Pust!

Vissa dagar tar helt knäcken på en och igår var en sån. Så fort barnen åkt till skolan åkte jag till Emirates kliniken för ett race av olika grejer. Började med det värsta, det årliga cellprovet. Gick sedan vidare till tandhygenisten följt av tandläkaren och avslutade med tid hos allmänläkaren. Efter detta åkte jag och skaffade en snabb lunch/frukost och hämtade barnen i skolan för att köra tillbaka till kliniken för deras tandläkar besök. Vi hann sedan vila lite hemma innan det var dags för sonens simlektion.
 
Full dag som sagt, men jag känner mig mycket nöjd med dagen. Det känns som många frågetecken blev uträtade, eller åtminstone på väg att bli det. Cellprovet får jag prov svar om två veckor, både telefonsamtal och brev. Tandhygenisten var nöjd med mina tänder (och hur ofta händer det?! tycker tandhygenister alltid lyckas klaga). Tandläkaren kunde ge en förklaring till de "ilningar" jag får när jag intar kallt eller varmt efter visdomstanden togs ut men det ska gå bort efter lite mer läkningstid. Jag ska komma tillbaka i början på januari för att kolla upp att det verkligen läkt som det ska, annars måste man ev åtgärda det hela. Jag fick även sprutor med en liten plastböj på för att kunna rengöra hålet som blivit efter visdomstanden. Jag har ju ingen erfarenhet av att ta bort visdomständer så jag har varit lite orolig över hålet som blivit men jag har nu blivit lugnad med att tandköttet kommer växa igen och täcka hålet till slut Tummen upp för det och tummen upp för sprutrengöringen. Leverläkaren hade sagt att jag behövde göra nytt urinprov då stickprovet visat något både i juni och i oktober trots att bakterie odling inte visat något. Han tyckte alltså att jag skulle göra om det med odling och skickas vidare till urolog om stickprovet fortfarande visar något fel men inte odlingen. Läkaren fixade detta och jag ska emaila honom på torsdag för att förhoppningsvis få besked och se hur vi ska gå vidare.
 
Barnens fantastiska tandläkare konstaterade att det är väldigt trångt i dotterns mun och att han vid nästa besök kommer vara tvungen att ta ett beslut om att antingen dra ut tänder för att göra plats eller skicka oss till en tandläkare som specialiserar sig på tandställningar för att få råd. Han är rätt säker på att båda barnen kommer behöva tandställning förr eller senare men han visste inte senaste rönen kring vad man gör när det ser ut som det gör för dottern så här pass tidigt dvs om man ska börja åtgärda framtänderna direkt eller vänta tills fler vuxentänder kommit upp. Vi får helt enkelt se om 6 månader :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0