Maiden

Det blir många korta inlägg just nu verkar det, men det är ju ändå bättre än ingenting. Igår ringde de från agenturen och våran maid kommer med flyget kl 13 så efter 17 kan vi hämta henne! Spännade, kul och lite läskigt på samma gång. Maken skulle ha landat kl 15 men så har det blivit någon ändring med flygplanen så han blev standby istället. Tyvärr innebär ju detta att om han blir utringd kommer vi inte kunna hämta henne, alt jag måste åka själv så vi får se hur det går. Med vå vanliga tur lär det väl inte bli något idag...

På väg till dagis

Sonen har blivit hämtad av kompisarna och nu får jag och puman bege oss till dagis, så här såg det ut igår.





Välkomen hem Pajero!

Efter 2½ timme hos bilhandlaren fick så äntligen Pajeron komma hem. Välkommen!

Lånet klart

Efter en veckas tjat från våran sida kan vi nu gå till sängs efter att ha fört över pengarna till bilförsäljaren, vi hoppas deras ekonomi avdelning kan bekräfta att de fått pengarna imorgon så vi kan hämta bilen. Skräckblandad förtjusning faktiskt....mkt större bil än vi har nu, och helt ny! Hur ska det gå att köra den? Den som lever får se. Nu blir det godnatt.

Man kan ju undra...

...varför vi blir helt ignorerade idag? Förutom banken skulle jag idag har fått flygdetaljer för maidens ankomst men det är tyst som i graven.

Helt makalöst!

Det är ju så man kan bli galen för mindre....nu har vi i en veckas tid blivit lovade pengarna för banklånet och ännu har inga pengar dykt upp och vi kan därmed inte heller hämta ut våran bil. Varje dag ringer de och tjatar, vill att vi ska hämta bilen och vi vill ju inget hellre än det men oavsett hur många samtal maken ringer till hans "kontakt" händer ingenting. Senast blev han lovad att det var klart och att pengarna skulle vara hos oss inom en timme. Detta var för snart 2 timmar sedan och maken har tom hunnit med att ringa en gång till och blivit lovad att de ska vara där inom tio minuter en kvart. Gissa vad? Det har gått 20 minuter och ännu inga pengar! Jag känner mig så besviken och frustrerad och samtidigt lite irriterad på maken som jag tycker inte tar i med hårdhandskarna så de får fingrarna ur.....Bilen kommer vi inte kunna hämta idag men om vi bara får pengarna idag kan han göra överföringen och kanske hämta den imorgon men det känns som jag hoppas för mycket :(

Poolen och julmarknad

Maken jobbade i natt, skulle komma hem efter att vi vaknat men halv sex imorse vaknade jag av att ytterdörren öppnades (det är ett svepande ljud) följt av smygande steg. Ganska skärrad smög jag mig upp och hittade maken som hängde in uniformen! Det hade blivit något fel på planet och alla lösningar tog för lång tid så de satte in ett större flygplan på nästa flygning och fick iväg alla passagerare på det sättet och maken fick åka hem! Perfekt för oss som ville umgås :) Förmiddagen spenderades i poolen, sonen simmade jätte bra och dottern vågade hoppa i från kanten på egen hand. Tiden gick kanonfort och vips var det dax för lunch. Efter maten for vi till Svenska kyrkan och gick på julmarknad, barnen fick träffa tomten, julpyssla och leka i en klätterställning, mycket populärt! Barnen sover nu sen en timme tillbaka och jag och maken slappar lite i soffan, han hävdar att han ska hålla sig vaken och titta på serie a fotboll som börjar 20.45 europa tid, alltså 23.45 våran tid. Ingen aning hur han har tänkt där....vi får väl se hur det går :)

Tennis

Iår skulle sonen börja prova lite sport hade vi tänkt och när vi frågade VAD han ville göra har han sagt fotboll och tennis. Maken hittade två annonser med tennis träning i vårat område och den ena ringde för en vecka sedan och hade fått ihop till en grupp så igår hade sonen sin första tennis lektion. Killen var verkligen en toppen instruktör, lyckades göra sonen skapligt bekväm och lät honom inte krypa in i sitt skal utan "tvingade" med honom på övningarna. Helt perfekt var det även att de bara var två i gruppen, när killen ringde skulle de vara 4 så vi vet inte om de andra två missade första lektionen eller om det bara blir sonen och flickan. Sonen blev svettig i solen men konstaterade glatt att han gillar tennis! Vi avslutade med lunch vid Madinat Jumeirah vid Burj Al Arab, underbart väder och lagom varmt!

































