Fredags shopping

I fredags var jag ut och skulle leta present till den lilla gossen som föddes i början på veckan. Maken tog hand om sonen så jag och dottern kunde shoppa i lugn och ro. Träffade en kompis som ännu inte hunnit se dottern. Jag hittade något som jag gärna  hade haft till sonen om han varit så pass liten så jag hoppas att det ska bli bra. Efter att jag bestämt mig satte vi oss och fikade lite på en ute servering. En man satt precis brevid och rökte, han höll ner cigaretten nästan i barnvagnen, för att det inte skulle ryka på hans vänner runt bordet. Jag började flytta barnvagnen, tycker inte att dottern skulle behöva ligga precis i röken direkt när min kompis rycker in och ber om mannen kan försöka hålla cigaretten lite längre bort från vagnen och jag vet inte om han lyssnade klart på henne för han börjar be om ursäkt och så men han flyttade på sig till andra delen av bordet. Kändes lite dumt, han hade ju inte behövt flytta, vi satt ju ute så han fick ju röka hur mycket han ville, vi önskade bara att han kunde ha lite respekt för bebisen och inte hålla cigaretten precis brevid vagnen. Han verkade iaf inte tagit illa vid sig och dottern slapp ju ligga och sova i den värsta rök lukten :)

Nu ska jag ta mig en runda i mina vänners bloggar och sen kasta mig i sängen, imorgon ska vi ut och köpa flygbiljetter.

Grattis vännen!

Grattis till min andra vän som tydligen fått barn idag, kl 11. Ut kom en liten tös, precis som jag trodde. Tur att bebisen kikat ut innan vi åker upp så jag kan ut och köpa den där *beeep* som jag sett ut när jag var ute och handlade present i fredags. Vi ses snart!

Obegränsat med pengar

Tänk om man hade obegränsat med pengar.....maken jobbade häromdagen med en man som bara jobbar för att det är "kul" inte för att han behöver pengar. Han har bostäder lite här och var och har sin ärvda titel "marquis". De pratade om att vi letar bostad och han berättade att han köpt en maisonette.
Maken: Jaha, var då?
Marquisen: Precis bakom mitt hus
Maken: Aha, hur mycket fick du ge?
Marquisen: 78 tusen
Maken: 3 dubbel sovrum?
Marquisen: Nej, bara 1, de andra 2 är enkelrum
Maken: Jaha, hur kommer det sig att du köpte det här stället då?
Marquisen: Jo för jag såg spekulanter som var där och tittade på stället och insåg att de har perfekt insyn i min trädgård (trädgård är väääääldigt lyxigt här nere) och i min dotters sovrum och så kan jag ju inte ha det så jag åkte förbi stället och hittade telefon numret till ägaren och köpte stället.

Vad ska man säga? Tänk om livet var så enkelt att man bara kunde köpa ett ställe för att man ska slippa ha folk som ser in i ens trädgård? Fast hade man så mycket pengar hade man väl säkert andra problem oavsett...

Airshow

Igår var vi och tittade på de uppställda planen till flyg uppvisningen som varit här i helgen. Sonen tyckte det var jätte kul och ropade "plane plane plane" hela tiden. Han fick även sitta i ett litet plan och var jätte nöjd, drog i spakarna direkt. Han kanske ska bli pilot som han "valde" på ett års kalaset. De har någon fånig tradition här nere som man gör på 1 års kalaset. Man radar upp olika ting som har med olika jobb att göra, tex stetoskop för läkare, rörbit för rörmokare, ja ni fattar ideen. Sonen gick cool lugnt fram och tittade igenom alla objekten för att inte missa något och valde sedan planet!

Lägenhetsuppdatering

Mäklaren hade alltså lagt bud åt oss på lägenheten vi gillade men säljarna hade bestämt sig att vänta lite till eftersom de hade flera intresserade som skulle komma tillbaka och se stället igen (dvs de är väldigt intresserade och kommer troligtvis ge bud) så de gav inget svar alls förutom att de ville vänta och se. Mäklaren bad oss räkna lite och se om inte vi kunde gå upp lite i pris så maken räknade om hela budgeten på jobbet igår och vi _kan_ ge ett högre bud. Egentligen är nog lägenheten värd den summan som vi har som maxbudget så det vore på nåt sätt önsketänkande att få den billigare så maken ringde mäklaren idag som skulle ta hand om det hela. Varken jag eller maken tror att vi kommer att kunna köpa lägenheten, men vi måste ju försöka, och det skulle ju kännas trist om vi inte fick den pga våran envishet att inte bjuda det som vi faktiskt har råd med. Vi får se vad som händer här näst.

