland katterna.

Idag har maken gjort sina tentor för den teoretiska delen och det gick väldigt bra för honom, bra resultat så nu kan han koppla av lite. Vi var iväg och letade skor till honom men hittade inget bra, men vi passerade en affär där vi skulle kolla efter Nuby flaskan, non spill, med sugrör (vilken underbar uppfinning!) och tittade då lite på syskonvagn eftersom den vi hade tänkt oss inte blev bra i slutändan. Hon hade två alternativ som inte var så dåliga alls men på väg till restaurangen där vi tänkte äta i kväll stannade vi till vid en annan affär för att kika där och de hade ett helt makalöst erbjudande på en vagn som de bara hade ett ex kvar av. Vi fick den till halva priset och den var tom bättre än de vi hade sett tidigare under dagen. Nu har vi alltså köpt en syskonvagn för...ung 1200 kr, med fullt liggläge och helt handtag. Det enda som man kunde se som negativt var att det var en enda stor suflett men för det priset var det ju bara att slå till :) 

Nu har maken nattat sonen och jag ska nog gå och umgås lite, vi har suttit som två fån vid varsin dator de senaste veckorna eftersom han haft det han skulle lära sig för kursen som presentationer på datorn och han behövt plugga varje kväll. Nu har vi mycket kvalitetstid att ta igen... 

Snart är sötebröds dagarna förbi...

...på söndag morgon åker maken iväg för att köra simulator i 2 veckor så nu är det slut på sötebrödsdagarna. Vad både sonen och jag kommer sakna honom.

En otroligt läskig tanke for precis genom mitt huvud och nu blev jag totalt oinspirerad av att skriva mer, jag lägger ner och skriver kanske mer sen, nu måste jag sortera tankar :S

Engla och annat

Jaha, nu har tydligen "42 åringen" erkännt, både mord på Engla men även på Pernilla för många år sedan. Det känns verkligen sorgligt, jag lider med Englas familj medan jag kan känna att det på något sätt borde bli som ett avslut för Pernillas familj. Även om jag tidigare har tyckt att sådan här är obehagligt och sorgligt får man ett annat perspektiv när man blivit mamma själv. Det känns som jag litar lite mindre på omvärlden när sådant här händer. Inga detaljer kring mordet har man gått ut med, men jag kan inte alls förstå hur man kan mörda ett litet barn. Hur kan man vilja någon så lite så illa? Har han utnyttjat henne sexuellt? Hade han "valt ut" henne eller bara råkade det bli hon?

Igår träffade vi en tjej som jag blivit vän med genom makens kompis och kollega. Vi gick på promenad för att maken skulle kunna plugga i lugn och ro men tyvärr fick han spendera hela förmiddagen med att försöka fixa den stationära datorn där en fläkt skurit ihop. Tyvärr fick vi även bekräftat precis innan jag skulle åka det som det snackats om på slutet...att hon och maken har problem och har separerat. Himla svår position för mig som inte visste alls vad jag skulle göra eller uppföra mig. De har bara varit gifta i knappt 2 år och det kom som en blixt från klar himmel när det första ryktet tog sig fram till maken. Så unga, och trodde vi, så kära känns det verkligen svårt att förstå. Svårt även att inte låta bli att spekulera i vad som gått fel och hur det kunnat bli så här. De har redan gått på rådgivning och annat tydligen så det verkar inte finnas chans för någon återförening heller. Sorgligt och trist, verkligen.

Här mås det väl så där just nu, jag är allergisk utan dess like och håller på att bli förkyld på samma gång. Fruktansvärt jobbigt och tungt. Inga allergi tabletter får man ta heller som gravid. Näsan rinner precis hela tiden och ögonen likaså. Hoppas få sova skapligt gott inatt iaf.

Smått och gott

Inskrivningen på skolan gick bra, men nu är vi många tusen fattigare....jaja, allt för barnen eller hur är det ;)

Natten till igår sov sonen vääldigt dåligt och jag vaknade som en en dimma, maken behövde plugga så jag lyckades få till en träff med en kompis så vi tog en promenad med barnen och stannade i en lekpark. Mycket trevligt.

Idag har jag först träffat en bekant med en dotter bara 2 månader äldre än sonen, vi gick på promenad och sedan lite lek i parken. På eftermiddagen var vi till vännen från igår och hälsade på, det blev fika och de äldre barnen lekte medans sonen höll sig på sin kant. Han var dock underbart söt och mitt hjärta höll på att spricka när han körde sitt eget race. Vi promenerade biten från parkeringen till kompisens lägenhet och sonen tyckte det var jätte trevligt att få gå själv.

På kvällen har jag tagit det lugnt, kollat lite One Tree Hill och chattat med en gravid vännina, hon bekräftade att de väntar en gosse. Kul för dem! Nu ska jag slänga mig i säng för en skapligt tidig kväll, har gäspat en längre tid. Redan när jag nattade sonen faktiskt :) "Ekorrn satt i granen, skulle skala *gäääsp* kottar", ungefär så lät det. Han somnade dock gott ändå.