Bild regn 2



I Mall of the Emirates



Puman vid Burj Khalifa



Väntar på Delfin showen



















Bild regn

Laddade över bilder från kameran igår kväll, enjoy!




På väg ut för att fira makens födelsedag



Vid Burj Khalifa



Mysbarnen i soffan



Puman väntar på klassnallebjörnens födelsedagskalas utanför sonens klassrum.



Bertie bears födelsedagskalas, i arabiska hörnet



Dottern läser Gruffalon i sonens klassrum






Födelsedagsfika



Picnic med klassen i Creek Park






Sharjah desert park



Att mata djur är alltid lika kul






Malta till jul?

Det verkar som det blir Malta till jul. Maken begärde semester från 14e -20e men fick även lediga dagar fram till 26e. Vi tittade även på att resa till Sverige men det är fullt på planet hem och vi vågar inte chansa på att det funkar i vintertrafiken med Ryanair så tyvärr, med sorg i hjärtat, får vi klara oss utan snö den här vintern. Jag var visserligen inställd på det, vi skulle ju inte ha rest någonstans i jul men när hoppet dök upp iom de här lediga dagarna känns det nu himla jobbigt att inse att det inte blir något :(

Titta vem som simmar!

Idag har vi varit till DESS för en "open swimming lesson". Vi fick titta på en helt vanlig simlektion. Det var jätte kul att se och faktiskt intressant eftersom vi fick uppslag hur vi kan försöka träna även hemma. Klassen var uppdelad i tre grupper och jag kan knappt tro att några av barnen var så säkra på att simma att de övade alla fyra simsätten! Sonen var inte helt oväntat i "bottengruppen". Han har varit så himla rädd för vatten  men gjorde sååå bra ifrån sig idag. Vi var imponerade och hans lärare hade tydligen sagt till honom att han nog är redo att gå upp i nästa grupp. Han var jätte stolt över sin insats själv med och har frågat oss flera gånger om inte han var jätte duktig på simlektionen idag  <3

Och gissa vad? Jag har några bilder att bjuda på :)














Tjafs och tråk

Igår ringde maken sin bank kontakt för att kolla att allt var ok med banklånet och gissa vad? Från att han först sagt att vi skulle ha pengarna söndag el måndag är det nu tisdag kväll som gäller! :O Gaahhh, vi som bara väntar och väntar på att få hämta ut bilen. Det är helt normalt för Dubai men jag måste ändå få gnälla av mig lite, jag vill ju ha bilen NU!

Men hallå?

När ska jag eg bli friskare? Ont halsen och hostar fortfarande en vecka senare. Får försöka vila mig iform idag när barnen är tillbaka i skolan och maken jobbar. Han är sedan ledig i 3 dagar men då kommer vi ha fullt upp att förbereda maidens rum, hämta ut paket på posten och fixa så vi får våran bil!

Maiden

Många tankar just nu kretsar kring vår städerska, det känns ju både spännande och nervöst att få hit någon som ska bo med oss och städa i vårat hem och samtidigt tänker jag på hur skräckslagen hon måste vara....Hon lär ju ha fått besked att hon blivit "vald" av en familj och snart kommer få åka iväg men hon vet ju ingenting om oss. De lokala familjerna verkar vara lite av slavdrivare och hon har säkert hört skräckexemplen. Jag hoppas verkligen vi ska trivas med varandra allihopa!

