Inga bilder

Har massor av bilder att visa men nu är det tredje dagen som blogg.se krånglar med uppladdningen av bilder. Jag får nog skriva till supporten...återkommer!

Farmen del 2

Här kommer de utlovade bilderna från dotterns besök på bondgården.




























Sports day

Sportsday på San Andrea School







Opening ceremony

O

Ms. A´s class







Grade 1 gör sin öppnings dans till a Waving flag






Sonen med två av sina klasskompisar.



Balanserar en beanie bag












Sonen har fått sin medalj, här med sin fröken

Stranden

När vi hade besök var vi till stranden och barnen tyckte det var jätte kul att bli nergrävda.







Dagen B...eller dagen D?

Idag är det dagen B...bröllop. Makens bror ska gifta sig och det blir fullt upp. Frissan kommer hem kl 10, jag och dottern ska klippas och stylas. Vila efter lunch och sedan går det i ett kör, fotografering hos svärmor, jag och sonen sedan vidare till brudens familjehem där han ska vara med på fotografering eftersom han är "pageboy" och ringbärare. Till kyrkan där jag möter upp maken och dottern och sonen ska gå först in i kyrkan för att sedan vidare till festen. Hoppas barnen kan vila ordentligt i eftermiddag så de orkar lite ikväll.

Idag är det oxå dagen D...divorce. Malta ska ha folkomröstning huruvida man ska införa skilsmässa. Tyvärr tror jag inte det kommer gå igenom då kyrkan har kört hård drive över påsk när många som inte går i kyrkan annars varit där. Vi får väl se hur intelligenta malteserna eg är.

London resa?

Det var meningen att vi skulle ha tagit med barnen till London i månadsskiftet mars/april men vi ställde ju in resan pga osäkerheten kring makens jobb. Nu funderar vi på om vi ska försöka ta oss dit innan Dubai. Första året i Dubai kommer bli tufft, mycket nytt att lära sig och maken måste ju samla på sig lite semesterdagar osv och så känns det bättre att åka medans london är skapligt nära, en weekend räcker ju nu men från Dubai får man vara borta lite längre. Maken försöker byta några flygningar och förhoppningsvis kan vi åka i mitten på juni. Det skulle vara så underbart, jag älskar ju London och jag tror att barnen också kommer att göra det.

Packar vidare

Fjärde lasset har nu gått till tippen. Vad skönt det är att rensa ut! Jag försöker verkligen kasta allt som vi inte har användning för, har ju ingen aning om vad vi har för möjligheter att förvara saker i huset men en del saker kan jag bara inte med att kasta. Barnens spjälsängsmobil tex, den hade jag tänkt spara tills jag får barnbarn :P Garaget är klart så nu är det tvättstugan som ska organiseras och kollas igenom, började igår och hoppas kunna gå igenom det hela rätt snabbt ändå. Försöker hämta banankartonger i affären så ofta vi kan, de är ju perfekta som flytt kartonger! De vi köpte vid förra flytten har ju inga handtag och är liiite för stora, de blir jätte tunga om man fyller upp dem. Nu är det bara två månader kvar tills maken flyttar och vi drar till sverige, jag längtar verkligen!

Mer present funderingar

Present funderingarna går vidare, nu gäller det vad jag ska ge till barnens fröknar när skolan slutar. Jag vill inte att det ska vara "skräp" men inte heller blir ruinerad, dotterns klass har ju tex 5 eller numer kanske 6 lärare! Det får gärna vara något svenskt men inte för stort (så mamma får med sig ner till alla). Kom gärna med råd!

Födelsedagspresent funderingar

Har börjat fundra lite på födelsedagspresent till dottern. Hon fyller 3 i juli och vi vill inte ge henne något stort (storleksmässigt) eftersom vi behöver packa med det till Dubai nästan direkt men å andra sidan är hon ju i den åldern när man fullkomligt älskar födelsedagar och vill ha så många paket som möjligt. När man frågar vad hon vill ha i födelsedagspresent säger hon "prinsessa". Mamma har köpt en Rapunzel klänning (från filmen "Tangled", vet inte vad den heter på svenska.) Efter mycket funderande och googlande har jag kommit fram till följande. Ska försöka hålla mig till prinsess temat men vill inte köpa ytterligare en utklädningsgrej så jag ska sy en dekorationskudde i form av en prinsess krona och köpa några böcker om prinsessor, något på svenska och något på engelska.

Uppdatering

Fler bilder kommer när jag orkar, just nu finns bara energi till en uppdatering (knappt det ens!)

