Första skoldagen

Idag för det inskolning för sonen, han var spänd och nervös men jag tror han fick en kanonlärare. Hon verkar jätte gullig och entusiastisk. Han fick många nya klasskamrater men även behålla några.

När dottern hörde talas om att sonen skulle till skolan ville hon oxå med, försökte packa sin skolväska och sa "juja oxå". Ska bli spännande att se hur det går för henne på måndag.

Vilken helg

Inatt har barnen sovit hos farmor och farfar, vi försöker få till det så att jag och maken får en "egen kväll" en gång i månaden och eftersom det gick bra att sova där förra gången provade vi igen. På förmiddagen handlade jag och barnen medan maken sov (han hade natt flygning) och sen tog vi slappar eftermiddag innan maken körde barnen hem till sina föräldrar. Sonen hade klagat lite över magont men vi trodde mest det berodde på att han kanske var lite orolig för att sova borta så vi provade, om han fortsatte klaga var det ju bara att hämta hem dem igen.

Den här gången valde vi att äta hemma och mysa framför tvn istället för bio. Kanon mysigt! Vi skippade dieten och åt tacos och såg "She´s out of my league", underhållande men förutsägbar film.

Imorse sov vi till 8, kanon skönt! Förberedde picnic och raggade hörselskydd, vi skulle till Maltas Airshow. Eftermiddagen spenderades alltså på flygplatsen, vi såg massor av plan och helikoptrar, båda barnen var i extas. Jätte trevligt...ända tills vi skulle åka hem. I vanlig maltesisk ordning är det djungelns lag som gäller och det tog oss 45 minuter bara att lämna området. Suck! Resan som normalt tar 15, max 20 minuter tog oss idag 1½ timme. Trötta och matta kom vi nu hem och har slängt i oss lite mat, barnen i säng och sorterar sonens skolgrejer för imorgon börjar ju skolan! Ska bli kul att se vad han får för lärare och klasskamrater (här nere byter man både lärare och klasskamrater varje år).

Blir tidig nattning för mig idag, ryggen värker och kroppen skriker efter vila. Kanske sover jag lite i soffan medans maken ser på fotboll som på den "gamla goda tiden".

Grå fredag

Idag ligger molnen rätt täta över himlen. Maken tog med sig barnen till lekpark och scooterkörande så jag fick lite tid i lugn och ro efter min månad i sverige. Lunchen blir rester från igår så jag har absolut inget jag måste göra innan de kommer hem. Kanon skönt! Hurra för såna män!

Skoletar dagen

Igår blev det skoletar dagen, jag "behövde" skor till klänningen, den är blå/grå så jag ville ha grå skor till. I affären föreslog dom silver men jag avskyr silver och guldskor så jag vägrade. Efter att ha besökt två sko affärer utan resultat kom jag på vart vi behövde åka, i Paola finns största sko affären i kedjan "shoe mark" och det är från den kedjan som jag köpt alla mina andra "bröllops skor", billiga och bra när de sällan kommer till användning. Här hittade jag rätt, det belv ett par skor i högre klack än jag tänkte mig (har så svårt för klackar) och lite mer silvriga än jag tänkt mig men jag blev nöjd.

Efter lunch tog vi siesta allihopa då vi hade tänkt åka och lämna bröllopspresenten på kvällen (maltesisk sed säger att man åker hem till brudparets föräldrar på utsatta dagar, får en drink, lämnar presenten och får en fånig souvenir). Sen åkte vi till sliema, jag skulle hitta en bh med genomskinlig baksida och maken tog barnen till lekpark. Hemma igen körde jag mitt gympa pass, middag och sen bar det av till kusinen. Svärmor hade tänkt åka dit som idag (fredag) men maken hade hört att hon ville vara där när vi skulle dit och minsann, dök dom inte upp? Suck! När snacksen kom fram fanns det jordnötter och inte kunde svärmor hålla tyst, hon sa åt mig/oss att se till att barnen inte åt några. Vad faaaaan?!?!?! Kan hon inte låta oss ta hand om sånt själva? Är det konstigt att man känner att hon inte tycker att man duger om hon inte ens tror att jag kan avgöra vad som är ok för barnen att äta? Jag blir så blixtrande arg när hon fäller de där kommentarerna och igår svarade jag nog lite bitskt att "de äter jordnötter hemma, de kan faktiskt hantera det". Gaaaahhhhh

Kvällen avslutades mysigt med makens bror och tjej som kom över för att se på fotboll (brodern) och prata (tjejen).

