Hemma igen med skolshopping

Vi är hemma igen och det är ingen rast, ingen ro som gäller. Vi har så klart jetlag, barnen har svårt att komma till ro på kvällarna så vi försöker sätta klockan för att vakna tidigare. Första dagen var det upp packnings mode som gällde för mig medans de andra sov vidare en stund. När väl alla var vakna kastade vi oss ut i värmen för att fixa skoluniformer. Vi hade sådan tur att kläderna passar ett tag till så det var bara skor som behövde uppdateras. Dottern ska ha röda skor så där har man inte mycket val, vi köpte en storlek upp på de hon hade förra året. Sonen däremot fick vi kolla runt lite åt, det har allitd slutat med att han gillat Hush Puppies bäst men i år blev det Clark´s skor ("äntligen" gillade han den modellen jag har velat köpa varje år). Han provade storleken de föreslog och sonen tyckte de satt för tight så på eget bevåg insisterade vi på att prova en halv storlek upp och helt plötsligt tyckte han att de var jätte sköna! Kanske har han alltid fått prova lite för litet och därför har han sagt att han inte tyckt de varit sköna?! Hursomhelst är det bra att veta för framtiden....
 
Igår var det dags för playdate med sonens klass, i år har jag tagit på mig uppdraget att vara klassmamma men delat med sonens bästa kompis mamma och hon föreslog att vi skulle ordna en "back to school playdate" i Children´s City. Det var jätte trevligt att träffa en hoper mammor och deras barn igen, barnen hade jätte kul och jag tror att barnen tyckte det var kul att ses igen under lite avslappnade former innan skolan börjar.
 
Efter första dagens succee med skoshoppingen hoppades vi igår eftermiddag kunna fixa gymnastikskorna. De ska vara helvita och skolan skickade i våras ut ett halv grinigt email med påminnelse att skorna måste vara HELT vita, någon vädligt liten detalj i färg kunde vara ok men då skulle den vara liten, där sprack våra skor från förra året som hade lite för mycket silver detaljer för att kännas helt vita. Självklart blir utbudet då vädligt litet och det mesta som finns är i skinn och det känns ju väl varmt! Vi letade runt på outlet mall igår och hittade bara skor med snören och även om barnen lärt sig knyta skor i sommar måste de nog öva lite mer med oss innan de är redo att göra det i skolan där ingen föräldra uppbackning finns att hjälpa till dra åt ordentligt. Tyvärr kom vi alltså hem skolösa så jakten får fortsätta idag! Håll era tummar för oss, igår kändes det redigt hopplöst.


Kommentarer
vendela

sv: ja suuupergott! :)

Svar: är det något de kan, italienarna är det glass :) ätit massor under vår malta semester!
pupa.blogg.se

2013-09-05 @ 18:01:49
URL: http://vendelasara.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0