Orkar inte...

Hade tänkt sätta mig här en stund och skriva lite när barnen somnat men jag orkar bara inte. Kanske imorgon...

Hysteriskt rörigt hem! :S

Här hemma är det nu rörigare än nånsin....en blanding av sommar och vinterkläder ligger lite varstans, vi har ju haft vinterkläder i sverige och här behövs kortärmat fortfarande. Väskorna är i princip ouppackade, julklappar och födelsedagspresenter ligger här och där och jag tror jag blir tokig. Men tror ni jag orkar försöka få nån ordning? Knappast, det är så rörigt att jag inte vet vart jag ska börja ens och då blir det inget. Vi fixade skapligt i köket idag men det är ju bara som en fis i rymden. Vi får ta det som det kommer helt enkelt. Lite varje dag så kanske det kan bli någon ordning till slut.

Nu ska jag borsta tänderna och mata dottern och sen kasta mig i säng. Maken och sonen sover redan, maken ska iväg och jobba kl 5 imorgon bitti så det blev tidig kväll för honom.

Hemresan

Nu är vi så tillbaka i vårt hysteriskt röriga hem. Resan blev väl inte den bästa vi haft, trötta och griniga barn och mååånga timmar på resande fot. Vi åkte med tåget vid åtta tiden och väl framme på Arlanda fick vi checkat in, väskorna vägde 62kg totalt, dvs endast 2kg övervikt, inget de kommenterade. Sanslöst vad mycket vi har fått med oss ner, maken hade 24 kilo när han åkte ner helgen innan. Undra vad vi har med oss egentligen, sten? Första flyget gick skapligt, ända tills pursern kom förbi och tittade konstigt på oss. Någon minut senare kom en kabin personal och frågade hur gammal sonen är, vi förklarade att han är 1 år och 11 månader. Lite senare kom nästa kabin personal och berättade att hon gjort fel som låtit oss sitta på samma rad, två infants får inte sitta på samma rad sa hon. Jag skulle precis fråga henne varför vi inte kunde sitta med 2 infants trots att det inte satt någon annan på mittensätet. Anledningen till att de säger att man inte får sitta två infants på samma rad är att det bara finns 4 syrgasmasker så om 3 vuxna sitter där finns det ju bara en mask kvar till en infant. Om däremot bara 2 vuxna sitter, med 2 infants räcker ju maskerna. Hursomhelst insåg hon själv att det var orimligt att vidhålla att vi inte kunde sitta på samma rad så hon informerade pursern vad hon kommit på. Pursern verkade vara en riktig petmaja som kom med manualen och sedan hörde vi rätt arga röster bakifrån men de måste ha kommit överens om att det var ok i slutändan. Sonen lyckades sova ½ timme innan landning tror jag så när vi var framme i Frankfurt var han lagom trött och kinkig.

När vi väl lyckats checka in igen gick vi och åt, sonen var hel vild och for fram som en tornado, välte glas och åt dåligt, han var ju så trött att han knappt kunde sitta still! Vi hann precis äta och värma vatten till dotterns mat innan vi gick mot gaten, de skulle precis börja gå på! Kvickt fick vi fälla ihop vagnen och slänga oss iväg. Ännu en gång hade man dåligt med koll på att man kan sitta två infants på en rad om det bara är två vuxna som sitter där. Här hade vi iaf tur, vi hade fått 4 platser, två på var sida gången men en trevlig man bytte med oss så vi fick våra tre säten på samma sida gången. Sonen sov inget alls men var dödstrött. Dottern skrek som någon stack en kniv i henne men somnade till slut.

