Ricotta

Barnen har saknat ravioli sedan våran tid på Malta och eftersom det inte finns tänkte vi göra egen. Nu pratar vi inte alls den sorten jag minns från min barndom, en burk med små kuddar i tomatsås fyllda med något som skulle föreställa vara kött utan stora fina kuddar fyllda med ricotta. På Malta är ricottan urbillig medans det kostar en 30 kronor för en liten burk så vi hade bestämt oss för att prova att göra egen. Vi har fått någon ingridiens från Malta som ska hjälpa till att göra så mjölken klumpar sig och så här gick det till steg för steg.
 
 
 
Här är "klump pulvret"
 
 
Mjölken står i rumstemperatur med klumpmedlet i 4 timmar.
 
 
Sedan kokar man upp det, utan att röra....
 
 
....för att slutligen hälla upp och droppa av i saftduk innan den åkte in i kylskåpet. Hade tänkt köpa en ren saftduk till detta ändamål men tyvärr var saft tiderna slut i Sverige och därmed fanns det helt plötsligt inte i affärerna. Mammas kompis gav dock bort sin som hon sa att hon inte använder längre så vi får hålla till godo :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Pupa

hemma mamma med två barn, svenska men bor i Dubai, celiaki och leversjukdom (AIH).

RSS 2.0