Babyolja

Idag har vi haft massage stund, först masserade jag dottern och sedan blev det sonens tur. Han satt och bara njöt, det var underbart att ha honom så pass lugn :) Efter massagen torkade jag honom med en handduk så att det inte skulle bli olja där han far fram och gick sedan och slog på pasta vattnet. Insåg efter ett tag att det var aldeles för tyst och gick tillbaka till datarummet och mycket riktigt, sonen höll på med bus. Han hade fått tag på babyoljan (som jag naturligtvis inte tänkte på att ta bort direkt) massor ligger på databordet, lite över tangentbordet och ytterligare lite håller han på att gnugga in på kroppen :D Jag menar, hur kan man bli arg?

Känner mig otillräcklig...

Idag känner jag mig verkligen kass och otillräcklig....Jag räcker inte till för båda barnen känns det som. Vid kvällsmaten idag var dottern hungrig "för tidigt" så jag hade inte börjat värma hennes mjölk vilket naturligtvis innebar att hon skrek som en galning. Samtidigt skrek sonen av någon anledning jag inte förstog, troligtvis för att jag inte hade tid med honom just då. Jag hade tagit 5 minuter till att slänga in disken i maskinen och diska upp några flaskor, ska man inte kunna ta sig tid att försöka hålla någon sorts ordning? Vi lever i en röra utan dess like mesta tiden men eftersom vi städade upp häromdagen har jag bestämt mig för att försöka hålla skaplig ordning. Varje kväll när jag är ensam vid läggningsdax gäller det att hålla dottern vaken medans sonen dricker välling och vi läser, så att hon sover/är tyst medans sonen sedan somnar (jag ligger i vår säng som står brevid hans och håller honom i handen tills han somnar) annars blir det aldrig lugnt. Dottern sover ung den tiden som det tar att få sonen att somna och sedan är hon vaken, har jag tur hinner jag pumpa ett bröst innan hon får nog av att ligga och titta sig omkring. Sedan gäller det att försöka få henne att somna så att jag hinner pumpa andra bröstet innan hon ska ha mat och det är läggdax. Jag vet att det inte är enkelt med två så små barn och jag hade inte förväntat mig att det skulle vara det heller men det är så jobbigt att höra på gråt och gnäll dagarna i ända. Hoppas hoppas att det blir bättre när vi får ner den nya vagnen och kan ta oss till lekparker så sonen får springa av sig lite....Säkert blir det bättre oxå när jag slutar pumpa så dotterns mat kan värmas i micron när det är bråttom, hon gnäller ju oftast bara när hon är hungrig.

Första, och sista vaccinationen.

Idag fick dottern sin första vaccinationsspruta medans sonen fick sin sista (iaf på BVC, sen blir det i skolan). Sonen fick sin spruta först eftersom han kunde förstå vad som väntade om han såg sprutan. Han gnällde inte alls, tittade på leksaks hundarna som maken lockade med. Men när han vände sig mot mig hade han tårar i ögonen, min lilla gubbe...Vet inte hur han fått för sig att man inte ska gråta, visst säger vi till honom att sluta gnälla och så men ingen av oss har sagt till honom att sluta gråta om han har ont. Han har klarat sig bra medans dottern har lite feber, 38.2. Har inte gett alvedon eftersom jag inte hittar de svenska på 60, bara sonens på 125. Här ger man 125 till nyfödda men inte i sverige, så jag tänker nog vänta och se, får hon inte högre feber får hon klara sig utan. Läste även en artikel om att barn som får paracetamol under sitt första levnadsår löper större risk för astma besvär så jag ska vara restriktiv och bara ge om det verkligen behövs.

Kort om tid...

..men jag måste säga Grattis till en av mina allra bästa vänner som natten till igår fick en liten gosse.