Väl framme på Malta tog det år och dar innan väskorna kom ut, det gick jätte sakta det kom bara en väska åt gången, inte som det brukar vara, att det kommer massa hela tiden. Samtidigt ropade de ut i högtalarna att vi skulle kontakta baggage services och det visade sig naturligtvis att våran barnvagn inte hade kommit med, den låg kvar vid gaten! Suck. Efter lååång väntan hade vi äntligen fått alla våra väskor och maken svurit över en man som stog ivägen när han lyfte av den sista väskan. Jag gick först, med dottern i sulkyn och en väska medan maken och sonen hade två andra väskor. Precis när jag skulle gå utanför dörrarna kollar jag bakom mig och upptäcker att maken bli inmotad i tullen! :O Precis vad vi inte behövde efter en så lång dag och med trötta barn tänkte jag. Och så röriga väskor! När maken sedan kom ut visade det sig att de var intresserade av våra påsar med pulvergröt! De trodde alltså att sempers gröt var knark!! Herregud vilken soppa. De hade öppnat en påse och luktat och smakat och testat på nåt speciellt papper och tillslut kommit fram till att det inte var knark. Maken tyckte de såg besvikna ut, han tror att de trodde de skulle göra världens klipp. I efterhand så förstår man ju en del saker, troligtivs har de blivit varnade från Arlanda eller Frankfurt och av den anledningen scannade de alla väskor här nere med och det var därför det tog sån tid för väskorna att komma ut och mannen som maken nästan dunkade väskan i var en av killarna från drug squaden som jagade efter väskan för att inte missa vem som hämtade den. Maken tror även att det vägde in att han gjorde precis samma resa, med samma route en vecka innan, och han hade ju påsar med sig även den gången. Kanske lät de det gå första gången medans andra gången på så kort tid var de tvugna att kolla upp? Hursomhelst kan man ju tycka att de kunnat komma med en hund som kunnat lukta lite så hade maken sluppit in och krångla.

Utanför väntade ju även svärmor som är så fånig så jag blir knäpp, men det är ju en helt annan historia...

Stjärnor på is

Slö tittar lite på Stjärnor på is, tänk vad de kan. Lasse Frölander gjorde jätte bra ifrån sig medan Tony Irving ju inte gjorde något alls under sin solo åkning tex. Ska bli spännande att se Malin Everlöf, hon var ju så otroligt kass första gången, såg ju ut som hon aldrig stått på ett par skridskor tidigare! Nu ska vi se vad Kicken kan göra när han inte får åka till rock musik...

Svaller tant!

Idag blev jag lite irriterad....träffade en kompis när vi var och handlade, hon berättade att hon träffat mamman till ett syskonpar som vi umgicks mycket med när vi var yngre. De hade bara pratats vid lite snabbt men mamman hade minsann haft tid att berätta för kompisen att min andra kompis är gravid. Den första kompisen känner inte den andra kompisen annat än till namn och utseende, kanske att de skulle heja på varandra om de träffades, varför skulle tanten gå runt och skvallra om detta? Skvallertant!

Sista helgen...

Nu är det sista helgen i Sverige. Igår var vi iväg och handlade det sista...trodde jag, tills jag kom på att jag glömt köpa bea sås och dipmix från estrella/olw. Vi får ta det imorgon eftermiddag när vi åker till pappa för "sista måltiden". Dipmixen är perfekt att ha nere på Malta så man snabbt och smidigt kan fixa något litet tilltugg när nån kommer förbi. Som vanligt finns inget sådant att köpa där nere.

Mamma håller på att göra färdigt dotterns lapptäcke, det blir jätte fint men hon är inte nöjd själv. Tråkigt att hon inte känner sig nöjd, men det kanske blir bättre när hon inte är "mitt uppe i" det. Vi kanske borde packa lite....bäst jag går. Men innan jag går ska jag länka till en blogg där man just nu kan vinna ett kanonfint halsband, skulle vara jätte fint till dottern....

http://emmize.blogg.se

Vilken härlig dag!

Idag har vi varit till min pappa, sonen älskar att vara där eftersom pappa gärna tar med honom ut i trädgården och grejar. De plockar fallfrukt, krattar löv osv osv. Jag fixade maten, spagetti och köttfärssås. På eftermiddagen har vi fixat födelsedagstårta till maken, sacher, hans favorit. Nu har barnen badat och det är snart säng dax. Underbar avslappnad dag!

