3ornas simgala

Efter pumans simgala hann vi lagom iväg och äta en tidig lunch innan vi skulle infinna oss för 3ornas simgala. Den här gången var vi både spända och lite oroliga. Sonen har ju sån tävlingsinstinkt (plus att han är bra på att simma) att inget annan än vinst skulle räknas för hans del. Det hela inleddes med att han som är director of sports hoppade i poolen med några barn för att fira sin födelsedag som råkade infalla den dagen.
 
 
Sonen har ju kommit med i swimsquad och därmed förväntas han göra ett medley heat utöver de två heat alla andra gör. Medley är den första "grenen" de kör och 100 meter på en gång är ganska mycket så vi hejjade på allt vad vi kunde.
 
 
 
Här kommer han på ryggsimmet.
 
 
Han kom 2a i alla sina heat och det syns på honom att han var nöjd innan started i bröstsim.
 
 
 
Som avslutning körs en medley stafett och sonen fick den stora äran att ankra sista sträckan för sitt lag. Detta hade jag sett via en startlista som föräldrarna kunde se någon dag innan men då sonen inte visste något om någon stafett när jag frågade honom valde jag att inget säga, jag tror han var nervös nog innan galan drog igång. Han fick istället besked att han var i stafettlaget när han kom upp ur poolen efter sitt bröstsim, och det var nog lika bra det, då hann han inte stressa upp sig :) Stafetten gick kanonbra och sonen kunde (rätt enkelt efter en kanonsträcka av killen innan honom på fjäril) simma Jaguarerna till vinst.....
 
 
.....och mycket tack vare stafettvinsten tog Jaguarerna hem segern i 3ornas simgala
 
 
Idel glada miner såklart :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2ornas simgala

I måndags körde vi dubbelpass vid skolans pool med simgalor för båda barnen. Svettigt värre kan jag lova! Jag är rätt säker på att jag berättat om hus systemet (liknande det i Harry Potter) som finns på barnens skola, där man under skolåret "tjänar" poäng till sitt hus, både sportligt (sport dagen och simgalorna) och akademiskt. Vid simgalorna ska alla barnen simma två race och de har i förväg helt själva fått välja vilka simsätt de ska tävla i. Skolan har koll på barnens kapacitet och sätter ihop heaten efter hur snabb man är så att inte en topp simmare får simma mot väldigt mycket svagare simmare. 2orna började dagen och dottern hade valt fjäril (för att umana sig själv) och bröstsim. Hon simmade inte i "botten" heaten, men inte heller i topp heaten och jag måste säga att det ändå gick rätt bra för henne och trots att hennes hus, Jaguarerna, kom sist var hon glad och nöjd.
 
 
Här är hon på bana 5, redo för fjäril
 
 
Dyka i kan hon iallafall!
 
 
Här laddar hon för bröstsim.....
 
 
...med lite galna gester åt pappa i publiken!
 
 
 
 
Leoparderna vann....
 
 
 
inte överdrivet glada miner hos det förlorande huset....
 
 
.....men otroligt söta och imponerande 6-7 åringar som alla simmat 2x25 meter!

Ops!

Laddade precis över bilder från kameran och inser att jag ligger redigt efter.....tar ett inlägg om gårdagens simgala imorgon, sen kör jag "gamla" bilder tills jag kommit ikapp :)

Balett examen

Idag har dottern haft sin balett exam. Sista året i "balett förskola", om hon fortsätter blir det "grade 1". Oavsett hur avogt inställd jag varit till balett måste jag säga att jag nu tycker det är en kanonbra träning tjejerna får. Både i kroppshållning och "motor skills" och en bra dans grund. Sen kan man ju tycka vad man vill om att göra en examen i dans, och i den här åldern men det är dotterns val och så länge hon tycker det är kul och vill vara med tänker jag inte säga stopp. Här är två bilder från idag.
 
 
 

Valletta

Jag som sagt att jag inte ska kommentera nyhetsflödet här i bloggen kan inte låta bli att nämna hur galet irriterad jag blir över att journalisterna på Aftonbladet inte kan stava till Valletta. I artikel efter artikel stavar man fel. Hur svårt kan det vara? Maltas huvudstad heter Valletta och inte Valetta!
 