Budgivning

Maken har idag varit och pratat med banken igen, vi ska byta bank kontor och flytta med den chefen som hjälpt oss så ofta förut. Bank chefen är väldigt trevlig och hjälpsam och nu har vi helt klart för oss hur det kommer se ut och hur vi måste lösa saker och ting. När han sedan kom hem ringde vi mäklaren och han ska nu sköta budgivning för våran räkning på en lägenhet som jag inte hunnit skriva om än. Den är ljusare och rymligare än den vi hade som favorit tidigare, ligger lite bättre till och har ett garage precis under lägenheten. Tyvärr begär de väldigt mycket pengar för den så troligtivis kommer inte vår budget räcka till men vi måste ju iaf försöka....Det är ett par som ska separera som säljer och enligt mäklaren vill de ha så lite som möjligt med varandra att göra och detta kunde vara till vår fördel eftersom de så snart de fått sålt slipper prata mer. Inne i lägenheten kan man se att de börjat måla en vägg och sedan har alltså något hänt och hela målningen är övergiven! Helt sanslöst. Vi får väl se hur det hela går men håll alla tummar och tår ni kan för oss!

Snart får dottern en kompis!

En av mina bästa vänner ligger just nu på förlossningen med värkstimulerande dropp. Vattnet gick för 2 dagar sen och nu vill de tydligen ha fart på det hela. Jag tycker det är så spännande och hoppas verkligen det går bra!

Stressad!

Jag skrev ju tidigare hur spännande och kul det skulle bli att börja leta nytt boende men ack så fel jag hade, bara stressigare har det blivit. Maken jobbar mycket och det känns som att all hans lediga tid går åt till att titta på lägenheter. Jag vet ju att vi inte har alls så bråttom att hitta nytt, att vi kan bo i svärföräldrarnas sommarlägenhet tills de ska flytta upp (även om svärmor sa att vi kunde bo där tillsammans ju...ehhh knappast, men det skulle hon nog gärna önska) eller att vi kan hyra, det är ju inga problem egentligen. Saken är bara den att vi ju har hittat ett ställe om vi tyckte var väldigt bra och trevligt och då vill man ju se så mycket som möjligt så snart som möjligt så att man kan bestämma om det braiga stället är så bra som man trodde eller inte. Nu far vi alltså runt som galningar och tittat på både det ena och det andra. Just nu känns det som det vore skönt om vi kunde komma till ett beslut om det braiga stället innan vi åker till Sverige. Vi har bett dem om en ritning över stället så vi kan se hur vi skulle kunna möblera och ev göra om lite men de har ingen skalenlig plan och verkade lite motsträviga på den punkten. Saken är ju att om de ska sälja måste de ju fixa fram ritningarna med stämpeln från byggnadsnämnen oavsett så jag fattar inte varför de "krånglar". Per automatik blir man ju att fundera över om de har nåt att gömma? Har de gjort några olagliga ändringar i strukturen? Eller är det så enkelt som att de inte har någon ritning och inte tänkt på/förstått att de måste ha det för att kunna sälja?

Igår var vi till en ny lekpark med sonen, jag lekte med honom medans maken åkte runt lite i den byn och tittade efter till salu skyltar. De hade jätte häftiga gungor där man satt mitt emot varandra och gungade tillsammans. Jätte kul tyckte både jag och sonen, han provade alla fyra :D När han gått igenom alla de olika leksakerna gick han resolut ut ur lekparken och ropade pappa pappa pappa så jag fick ringa maken som kom och hämtade oss tidigare än vi hade tänkt, sonen ville ju vara med sin pappa...Gulligt! På väg till den här byn (som är den samma som barnen ska gå i skolan i) åkte vi förbi den braiga lägenheten och kollade hur långt det var att köra till skolan. 10 minuter tog det trots att den närmaste vägen var avstängd så vi fick åka runt lite. Perfekt alltså!

Nu har jag pumpat klart för morgonen och ska klä på mig lite snabbt, vi ska till en lekpark och träffa en annan mamma och hennes lilla dotter. Vi har inte setts på länge för hennes dotter blev sjuk i början på sommaren, någon konstig sjukdom hon fått från strandflugor. Jätte läskigt, hon fick dåliga blodvärden och låg inlagd länge. Sedan fick ju jag barn, och efter det har de varit till hennes hemland och hälsat på så nu äntligen ska vi ses igen!