Födelsedag

Igår var makens födelsedag. Det blev ingen frukost på sängen eftersom jag och sonen smygit ut på morgonen men dottern låg kvar där inne och vem vill väcka den björn som sover? ;) Efter frukost tog vi den sedvanliga promenaden med efterföljande lek ute. Lunch, siesta och sedan började jag laga födelsedagsmiddagen. En av mina bästa vänner och hennes sambo skulle komma hit och äta med oss. Det blev en form av taco gryta, köttfärs och chorizo, lök och krossade tomater. Till detta äter man nachos, grönsallad, majs och gräddfil. Det blev lite stressigt och jag hann inte duscha, de dök ju upp tidigare än jag trott :) De skulle komma när sambon slutat jobba och jag trodde det skulle ta längre tid att ta sig hit. Ingen fara, det är ju trevligt ju mer man hinner umgås :) När jag sedan stog och vispade grädden till maräng swissen kom jag på att det ju ska vara banan till och det hade jag helt glömt! Har nog blockerat ut bananer ur mitt liv eftersom maken tycker det är så hemskt. Det smakade ändå gott, med hemmagjord chokladsås som maken fixat. Mums!

Det är alltid lika trevligt att träffa min kompis, som jag ju inte ser så ofta. Hon verkar ha hittat en toppen kille nu, han är jätte trevlig och de verkar väldigt lyckliga. Underbart! Res sugen är han oxå så jag hoppas vi får se dem på Malta snart nu.

På kvällen blev vi dock inte lika glada....maken hade fått ett email om att företaget tänker ge honom semester i November. De har inte fått ut all sin semester de senaste åren och har en del spararat och facket hade bestämt att i år skulle man ta sina 24 dagar +12 av det man haft sparat. Maken har alltså inte begärt alla sina 36 dagar eftersom vi tänkt att han skulle ta dem i samband med flytten i mars men nu tänker företaget alltså ge honom semestern i november. Vem f*n vill ha semester i november? Nu när vi precis varit i sverige oxå så man ger sig ju inte ut och reser igen direkt. Vi får väl börja packa för flytten redan nu då....

Bröllop

I lördags åkte maken ner till Malta för att gå på en av hans nära vänners bröllop. Han åkte lördag och kom tillbaka i måndags igen så det blev en blixt visit kan man säga. Vi passade på att träffa min farmor på lördagen, så jag slipper känna att hon tycker vi setts för lite. På söndagen for vi till min pappa, och min faster hörde av sig, hon hade tänkt komma och hälsa på hos mamma. Nu fick hon istället åka till pappa och det gick ju bra det med. Hon hade med sig en jätte fin klänning till dottern med snygga tights till. I går var mamma ledig så vi gick på den vanliga promenaden och var iväg och handlade massa mat eftersom mamma jobbar flera dagar i rad nu och då är vi ju utan bil och kommer ingenstans. På kvällen var jag och sonen och hämtade maken som kom med tåget. Han blev jätte glad att se sin pappa! Så underbart att se!

Underbar dag!

Idag har vi varit ner på älven med pappa (morfar). Han hämtade upp oss i morse och vi åkte iväg till båten. Jag, pappa och sonen satte oss i båten och åkte mot ett ställe där vi skulle grilla. Samtidigt åkte maken och dottern dit med bilen. Vi sammanstrålade vid grillplatsen och satte fart på elden (efter en extra runda med bilen, ingen hade tändare eller tändstickor med sig). Solen sken och värmde underbart, maken hade endast t-shirt på sig. Vi grillade och åt massa goda tjocka korvar. Efter det kastade sonen stenar i älven, han hade jätte kul och ville inte sluta. Dottern åt en flaska mat och sedan sov hon igen, det var lugnt och skönt, verkligen så där underbart som vi passar på att ha när vi är i sverige, frisk luft och roliga lekar.

Nu har det lugnat ner sig...

