Midsommarafton

Idag är midsommarafton och vi har "firat" i Dalen. Hann precis se stången resas och sedan trodde jag vi skulle dansa lite men det var nån folkdansuppvisning och sonen tröttnade ur och fick syn på lektornen och sedan var det bara lek som gällde för hela slanten. Huvudsaken var ju att barnen hade kul så det gjorde inget :)



Midsommarstången reses



Underbaraste dottern



Underbaraste gossen



Härliga ungar!



Sonen i lektornen



Dottern i fäboden, mäkta imponerad av kalvarna



Sonen mycket mer reserverad

Sjuka barn?

 

 

Hittade dessa bilder på kortet, det måste ha varit när vi var magsjuka allihopa, men barnen ser inte jätte sjuka ut eller hur? :)

 

 

 

 

I Sverige

Resan gick bra, maken fick plats på flyget MEN ibland kan man ju undra hur mkt folk SJ får knöka på sina tåg. Det stog folk i hela tåget, och det var dödshett. Tack och lov hade pappa kommenterat att det nog var en god ide att köpa biljetten i förväg så vi hade ju platsbiljetter men ingenstans fanns att göra av vårat baggage. Två resväskor och två barnvagnar. Platser hade vi fått i restaurang vagnen oxå så det gick inte att gå igenom den med baggaget utan maken fick stå med väskorna till Uppsala, där fick han gå av tåget och på det igen vid en annan dörr och vi lyckades trixa till det så väskorna fick plats men sedan fick han springa fram och tillbaka varje gång vi stannade för att flytta vagnarna som stog i trappan av tåget! Allt eftersom folk klev av lyckades han dock flytta även barnvagnarna i närheten av oss och väl framma kom vi av tåget till slut. Barnen uppförde sig relativt bra även om det blev lite för mycket för oss allihopa där på tåget.

Helt underbart att vara här i juni, det är blommor överallt och grönt grönt grönt. Solen har skinit på oss hela dagen och luften är så frisk och härlig att andas.

Böcker och dvd

Idag gjorde jag en liten beställning på cdon, dottern ska få Mary Poppins dvd som del i födelsedagspresent och bara för att jag råkade vänta ett par dagar extra fanns det med på "sommar rean", 99 spänn istället för 129, kul när det är åt rätt håll en endaste gång iaf ;) Det blev lite annat smått och gott, Mord i sinnet till mig och maken, Barbapapa böcker till sonen och så hittade jag Urcellen Ellen på dvd! :O Uuuunderbart, hoppas mina barn ska gilla det som jag gjorde.

Powerwalk

Sonen somnade illa snabbt så jag hann ut. Skönt! Det blåste nästan väl mycket, eller så hade jag för lite kläder? det kändes lite stelt i nacken tyckte jag. Hann mig ut igår med och då var jag lite senare, det blåste mindre och luktade gudomligt gott. Tänk att det kan lukta gott även på Malta när man är på kvällspromenad....

2 dagar kvar till sverige nu!

Tänk att det redan vänder...

...med ljuset alltså. Rätt deprimerande ändå att veta att det bara går mot mörkare tider.

Sitter och väntar på att sonen ska somna, maken och dottern sover (tror, och hoppas jag) då maken ska jobba inatt och så fort sonen somnat ska jag smyga mig ut på powerwalk, OM jag hinner innan det blir mörkt alltså. Har ung 30 minuter innan jag måste ge mig av.

Skoldags

Idag ska sonen äntligen tillbaka till skolan, det blir 3 dagar innan vi åker till sverige. Vi har fullt upp fram tills dess med olika småsaker att fixa. Läääängtar så mycket :D

Vägning

Nu har jag ställt mig på vågen igen. Det var lite oroligt innan, efter magsjuka precis innan förra vägningen och en del "fuskande" i samband med att jag började äta igen trodde jag nästan jag skulle väga mer än för en vecka sedan. Men icke, jag väger fortfarande samma, alltså totalt -4 kilo så jag känner mig ändå nöjd.

Bröllops yra!

