Emirates till Stockholm!

Jag tror jag glömt att skriva om den största nyheten på länge, den vi väntat på sen vi flyttade till Dubai, nämligen att Emirates börjar köra en daglig flygning till Stockholm från 4e september. Perfekt för oss så klart! Vi hade pratat om att spendera nästa jul tillsammans här i Dubai men både jag och barnen blev då lite oroliga över att vi då kommer missa snö. Glädjande nog är deras "midterm" i februari och nästa skolår en hel vecka istället för två dagar som iår så vi kan få "allt", jul hemma OCH snö. Därför köpte vi igår våra första direkt biljetter, iom att det är lov då vill vi ju inte riskera något!

Ny skolvecka

Idag fick sonen åka ensam till skolan, iom dotterns feber igår blev hon hemma idag för att vara säker på att hon är friskt och för att ha en "friskdag" innan hon skulle tillbaka till skolan igen. Hon har dock varit feberfri hela dagen så imorgon får hon träffa sina klasskompisar igen. Hon har varit mäkta uttråkad idag så det blir nog bra för alla parter när hon får komma iväg igen.

Grå lördag

Så mycket regn som vi har sett den här vintern tror jag inte det har kommit på många år, förra vintern regnade det kanske två dagar. Vi klagar dock inte, det är jätte härligt med en grå och regning dag när man vet vad som väntas...
 
 
och för den som undrar, ja, jag stannade bilen när jag tog bilden :)

En tur till läkaren...uppdatering

Det gick relativt snabbt att träffa läkren och han kunde inte riktigt hitta något fel så han sa att det måste vara någon virus infektion. Han menade att smärtan hade kunnat vara pga hjärtklappning i samband med att febern gick upp. Hon hade feber vid besöket och även förhöjd puls....Vi ska därför försöka hålla nere febern, det blir att varva Alvedon och Ipren och hoppas hon mår bättre snart.

En tur till läkaren

Dottern kräktes inget inatt och inte idag men för en halvtimme sedan när vi satt och målade äggkoppar sa hon helt plötsligt att hon hade ont i bröstet och pekade ungefär där revbenen går ihop. Hon ville inte måla färdigt sin äggkopp utan hämtade vetekudde för att lägga sig på soffan men när hon la sig hade hon så ont att hon skrek rakt ut. Det är svårt att veta vad som är vad men hon grät och skrek så mycket att vi bestämde att det nog var bäst att åka till läkare och kolla vad eller om något var fel. Det är svårt med barn, man vet inte om de överdriver eller om de verkligen har så där ont men hon brukar inte vara så där hysterisk. Hon lugnade visserligen ner sig lite när hon installerade sig i bilen men det är väl bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite......

Magsjuka?

Imorse hade vi bestämt träff med kompisar vid cykelbanan vid Meydan. Både jag och barnen såg fram emot det hela, jag och R har inte kunnat tjöta ordentligt på länge. Det dröjde dock inte mer än 10 minuter så var dottern tillbaka hos mig och klagade över att det var varmt, hon var trött och hade ont i ögonen. Hon la sig på filten hos oss och fortsatte klaga och det rann lite ur näsan på henne. Jag tänkte att hon nog höll på att bli förkyld, då brukar man ju bli vattning i ögonen och det kan svida lite. Vi höll dock ut en timme och sedan blev det på gränsen till för varmt och vi valde allihopa att dra oss hemåt. Dottern såg riktigt slö ut i bilen och höll på att somna men när vi var 3 minuter hemifrån sa hon "mamma jag behöver kräkas". Jag stannade bilen så fort jag kunde och sprang runt för att hjälpa henne men hann inte, när jag öppnade bilen hade hon hela munnen full och en hel del hade runnit ut. Stackarn hade försökt hålla det inne. Jag fick iaf ur henne ur bilen och hon kräktes en gång till i sanden och sen kunde vi åka den sista biten hem. Väl hemma fick hon ligga på madrass vid tvn, det är standard när man är sjuk i vårat hur och hon mådde skapligt bra, var hungrig och åt några salta pinnar och en smörgås.
 
 
Två timmar efter att hon ätit och 4½ timme efter första spyan kräktes hon igen...två gånger på kort tid och sedan dess ingenting (6 timmar senare). Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om det hela, känns ju inte som en vanlig magsjuka, lite för långt mellan gångerna och hungern? Och var passar den rinniga näsan och ögon svedan in? Ingen som vet, men jag håller tummarna för att jag får sova i natt, hon ligger på en madrass på golvet vid fotändan på min säng så jag lätt kan hjälpa henne och jag sitter på helspänn och lyssnar efter gnäll el klagan varje gång hon rör på sig :S

Vinden har vänt?!

eyo jag brinner för det här permanent
aldrig för stunden naturligt bunden
med kärlek som cement
vi bygger från grunden
på all skit som har hänt
det är min tur nu
vinden har vänt
 
- Petter

Stolt gosse

När jag väntade på sonen i skolan häromdagen och sonen kom ut för att hämta sin väska och packa den såg mäkta stolt ut och bar på en gul liten "väska". När skoldagen sedan var slut kunde han berätta att han fått ett pris av deras årskursledare för att han och en kompis tillsammans hade räknat ut vad 3x34 är! Han var så stolt över sig själv och sa det flera gånger under eftermiddagen "Im so proud of myself" :) Det sötaste var när jag frågade vad svaret var och han överatte från engelska och sa etthundra och två :D
 
 
 
 

Pyssel

I brist på annat delar jag med mig av sonens färdiga handarbetspyssel. Mäkta stolt vill han ta den med sig till skolan imorgon och visa klassen!
 

Tomt

Ibland bara känns det tomt och ledsamt, de senaste dagarna har varit såna. Jag hoppas det snart vänder och då är jag tillbaka igen.....