Onsdag och klänningsletande

Minns inte riktigt om jag nämnt makens kusins bröllop tidigare. Det har iaf varit lite strul fram och tillbaka över huruvida vi skulle gå. Barn är normalt inte bjudna på maltesiska bröllop men just den här kusinen är "nära" med maken och när hans storebror gifte sig ville han att vi skulle kunna komma så barnen blev bjudna med. Det blir ju så här när inte min familj finns här och hela makens familj går på bröllopet, vi har ingen barnvakt. I det här fallet var det oklart in i det sista men i måndags ringde kusinen och pratade med maken och gjorde klart att det var klart att barnen skulle komma så att även jag skulle kunna gå. Snacka om klänningspanik! Vi åkte till två ställen på förmiddagen och ytterligare 3 på eftermiddagen innan jag kunde bestämma mig för en klänning jag såg i första affären! Eftersom planen är att gå ner i vikt känns det inte så kul att köpa dyr klänning för bara ett tillfälle, om man kan ha den på fler bröllop i framtiden funkar det ju att betala lite mer. Jag hittade iaf till slut en klänning för 52 eur, helt överkomligt för en långklänning tycker jag. Kanske inte helt ultimat men den duger.

Independence day

I tisdags var det independence day här på Malta, vi "firade" med att åka och bada. Träffade en kompis och hennes barn på stranden, det var mkt trevligt, vi ses för sällan. Det känns att badsäsongen snart är slut, så fort skolorna börjar igen brukar det bli dåligt med tid. Vi åt lunch hos svärmor så de fick träffa barnen igen och medans jag och maken tog en siesta lekte hon med barnen. Sköööönt!

Äntligen hemma...

Vad skönt det var att vakna i sin egen säng! Barnen somnade utan problem i samma rum men maken hade hämtat in dottern någon gång under natten, hon stog på golvet mitt i rummet och var förvirrad. Som vanligt kom sonen in på morgonkvisten. Mysigt! Idag har vi handlat mat (imorgon är röd dag och "allt" är stängt) och badat på eftermiddagen. Hann smyga in ett träningspass innan kvällsmaten oxå så idag kan jag känna mig nöjd.

Just nu läser maken godnattsaga för barnen, på maltesiska för första gånge på en månad. Ikväll ska vi bara mysa, kanske se nåt avsnitt av Bones och diskutera lite ev jobb.

Hej då Sverige, jag älskar dig!

När vi lyfte med planet idag satt sonen som klistrad vid fönstret och vinkade och hojtade "hej då sverige, jag älskar dig, jag kommer tillbaka en annan dag". Min lilla lilla gubbe <3

Tillbaka på Malta

Jag fick visserligen inte med mig allt men jag tycker jag löste det på ett rätt bra sätt. Hade även lite bekymmer med handbaggaget som inte räckte till eftersom vi skulle övernatta och jag planerat att lämna in mina väskor redan på kvällen. Löste det genom att ta med en extra väska, visst var det jobbigt att släpa på allt men det gick. Resan gick ändå rätt bra, barnen har faktiskt skött sig jätte bra men man blir sååå trött ändå. Plus att jag vaknade 2 timmar innan väckarklockan (kl 3.38) och lyckades inte somna om hur jag än försökte. Jag har packat upp den ena väskan men inte orkat ta tag i den andra, det får bli imorgon...eller en annan dag :D

Barnen ligger i sina sängar, dottern ska för första gången sova i sin stora säng, i deras gemensamma sovrum. Vi får se hur det går. Sonen konstaterade att han inte ville ha henne där inne, "för hon öppnar ögonen och gnessar"....

Hur ska jag få med mig allt?

Ena resväskan är packad, den stora bagen står på köksgolvet med en jätte hög kläder brevid sig...Hur ska jag få med mig allt hem till Malta? :O

Näst sista kvällen

Det känns helt overkligt, det är näst sista kvällen nu. På ett sätt ska det bli jätte skönt att komma hem till maken och få ordning på saker igen, rutiner, skola osv men jag har ändå lite ångest över att åka härifrån. En hel månad är lång tid men både jag och barnen tycker det är jätte mygsigt och njuter verkligen. Tror det är lite "jobbigare" för att mamma jobbar både imorgon och på lördag, trist när man vill försöka få ut det sista av tiden här. En barndomsvän kom över på lite te ikväll och det var mysigt, det är trevligt att umgås lite utan barnen (mina sov och hennes var hemma med pappan) det är så mkt lättare att prata då, utan barn som drar i en.