Skrev ju innan helgen att jag kännde mig lite stressad, nu känns det mycket bättre. Inga måsten mer utan vi tar det som det kommer, går på promenader på förmiddagarna, den vanliga rundan, och sen får sonen gå lite själv. Han brukar få gå sista biten själv och sen leker vi lite utanför mormoderns hus. Härligt tycker sonen! Jag och maken med för den delen, skönt att slippa passa hela tiden, han kan gå lite fritt här, inga bilar att bekymra sig för. Sedan blir det lunch följt av siesta och sen ytterligare en sväng ut innan kvällsmat och sängen. Underbart utan måsten och stress. Igår började vi se över makens packning, han åker ju hem över helgen för att gå på bröllop och ska då ta med sig massa saker ner, gröt pulver till dottern, och julklappar. Jag och mamma var en snabb sväng och köpte lite kompletterande saker och jag gjorde riktiga bokfynd! Två  böcker om den Vilda bebin samt några pekböcks aktiga. Ska bli kul att läsa med sonen. Nu står hallon och vit choklad muffins i ugnen.

Jo förresten! Dotterns tack kort kom med posten idag, jag blev jätte nöjd faktiskt, ska bli kul att börja skicka ut dem :)

Maken och sonen sover, dottern här  brevid och nu börjar Flyiing Doctors, lite av en klassiker så nu ska jag titta på det.

Ska man alltid sätta barnen först?

Läste precis i en blogg, en annan mamma som har lite samma tankar som mig, att man gärna vill att barnet/barnen ska underhållas och aktiviteras i första hand. Som nästan får dåligt samvete för att man tar med sig barnen och handlar, för de skulle ju allra helst vilja leka istället. Jag har dock bestämt mig för att en del saker MÅSTE göras, för allas trevnad, handla mat är en av de sakerna. Om inte jag/vi tar med sonen och handlar emellanåt utan bara går till lekparken eller på promenad så finns det ju ingen mat hemma och det funkar ju inte, mat är ju ett grundbehov. När det kommer till att städa känns inte det alls lika viktigt (visst, varken jag eller maken var speciellt duktiga på att städa innan sonen heller) för man KAN ju leva i ett rörigt hem. När det går över gränsen tar vi tag i städandet men det är inget vi gör dagligen. Summa summarum, jag tycker nog att man ska sätta barnen före sig själv men man bör nog vänja sig vid att man inte alltid kan sätta barnets lekbehov främst, mat och renlighets behoven går nog faktiskt före (även om inte barnet förstår att man faktiskt måste shoppa för att kunna äta)

Ultraljud!

Den "hemligt" gravida kompisen var på UL förra veckan. Allt hade sett bra ut och det var en härligt upplevelse sa hon. Grattis än en gång till min vän! Vänta bara tills barn nr 2, vid andra ULet var det ännu roligare tyckte jag, då kunde man se mycket bättre och hängde med mer. Visst förklarar de och så men jag förstog dåligt vad jag såg ändå :) Vi gick ju privat för ett köns ul med sonen och då såg man allt mycket bättre. Verkligen läcker upplevelse. Lycka till vännen!

Måndag = slappar dag

Idag jobbar mamma igen, jag körde henne till jobbet så att jag kunde handla ltie mat. Eftersom vi varit borta i helgen fanns ju inte speciellt mycket i kylen om man säger så :) Innan dess hade hon tagit med sig sonen ut på promenad (i vagnen) medans jag och maken passade på att ta oss en liten stund framför datorn. Inget internet hos mormor (eller jo, men uppringt!) och en lillebror som nu bor hemma en sväng igen som tagit över modemet gör allt att man får lite abstinens. Nu har vi ätit lunch, maken är ute och fiskar med pappa medans vi andra vilade lite, sonen sover fortfarande *peppar peppar* och jag bloggar lite. Det är skönt att ha en sån liten stund för sig själv när man kan skriva ner sina tankar. Dottern ligger brevid mig i soffan och ler, grimaserar och hickar. Underbara lilla puman *kärlek*

Helgen på västkusten!

Efter en lång resa ner kom vi fram strax efter kl 23 på torsdagskvällen. Det gick rätt bra och dottern sov mest, sonen somnade till slut, men det satt "långt inne".

