Finaste kusinerna

 
Mys på golvet med J
 
 
E äter gott
 
 
E är väldigt impad av store kusinen
 
 

Sverige promenad

Laddade precis över 300 bilder till datorn....de dyker upp allt eftersom och här är de första. En sval och skön promenad en av våra sista dagar i Sverige.
 
 
 
 
 
 
 
 

Fullt upp!

Här trodde vi att vi skulle få en lugn och avslappnad semester på Malta, men icke! På två dagar har jag inte ens hunnit öppna datorn :O Jag ska försöka få till uppdateringar när det är lite lugnare, nu ska vi äta frukost och bege oss till Radisson Sas och bada i poolen.  

Mys

Igår kväll träffade vi gamla kompisar på ett fik på strandpromenaden. Det var en av killarna maken pluggade till pilot med och hans fru med barn. Eftersom de pluggade i Spanien kallar vi gruppen "spanish group" och vi håller ihop och träffas med jämna mellanrum medans det finns vissa som vi träffar även utanför gruppen. Det här paret räknas definitivt till den gruppen. Det var jätte härligt att ses igen, deras två söner är urgulliga och pappan har en liten soft spot för flickor och puman var självklart inte sen att hänga på! De lekte pirater och hon ville alltid vara nära honom. Tyvärr glömde vi kameran men jag ska fota de söta pojkarna när vi träffas med hela gruppen imorgon kväll. Det blev en sen kväll så trots att kl är 7.30 sover barnen!
 
Idag vaknar jag upp till en mulen himmel men jag är säker på att det reder ut sig (och om det inte gör det gör det ingenting heller, det är varmt ändå!), vi ska ta en snabbis till stranden på förmiddagen och sedan är det "date night" för mig och maken. Farmor och farfar ska passa barnen och så vitt jag förstått ska vi även spendera natten på annat ställe! Barnen är lite små upprörda över att de inte får följa med men jag har förklarat att trots att vi älskar dem mer än något annat vill vi ju ibland vara A och R, inte mamma och pappa och hur vi ibland vill prata vuxensaker. Samtidigt som farmor och farfar självklart vill ha lite tid med dem också! Jag kan förstå dem till viss del, när vi bodde på Malta försökte vi komma ut en kväll i månaden utan barnen och då var de ju vana vid det så det var inga problem. Sen vi flyttade till Dubai har vi ju inte gjort våra egentidssaker på kvällarna utan passat på på dagtid, när barnen är i skolan så de har ju inte märkt av att vi gjort saker på egen hand. 

Samåkning

Vi har ju samkört till skolan fram tills nu och det har varit skönt att bara behöva åka en gång om dagen men i höst blir det 4 barn som ska köras. Därför hade jag sagt att jag inte längre känner mig bekväm att köra alla barnen själv. Jag föreslog att vi kunde åka tillsammans och därmed slippa köra två gånger om dagen men ändå vara två vuxna som hämtar barnen. Samtidigt lämnade jag dörren öppen för att vi kanske kunde lösa det hela om det kändes bättre när skolan kommit igång osv.
 
Så fick jag idag ett PM på FB där den andra mamman skrev och frågade hur vi hade sagt, hon minns att jag sagt att jag inte kände mig bekväm men att hon inte mindes vad vi bestämt. Samtidigt passar hon på att säga att 4 barn inte är något problem för henne, en passning som så klart får mig att känna mig "dum" som inte är bekväm med detta.
 