Vi hade det jätte bra och trevligt under besöksveckan men jag tror det var konstigt för barnen att inte morfar bodde hos oss, de saknade att ha honom här på morgon och kväll tex. Vi åt mkt god mat och jag "firade" min födelsedag med middag på Meet Argentinian Steakhouse.  Maten är underbar och det var jätte trevligt.

När det gäller Dubai uppdatering har vi äntligen kommit till beslut om huruvida vi ska skicka en kontainer eller inte. Vi velade länge eftersom det kändes som priset inte riktigt kunde motiveras för att få dit lite leksaker och annat små plock men vi har nu tagit beslut att skicka en kontainer men MED möbler. På det sättet kan vi ju spara lite pengar där och då motivera att skicka en kontainer. De flesta av våra möbler är ändå köpa för 2 år sedan när vi flyttade till nya huset och det kan ju kännas skönt för barnen att känna igen möblerna. På det här sättet kan vi ju få med oss alla barnens leksaker, stora som små.

Igår fick vi goda nyheter. Jag minns inte om jag nämnt att vi inte fått skolplats till A där vi ville och att det känts tråkigt att han ev skulle få börja i en skola för att bara gå ett år och sen kanske kunna flytta över till den skolan vi önskade i första hand. Igår hörde de dock av sig och helt plötsligt hade de en plats?! Perfekt! Visserligen har vi inte sett skolan men vi litar blint på det maltes/kanadensiska paret (J o J) som var här för några veckor sedan. Det känns som jag har ungefär samma värderingar som dem (lite  omaltesiskt) och jag tror säkert skolan blir bra. De har en son som kommer gå i samma grade som sonen så de har nyss gjort "läxan" när det gäller de olika skolorna. OM vi inte skulle vara nöjda går det ju att leta annan skola när vi väl är på plats.  Hursomhelst blev vi jätte glada över nyheten och det verkar som J hade rätt när hon sa att man ska jaga dem och tjata lite så fixar de plats. Vi har sett till att göra oss en anledning att höra av en gång i veckan sedan vi ansökte, frågat hur det går och påpekat att de är vårat första val och att vi verkligen hoppas på plats så kanske hade J rätt?

Igår var jag med dottern på samma utflykt jag och sonen var på förra veckan. Hon hade jätte kul och bilder kommer när jag orkar ladda upp dem, just nu är jag helt utmattad. Vi har börjat städa ur garaget för att se vad som ska med och inte och för att fixa plats för det som är packat och ska med i kontainern. Vi har redan fått i väg 3 fulla bilar med skräp till tippen. Vi ska försöka jobba hårt med det här så att vi inte ska vara urstressade veckan innan kontainern dyker upp men imorgon är det nog städning som gäller, nu ligger vi efter...IGEN!

Skolutflykt

Nu har det gått ett tag igen sen senast, med besök och flytt vad som känns runt hörnet hamnar inte bloggandet på topp i prio listan direkt. Här kommer bilder från utflykten med sonens klass till en "farm".



Provar rida åsna



Att mata åsnorna var alla barns favorit aktivitet den här dagen












Barnen klappar en maltesisk get









Sonens som bangade att hålla ugglan i Mdina dagen före var mäkta stolt när han fick hålla dessa små fåglar











Nästa besök

I söndags kom nästa besök, pappa, farmor och min faster. Vi hämtade på flygplatsen och körde upp till svärföräldrarnas lägenhet där gästerna ska bo i en vecka. Eftersom det var mors dag insåg vi att det inte var någon idé att leta restaurang så det blev kebab runt hörnet. Sedan for vi till Mdina där det var "Medeltida Mdina". Kanon mycket folk men trevligt!



The kids are showing an interest in taking pictures and we gave them our old camera, here is J taking a pic of a bird (Falcon maybe?)




Both kids wanted to hold the owl but A got afraid of its beak, brave J didnt hesitate :)

















Födelsedagskalas

I lördags var barnen på sitt första födelsedagskalas där de båda två var bjudna. Lekhörnan på flygplatsen hade hyrts in och barnen hade jätte kul men vi höll på att inte komma dit :O Det var kanon mycket traffik ÖVERALLT, jag fattar inte vart alla bilar kom ifrån! Det är en del födelsedagar på g (nästan hela min släkt är född i maj) samt att mormor kommer vara här när dottern fyller år och sonen är VÄLDIGT bekymrad över det faktum att han kommer fylla år i Dubai, och VEM kommer komma på hans födelsedag? Någon (mamman till födelsedagsbarnen nedan) har dock bokat in sig att hälsa på när det är Dubai Airshow (som går av stapeln bara några dagar efter hans födelsedag) så nu får jag hoppas de dyker upp. Kolla in tårtan och gissa om jag kommer hyra in henne som tårtmakare :D






Födelsedagsbarnet


Morsdags konsert

I söndags var det morsdag på Malta och som vanligt bjöds det till konsert med pre-nursery barnen fredagen innan. Precis som vid julkonserten såg dottern mest förvånad ut men gjorde iaf några av rörelserna till sångerna innan det var dax för barnen att lämna över de presenter de tillverkat till mammorna <3
















En vanlig torsdag...