På fredagen tog jag och maken med barnen till en bondgård som är till för allmänheten (drivs nog av kommunen) där man får titta på hästar, kaniner, getter och grisar. Man får klappa djuren som är jätte snälla och leka i lekparken som finns där. Trots att det små duggade hela förmiddagen hade vi en toppen dag, sonen var lite rädd för kaninerna när vi var in till dem och skulle klappa. Så länge de var stilla tyckte han det var bra men så fort de rörde sig blev han jätte rädd. Ingen fara sa jag, de är jätte snälla osv men sonen tog till sig det där med fara och hojtade fara så fort de hoppade lite. När vi var utanför och getterna kom spingande skrek han "fara, fara" så högt han kunde. En farbror höll på att skratta ihjäl sig :D Sonen fick även prova att rida på en liten ponny, han var jätte säker i sadeln och verkade ha toppen balans för trots att jag höll i honom behövde jag bara hålla, inte styra upp. På eftermiddagen åkte jag, mamma och mormor ut och shoppade lite medans maken och morfar stannade hemma med barnen. På kvällen gick jag och maken en sväng i regnet (med barnen) och lyckades hitta nya jeans till honom. Kvällen avslutades med korvgrillning i öppna spisen. Sonen älskar ketchup men kallar det schpack eller nåt liknande, låter som om han delat ordet i två och satt slut halvan först.

På lördagen var det dax för kalaset för min kusin, på förmiddagen fick vi inte mycket uträttat annat än en liten spaning i trädgården för sonen. Äppelträd och andra växter kan vara nog så extoiskt och spännande. Regnade gjorde det ju oxå...Vi åt tidigt för att sonen skulle hinna sova en liten stund men det tog jätte lång tid att få honom att somna så han hann endast med 20 minuter. Gissa om vi bävade inför kalaset? På utsatt tid kl 14 var vi där och sonen gjorde sig vän med mina flick kusiner, de tog hand om honom och underhöll honom på ett jätte härligt sätt och sonen hade stört kul! Lika skönt tyckte jag och maken att det var att kunna koppla av lite. Tiden gick jätte fort och efter tre rätters, promenad och tårta var klockan helt plötsligt 21 och vi tog beslutet att åka hemåt med sonen, även om han ännu inte blivit grinig av all trötthet tyckte vi det var bäst han fick komma i säng.

Söndagen spenderades på resande fot, vi stannade på IKEA för lunch och lite shopping på vägen hem och anlände kl 17.30 igår. Det var verkligen en toppen helg! Underbara kusiner jag har :D

Tiden bara rinner iväg...

Så fort tiden går, vi har redan varit här i en vecka! Det blir inte mycket tid vid datorn, speciellt som brodern har "tagit över" modemet. Vi har det bra, kan inte säga att vi gjort något speciellt, ändå känner jag mig lite stressad. Idag åker vi till västkusten, kanske kan det bli lite lugnare efter det. All shopping är väl avklarad, iaf det som måste handlas. Hittar vi något mer spännande slår vi väl till gissar jag. Igår var vi hos pappa, sonen höll verkligen fullt och vattnade (han är jätte imponerad av vatten kannor), plockade äpplen, krattade löv och körde skottkärra. På kvällen fick pappa besked att en kompis till honom gått framför tåget...snacka om hemskt besked. Bar emot att lämna honoom på kvällen men barnen behövde ju sova.

Idag åker vi alltså till västkusten, vi har tänkt oss en sväng till ett ställe där man får klappa och titta på djur (om det är öppet på vintern), födelsedags kalas för min kusin och kanske ska jag försöka träffa en mamma från november mamma tråden på familjeliv. Om det hinns med alltså...

Jag återkommer efter helgen!

Massa bebisar!

Igår kom min ena vän hit och hälsade på med sin lilla son, han var jätte söt och ack så liten :) Tänk att våran lilla puma var ännu mindre när hon föddes!

Idag träffade vi en annan kompis och hennes lilla prinsessa, jätte söt hon med, och väldigt liten i jämförelse med våran budda ;)

Lika trevligt att träffa båda kompisarna och prata lite "face to face"  när man inte setts på länge.

Idag var vi sedan till pappa för lunch, jätte god skinkstek med kantareller för att avsluta dagen med våfflor och mammas hemgjorda äppelmos. Mums fillibabba!

Sjukdoms uppdatering.