Saken är att jag självklart inte är sugen på att behöva köra till skolan två gånger om dagen och skolskjuts är inget alternativ känns det som, jag gillar den sociala biten och vill gärna ha den där dagliga kontakten med fröknarna samtidigt som jag inte är övertygad om säkerheten och bekvämligheten med skoltransporten. Samtidigt tycker jag det är lite jobbigt att ha ansvar för hennes barn då de är lite "vildare" än mina. Missförstå mig inte, mina barn är inga änglar MEN jag vet vart jag har dem. När vi går från bilen till skolan håller sig mina i närheten av mig medans hennes son springer långt iförväg och dottern som kommer med iår är inte lugnare hon. Medans vi väntar på att klasserna ska öppnas känner jag ett ansvar för att jag har koll på att de barn jag har med mig inte gör något man inte får, tex klättrar på klätterställningen (skolan vill inte att den ska användas före och efter skolan pga försäkringsskäl) eller är dum mot något annat barn. Mina barn är vana vid detta och håller sig i närheten medans hennes son jagar sina kompisar och jag har aldrig koll på honom. Nu vet jag därmed inte riktigt vad jag ska säga, det känns ju som hon öppnar för att hon hoppas att jag ska ändra mig samtidigt som jag inte alls vill säga att jag är ok med det hela när jag just nu inte är det och inte vet hur det kommer att arta sig när skolan väl börjar. Kanske visar det sig att hennes son mognat över sommaren, kanske inga föräldrar väntar utanför dörren med sina andra klassare? Dilemma, dilemma, dilemma.

Händer inte mycket...

...vi badar och äter gott. Inte mycket att skriva om när det gäller Malta med andra ord. Sitter däremot med en massa tankar kring något annat men det är ett helt annat inlägg!

Framme!

Nu har vi kommit fram till Malta och familjen är samlad igen. Härligt, härligt!

Avsked

Igår blev det två avsked, pappa och min barndomskompis.Vi hade en underbar dag med pappa med lite orientering.  Kul och nostalgiskt för mig och kul och lärorrikt för sonen. Sen hade vi en rätt avslappnad eftermiddag med lunch och lite prat medans barnen lekte med hunden. Pappa körde sedan hem oss och sonen grät så klart när morfar lämnat av oss. det hör ju till för hans del.
 
Efter det kom min barndomskompis och hennes son för lite lek och inplanerad kvällsmat med hämtpizza. Jag är ju såååå imponerad av den glutenfria pizzan så vi ville passa på en sista gång. Som vanligt är det tråkigt att säga hejdå men å andra sidan har man ju jätte bra koll på varandra via facebook. Jag hoppas allt även att hon ska våga sätta sig på flygplanet och komma ner till oss en sväng!
 
Själv sitter jag här och har nog lite resfeber eftersom jag vaknade före 6 och inte kunde somna om. Idag ska vi tvätta och packa och sen hoppas jag att allt ska gå som smort för oss på vägen fram till maken.

Dagens citat.....

...kom från dottern under dagens orientering.
 
"Jag tittar inte på kartan, jag bara gissar"

Något att se fram emot...

La en precis en bana så vi kan ta en orienteringsrunda igen, både jag och gossen ser verkligen fram emot detta!
 
 

Menskopp

Den som känner sig kräsmagad behöver inte läsa vidare men jag hade ju utlovat en menskopps recension och det har nog inte blivit av?! Tog ju bonus lång tid innan jag fick den då den inte hann komma innan vi åkte från Sverige i julas, sen glömde mamma den när hon kom till  Dubai i mars så hon fick skicka den med post till Malta så jag fick ta den med mig därifrån i påskas. Jag köpte en "Me Luna" kopp som ser så här
 
 
Har nu hunnit ha den några omgångar så nu känner jag att jag kan uttala mig lite bättre. Jag börjar med det negativa. Efter inrådan har jag en ring i botten på koppen som ska var hjälp att ta ut den när man är nybörjare och den ringen sticker ut och skaver lite eftersom en menskopp sitter relativt långt ner. Jag tror att det kommer bli bättre så fort jag känner mig säker nog att klippa bort ringen.
 
 
Första månaden läckte det och jag googlade runt och provade en ny vikmetod för insättning och sen funkade det utmärkt....ett tag! Vid nästa mens läckte det igen och jag trodde jag gjorde något fel, koppen var inte full men ändå läckte det. När detta upprepades även nästa mens hittade jag ett samband, det hände på dag 3 och 4, inte före och inte efter. Självklart vet jag inte säkert varför men jag spekulerade i att slidan beter sig lite olika och att just när mensen kommer igång hade min kopp för litet omfång. Jag kan inte se någon annan anledning till att det alltid ska läcka endast två dagar men aldrig annars?! Har nu letat som en galning efter den kopp med störst omkrets men inte är längre än den jag har nu och har köpt en Lunette som ska provas vid nästa mens.
 
