Happy Halloween!

 

KL - Fågelpark

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jetlag!

Vi har varit hemma från KL ett par dagar nu men vi har varit jetlaggade och vaknat aldeles för tidigt och varit redigt trötta mest hela dagarna. Samtidigt har barnen fortfarande lov vilket innebär att det gäller att hitta på saker att fylla dagarna med....Vi har varit på studsmattestället där sonens kalas hölls, vi har tillverkat rikotta, lagat ravioli, shoppat sandaler och byggt fågelbord. På söndag börjar skolan igen och det är nog lika bra ;)

Roald Dahl day

Temat "Kalle och Chokladfabriken" som tredje klass jobbat med den här terminen avslutades idag med en Roald Dahl utklädnings- och temadag. Ganska tacksamt tema då i princip alla barn i hans böcker är helt vanliga. Sonen gick som Kalle, i helt vanliga kläder och så hade jag tillverkat en guldbiljett och en Wonka chokladkaka.
 
 
 
 
 

Rainbow day

Dotterns dress up day var på temat regnbågens alla färger och det gällde både kläder och lunchlåda. Här gäller det alltså att tänka till och självklart vill man att hon ska ha något roligt med sig så jag och maken spenderade hela gårdagsmorgonen på att tillverka regnbågsmatmuffins.
 
 
Maken blandade färger så det stog härliga till....tre färger till varje muffins
 
 
och så här såg de ut när de var klara.
 
 
2 Blue
 
 
 
 

Oväntat?

Så där ja, där kom resfebern som ett brev på posten. Klarade mig oväntat länge dock, om 24 timmar är vi ju på väg. Vaknade 1 timme innan väckarklockan och ligger nu i soffan för att inte väcka upp maken. Huset är kolsvart och tyst så när som på böneutropet. Den här veckan har varit fullspäckad med olika ärenden som skulle fixas och idag är inget undantag. Till att börja med har båda barnen dress-up day så jag återkommer förhoppningsvis med lite bilder senare.....

Vaccination

Varje år tar vi influensa vaccination hela familjen. Makens arbetsgivare vill att han ska ta, jag får order att ta i och med att jag äter immunförsvarsnedsättande medicin och då tycker vi att det är lika bra att hela familjen gör det. Igår var det dags inför den här vintern. Något oroliga barn men det gick bra (vi har besöket för två år sedan färskt i minnet! läs om det här...) så nu ska vi förhoppningsvis hålla oss skapligt friska. Vi fick tid för detta väl sent på dagen så middag fick bli i Dubai Mall på favorit restaurangen. Gött!
 
 
 
 

Kalas!

Lite i förväg hade sonen idag sitt födelsedagskalas tillsammans med bästa kompisen. Jag låter bilderna tala för sig själva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dodgeball!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Bästa vänner!

BB8

 Soltaste lilla puman kom hem från skolan igår och har fått flytta upp en boknivå i läsningen. Så skönt att läsningen har "släppt", nu gäller det bara att skrivandet kommer igång också.

Kvartsamtal

 I torsdags var vi på kvartsamtal. Inga egentliga nyheter där...det är i princip samma saker som repeterats sedan de började skolan. Skönt ändå att veta att man har koll på läget och att vissa sidor man ser hemma inte visas upp i skolan :D

Helg!

Nu tar vi så helg igen. Den här skolveckan har gått fortare än någonsin och bloggen har blivit lidande. Maken har varit i simmen (igen!) men nu har han semster hela oktober ut och vi åker ju till Malaysia om en vecka, när barnen har lov. Ska bli så härligt! Har haft ett par blogg inlägg på gång i tanken, får se om jag kan få till dem snarast.....

I-landsproblem

Sonens födelsedag närmar sig med stormsteg. Mamma har frågat vad han önskar sig och vi pratade lite om det idag. Sonen konstaterade först att det var jätte svårt "jag har ju redan fyllt år 7 gånger!" och när han trots någon minuts funderande inte kom på något grät han i en kvart "jag vill ju så gärna önska mig något". Snacka om i-landsproblem!

Brevvän

Via en facebook grupp jag är med i för svenskar som bor utomlands som försöker lära våra barn svenska språket dök idén upp om brevvänner till barnen. Sonen skulle säkert tycka det var jätte kul samtidigt som jag hoppas att det skulle kunna hjälpa dottern att hitta lite skrivglädje. Sonen började skriva sitt första brev till en svensk/kanadensisk pojke igår medans dottern var på ballet. Han tyckte så klart det var lite svårt att komma på saker att skriva om så jag försökte hjälpa till med idéer. Jag sa att det här ju är ett ypperligt tillfälle att lära sig hur det funkar i en annan del av världen. En sak som han skrev om var vad hans skola heter och att han har skoluniform och frågade om den här pojken har skoluniform. Så här lät det när vi pratade om just detta:
 
Jag: Du kan ju berätta att du har skoluniform i skolan och fråga om han har det....du vet att det är inte alla länder där man har skoluniform.
Sonen: VA?!
J: Nej i Sverige tex har man inte det, jag har aldrig haft skoluniform.
S: Vad hade du då?
J: Sina vanliga kläder, så som du har hemma...
S: "Its not fair!"
 
Tänk hur man tar sin egen vardag för given och tanken inte ens slår en att det funkar på annat sätt på andra ställen!

Bästa brorsan

 

Family fitness

Min kettlebell tränare har börjat köra ett "family fitness" pass varje fredag morgon och jag hade tänkt att det kanske kunde vara något för mig och barnen. Det hela går ut på att man ska lära sig vissa rörelsemönster rätt från början. Det börjar med lite olika övningar för att lära sig rörelsen och sedan avslutas det hela med lite lek (cardio) för att barnen ska få utlopp för lite energi. Idag när maken jobbade tog vi oss iväg för första gången. Fokus idag var på plankan och hur man ska använda höfterna och rumpan när man lyfter tungt och inte kröka ryggen. Det var en hel del krångliga övningar för barnen men de hade jätte kul och ville gärna åka dit flera gånger och det är ju det som är huvudsaken ändå. En del saker måste man öva många gånger innan det sitter.
 
 
 
Puman övar squats med hjälp av ring för balansen
 
 
 
 
 
Lite fånerier hinner man såklart oxå med!
 
 
Kolla vilken rak och fin rygg!
 
 
Hela gruppen
 
 
 

Eid

Tänk att det redan blivit oktober! Tiden bara springer iväg....Vi har så mycket planerat att jag tror tiden fram till jul kommer försvinna i ett nafs! Gäller att börja tänka på julklappar redan. I helgen är det dags för Eid och vi får därmed två extra dagar ledigt från skolan. Ska bli rätt skönt faktiskt.....jag tror definitivt att det blir toppen för barnen, de behöver ladda batterierna lite extra. Vi har planerat in några playdates och maken tänker ta med sig barnen till vattenland en av dagarna så tråkigt ska det inte behöva bli. Imorgon är det vanliga "helgbestyr" som att se till att det finns mat hemma och självklart ett kb pass för mig :)

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0