Till mina vänner med BF i dagarna

Nu är väntan snart slut, försök att njuta av era förlossningar, trots smärta är det ändå en underbar och mäktig upplevelse!

Lycka till mina vänner och hör av er så fort ni kan, har tid och ork så jag får veta vem som tittade ut :)

Bamse kramar från oss här nere!

Barnen

När det gäller barnen så kan man väl säga att det går framåt, precis som det bör. Sonen säger fler och fler ord och har en vilja och en envishet som jag känner igen så väl. Han är verkligen lik mig på det sättet. Utomstående säger även att hanär lik mig till utseendet men jag känner väl inte riktigt så. Däremot tycker jag att han är jätte lik min kusin som tydligen är väldigt lik min bror så det är väl från min sida han fått sitt utseende, just nu iaf...tycker de ändras från dag till dag!

Dottern växer så det knakar, helt sanslöst vad fort det går. Hon växer i och ur kläder dagligen känns det som :) Hon ler verkligen jätte mycket och är oftast glad och nöjd. Just nu ligger hon på min mage och gnölar lite, blir hel sentimental när jag tänker på att detta är vår sista bebis, kommer aldrig mer hålla ett sånt här litet knytte (som är "mitt"), vara gravid med alla dess negativa (och några positiva) inslag, kommer aldrig mer vara med om miraklet att föda fram mitt barn....Trots detta kommer det inte bli aktuellt med fler barn. Har mått aldeles för dåligt under mina graviditeter, senast spenderade jag ju 3 månader där jag inte kom utanför dörren ens och det skulle ju aldrig funka med 2 små att underhålla! Ekonomiskt skulle det inte gå heller, privat skola kostar aldeles för mycket för att vi ska ha råd att betala för 3 barn. Naturligtvis kan saker förändras, förutsättningar bli annorlunda men just nu känns det absolut inte aktuellt med fler barn. Så innan någon frågar mig när det är dax för nästa ska ni veta att ni får vänta tills maken fått ytterligare en rejäl lönehöjning....åtminstone!

Bostads frågan..

Lägenheten jag pratade om tidigare har det svängt hej vilt runt, ena stunden känns den för liten och i nästa tänker vi att vi får plats så länge så bygger vi en våning till när vi sparat lite pengar. Tillslut har vi dock insett att det är för mycket pengar och för mycket jobb kvar att göra för att få det ultimat så för tillfället har vi lagt ner just den lägenheten. Igår var vi runt med en mäklare som visade oss en hoper objekt varav ett känns väldigt intressant. Det är 3 stora sovrum (5*4,5*4 och 4*4m) ett skapligt stort kök och ett separat tvrum, precis som jag ville ha det. Maken vill dock se en ritning så att vi kan tänka oss seriöst för och se hur det skulle bli med plats för köksbordet i köket om vi skulle göra om det som jag skulle vilja ha det. Det positiva med den här lägenheten är att den ligger på ett hör, dvs mycket ljus samt att de begär 200 000 mindre än vad killen begär för den första lägenheten! Naturligtvis kan man räkna med att de får gå ner i pris även här så detta skulle ju vara perfekt! Vi borde därmed ha råd att byta köket och även badrummen. Har kontaktat mäklaren för ritning så jag hoppas han kan snabba på...vi ska träffa honom igen imorgon eftersom vi inte gjorde hela visningsrundan han hade tänkt sig då vi insåg att det skulle tråka ut sonen totalt som även behövde äta kl 6. Idag ska vi se ett äkta radhus, egentligen över vår budget men man får räkna med att pruta på bostadspriserna just nu, det säljer jätte dåligt!

Hittat rätt?