Herregud vilken bröllopsyra! Har suttit som klistrad framför datorn för att kunna se på detta spektakel. Alla vackra klänningar och smycken. Makalöst vackert brudpar, de strålade verkligen och jag önskar dom all lycka i framtiden.

Tusen tack SVT för att ni visat så att även vi utanför Sverige har kunnat titta.

Ont i magen....

Gud vad jag fick ont i magen aldeles nyss. Maken pratade med sin syster i telefon och nu skulle han säga till henne att han/vi inte tycker att det är rätt att försöka bli gravid just nu (hon hade nämligen bett oss skaffa ägglossningstest till henne). Då visar det sig att hon redan är gravid :O Jag blir ledsen, arg, illamående och orolig. Hur ska deras redan skakiga förhållande klara detta? Jag tycker verkligen synd om barnet som de (ifall hon klarar sig undan missfall den här gången) kommer sätta till världen.

Sverige

Om en vecka åker vi till Sverige och guuuud så jag längtar. Ska bli så skönt att andas frisk luft och få lite semester ihop hela familjen. Läste precis i den lokala tidningen att fäboden har öppnat och att det iår ska bli någon form av sago och troll kvällar (läs eftermiddagar eftersom det gäller barn) och det ska bli kul och spännande. Längtar efter promenader med kompisen (vi får lånbyta vagnarna den här gången ;)), grillning på mammas balkong, lek på gräsmattan och ljusa kvällar.

The light at the end of the tunnel? (inget för kräsmagade igen)

Kanske kan det vara så att vi ser ljuset i slutet på tunneln. Jag mår äntligen bättre! Bara helt plötsligt vid lunchtid igår svängde det och jag fick behålla maten. Sonen däremot hade vissa besvär kvar även om han inte kräktes längre och vi sa att vi ville se vanlig avföring innan han kan gå tillbaka till skolan. Han är sig själv, precis som vanligt och imorse hade jag jätte ångest över om jag skulle skicka till skolan eller ej men tänkte tillbaka på det vi hade sagt igår, och med tanke på att han var "frisk" hela tisdagen men ändå blev dålig på natten blir han hemma även idag men jag hoppas på det bästa. Maken lyckades få dottern somna om imorse (men typiskt nog kunde inte jag göra det) så de sover fortfarande! :O Det här måste vara hennes absoluta rekord.

Galenskaper!

Två kvällar i rad, pga sjukdomen, har sonen somnat i soffan hos oss och så lite tid tog det för honom att komma helt ur rutinen. Ikväll bara kan han inte somna i sängen "jag vill somna hos dig" är det enda jag hör.

Mitt i detta fäller svärmor (som visserligen var jätte snäll och kom hit och hjälpte till med barnen när jag fortfarande var svag och utan energi) följande kommentar:

"När mina barn var små såg jag till att dom vilade på eftermiddagen så att vi kunde gå ut på kvällarna"  och med det menar hon att hon tycker att jag ska göra så oxå. Vilka galenskaper! Den där stunden mellan 8 och 10 - 10.30 som jag får för mig själv är såååå mkt värd, jag skulle aaaaldrig ge upp den för att kunna gå ut på kvällen när det är svalare. Egentid är egentid! Bevisligen funkar det inte att bryta rutinerna jätte ofta så nu känner jag mig ännu säkrare, barnen ska i säng precis som de är vana vid. Att gå ut senare på kvällen under sommaren får helt enkelt vänta tills de är lite större och kan hantera det.

Litet tillägg...kom precis på varför hon naturligtvis vill att vi ska vara uppe senare på kvällarna. För att vi ska kunna komma upp till dom och gå på promenader på strandpromenaden så att de kan visa upp sina barnbarn för alla deras vänner som dyker upp längs med promenadvägen! :O

Vad är det för fel på folk?