Vagnen var inte bra :(

Igår for vi till huvudstade för att titta på syskonvagnen som en kompis har som är jätte liten och smidig. Visst, ingen komfort vagn direkt men vi tänker ju oss ändå att den inte kommer användas så mycket. Oftast är ju faktiskt maken med när vi går på promenad och då har vi tänkt oss köra varsin vagn. Kompisen har i det närmaste fullt liggläge men på den vagn vi såg var det inte ens i närheten, de har gjort om lite på den nya modellen så liggläget har blivit sämre. Nu måste vi alltså leta vidare och jag ser INTE fram emot detta. Att kunna hitta en "sulky" med fullt liggläge är inte så enkelt, sedan vill jag även gärna ha ett helt handtag så man slipper gå och ha det så brett mellan händerna. Jaja, vi får väl se. Nu ska vi äta lite frukost och bege oss till den utvalda skolan för inskrivning.

Härlig dag i solen!

Idag har varit en lång men härlig dag. Hela familjen for till shopping staden nr1 för att leta bröllopskläder för en gravid, ingen lätt uppgift i ett land där det är strikta regler kring hur man bör och ska klä sig på bröllop. Maken tog sedan med sig sonen hem för att ge honom lunch och visa lägenheten för någon spekulant. Själv stannade jag kvar på ett café och inväntade en kompis. Vi hade en trevlig dag, letade runt lite i affärerna och lunchade och hann även med en fika i solen längs med strandpromenaden. Maken och sonen hann under den här tiden vila eftermiddagsvilan och visa lägenheten igen och sedan kom de och hämtade upp mig, vi for till ytterligare ett ställe och kikade på mamma kläder, inget napp här heller...

Dagen avslutades med lite lek i en ny park för sonen och sedan middag på ett av våra favoritställen. Trött och utmattad efter 10½ timme utanför hemmets väggar har jag nu förberett lasagne så vi kan ut och promenera i lugn och ro imorgon men ändå komma hem och hitta lunch. Nu är jag hel dö ;)

Ska bara visa bröllopskläderna jag hittat på nätet för maken och sedan blir det sängen!

Det är så tråååångt!

Gud vad trångt det är inne i mig....väldigt jobbigt att andas och för att sitta skapligt bekvämt måste jag halvligga så att inte allt pressas ihop mer.

Idag har vi varit på besök hos gynekologen och tittat på den lilla igen. Även min gynekolog trodde att det var en tjej så nu får jag väl tro att det är sant, även om jag ju måste ha litat även på den andra gynekologen eftersom jag redan shoppat ett par klänningar :D Bebis vägde nästan 900 gram och var lång och smal sa han...undrar vem som är pappan ;) Varken jag eller maken är långa eller smala :) Besöket tog hela 2½ timme eftersom han som vanligt hade bokat in för många människor på för kort tid, 1 timme och 55 minuter efter vår ankomst fick vi komma in, sen tog besöket ½ timme. GBS prov tog han så nu får vi väl se när resultatet kommer tillbaka, själv har jag väl svårt att tro att jag skulle slippa den här gången iom att jag haft en gång.

Har precis sugit i mig dagens dos av jordgubbar, är lika sugen på det som i förra graviditeten och är sååå lycklig att det är rätt säsong just nu. Idag blev det i form av en jordgubbsdrink som även sonen blev helt förälskad i, han var med och sög i sig allt han kunde. Han gillar frukter rätt bra, lite mindre än tidigare men mixar man dem till en drink så blir han väldigt nöjd. Häromdagen åkte vi lite längre för vår promenad och gick på en annan strandpromenad och njöt. Eftersom vi hade kommit iväg så pass tidigt stannade vi och tog en liten fika på ett kafe. Härligt att bo där man på många ställen kan få färskpressad apelsin juice. Sonen drack ett helt stort glas! Vi hade en underbar stund i solen.

Nu börjar sonen gnälla, han fick lite kortare eftermiddagsvila eftersom vi skulle iväg till gynekologen så det börjar väl bli dax för välling.

Äntligen hemma!

Nu äntligen är vi tillbaka hemma igen. Med laptop och allt! Vad hjälplös man blir utan sin lilla bärbara :)

Både jag och sonen tycker det är underbart att vara hemma, nära maken/pappan. Sista veckan innan vi kom hemåt gick sonen runt med ett foto på sin pappa och visade upp för alla som kom förbi, kramade och gosade med det. Sen vi kommit hem har han inte frivilligt lämnat sin pappas sida. Det känns underbart att han har sådan bra kontakt med sin pappa men å andra sidan har jag lite dåligt samvete för att jag "hållit" dem isär. Men visst, magsjuka kan man ju inte råda över....

Idag när vi packade upp resväskan (som förövrigt vägde hela 29kg) lyckades sonen spilla ut lite teblad på golvet. *tripp tripp* sprang han iväg och hämtade sopkvasten och försökte sopa upp. Uuurgulligt. Vädret var kasst idag så vi kom inte ut på förmiddagen, istället städade och plockade vi lite. Visserligen blev han uttråkad, men vad kan man göra? När det regnar så regnar det...fullkomligt öser ner!

Kom precis att tänka på en konversation jag hade med en vän till maken. Även hans fru är gravid, med deras första barn och han verkade tro att det är "enklare" att vara gravid andra gången eftersom "kroppen ju har gjort det en gång tidigare". Han vidare resonemang var att musklerna redan blivit utsträckta en gång osv. Jag försökte förklara för honom att det inte gör ont när musklerna sträcks ut och att kroppen redan gjort det en gång istället innebär att man får krämporna tidigare. Halsbränna, foglossning, rygg smärta osv. Plus att man ju andra gången inte bara har sig själv att tänka på och ta hänsyn till utan även ett barn, som ska gå i första hand.

Nu kallar sängen, det är en dag även imorgon :)

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0