Vi var runt och såg på 4 olika ställen idag med en "sensar", vet inte vad det skulle översättas som men det är som en mäklare fast han/hon jobbar på egen hand inte för ett företag. De tar bara 1% i avgift till skillnad från mäklarbyråernas 5%. Ställe nr 3 har vi nu fastnat för, det är mycket pengar, men ligger precis på maxbudgeten vi hade lagt upp. Fint och fräscht, inte jätte stort men ändå trevligt. Baksidan vetter mot åkrar där man odlar grönsaker till presidentpalatset och man ser även palatset och dess trädgård. Vi inväntar en ritning på stället så att vi kan se hur stora rummen är osv maken är skeptisk och tycker att "master bedroom" är lite litet men jag tycker man kan ta det, det räcker väl med att få plats med säng och garderob anser jag om resten av boendet känns rätt. Fortsättning kommer följa om detta boende, var så säkra :D

Badat med farbror!

När vi var på grillning i onsdags berättade makens brors flickvän att de skulle spendera natten i släktens "boat house" och sedan dagen idag så vi fick gärna komma upp och bada om vi ville. Eftersom sonen visade sig vakna kl 7 så gjorde vi oss iordning och åkte upp. Han avgudar ju både sin farbror och flickvännen. När vi kom upp låg de fortfarande och sov, men sonens glada leende väckte upp dem snart och vem kan motstå den lilla gubben när han är på topp humör? ;) Maken, hans bror och sonen gick och badade medans jag, flickvännen och dottern satt kvar i skuggan och hade det riktigt skönt faktiskt. Det blåste lite så det blev rätt lagom. Tyvärr var det brännmaneter i vattnet på ena sidan bukten så pojkarna badade i andra sidan och det gick bra. Sedan blev det lek i sanden innan 2 timmar redan hade passerat och det var dax att åka hem för lunch och siesta. Nu i eftermiddag/tidiga kvällen ska vi iväg och se på två bostäder, hoppas på något napp :D

Tänkte förresten klargöra det här med vad ett "boat house" är. Det är ett båtgarage som folk i vanlig maltesisk ordning gjort om till små sommar bostäder, med litet kök och dyl. Allt helt olagligt naturligtvis, men staten väljer att "close an eye" eller så har det gått så lång tid att det är "preskriberat" vid det här laget. Det är så de gärna gör, säger att allt som är byggt före XXXX är nu lagligt, men inget mer får byggas...Helt normalt haha

En tur till huvudstaden

Igår skulle vi ha varit till banken för att prata lite om huslån och hur mycket de kan ge oss osv. Jag kom dock på att det vore bättre att jag tog ett barn med mig till huvudstaden så vi slapp åtminstone en grinig unge på banken. Sagt och gjort, jag tog med mig sonen till huvudstaden och skulle shoppa lite. Maken och dottern skulle sluta upp efter bankbesöket eftersom vi skulle försöka fixa pass till dottern. Vi började med en tur till Next för att byta en kofta vi fått till dottern som någon annan redan hade gett oss, hittade inget bra till dottern så jag bytte den mot ett par jeans till sonen. De som har gett koftan kommer ju om de ser den på henne att tro att det är deras present oavsett och jag ville inte ta något jag bara var halvnöjd med bara för att det skulle vara till dottern. Sonen drog i alla kläder och sa ibland "nice" och ibland "fint" så det gällde att vara med innan han hade kastat allt på golvet. På vägen ut passerade vi damavdelningen och hör och häpna men jag hittade ett par snygga jeans! På väg till provrummet hittade jag ännu ett par så jag blev lycklig ägare till inte bara ett, utan två par nya jeans för mycket överkomliga 725 spänn. Sedan gick vi vidare till Mothercare där jag skulle titta på ett par byxor till sonen, han måste ju ha något med långa ben innan vi åker hemåt. Hittade ett par jag kikat på förut men inte vågat köpa för de såg så långa ut, och visst hade jag rätt, fick köpa storl 1½-2 istället för 2-3. Tur att jag valde att prova dem! Efter detta gick vi och skaffade födelsebeviset för dottern och bar iväg till passkontoret som ligger ovanför makens pappas jobb (han jobbar på ID korts kontoret). Dit hade precis maken och dottern anlänt så vi fick hjälp av svärfar att fylla i de sista uppgifterna i passansökan och så jagade han rätt på någon med "högre utbildning" som kunde bevittna våra underskrifter. Jätte kö vid passkontoret, men det gick ändå rätt snabbt och sen åkte vi hem efter en lyckad förmiddag.