Missförstå mig inte, självklart är det allra gräsligaste i den här situationen alla flyktingar som får sätta livet till på Medelhavet (och andra delar av världen!). Jag får ångest och ont i magen när jag tänker på hur de måste ha det i sina hemländer som ger sig ut på såna här "resor" men jag har tvyärr inget svar på vad man kan göra åt situationen och ger mig därför inte in i den diskussionen. Däremot tycker jag alltså att journalister på sveriges största tidning (?) skulle kunna stava rätt på en Europeisk huvudstad som faktiskt inte stavas med konstiga lokala bokstäver eller är krånglig på annat sätt.

Fullt upp...

...eller inte. Vet inte om man kan säga att vi har turistat ordentligt men jag har iaf inte suttit mycket vid datorn de senaste dagarna. Som vanligt när mamma är här har vi sytt lite, och så har vi såklart hunnit med några köpcentrum och dansande fontänen.

Gäääsp

Vaknade redan 5.30 imorse, hade lite resfeber å mammas vägnar tror jag. Nu sitter jag här trött och gäspar i väntan på att planet ska landa så jag kan åka och hämta både mamma och min bror. Det blir hans första besök i Dubai och hela familjen är som i chock :) Jag har haft fullt upp idag, vi har såklart städat inför besöket men så har jag varit på överraskningsfödelsedagsfrukost för en kompis, sjukgymnastik, kört vilse och varit med dottern på ballet. Allra helst skulle jag borstat tänderna och sovit men jag får hålla ut i två timmar till (om inte jag tar en powernap så länge förståss....)Hursomhelst, det ska bli fint med besök, vi har längtat!

Home

Nu har jag nattat barnen för sista gången det här lovet. Imorgon börjar skolan och det är 10 veckor kvar till sommarlov (ev 9 för oss!). Värmen har infunnit sig, strax över 40 grader den senaste veckan (pust!) och jag vet precis hur jobbigt det kommer hinna bli innan vi åker mot svalare temperaturer. Antar att jag får vara glad att jag inte behöver köra och hämta i skolan......
 
Som avslutning på lovet var vi till Mirdif City Centre på bio och såg "Home", helt ok film men galet kallt i biografen! Trots jeans och kofta (jag vet att jag brukar frysa där) så kände jag mig som en isbit. Puman fick komma och sitta i mitt knä och värma upp mig :O Gör en mental notering om detta och tar på mig tjocka yllekoftan nästa gång!

Lite små patetiskt....

....sista skolterminen har inte ens börjat och jag börjar redan min nedräkning till sommarlovet!

2

Vi kramar ut det sista ur vårlovet. 2 dagar kvar tills skolan börjar och barnen börjar längta tillbaka till skolan nu. Sonen har ju koll på veckodagarna och när han börjar igen men dottern frågade igår när skolan börjar igen. Jag måste säga att vi har haft ett toppen lov där vi gjort trevliga saker utan att köra helt slut på oss, lite vila var välbehövlig. Igår åkte vi och badade i favorit poolen Wafi. Det var aldeles lagom varmt (dvs man frös inte när man kom upp och höll inte på att svettas ihjäl). Idag har maken åkt på jobb, ytterligare en tur till Barcelona.

En sån där skitdag....

....12 timmar efter att jag började städa imorse sätter jag mig nu äntligen ner och pustar ut (men då är jag inte ens helt klar, har strykning kvar att göra). Det hela började med att den bokade städerskan inte dök upp så jag fick städa själv. Ilands problem man har, jag vet, men ändå. När jag väl städar ska det göras ordentligt så nu har jag alltså städat i princip hela dagen. Flyttat alla möbler som går och städat under sängarna osv osv. Mitt i allt hörde maken av sig att verkstaden som vi lämnat bilen på ringt honom i Barcelona och meddelat att vårat försäkringsbolag inte godkänt orginal verkstad för att fixa det som gick sönder vid min back olycka. Pga att vi tagit upp deras tid i onödan tillkom en straff avgift på närmare 1000 kr. Det var bara för mig att ta med mig barnen i taxi och åka hela vägen ner till Jebel Ali och hämta ut bilen. När jag kom dit fanns en skylt på disken där det stog att kunden själv var ansvarig för att kolla att det inte stog "non agency" på försäkringslappen men någon sådan skylt stog då inte där maken lämnade in bilen (inte samma ställe) och ingen nämnde något om detta. Det känns som det bara är ytterligare ett sätt för dem att tjäna lätta pengar. Hur svårt kan det vara för de som ändå jobbar med det här dagligen att kolla av papperet man dyker upp med, eller åtminstone uppärksamma kunden att om det står non agency så kommer de inte få hjälpa. Vi lär ju inte varit de första som det här hänt för. Så här i efterhand kan jag ju se på försäkringspapperet vi fick att det står "non agency" och vilken verkstad de vill att man ska åka till, men när sånt här händer på sin höjd vart tredje år är det banne mig inte lätt att veta vad man ska titta efter. På vägen hem åkte vi förbi verkstaden som försäkringsbolaget rekomenderade och där var de hjälpsamma och trevliga men lagningen kommer ta 6-7 dagar (troligtvis för att de måste lacka) och de kommer inte kunna hjälpa oss förrän mitten på nästa vecka och då kommer ju min mamma och bror hit på besök och då behöver vi ju en stor bil för att få plats, ingen liten hyrbil, så nu vet jag inte hur det blir. Maken får ta tag i det där när han kommit hem imorgon för nu har jag gjort mitt!