40 års dag

I år "fyller" Förenade Arab Emiraten 40 år och idag ställde dotterns dagis till med kalas. Det var en trevlig tillställning med typisk mat, ansiktsmålning, flagg målning, henna tatueringar och en kamel! Naturligtvis hade vi kommit dit i sista minuten då vi imorse var till Emirates Clinic för mina första lever prover här i Dubai och det tod längre tid än vi trott så ingen kamera och inga bilder :(

Dubai mall

Igår eftermiddag åkte vi till Dubai mall, barnen fick leka lite i leklandet och efter några dvd köp i Virgin store åt vi middag på Outback steakhouse. Hittade därmed det perfekta stället att titta på fontänen så nu vet vi vart vi ska ta med oss våra framtida gäster :) Maten var god, utsikten perfekt och vi fick 15% rabatt på notan tack vare något av pilotkorten vi har. Vad mer kan man önska?

Wow!

Maken hade sin route check dvs stora flygprovet innan han får flyga med vanliga kaptener i måndags och tisdags, en två dagarsflygning, vilket missflyt! Hursomhelst gick det bra och han fick en till 5a! Well done! Nu har han någon final release check på söndag och sen får han flyga som vilken annan pilot som helst. Toppen!

Maid

Som jag skrivit i tidigare inlägg vet jag att många i min familj, speciellt mamma, tycker att det är helt galet att ha en hushållerska och att jag som hemmafru ska sköta allt i huset men ärligt talat, livet är annorlunda här är i Sverige. Vi har letat maid i ett par veckor nu då vi inte har känt oss nöjda med arrangemanget att ha någon som kommer in och städar 4 timmar i veckan då det innebär att vi måste vara här och släppa in och ut den städerskan plus att golven måste torkas minst en gång till (gärna två gånger men det hinner jag inte riktigt med). Vi vill gärna ha någon som finns här hela tiden så att vi slipper tänka på städning. Efter många svängar (som vanligt) mellan att anställa någon som är här och begär mer i lön eller att ta någon via agentur som är helt oerfaren men som förväntar sig mindre i lön har vi nu bestämt oss. Vi har hittat en etiopisk tjej via en agentur och trots att vi inte träffat henne för intervju då hon fortfarande är i Etiopien hoppas vi att det ska bli bra. Maken är just nu på Emirates huvudkontor för att påbörja pappersarbetet då vi måste fixa ett entry visa för att hon ska kunna resa hit. Det tar ca 7 arbetsdagar och sen ska visat vidare till agenturen som sedan bokar hennes biljett och får hit henne. Spännande värre!

Dagis uppdatering

Idag när jag lämnade dottern fick jag tom ett leende när jag gick. Gud vad skönt det kändes! Men eftersom vi inte har känt oss helt nöjda ska vi ändå åka på det möte vi har idag på ett annat dagis. Det blir ju lättare om man har något att jämföra med och om andra dagis inte känns bättre kan vi ju släppa den tanken och bara ta beslut om hon ska gå på dagis alls eller kanske vara hemma med mig fram tills hon börjar skolan nästa år. Jag tror även att vi ska försöka prata med dotterns fröken då hon har sagt att "skolan är rolig när inte P är där" och denna P har inte varit där den här veckan. Jag funderar därför om det kanske är något bekymmer de två emellan som borde redas ut och att det kanske blir bättre på dagis bara av det. Det är banne mig inte lätt, man vill ju bara det bästa för sina barn men ibland undrar jag om man kanske vill för mycket.

Kvart samtal

Igår hade vi kvartsamtal på sonens skola men innan dess tog vi metron från skolan till ett shopping centrum för lite fika. Barnen har länge pratat om att de ville åka med metron så vi tog tillfället i akt :) Samtalet gick bra, jag blev nästan  tårögd av stolthet, hon hade bara bra saker att säga om gossen. Hur han sätter ett bra exempel för de andra barnen då han alltid lyssnar på direktiv, hon behöver aldrig upprepa instruktioner till honom, han lyssnar noga och är alltid en av de första att sätta upp handen och vilja svara och att han har en mkt bra förmåga till problem lösning. WOW! Way to go bästa lilla gossen <3

Sjuk!