Allvarligt talat....En adoptivmamma har tydligen "lämnat tillbaka" sin 13 åriga adoptiv dotter till sin familj i Ghana. Full artikel här. Läste för inte så länge sedan om en amerikansk mamma som "lämnade tillbaka" sin ryska adoptiv dotter. Vad är det för fel på folk? Visserligen vet jag inte alla detaljer men vare sig man adopterar eller får biologiska barn vet man ju inte vad för sorts barn man kommer få, man får ju "göra det bästa av situationen" och hoppas att man lyckas uppfostra sina barn till så bra personer man kan. Som adoptivföräldrar går man väl igenom en jätte process innan man väl får adoptera? Väljer man inte om man vill ha ett riktigt litet barn eller ett äldre? Oavsett måste man ju veta att adoptivbarnet har levt ett helt annorlunda liv i sitt hemland och kan dras med hemska minnen, det är väl en sak man måste förbereda sig på? Vilket otroligt svek av adoptiv mamman att lämna kvar flickan i Ghana :( På samma sätt som socialen får kliva in om man inte kan ta hand om sina biologiska barn borde ju det gälla även i det här fallet.

Första vägningen

Funderade om jag skulle skippa vägningen igår efter magsjuke natten men bestämde mig ändå att kliva upp, kunde inte låta bli. -4 kilo. Naturligtvis är det inte hela sanningen, mycket vätska är ju förlorad men knappast 4 kilo. vi får väl se nästa vecka hur det ser ut.

En helt vanlig söndag som blev en mardröm! (inte för kräsmagade)

När vi gick och la oss på söndagkvällen möttes vi av sonen i dörren till hans rum. Maken tog med honom till toaletten för att kissa när jag hörde värsta splashet. En spya så klart! Sonen hann kräkas några gånger till innan han och maken somnade på soffan. Sen var det min tur....vid 4 tiden när jag hängde över toan hörde jag dottern skrika i panik i sovrummet och det slog mig direkt att hon hade kräkts med. Maken kom bärandes på henne och mycket riktigt. Snacka om sjukstuga och galen natt! Sonen klarade sig hela dagen igår men fick feber på eftermiddagen, jag mådde riktigt bra på eftermiddagen och var hungrig och dottern kräktes sista gången vid 11 tiden. Jag hade ätit ett ägg och blev jätte dålig igen framåt kvällen. Barnen har ätit frukost och lunch idag och verkar helt återställda så imorgon blir det allt skola för sonen. Själv mår jag inte jätte bra, suger i mig någon isglass emellanåt och dricker så mkt vatten jag kan men det känns inte jätte lovande. Spekulerar i att mina immunförsvars mediciner påverkar så det tar längre tid för mig att bli frisk än de andra.

En helt vanlig Söndag

Började med att jag fick mig en sovmorgon, sov ända till 7.40! Frukost i lugn och ro, en sväng upp på taket där barnen badade i poolen och jag läste bok. Söndagslunch hos svärmor och siesta där. En powerwalk och kvällsmat. Nu sitter jag gött i soffan och funderar över hur jag ska göra med den eltandborste jag så gärna vill ha.

Sjuk make

Maken fick idag sjukskriva sig, han mår kasst, ostabil i magen men inte varit "dålig" (än). Hursomhelst kunde han ju knappast åka till jobbet när han mådde så där så han blev hemma. Stackarn, hatar att må så där

Skollek

Idag när jag kom tidigt för att hämta sonen vid skolan var de ute och lekte









Lekparken i Naxxar

Igår blev det en impromptu playdate med en kompis och hennes son. Barnen kom inte riktigt överens, gossen ville ha sina leksaker ifred, tog dem från dottern och gömde dem under barnvagnen och dottern höll i sakerna som en rugby boll och sprang så fort han kom inärheten. När sen alla leksaker var bortlagda kom de bättre överens



Mellis i lekparken








Dottern ropar högt efter kompisen




Barnen bildade tåg



En utpumpad dotter efter en lång förmiddag i lekparken, inte ens
en leksak kunde hålla henne vaken på vägen till skolan.