The Farm

Jag tog med mig barnen till deras favoritfrukostställe igår för lite mysfrulle innan sjukgymnastiken. Vi var helt ensamma där och vi blev alla jätte mätta!
 
 
Min smoothie
 
 
Is te till puman
 
 
 
Min svampomelett
 
 
Barnen tar stekt ägg med korv
 
 
 
Efter att jag fotat barnen tyckte de jag skulle ta en selfie (hur lär de sig sånt där? inte ett ord jag använder direkt!)
 
 
Som avslutning boxades de lite med flugorna som stört oss....
 
 

Hjärtat brister

Nu ligger mormors hus ute på hemnet och mitt hjärta brister. Tittar på bilderna och får riktiga flashbacks från min barndom. Tänker på vilka underbara somrar vi spenderat där och tårarna sprutar......Hoppas det blir någon barnfamilj som flyttar in och som kan ta hand om och älska huset som det förtjänar!

Wafi

Idag åkte vi till Wafi för att bada. Vi hann runt lazy river ett par gånger innan en tjej från sonens klass dök upp och sen lekte barnen för hela slanten. Trots att vi hade tänkt åka hem för lunch åt vi lunch där och blev kvar så att barnen kunde leka. Visserligen har ju barnen oftast kul tillsammans men vi kände att det gällde att passa på när de äntligen hade någon utomstående att leka med istället för att det alltid bara är de två. Dagen avslutade dottern med en extra balett lektion i förberedelse för hennes ballet exam.

Sandstorm

Igår när jag vaknade hade en sandstorm dragit in över Dubai. När jag öppnade gardinerna trodde jag först att jag hade något fel på ögonen, ljuset blir helt orange genom sanden, men det var alltså en sandstorm. Det verkade som den skulle hänga kvar hela helgen men idag ser det klart och fint ut. Min tanke med det här lovet är att vi faktiskt ska få lite vila. Det är ett helt år sedan vi hade lov utan att åka bort och även om det är jätte kul att resa tär det ju på krafterna. Det här lovet handlar om att ladda för den sista terminen innan sommaren, den jobbiga, och heta slutspurten till sommarlovet. Idag blir det troligtvis ingen mer avancerad utflykt för oss än en tur till IKEA och Ace. Jag "behöver" till IKEA för att köpa några småkorgar att förvara mediciner i då vi har en stor låda i badrummet för medicin men det är ingen ordning alls och helt omöjligt att få en överblick över det hela så vi har säkert dubbla grejer av en hel del. Kanske får barnen en 2 kronors glass som brukar höra till :) Jag har lagt frön i blöt så eftermiddag ska vi så men jag skulle vilja ha någon form av "så låda" som inte kräver så mycket jord. Mamma har någon låda som ser ut ungefär så här (plugg box hette det tydligen). Eftersom vi rätt ofta sår frön tänker jag att det kunde vara en bra investering om jag kan hitta något liknande här och jag tror att Ace är rätt ställe att vända sig till. Våran bil är lämnad till garaget för lagning efter min försmädliga olycka så nu har vi en hyrbil. Fick en Passat och det är jätte otäckt att köra en så liten bil när man är van vid Pajeron :O

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0