 
Jag tror att man alltid får med en liten påse att förvara koppen i och Lunette påsen matchar väl inte direkt med koppens färg.....men hur ofta ser man dem tillsammans så här?
 
Hoppas såklart slippa läckage! Nu kanske det här låter som stora bekymmer men eftersom jag är övertygad om att båda sakerna kommer lösa sig hänger jag inte upp mig på dem. Annars är jag bara nöjd med min kopp, det är galet skönt att slippa binda och den värmen och instängdheten som blir och det faktum att man bara behöver tömma koppen morgon och kväll är ju ultimat, speciellt när man vill spendera en dag på stranden tex! Jag har ju inte haft tampong på många år men jag minns hur torr man kände sig när man tog ur den och ingen sån känsla alls, inte ens om man tömmer koppen oftare än var 12e timme. Lägg även till miljöaspekten så tycker jag att alla skulle åtminstone prova menskopp!
 
I punktform ser det alltså just nu ut så här: (men jag återkommer med uppdatering om jag hittat lösningen på mina minus)
 
- Läckage
- "Skav"
 
+ Ingen instängdhet som med binda och slipper känna hur blodet "rinner ut" (jag avskyr den känslan!)
+ Ingen torrhet som med tampong
+ Slipper byta/tömma så ofta
+ Miljövänligt
+ Slipper komma ihåg att ha mensskydd i handväskan, har du mens har du ditt skydd med dig!
 
 
 
Lägger till en liten kommentar, det har blivit oktober och jag efter att ha kört med min Lunette har jag inte haft några läckage bekymmer och jag vågade mig på att klippa bort ringen och piggen och känner numer inte av något skav alls!
 
 

Morfars ort

Pappa tog med oss på en utflykt till morfars ort i Garpenberg.
 
 
 
Först blev det lunch, mycket uppspelt dotter som insisterade på att ha pannlampan på sig hela vägen från bilen!
 
 
Sonen lyckades kliva ner sig i vattnet och kunde vrida ur sina strumpor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OL debut

Idag blev det orienterings debut för barnen. Precis som man minns det....i spöregn :) Tyvärr hade vi inga plastfickor till kartorna då vi åkte hemifrån i solsken så det var på gränsen att det funkade men sonen hade jätte kul och fattade galoppen direkt. Han blev definitivt sugen på mer. Själv tyckte jag det var jätte kul att få en karta i handen igen och blev nog lite sentimental. Självklart ska vi ut igen!
 
 
 
 
 
 
När vi kom "imål" hade det slutat regna men det syns på dotterns top hur blöta vi blev!
 

Höst....

Nu får man nog lov och säga att hösten är här....imorse när jag gick ut och skulle köra lite KB visa termometern på 10 grader trots sol. Burr! Skönt iaf att få träningen ur vägen. Nu blir det frukost, dusch och sen ska vi ut med pappa/morfar en sväng. Det gäller att krama ut allt ur de sista Sverige dagarna nu!

En tur till tippen och farmor...

Igår hjälpte jag mamma att städa ur ett av hennes rum i källaren så idag drog vi till soptippen med en hoper grejer. Vi fick inte med oss i närheten av allt det som skulle slängas men vi får väl åka igen. Skönt iaf att känna att man har gjort en insats med tanke på allt som mamma brukar hjälpa till med när hon är hos oss.
 
Sen åkte vi till min farmor en sväng. Jag minns inte om jag nämnt det tidigare men hon fick efter många om och men en ALS diagnos i höstas. Tidigare under vår semester har hon visserligen suttit i rullstol men ändå varit helt klar i huvudet och "med". Idag kunde hon knappt prata och jag tror att barnen nästan tyckte det var lite läskigt iom att de inte förstår vad som händer och kommer ihåg henne mer som vanligt. Nu vet jag inte om det är sjukdomen eller medicinerna som påverkat talet men det var jätte svårt att förstå henne. Tråkigt och ledsamt så klart. Hur elakt det än låter hoppas jag för hennes skull att det går fort så hon slipper ha det så jobbigt.

Underbart!

Idag tittade pappa förbi med en stor korg kantareller så att jag kan torka och ta med mig till Dubai. Så omtänksamt och glädjande!
 
 

Lider mot sitt slut...