Hade tänkt ut ett par inlägg som jag tänkte skriva idag men jag har definitivt fått sonens halsbesvär, började med ont i halsen och nu hostar jag även. Huvudvärk direkt från morgonen idag. Fyyyy. Tur att maken kommer hem inatt och är ledig ett par dagar, kanske kan jag kurera mig illa kvickt :) Om jag orkar lite senare kommer fler inlägg.

Tänk att...

...så lite kan göra så mycket

Delfiner!

Idag har vi haft sonens försenade födelsedagsfirande. Delfinshow med fotografering.

Besök och annat

Senaste veckan har passerat hur snabbt som helst. Sonens feber har kommit och gått och för tredje året i rad var han sjuk på sin födelsedag! Det verkar vara hans lott i livet....Svenska kompisar från Malta på besök och vi har fått göra det bästa vi kunnat av situationen och umgåtts så mycket vi kunnat. Idag verkar jag dock ha fått tillbaka min vanliga glada gosse men vi riskerar inget och tar det lugnt idag iväntan på morgondagen då vi ska åka till delfinariet och se på delfinshow som en del i födelsedagsfirandet. Det är besökarnas sista dag innan de far vidare till thailand så jag hoppas det blir en bra dag.

Febrig gosse

Efter en tur till poolen igår upptäckte vi att sonen hade feber. Han har inga direkta symptom så det verkar vara "det gamla vanliga", någon infektion i halsen som resulterar i hög feber. Hoppas dock det går över fort på tisdag har han ett födelsedagskalas och det kommer besök från Malta!. Idag blir det soffläge med tv och mys medan maken har en heldag, till Nairobi och tillbaka.

Fullt upp!

Idag har det varit fullt upp. Jag och barnen packade upp några fler kartonger medans R satte dit handtagen på vitrinskåpet i köket. Sedan åkte vi vill IKEA där vi köpte en garderob till hallen. All plats att stoppa undan saker behövs verkligen! Vi hann äta lunch hemma innan vi åkte till grannemiratet Sharjah för att besöka Desert Park och dess Arabia´s Wildlife Centre. Det var en trevlig utflykt, barnen gillade djuren men det var lite tråkigt att se en (vad jag tror) redigt uttråkad arabisk leopard i sitt lilla utrymme som gick runt i åttor, runt runt och runt. De hade många olika arabiska djur att se, allt från ormar, råttor, ödlor, fågar och vild katter. Caféet var makalöst billigt, för två juice paket, en vatten flaska och lite popcorn till barnen betalde vi 9 dhs (ungefär 17 kr)! När vi ändå var där passade vi på att kolla Childrens Farm och the Natural History Museum and Botanical Museum innan vi åkte tillbaka till Dubai för middag på Nando´s. Jag måste säga att Childrens park inte var något att hänga i julgranen men barnen uppskattade att mata djuren med det hö som hade lämnats framme till just det ändamålet. På natural history museum kunde vi prova lite expriment som att starta en sanstorm och lära sig om vädret i Sharjah. Vi hade en väldigt trevlig dag men nu är det sängen som gäller för som Christer Björkman sjöng, imorgon är en annan dag.

Körkort

Maken fick sitt körkort igår, skönt! Bilen kommer dock ta lite mer än en vecka att få pga pappersarbete (lånet osv) men oxå för att det är röda dagar här. Men så länge det är på g gör det mig inte så mycket :)

Sitter på nålar...

...maken kör upp igen :S

Hjärtat sjunker...

...varje gång jag lämnar dottern på dagis. Hon ser så ledsen ut, idag grät hon, och ingen av fröknarna ger henne någon kram :( Visst kan jag se dem (genom fönstret) försöka involvera henne men eftersom hon inte blir gladare av det tror ju jag att det hon vill är att få en kram och lite mys. Som pedagog för 3 åringar borde man väl kunna ge en kram till ett ledset barn som behöver det? Samtidigt säger hon ju att hon har kul i skolan, pekar stolt ut sin skola varje gång vi åker förbi osv. Ljuger hon för mig? Ska man gå på magkänslan eller tro på hennes ord?

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0