Välkommen till Dubai

Idag öppnade Clas Ohlsson i Dubai, i "vårat" köpcentrum också...gött! Självklart var jag dit en sväng
 
 
 
Lycka i en ljusblå påse!

Gudars....

...vilka söta små barn!
 
 
Puman har nu gjort sin första balett examen. Hon var jätte nöjd och tyckte det varit kul!
 
 
 
 
 

Vi drar till.....

....poolen! Äntligen har maken ledig helg. Första gången i år tror jag. Igår var det simlektioner och en tur till skoluniforms shoppen. Idag blir det poolen i Wafi efter en del funderande. Barnen fick tänka vart de ville åka och sedan viska i mitt öra. Jag vet inte om det bara är mina men de  har en tendens att aldrig vilja samma sak. Så fort någon väljer något och säger det högt skriker den andra rakt ut som på beställning. Den här gången funkade min teori om att inte säga samtidigt och båda vill till Wafi. Maken hade tänkt ett annat ställe men hurra sa jag som allra helst ville till lite lugnare Wafi.

Lugn och ro...

....eller? Svärföräldrarna åkte idag, riktigt skönt att inte ha dem runt sig och slippa anpassa sig en massa. Vi har fullt upp den närmaste tiden med middag med en släkting till maken imorgon, besök av makens moster och man på vägen hem från Australien, min Stockholmsresa med Robbie konsert och så en lång helg på Malta, och allt detta innan maj månad tar slut. Rätt skönt ändå att tiden kommer gå fort :)

Sista terminen!

Eftersom barnen går i en skola som följer den engelska läroplanen är skolåret indelat i tre terminer och den sista har precis börjat. Bara 10 veckor kvarr till sommarlov :) Jag tror den här terminen kommer susa förbi i ilfart och det känns både bra och lite sorgligt. Kanonbra är det ju eftersom vi längtar till en lång Sverige semester....lite härlig svensk sommar lockar verkligen nu när det börjar bli varmt här. Temperaturen har redan kommit upp i 40 grader och det är svettigt värre. Samtidigt känns det sorgligt när jag vet att barnens kompisar flyttar till Singapore och samtidigt är det sista året som sonens klass går tillsammans. På DESS går barnen i samma klass de första tre åren (vilket jag tycker är kanon, på Malta bytte de klasser varje år) och sedan blandas klasserna upp när barnen börjar "mellanstadiet" . Sonen som ju är en känslig liten gosse ser inte alls fram emot detta, "jag vill stanna i min klass". Jag vet att detta egentligen inte är något större problem då de 5 parallell klasserna i varje årskurs gör massa saker tillsammans och han känner igen alla barnen i hans årskurs, men jag kan förstå hans oro.  Barnen på DESS blir "streamade" för vissa saker som matte och phonics (detta täcker kreativ skrivning, stavning och grammatik) så att barnen får jobba med de här sakerna tillsammans med andra barn på samma nivå istället för att göra dem i klasserna där det kan vara jätte stor skillnad på nivåerna. Detta fortsätter även nästa år så han kommer ju fortsätta göra de här sakerna tillsammans med samma grupp. För att göra uppdelningen lättare för barnen får de önska 3 kompisar som de vill fortsätta att gå tillsammans med så jag hoppas de "väljer" honom med så han får sina favoriter med sig.

Kalldusch!

Känner mig just nu som en punkterad ballong. Mamman till en av sonens bästa kompisar som vi den här terminen har samkört med till skolan kom förbi aldeles nyss för att berätta att de flyttar till Singapore under sommarlovet. Samkörningen är inte det som oroar mig men jag måste säga att jag inte ser fram emot sonenens reaktion på detta. Nästa år, när de börjar tredje klass kommer klasserna att flyttas om och barnen får önska tre kompisar som de vill fortsätta ha i sin klass och den här pojken är en av gossens önskemål. Jag tänker inte berätta för honom, det låter jag kompisen göra när han tycker att det passar så nu får jag gå runt och bära på den här "hemligheten" så länge.

Borta bra....

.....men hemma bäst. Det spelar verkligen ingen roll hur bra man har det när man är på semester, det är ändå underbart att komma hem igen. Vi har haft sagolika dagar med god mat och massa bad och bilder kommer när jag haft tid att lägga över till datorn och kollat igenom.
 
En veckas skollov kvar och på tisdag natt kommer svärföräldrarna....hoppas jag slipper bli galen den här gången :)

Al Aqah

Idag drar vi iväg på våran mini semester i Al Aqah. Vi längtar gärnet och ser fram emot lite kvalitetstid efter makens pluggande tidigare iår.
 
Det här paradiset ska vi tillbaka tilll.
(länk)
 
 

Så mycket kärlek

Ibland blir jag så där varm i hjärtat, igår var ett sånt tillfälle och jag känner mig fortfarande helt mysig när jag tänker på det. Vi var hem till barnens älskade Mrs. S, som varit bådas lärar assistent. Som de hade längtat efter henne sen hon slutade för lite mer än en månad sen. Jag och Mrs. S har haft kontakt på facebook rätt kontinuerligt sedan dess och igår hade hon en skitdag, hon sover dåligt och det är tungt och jobbigt och alla vi som varit gravida vet väl hur känslorna kan åka berg och dal bana så jag sa att vi kunde komma över och lätta upp stämningen lite. Det låter kanske lite konstigt men hon har sagt flera gånger att vi gärna får komma över och hälsa på så jag tänkte att hon kanske skulle bli glad av ett litet besök. Gärna sa hon så jag och barnen hoppade i bilen och drog ut på äventyr. Jag har aldrig varit till området där hon nyss flyttat till, det är helt nytt så inte helt klart men jätte fina hus! Vi hade alla jätte trevligt och jag hoppas hon kunde gå till sängs med lite bättre känsla i kroppen. Jag vet iaf att det "gjorde" barnens dag och de pratade om henne hela vägen hem sen, vill bjuda hem henne till oss, vill åka dit och "hjälpa" henne med bebisarna när de tittat ut osv osv. Jag vet att jag har sagt det förut men jag säger det igen, vilken sagolik tur vi har haft med barnens lärare!
 
 

Tand fén kommer inatt...

 
 

Inte varje dag...

....man ser den här synen i Dubai även om det varit ovanligt blöt vinter. Regnet öste ner när det var dags att åka till skolan :)
 
 

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0