Trots att vi i princip har två veckor kvar på vår sverige semester känns det som det lider mot sitt slut. Som vanligt är det med delade känslor....klart man längtar hem till vardagen med skola och aktiviteter för barnen. Och KB för mig så klart! Samtidigt känns det ju trist att tänka på hur länge det dröjer tills vi träffar familjen och vännerna igen.
 
Igår tog vi en heldag med shopping. Barnen tog det hela rätt bra och kämpade på när vi drog runt i alla möjliga affärer. Jag måste säga att jag känner mig väldigt nöjd med det jag fick tag på. En fin tekanna, två långa kjolar, lite rea kläder till barnen och några sista goda glutenfria grejer från frysdisken att äta innan det bär tillbaka till glutentråkiga Dubai. Fick även hämtat upp de leksaker som jag beställde igår, kanonfina grejer! Vad kul det är att ge bort sådant man tycker är fint och gärna skulle velat ha själv till barnen.
 
Dagen avslutades med te i soffan med bästa barndomsvännen....kommer kännas tomt när vi inte kan ses lite när man tycker men samtidigt tänker jag att kanske är det så att man bjuder till lite extra just när man bara kan ses under en kort period?

Övriga bilder från Stockholm

 
 
Att åka tunnelbana var som en attraktion för barnen
 
 
 
Fika på Under Kastanjen i Gamla Stan
 
 
Vandrar från Slottet mot Drottninggatan

Sjöfröken

Innan det var dags att åka hem igen hann vi med en båtutflykt från Stadshuskajen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Puman gav upp snitt gnessande och somnade tillslut
 
 
 
 
 
 

Vaktavlösning

Första dagen fick vi se och höra vaktavlösningen marchera fröbi Kungsträdgården och dottern ville gärna se det dagen efter. Sagt och gjort, vi gick till slottet och trängdes med alla andra turister.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 års presenter

I samband med vårat Malta besök om ett par veckor tänkte vi fira barnens kusiner. Den ena fyllde 1 i juni och den andra fyller i oktober. Helt plötsligt insåg jag då att vi måste köpa present. Hade tänkt att maken skulle fixa det från Dubai så jag slapp bära det med mig härifrån men jag har väntat för länge. Nu är det Eid och säkert knökmycket folk i köpcentrumen så han tänkte göra sin matshopping innan klädaffärerna öppnar. Han kommer inte hinna ut någon annan gång heller då han sen jobbar hela tiden fram tills dess han åker. Jag vill helst inte köpa present på Malta utan hellre något som de inte annars kan få tag på. Har nu googlat runt på Brio och Micki leksaker och blivit inspirerad. Gillar bultbrädorna men det står från 2 år så jag gissar att det får vänta till nästa födelsedag (fast det hindrar ju inte att jag köper dem redan nu så kan jag spara in lite på porto :) Jag tror att det kommer bli en dragleksak den här gången, någon rolig sak från Brio som man inte bara drar utan har någon detalj som även rör sig, tex helikoptern med snurrande rotorblad eller humlan med snurrande vingar.

Skyview Globen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skansen

Vi började våran Stockholmstur med ett besök på Skansen.
 
 
ursöta Lodjursungar
 
 
 
 
 
Gissa vilket djur skallen tillhört?
 
 
Favoriterna, Lemurerna
 
 
 
Gäller att njuta av solen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bronsbröllop

Tänk att 8 år kan gå så fort och så mycket kan hända.....
 
 
Klantigt av oss att gifta oss på sommaren, tror inte vi spenderat någon bröllopsdag alls tillsammans!

Sahlins struts

I Borlänge ligger en strutsfarm och dit styrde vi kosan för ett besök när maken var här. Jag måste säga att det var trevligare än man kunnat tro och guiden pratade verkligen med inlevelse och glädje.
 
 
 
Söta strutsungar, ca 4½ vecka gamla
 
 
 
 
 
 

Utflykt

Idag åker jag och mamma med barnen till Stockholm. Det ska bli spännande och kul men det innebär också avslutet på makens få dagar i Sverige. Det har självklart varit jätte kul att ha honom här och vi kommer sakna honom, sonen har redan gråtit under gårdagen. Hoppas allt går vägen på alla flygen nu så han kommer hem!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0