Efter besöket på sjukhuset gav vi sonen paracetamol som läkaren tyckte under dagen och natten. Han visade fortfarande inga andra symptom än febern, visst var han grinig men det hade mest med trötthet att göra. Nu har han varit feberfri i två dagar så nu måste han vara frisk.

En hel vintergarderob!

Igår var då den (ena) stora shopping dagen. Nya skor till sonen som hade rest upp i sandaler och så vinterkläder till båda barnen. Det blev en lång och jobbig dag men jag fick mycket uträttat. Barnen stannade hemma med pappan och jag fick sällskap av min mamma. Sonen grät hjärtskärande när vi skulle åka, han hade pekat på oss och ropat "go, go, go" berättade maken, han ville med. Men jag visste ju bättre, inte ens en halvtimme hade gått innan han börjat gnälla om vi skulle ha tagit honom med oss. Som vanligt kom jag hem med massor av barnkläder och till mig själv endast nårga hårspännen, men vad gör det, jag har ju egentligen kläder, det är ju barnen som behöver! Någon dag i veckan ska då maken och jag ge oss iväg, vi tänkte försöka köpa och få färdigt julklapparna så vi slipper ut och trängas med folk när det närmar sig.

Mardrömsresan...

Vilken mardrömsresa vi fick till Sverige. Natten innan vi skulle resa sov sonen knappt alls, ingen förstår varför, han borde ju ha varit jätte trött efter att ha spenderat föregående natt på akuten. När jag sen började kika om planet åkt från Sverige upptäcker jag en 2 timmars försening! Ingen försening visades på ankomst tiden så vi blev lite teksamma och vi åkte ändå till flygplatsen den tid vi hade planerat och när vi stog i kön kom beskedet att planet skulle bli 2 timmar försenat. Tyvärr fick vi inte platser brevid varandra men det fick väl gå. Efter incheckning gick vi upp och skulle fika, det var väldigt få barn i lek rummet så vi bestämde att sonen skulle få leka en halvtimme eller så innan vi gick innanför säkerhetskontrollen. Jag passade på att gå med honom in och visa på hur klätterdelen fungerar eftersom han hade varit lite rädd för den delen när vi var där förra gången. Vi hade jätte kul tillsammans, kröp runt där inne och åkte rutchbana och klättrade. Sedan gick vi alltså mot flyget, satte oss och åt vår medhavda lunch. Tillslut kom vi då äntligen iväg, flygresan gick väl rätt bra, sonen somnade i min famn och dottern sov gott hos make. Kom fram till Arlanda kl 17 och tåget skulle gå strax efter 18, drog iväg till McDonalds för den traditionsenliga glutenfria hamburgaren. Tog den i påse eftersom klockan närmade sig sex, När jag stog och slog i automaten insåg vi att det inte fanns några biljetter? Hur gick det till? Gick vidare till SJ disken och hon bekräftade, tåget är fullt! :o det har jag aldrig varit med om, och på en torsdag? Jaja, vi fick väl helt enkelt sätta oss till rätta och invänta nästa tåg 2 timmar senare. Vid det här laget var jag så trött att jag hade kunnat gråta av utmattning. Vi gick tillbaka till McD och åt upp våran mat i lugn och ro, sonen gick in i ett hörn och bajsade samtidigt som han hojtade bajs bajs bajs. Samma ramsa körde han när maken gick med hon igenom hela restaurangen mot toaletten, jaha tänkte jag, liiite pinsamt iaf för i det här landet förstår ju folk vad han säger. Tågresan gick väl skapligt och tillslut kom vi fram, 4 timmar senare än beräknat! Det var såååå skönt att lägga sig i sängen, som jag hade längtat!

Packar och grejar - Sverige imorgon!

Imorgon bär det av! Herregud vad tid det tar att göra klart för en resa, dels packandet och dels röjningen man måste/vill göra så man får komma hem till skaplig ordning.Maken matar dottern, sen ska vi lägga oss med väckar klockan ställd på 6.45 imorgon bitti. Planet går 11.05. Snart ses vi vänner!

Lägenhets uppdatering...igen!