...och maken blev grillsugen. Kanongott var det och kvällen var lyckad förutom att maken lyckades tippa grillen när bara våran salladskyckling låg kvar och fick glödande kol på sina tår.









Blåsig dag i Mdina

Mamma hade verkligen otur med vädret men så kan det gå i April, det är inte solsäkert än.








Fika på Tigne

 

 

Före....

.....och efter chokladtårtan, gissa om den var god? ;)

Påsklunch

Vi gjorde ett halvtappert försök till påsklunch eftersom vi tack vare Candynavia fått tag på både prinskorv och påskmust.






Mamma hade till och med burit med sig björkris så vi fick oss ett påskris <3

Påsk picnic

På påskafton hade vi lite påskpicnic i Buskett, kanonfint väder och påsktuppen som mormor ev hörde på flyget hade visst varit på Malta. Med svenskt godis i äggen!



Lunch i det gröna



Puman vilar på maten



Första påskägget!






Fyra (!) påskägg, två var, vilken lycka









Klippning

Eftersom jag aldrig blir nöjd hos frisörskorna här har jag valt att klippa håret själv på sonen (med maskin), jag gillar när han har kort hår, hans fina ögon kommer fram så mycket då.




Lunch på Mirabelle

Mamma på malta besök och här äter vi lunch på Mirabelle i Bugibba, ett av våra favorit ställen.













Figolli

En påsktradition här på Malta är att baka figolli (plural för figolla) en sorts kaka fylld med mandelmassa. Maken bakade med barnen, så här gick det till.



Figolli precis ur ugnen






Täcker med kristyr

















Glad pappa dekorerar (sonen fotograferar)



Gissa vem som smakat kristyr?





Exploring

En dag bestämde vi oss att gå och undersöka lite i naturen omkring oss, det blev lite dricka på klipprna oxå

Så vackra när de sover....

Visst är det väl så vackert och rofyllt när barnen sover?

Busbarn

Här kommer några bilder på mina busbarn en tidig morgon i mammas och pappas säng, enjoy!









Bjuder på en till bild, tycker det lyser av bus i ögonen på henne




Lilla puman

De här bilderna tog vi en kväll i mars när vi hade nattat barnen men hörde ändå någon i korridoren ett bra tag men vi valde ignorera då vi tänkte att om han/hon ville något kom de väl in till oss men icke. Till slut gick vi och tittade och hittade lilla puman sovandes på golvet! Om man tittar riktigt noga kan man se att hon kissat på sig och jag gissar att det som hände var att hon kom ut för att hon behövde kissa men av någon anledning aldrig kom och berättade och till slut somnade hon i korridoren och då skedde olyckan, hon hade inte ens hunnit bli kall när vi hittade henne
<3








Kort updatering

Vi fick besked till slut (tror vi iaf) och nu är det helt klart och bekräftat, vi flyttar till Dubai. Vi måste bara lösa alla detaljer och nu känns det verkligen stressigt! Pappa, faster och farmor är här oxå för att spä på det hela men det blir nog bra bara vi kommer igång.

Oklara besked

Maken har inte godkänt kontraket än pga oklara besked och jag börjar bli lite stressad över situationen men vi kan ju inte bara kasta oss iväg utan att veta att försäkringen går in och täcker kostnaderna för min sjukdom efter två år, det är ju svindyrt. Inte direkt så att man vill bo i Dubai om man inte kan spara lite pengar på kuppen. Problemet är att det helt plötsligt visade sig att det fanns en lista på sjukdomar som inte täcks efter de 2 årens väntetid, när vi frågade vilka fick vi till svar att det var medfödda sjukdomar. Nu skulle man ju kanske kunna resonera att min sjukdom är medfödd utan att ha visat sig så vi måste gräva djupare. Kontakten skulle kolla med sin chef och maken ringa tillbaka som igår men han fick aldrig tag på kontakten igen så han ringde sin "co-ordinator" som lovade kolla upp. Hon ringde sen tillbaka och säger att ALLA pre-existing conditions täcks efter 2 år. Vad ska man tro liksom? Inget svar i telefonen idag, bara att fortsätta jaga så vi kan godkänna kontraket och gå vidare med alla förberedelser.

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0