Nya naglar!

 
 

Tillbaka till vardagen

Nu äntligen, efter nästan en vecka har vi "landat" i vardagen igen. Det är mycket som ska göras rutiner som man ska komma in igen efter 2 veckors lov och semester. Skola, aktivieter, läkarbesök, bilservice, pedikyr och annat småpyssel. Bloggen ligger därmed lite efter men det är inte så mycket att berätta egentligen.
 
 
Redan lite för varmt för min smak....
 
 
Våren till ära blev det blått lack på tårna!

Ta Qali lekpark

 
 
 
Vi träffade våra kompisar från Dubai som också var på Malta
 
 
Båda gängen
 
 
 
 
 
 
A träffade en av sina DESS klasskompisar (som är 1/4 maltes) av en slump!
 
 
 
 
 
 
 

J+L=sant

 
 
J+L när de gick i samma klass på San Andrea 2010
 
 
J+L i onsdags! Gammal kärlek rostar aldrig ;)
 

På väg hem igen

 
 
 
 
 

Only in Malta!

Den här bilden skulle platsa på hemsidan "only in Malta"
 

Glass i Xlendi

Malta (och Gozos) bästa glass finns i Xlendi
 
 
 
 

Tröttaste puman

Det kostar på att vara på semester....puman sov på alla möjliga ställen när vi var i London
 
 
Här på Nando´s när vi väntade på kvällsmaten
 
 
På tunnelbanan på väg hem en dag
 
 
och i entren till en H&M butik!

Hjälpredor

 
 
tar hand om disken....
 
 

och får sedan smaka på vad som måste vara det största påskägget jag sett!
 

Cittadella

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lunch med vänner!

 
 
 
 
Vem har mest hår?
 
 

Lunch vid Mgarr ix Xini

 
 
 
 
 
 

Bästa J

Idag var vi och lekte med kusinen J
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baby E

 
 
 

Busy, busy, busy...

Igår var verkligen en fullspäckad dag. På förmiddagen åkte vi till "San Anton Gardens" och "Presidents Kitchen Garden". Vi fick sett fina blommor och massa djur, klappat katter och lekt. Men det för mig bestående minnet kommer vara hur gudomligt det luktade! Citronträden blommar just nu och lukten är underbar! Vad jag önskar att man kunde spara lukten på samma sätt som man sparar saker man ser i fotografier...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var hem för en snabb lunch innan vi åkte till en ny lekplats i Marsaskala där vi skulle träffa en kompis till maken. Det blåste lite väl mycket så vi stannade inte jätte länge till barnens stora förtret, de hade nog kunnat stanna en hel dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi lämnade av barnen med farmor och farfar för att åka upp till huset och hjälpa E med att täcka delar av solfångaren som redan värmer upp vattnet till över 80 grader! Efter det åkte vi hem och kastade i oss mat, sprang igenom duschen och sedan iväg för att träffa en universitetskompis till maken. Det var jätte kul att ses, F brukade "ta hand" om mig när jag bodde på Malta och maken pluggade i Spanien. Han är från Gozo och pluggade på universitet och bodde alltså själv på Malta så han hade inte hela sitt kontaktnät runt hörnet heller. Vi hade som rutin att gå på bio en gång i veckan och när något körde ihop sig i hemmet kunde jag alltid ringa honom.

Trafalgar Square och Picadilly Circus

 
 
 
 

Gozo del 1

 
På väg till Gozo åkte vi förbi Popeye Village
 
 
Båt tur vid Dwejra/Azure Window
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

St James´s park

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekpark

Tillbaka till en av barnens favorit lekplatser!
 
 
 
 
 
 
 
 

Buckingham Palace

 
 
 
 
 
Paradgatan The Mall
 

Muffinskis

Inget besök i London är fulländat utan ett besök på Muffinskis i Covent Garden för glutenfria muffins
 
 
 
 
 

Lunch with friends in Malta

 
 
 
 
 
 
 
 

Tower of London

 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fick se när man i scen satte ett försök att stjäla kronjuvelerna 1671, det var jätte trevligt och tog oss runt på olika ställen i Towern.
 
 
 
 

Boat ride

 
Vi tog en båt från London Eye till Towern.
 
 
 
Lite smoothie på båten
 
 
 
Blackfriars Bridge
 
 
St Pauls cathedral
 
 
Shakespeare´s Globe theatre
 
 
 

Kusiner

 
 
Helt omöjligt att få alla barnen att titta i kameran och utan att lilla J blundar!
 
 

London Eye

Som vanligt hade vi gjort våran "läxa" och läst oss till att om man var vid hjulet en halvtimme innan de öppnar brukar det inte vara så lång kö så vi bestämde oss att inte betala extra för "Fast Track". Det lönade sig verkligen för oss, vi var visserligen där tidigare än 9.30 då vi var osäkra på hur lång tid det skulle ta för oss att ta oss dit men eftersom vi hade valt att skriva ut biljetterna själva slapp vi köa för att hämta ut dem så när vi såg att det började bli en kö inställde vi oss. Mycket imponerande öppnade man tidigare än utsatt tid så trots officiell öppning kl 10 kom vi med i den första "korgen" för dagen redan kl 9.35!
 
 
I väntan på tåget som tog oss till Waterloo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag i London

Första dagen i London hade vi (jag) missat att ladda kamera batteriet så vi släpade runt på en tung systemkamera hela dagen helt i onödan! Typiskt! Vi besökte iaf Natural History Museum för att se på dinosaurieutställningen och sedan tog vi oss till Picadilly Circus och gick Regents Street upp mot Oxford Circus med ett självklart stopp på Hamleys. Hann med lite klädshopping men barnen var inte jätte glada ;)

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0