Nya frisyren!

Jag är verkligen jätte nöjd efter mitt besök hos bästa frissan. Så här ser det ut








Vilken dag!

Inatt sov barnen rätt oroligt och vaknade hiskeligt tidigt, kvart i sex, och per automatik blir ju dagen då en riktig skit dag. Gnäll gnäll gnäll. Äntligen ligger barnen i säng och jag pustar ut, riktigt redo för lite avslappning hos frissan imorgon. Vi får se vad det blir, jag är alltid öppen för förslag hos min favorit frissa. Vet ju att det aldrig blir dåligt, hon har ett öga för vad man passar i.

Totalt omotiverad

Känner mig idag totalt omotiverad, ingen lust att hitta på något alls. Tur att man har vänner som kommer och hjälper en få ändan ur.....

Ny del i bloggen

Det är ju totalt ointressant att läsa om mina intervaller så jag hittade att jag kunde lägga upp det i en "underblogg". OM någon ändå skulle vilja läsa om träningen kan ni hitta det här:

http://pupa.blogg.se/motion

Ny kategori

Skapade precis en ny kategori, "motion". Den kommer bli jätte tråkig att läsa, jag tänker där skriva hurdana intervaller jag gjort och vad planen är för nästa gång dvs det blir en kategori mest (eller kanske helt) för min egen del för att lättare hålla koll på vart i motionsprogrammet jag ligger.

Dagens motionsprograms plan såg ut som följer (V2 dag 2):

5 min gång
2 min jogging
4 min gång
2 min jogging
4 min gång
2 min jogging
4 min gång
2 min jogging
3 min gång

Så här blev det:

5 min gång
2 min jogging
4 min gång
2½ min jogging
3½ min gång
3 min jogging
3 min gång
2 min jogging
2 min gång


Nästa gång ser planen ut som följer (V2 dag3)

5 min gång
2 min jogging
4 min gång
2 min jogging
4 min gång
2 min jogging
4 min gång
2 min jogging
3 min gång

Vilken lättnad

Fick ett tips på FB igår att kontakta Lindex kundtjänst, där kunde de söka alla Lindex butiker i hela sverige och sedan skicka till sin närmaste butik. Det visade sig dock att Borlänge skulle ha kvar och efter ett samtal dit har de nu lagt undan en tunika som jag hämtar på torsdag när jag ska till bästa frissan. Såååå nöjd

Jätte besviken!

Hade köpt en kanonfin tunika till dottern att ha i vinter, randig med en kanin på från Lindex. Den var kanonfin och färgerna var jätte bra på henne.  Hon lyckades tyvärr få någon fläck på den som inte gick bort och som vanligt hade jag på vanish och lät det verka innan jag la den i tvätten. Tog precis ur den och upptäcker att vanishet har blekt små "bollar" i det turkosa så nu kommer hon inte kunna ha den något mer :( För att göra det hela ännu värre verkar inte Lindex ha den här tunikan kvar så jag kan inte ersätta. Bläääääää

Mysmåndag

Idag har vi haft en riktig mysdag med besök hos pappa då barnen har hjälpt till att "göra vinter", grillat revbenspjäll och fiskat mört till kräftfiske. Det är underbart att se hur kul barnen har med sin morfar nu när de är lite större. Jag tror att även pappa känner sig mer bekväm när han kan hitta på saker med barnen som passar hans natur och utomhus intresse.

Trots att vi varit här så länge och jag på ett sätt längtar hem till maken, hem till vår säng och våra vanliga rutiner känns det lite sorgligt att den här sverige resan snart når sitt slut.

Humöret tryter

Idag höll det verkligen på att bli ett sammanbrott, barnen har varit hysteriskt intensiva och vi har "jobbat" hårt. Förmiddagen hade vi en kompis och hennes dotter här, jätte trevligt! Det är synd att det blir så långt mellan gångerna och att vi bara lyckas få till en träff på en hel månad! Hann ut på en runda innan lunch (har nu börjat min träning för att kunna springa 30 minuter) och efter lunch klarnade det upp så vi gav oss ut och "gjorde vinter" i trädgården samt planterade om mammas orkidéer.

Såna här dagar är det sååååååå skönt när barnen kommit i säng.

9/11

Kommer inte glömma den här dagen för 9 år sedan. Maken pluggade i Spanien och jag jobbade på Unibet, det var så overkligt och man fattade ingenting. Tänk vad världen förändrades efter den dagen.