Svar till Tina

Som förklaring till namnen, nej vi heter olika i olika länder. Rob heter ju samma i båda länderna, jag heter A S K i Sverige och A K S här nere. Dottern heter J S K här och J K S i Sverige. Sonen däremot heter A K S i båda länderna :o detta eftersom de vägrar godkänna att jag bytt namn så jag får heta det jag jag hade valt att heta i samband med giftemålet. Dottern däremot heter  S K här nere eftersom deras lag säger att hon måste ha namnen i den ordningen medans hon när hon blir registrerad i sverige kommer få heta K S eftersom hon i sverige måste ha samma ordnig på namnen som sin bror. Salig röra, hoppas du förstår..jag gör det knappt själv

P&T

Igår drev sonen mig till vansinne, det är för varmt ute på förmiddagen för att man ska kunna gå ut och det är inte såå lätt att aktivera honom inne. Han är ju aldrig nöjd med en aktivitet så länge. Då bestämde jag mig, nu är det inget att tveka över längre, jag måste ha en vagn så att vi kan komma ut alla 3 när det svalnat av lite. Har därför beställt en Phil & Teds Sport. Hoppas den blir bra och att vi kommer trivas med den, har ju ändå beställt den "osedd"...

Lång lördag...

Igår var en lång dag, vi vaknade tidigt för att kunna åka till stranden så sonen fick leka lite i sanden. Sedan dottern föddes har han endast badat från klippor och därmed inte kunnat leka i sand. Varje gång vi åkte brevid havet på vägen upp, sa han "bada bada" med ledsna ögon samtidigt som han skakade på huvudet för att vi inte stannade bilen. Såååå himla hjärtskärande min lilla sötnos :)Redigt glad blev han dock när vi kom fram till stranden och han fick komma loss. Dottern däremot trivdes inte så bra, trots att hon var i skuggan var det för varmt för henne. Efter badet åkte vi till svärmor och åt lunch. Vi skulle sedan vila där och jag skulle till gynekologen på efterkoll efter födelsen. Han hade dock ändrat tiden så jag hann inte med någon vila. Väl hos gynekologen fick jag ta ett apsnabbt beslut om preventivmedel, hade inte läst på så noga men på hans inrådan och med den information han gav mig bestämde jag mig för hormonspiral. Hormondosen var så pass låg att det känndes som ett bra alternativ. Piller skulle jag aldrig komma ihåg att ta, p spruta sa han kunde vara svårt att ta ut och kopparspiral har jag hört om folk som blivit gravida med. Det gjorde lite ont när han satte in den och jag hade som mensvärk igår men idag känns det bättre. Vi gick sedan ut och åt på favorit restaurangen innan vi åkte hem eftersom jag var hysteriskt trött och hade ont. När vi kom hem hade vi varit hemifrån i 12 timmar så det var skönt att vara hos sig igen. Gick och la mig samtidigt som jag la sonen, det var sååå skönt!

Idag jobbar maken på förmiddagen och ikväll har vi dop/välkommen till världen fest för makens bästa väns son att gå på. Hoppas sonen sover bra i eftermiddag så att det blir trevligt!

Arkitektbesöket

I fredags kom då köparen med "sin" arkitekt/besiktningsman. Vi hade varit ltie oroliga innan eftersom e aktitekten verkade väldigt petig, han ville ju inte ens bestämma tid för att komma och titta innan vi hade de där ritningarna med stämpeln på. Hursomhelst så verkade det ha gått bra, han hade ingenting att klaga på så vitt vi kunde förstå. Det blev dock inget snack om när vi ska skriva löfte om köp och maken skickade ett sms senare på kvällen. Inget svar fick vi....Vi (mest maken) blev lite oroliga över om de hade ändrat sig när de fått med sig ritningar hem och kunnat se hur pass liten lägenheten ändå är. Igår efter lunch fick vi dock ett sms, arkitekten hade inte haft något att klaga på och köparen ska kontakta oss i början på nästa vecka (imorgon är röd dag) för att bestämma när vi ska skriva löfte om köp! Hurra!

Vilken toppen pappa!