I måndags ringde mäklaren och meddelade att de ville sälja till oss. För vårt maxbud, men utan garage. De menade på att vi skulle kunna hyra garaget så länge och sedan köpa det. Vi anser dock inte att stället är värt så mycket pengar så vi tackade nej, förklarade för mäklaren att vi tar risken och hoppas att stället finns kvar när vi kommer tillbaka om tre veckor och att de då vill acceptera vårat but MED garaget. Håll alla tummar för oss :)

Besök på akuten...

I måndags hade sonen feber, troligtvis började det på eftermiddagen. När han vaknade efter vilan kändes han varm men vi var trodde det hade att göra med att han nyss sovit. På kvällen efter att maken nattat sonen kom han ut och sa att han trodde att sonen hade feber så vi skulle tempa honom ifall han vaknade. Det gjorde vi och han hade 39.8 grader, fick paracetamol och sov sedan gott. Tisdagen hade han fortfarande feber och vi gav paracetamol, men han var helt opåverkad och var sig själv med lek och bus. Maken jobbade på kvällen så jag var själv. Sonen fick sova i vår säng och under kvällen vaknade han ett par gånger så när dottern ätit sitt natt mål gick jag och la mig direkt, märkte då att sonen ibland skakade lite, nästan som frossa. Tänkte inte mer på det eftersom jag läst om tre dagarsfeber (som jag trodde var det han hade eftersom han inte hostade eller var täppt i näsan) och det stog att de kunde få feber kramper. Maken kom hem strax efter midnatt och jag berättade hur situationen var men vi var inte oroliga utan gick och la oss hos honom. Vid halv två vaknade jag av att sonen skakade, han vaknade själv och blev jätte rädd över att inte kunna kontrollera sin kropp. Sleeping sleeping hojtade han för han var ju jätte trött och ville bara sova. Min stackars gosse. Nu insåg jag att det här var ju riktiga feber kramper, med rätt korta mellanrum skakade/krampade han i både armar och ben. Det var jätte otäckt och han skrek och grät och klamrade sig fast i mig. Vi satte oss vid datorn och jag baddade med en blöt trasa för att kyla av honom lite. Passade på att läsa om feber kramper och vad man kan göra för att minska besvären. Upptäckte då att man rekomenderade att söka vård om detta hände för första gången så att man kunde utesluta att någon annan låg bakom krampen. Krampen kommer tydligen när febern stiger fort, så jag gissar att detta hände när effekten av den paracetamol han fick av mig på kvällen gick ur. Febern låg då på 40,8. Vi ringde akuten här på sjukhuset och de tyckte absolut att vi skulle komma in så maken och sonen fick bege sig iväg i det som nog var värsta regn och åskovädret sen innan sommaren. Som tur var gick det bra att ta sig till sjukhuset och på akuten behövde de inte vänta speciellt länge innan de fick träffa en trevlig läkare som konstaterade att sonen har någon sorts infektion i svalget och därav febern. Han gav ytterligare paracetamol (vi hade inte gett någon innan de åkte in för jag tänkte att de kanske skulle vilja ge något annat eller så och då vore det bra om han inte precis fått av oss) och ville vänta 2 timmar för att kolla att febern gått ner och så ville han ha urinprov vilket visade sig vara enklare sagt än gjort...Maken och sonen kom dock hem 2½ timme efter att de åkt in och vi fick vila en liten stund. Jag ska inte heller glömma att kommentera att när maken kom in i köket inatt när jag satt och försökte lugna sonen upptäckte att det röret som ska tömma vattnet från vår balkong hade geggat igen sig så vattnet rann inte ut utan bara steg och gick in i köket! Vattnet hade sedan dragit sig igenom hela köket och in vår skrub/walk in wardrobe! Inte direkt vad man vill hitta så där mitt inatten....Idag var maken tillbaka med urinprovet som vi lyckats få här hemma och det visade sig att han inte har någon mer infektion så vi fick klartecken att resa imorgon. Eftersom sonen inte verkar må dåligt (annat än när han krampade) så tänker vi åka utan att känna dåligt samvete. Infektionen smittar inte luftburet heller så vi kan vara helt lugna på den fronten med. Hoppas vi får det riktigt bra i Sverige!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0