RIP alla ni oskyldiga som dog i katastrofen.

Bästa barnen

Hur jobbiga de än kan vara så är de ändå helt underbara för det mesta. Igår visade de sig på sitt allra bästa och spenderade precis en hel dag ute på shopping, utan större klagan.

Det hela började med en sväng till Clas Ohlson i Insjön, vi blev lite sena iväg så när vi kom dit ville de ha fika. Mamma tog dem med sig på fik och jag gick på CO eftersom det var jag som hade saker jag skulle ha. Hittade mina hyllor och ramar innan mamma och barnen kom ifatt.  Efter att ha packat in grejerna i bilen blev det en tur genom en skoaffär innan vi kom till Ittala outleten. Här fick barnen syn på Muminmuggarna och de fick välja en var, jätte söta! Skulle gärna bytt ut alla mina muggar mot dessa men jag har ju 2 olika sorter redan där hemma....In en snabbis i mataffär för en grillad kyckling och sen åkte vi mot Älvmotet i Gagnef (för den som inte är insatt är det här Öster och Väster dalälvarna flyter ihop och blir Dalälven. Sonen hade nämligen önskat picnic och med underbar utsikt intog vi lunchen. Stopp i Kupolen på vägen hem, det blev några toppar till mig, jätte nöjd. Trots tråkighets faktorn höll sig barnen lugna och skapligt nöjda. Utpumpade kom vi till bilen och jag och mamma tänkte skippa vår tur till garnaffären där vi skulle köpa garn till en sjal som jag tänkte virka men sonen ville absolut inte åka hem. Provade det jag trodde var det enklaste sättet att få honom att vilja åka hem, "ska vi åka till garnaffär"? Jaaaaa! ropade han nöjt :O Fick alltså med mig garn hem oxå.

Dåligt med uppdateringar

har det blivit. Fullt upp med maken här, det har varit jätte sköna dagar med lek, bus men oxå vila. Jag tror det var sköna dagar för maken, en liten "breather" från värmen, träffa barnen en sväng och inte ha några måsten.

en del saker minns man...

...från när man var barn. Idag hade vi fredagsmys och åt framför tvn, en timmes högklassig underhållning med Rorri, Mamma Mu, Fåret Shaun och sen ett avsnitt av Pippi. Efter Pippi såg sonen helt moloken ut och efter att ha frågat några gånger vad som var fel började han gråta och sa att det var så ledsamt att Pippi var slut. Jag kunde precis minnas hur det kändes för mig många gånger när jag var barn och fick titta på någon film (det var inte ofta, vi hade ingen videospelare innan vi var rätt stora) och hur ledsen jag blev i hjärtat varje gång filmen tog slut. Det var som man förlorade en vän. Försökte förklara så gott jag kunde att Pippi kommer tillbaka, man kan se det andra gånger. (Faktiskt ska de få en Pippi box i julklapp :D)

Tur till Falun

Idag blev det en tur till Falun, mamma behövde till Clas Ohlsson för att byta ut en kött termometer. Jag skaffade ramar till barnens fina kollage som ska upp på väggen när vi kommer hem, mockasiner, en jätte snygg tunika till mig själv (!) och lite annat smått och gott. Dags att sluta shoppa nu om vi ska få med oss allt ner :P Maken stannade hemma med barnen, gick på utflykt i skogen och lekte lite i den nya lekparken som kommunen fixat här i byn. Skönt att vara ute en stund utan barn som gnällde när man ville kolla runt lite i affärerna. Gick promenad med maken på eftermiddagen och klippte mammas gräs. Konstaterade att hon nog har sveriges ojämnaste gräsmatta, fy tusan vad jobbigt det var. Nu är det mys framför tvn som gäller, barnen ligger i sina sängar.

Velat hela dagen

Idag har vi velat i princip hela dagen, svängt från ena hållet till det andra. Maken pratade med kollegan som redan jobbar i Tripoli och i bilen upp till Borlänge för att hämta dotterns pass bestämde vi oss för att han skulle åka. På vägen hem kände jag hur han tvekade, konstaterade att han svängt så många gånger och det nog inte är helt rätt med andra ord. När vi väl kom hem och räknade av lite andra saker som maken måste betala (Visum, resor, National Insurance, en summa man betalar för hälsovård och pension) och helt plöstligt blev det solklart att Tripoli bara skulle vara värt det för erfarenheten, absolut inte för pengarna och då känns det mkt viktigare att få vara tillsammans som en familj. Skööööönt när man har bestämt sig!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0