Det är inte bara jag som har förstått att maken är en toppen pappa. I lördags var vi på avslutning på vatten lekgruppen, maken har varit den som tagit med sonen på denna aktivitet eftersom jag pga avslaget inte kunnat bada. Jag och dottern hade dagen till ära valt att följa med så att vi kunde titta på gossarna i vattnet  och träffa några av barnen och föräldrarna som vi hade lärt känna under den vanliga lekgruppen. Mammorna berättade då att de var väldigt imponerade av makens kreativitet med sonen, hur han är så "bekväm" med att ha hand om och underhålla sonen.Några sa att deras makar/sambos knappt kan/vill leka med barnen och inte alls kan ta hand om dem. Maken blev mäkta stolt över vad mammorna sa och självklart jag med. Vilken tur vi har, både jag och barnen!

Små shopping

Jag var idag ut och handlade några byxpar till dottern, hon måste ju ha något med långa ärmar och ben tills vi åker hemåt. Har ju tänkt att jag ska göra all vintershopping på hemma plan men barnen måste ju ha nåt plagg med varma kläder så vi klarar oss en dag eller två iaf :D Jag längtar verkligen till att kunna gå på hm och lindex och titta bland de roliga kläderna de har där. Visst, det fanns en del roligt här med, men alla har ju samma...finns inte så många affärer att välja på så alla barn har samma kläder. Ska bli kul när mina två vänninor fått barn så jag vet vad för sorts kläder jag kan köpa så ska jag gå ut på present jakt....Hittade förresten några plagg på 70% rea som dottern bör kunna ha nästa sommar, 2 toppar och ett par byxor. Egentligen har jag en "regel" att jag inte ska köpa kläder annat än i den storleken som behövs just nu om inte det är till väldigt bra pris och  12 spänn för ett linne räknas väl dit?

Tack till arkitektfirman!

Tänk sådan tur vi hade! Sekreteraren på arkitektfirman hittade våra ritningar, OCH de hade den efterfrågade stämpeln! Vi var förbi idag och hämtade upp en kopia. Nu ska väl besiktnings arkitekten vara nöjd kan man tro? De kommer iaf imorgon mellan 17 och 17.30. Hoppas inte han hittar några fel som han ska gnälla över...

Krångel, krångel, krångel

Om ni läser i bloggen regelbundet så har ni sett att vi skulle vara tvugna att få fram stämplade kopior av ritningarna till våran lägenhet. Idag ringde maken och skulle kolla om vi kunde komma och hämta dem, men gissa vad? De hittade inte våran file! Jaha, så vad gör vi nu? Våran bank skulle ha begärt in en kopia när de beviljade vårat huslån men de hade nöjt sig med en kopia som var verifierad av arkitekten som var hit och besiktigade lägenheten åt oss. Maken ringde notarien som gjorde de lagliga sökningarna innan vi köpte lägenheten, han har ingen kopia. Maken pratade med grannen som bor under, han skulle kolla om han kunde hitta sina kopior men han var inte säker på om de var stämplade. Ja men vart vänder man sig nu? Vad ska man göra? Om inte byggnadsnämnden har våra papper så kan vi alltså göra vilka ändringar vi vill och säga att det står så på våra papper? Helt sanslöst! Precis innan maken åkte till jobbet fick jag dock en ide, på våra kopior står namnet på den arkitekt firma som ritade våran byggnad, kanske har de en stämplad kopia? Om inte annat borde ju köparens arkitekt kunna godta en verifierad kopia från arkitekten kan man tycka? Maken ringde och en trevlig sekreterare skulle kolla vad hon kunde hitta men skulle återkomma imorgon, de skulle stänga för dagen om en halvtimme. Nu sätter vi alltså tilltron till att grannen eller arkitektfirman hittar något annars vet jag inte vad vi ska göra...

Är det nån som läser min blogg?

Det är aldrig nån som kommenterar i min blogg, är det ingen som läser?