Skolkonsert

I tisdags var det skolkonsert, de små 2 åringarna var uuuurgulliga. Sjöng "how much is the doggy in the window woff woff, the one with the waggely tail" (vad tar ni för valpen där i fönstret) och när de sjöng waggely tail vände dig sig om och hade en svans fastsatt i byxorna och så vickade de på höfterna  till allas jubel.

Sonens klass sjöng en sång om vattenmelon (som vi hört honom öva till leda här hemma) ut klädda till frukter.





Dottern redo för skolan

Idag när vi lämnade sonen gick vi in till pre nursery klassrummet och lekte lite, dottern hade jätte kul och ville INTE åka :) Skönt att hon fått se klassrummet och lärarna lite innan det är dax att lämna henne där efter sommaren.

Socker detox

Andra dagen utan socker och kolhydrater. Ingen hunger att snacka om men vilken huvudvärk! Riktigt varmt och hett så jag vet inte riktigt vad huvudvärken beror på....

En dag på stranden

Jag låter bilderna tala idag

 

 

Snacktime!

 

Såååååå lockande

 

 

Spring i benen

 

Krabban del 1



Intressant litet djur tyckte dottern

 

 

Later, later sa hon till den (see you later)

 

 

 

Alla ville hålla i den

 

 

Godnatt godnatt

Bjuder på en bild på goaste tösen som vi tog när vi gick och la oss igår, de är ju bara extra underbara när de sover :D



En sväng till flygplatsen igen

Ännu en gång ska vi till flygplatsen och lämna av ett besök. En vecka går verkligen fort! Det har varit jätte trevligt att ha min faster här, vi ses så sällan trots att hon bor närmare än mina mostrar när jag är i sverige. Verkligen mysigt att umgås lite. Barn vänjer sig så fort vid nya saker och som vanligt kommer de sakna att ha någon mer här som underhåller och roar men snart åker ju VI till sverige. Vi längtar allihopa :D

Pott träning

Dotterns pott träning går väl så där, vi kämpar på, hon säger nästan alltid att hon inte behöver gå på toa när man frågar men så kan hon kissa 1 minut senare. Hände idag i soffan, men jag missade att hon kissat tills jag såg att hon gått till toan och hämtat toapapper för att torka upp det själv, mitt lilla hjärta <3 Men flera gånger om dagen säger hon även till själv när hon måste kissa så det är svårt att veta om man ska skjuta upp det eller köra på. Vi provar köra på ett tag till, slutar fråga om hon behöver kissa, tar med henne och kissar istället. Det vore ju toppen om hon blev torr över sommaren.

Boken här

Boken som SKA bli min guide till mitt nya liv (hur många gånger har ni hört den förut?) kom med posten igår. Jag har läst en del och den stora omläggningen kommer att ske när besöket åkt hem. Jag är fortfarande inte frisk, hostar en hel del på kvällen/natten men ska ev försöka få till en motionsrunda under morgondagen. Två personer har sagt att de tycker jag blivit smalare, kanske kanske har det gett någon effekt ändå fast det inte syns på vågen, eller så är de bara snälla och säger så för att få mig på bättre tankar. Jag måste erkänna att jag känner mig lite halvskeptisk men hoppas på någon form av resultat skapligt snabbt (bara 1 kg skulle räcka) så jag kan få tillbaka motivation och kämpa gärnet. Den som vill får gärna peppa mig, måste få till även den mentala biten nu!

Tänk att två killar bråkar om en....

....det hände idag. De två underbaraste pojkarna jag vet (maken och sonen) "bråkade" idag om vem som är min vän. Sonen hävdade "mommy is mine friend" och höll mig hårt i armen medans maken bestämt sa "no mommy is my friend" och så fortsatte det trots att jag sa att jag räcker till allihopa :)

Allra underbaraste gossen

Idag har vi ätit middag hos svärföräldrarna och svärmor berättade om när de åkte härifrån i lördags när sonen var ledsen och ville stanna hos mig. Han hade mycket riktigt lugnat ner sig snabbt men några timmar senare hade han gått fram till sin farmor och sagt "Im still thinking about mommy". Underbaraste älskade gossen!

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0