Pass krångel

Tänk att allt ska vara så himla krångligt här....maken ringde idag för att höra om hur det skulle gå till med passansökningen så vi kan få det klart till våran resa. Det visar sig att man precis som i sverige måste ha båda föräldrarnas påskrift och att den ska bevittnas, men inte av vem som helst, utan av en person som känner oss OCH som har högre utbildning :O Helst ska personen ha en "rubber stamp" dvs en stämpel som bevisar att man är högt utbildad. Jag och maken kan alltså inte komma till passkontoret och få våra påskrifter bevittnade av personalen där eftersom de inte känner oss...Inte tar de kort på bebisar heller till passen, endast över 14 år så vi måste iväg till fotograf, skit kul liksom...tänk om inte bilden duger när man väl kommer dit? I sverige var det ju petnoga med passbilden. Vi får väl se hur det går, bara hon får sitt pass i tid.

Glädjetjut

Dottern ligger på sängen och har två gånger gjort små glädje tjut. Borde vara enormt häftigt men själv är jag jätte trött så jag önskar hon var lite mindre glad faktiskt....

Time for some serious house hunting!

Igår fick vi äntligen vår lägenhet såld! Helt sanslöst vad förvånande. Killen och hans pappa var hit i veckan och ville komma tillbaka med tjejen oxå. De verkade väldigt på redan från början och i går kom de alltså allihopa. Killen med båda hans föräldrar och tjejen med sin mamma! Efter att de hade sett lägenheten började de diskutera pris med maken och första budet de gav var på det absoluta minipriset jag och maken hade pratat om innan så han förstog direkt att vi skulle få det sålt. Han lyckades pressa upp dem lite till men vågade inte pressa för mycket, då kände han att de skulle bli tvugna att tänka på det och han ville ju gärna göra klart med det hela direkt. Om de hade åkt härifrån utan att vi gjort klart så fanns ju chansen att de skulle hinna tänka mer på lägenheten och inte höra av sig alls. Nu kommer de igen på fredag med en arkitekt för att kolla att allt verkar bra med själva byggnaden men det ska ju inte vara något problem.

När man säljer och köper här nere funkar det så att man skriver ett "löfte om köp" och skriver sedan kontrakt mellan 3-12 månader (ungefär) senare, det vanligaste är 6 månader. Detta för att en notarie ska kunna göra undersökningar och kolla att den som säljer verkligen har rätt att sälja osv. Nu måste vi alltså hitta någonstans att bo, helst så snart som möjligt...Det ska bli jätte spännande och jag hoppas verkligen vi kan hitta något som passar oss bra. Väldigt glädjande för min del var att de ville ha sovrumsmöblerna så nu har jag verkligen anledning att fullfölja min "dröm" att åka till IKEA nånstans i Italien och köpa en massa möbler och grejer och skicka hit med båt. Ska bli sååå kul att få möblera barnens rum och vårt egna nya fräscha sovrum som jag har tänkt mig. Men först måste vi förståss hitta något bra boende för oss själva. Vi ska se ett ställe imorgon och ett par andra på torsdag, då med en mäklare. Ett av ställena vi ska se på torsdag ser jag verkligen fram emot att få titta på, enligt beskrivning verkar det jätte stort och stora ställen växer ju inte på träd här nere direkt...

Kom på en annan sak! Tydligen vill bankerna numer se ritningar på huset/lägenheten innan de godkänner lån. Ritningarna måste vara stämplade av de som godkänner alla byggen för att det ska duga. Maken ringde om detta idag  och då visar det sig att eftersom ansökan som skickades in när våra lägenheter byggdes är gjord 91 finns våran "file" på annat ställe så då kostar det 12 eur för att de ska ta fram papperna. Sedan kostar det ytterligare 12 eur att få stämpeln på ritningen. Undrar vad de använder för stämpeldynor om det kostar 12 eur varje gång man ska stämpla nåt....

Mina älskade barn...

Häromnatten hade vi ett himla hallå. Maken jobbade och naturligtvis valde dottern att skrika jätte mycket, jag provade allt, hon hade ätit, torr blöja, bar henne, la henne i sin säng, i min säng, låg med henne på mig ja allt jag kunde komma på men hon skrek som besatt. Naturligtvis lyckades hon väcka sonen som yrvaket satt i sängen och funderade vad som hände. Jag gick då ut i köket och skulle värma lite mer mat till dottern och när jag kom tillbaka låg sonen brevid henne och höll henne i en hand och smekte henne över kinden med den andra. Gissa om mamma hjärtat höll på att spricka av stolthet :D

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0